transport robe Danska Firby Logistic 1

Transport robe Danska

Ukoliko kao fizičko ili pravno lice treba da otpremite svoju pošiljku do ili iz Danske, onda će vam definitivno biti neophododan brz, kvalitetan i efikasan transport robe Danska. Objasnićemo vam u daljem tekstu zašto transport robe kamionom Danska predstavlja idealno rešenje za vas. Otkrićemo vam i koje su sve pogodnosti ovog vida prevoza, kao i zašto bi trebalo da angažujete samo proverenu kompaniju za transport robe do/iz Danske

Zašto je transport robe Danska dobro razvijen?

Danska je najjužnija skandinavska država i deo je Evropske unije. Nalazi se severno od Nemačke, južno od Norveške i jugozapadno od Švedske. Ova država se prostire na ukupnoj površini od 42.943 kilometara kvadratnih. Danska se sastoji od poluostrva Jiland i danskog arhipelaga od 443 ostrva od kojiih su najveća Zeland, Funen i Severnojilandsko ostrvo. Geografiju Danske karakterišu ravno, obradivo zemljište, peščane obale, niska nadmorska visina i umerena klima. U ovoj državi živi oko 5.92 miliona stanovnika, od koji 800.000 živi u glavnnom i najvećem gradu Kopenhagenu. Farska Ostrva i Grenland takođe predstavljaju deo teritorije kraljevine Danske, od kojih svaka ima sopstvenu suverenu vlast.

Danska ima razvijenu mešovitu ekonomiju koju je Svetska banka okarakterisala privredom visokog dohotka. Nalazi se na 16. mestu u svetu po bruto nacionanom dohotku po glavi stanovnika i 10. mestu po nominalnom BND-u po glavi stanovnika. Osim toga, privreda Danske predstavlja 10. najkonkurentniju ekonomiju u svetu i 6. u Evropi. Nekada je Danska bila pretežno poljoprivredna zemlja zbog obradive površine. Međutim, od 1945. godine ova država značajno je proširila sektor industrije i usluga.

U strukturi BDP-a, usluge zauzimaju 75 odsto, industrija i proizvodnja oko 15 odsto, a poljoprivreda manje od 2 odsto. U industrijskoj proizvodnji dominiraju  vetroturbine, farmaceutski proizvodi, medicinska oprema, mašine i oprema za transport, prerada hrane i građevinarstvo. Oko 60 odsto ukupne vrednosti izvoza odlazi na izvoz robe, a preostalih 40 odsto na izvoz usluga, uglavnom pomorskog saobraćaja. Danska u najvećoj meri izvozi vetroturbine, farmaceutske proizvode, mašine i opremu, meso i proizvode od mesa, mlečne proizvode, ribu i nameštaj. Ujedno, Danska je veliki proizvođač i izvoznik proizvoda od svinjskog mesa.

Iz ovih razloga, Danska predstavlja atraktivnu lokaciju za uvoz i izvoz robe. Tačnije, zbog ovoga je transport robe Danska odlično razvijen.

Kamionski transport robe Srbija – Danska

transport robe Danska Firby Logistic 2

Ekonomski odnosi i transport robe na relaciji Srbija – Danska odvijaju se veoma uspešno. Prema zvaničnim podacima, u 2021. godini ukupna robna razmena između dve države iznosila je 273.9 miliona evra. Od toga, izvoz iz Srbije u Dansku iznosio je 76. 45 miliona a uvoz iz Danske u Srbiju 196.63 miliona evra. Međutim, rekordni nivo robne razmene zabeležen je 2019. godine, kada je iznosio 230.2 miliona evra, ali uz rekordni deficit od 119 miliona evra. evra.

U najvećoj meri, ova robna razmena sprovodi se kroz drumski prevoz robe Danska. Tačnije, ovaj oblik prevoza odnosi se na kamionski transport robe iz Danske, odnosno transport robe u Dansku.

Kamionski transport robe Danska donosi brojne prednosti kako za pošiljaoca, tako i za primaoca robe:

 • Vaša pošiljka se brzo i jednostavno isporučuje do bilo koje destinacije u Danskoj, odnosno Srbiji;
 • Odličan izbor za uslugu transporta robe po principu „od vrata do vrata“;
 • Sjajno rešenje za za direktni transport robe. Onog trenutka kada se vaša roba nađe na tržištu Danske, odnosno Srbije, ona se neposredno i bez odlaganja isporučuje do krajnje destinacije i konačne adrese primaoca robe;
 • Vašom pošiljkom se za vreme transporta minimalno upravlja, što znači da kamionski prevoz robe Danska pruža veći stepen zaštite vaše robe;
 • Vaša roba se isporučuje u najkraćem roku;
 • Praktičan, pouzdan i ekonomičan vid transporta.

U odnosu na avioželeznički i vodni transport, kamione, kao transportna sredstva, karakteriše velika fleksibilnost. To znači da se kamioni (šleperi), u skladu sa zahtevima i specifikacijama pošiljaoca, prilagođavaju vrsti robe, njenoj zapremini, veličini i težini. Do i iz Danske se, u tom smislu, može se organizovati i realizovati vangabaritni transport robetransport opasne (ADR) robe, transport robe hladnjačama,transport lako kvarljive robe i slično.

Postoje dva oblika kamionskog transporta robe Danska:

 1. FTL transport robe Danska (pun utovar, solo vozilo);
 2. LTL prevoz robe Danska (zbirni transport).

FTL prevoz robe Danska po sistemu punog utovara (solo vozilo)

FTL (Full Truck Load) transport robe Danska jeste sistem prevoza pošiljki po principu punog utovara (solo vozilo). U ovom slučaju roba jednog pošiljaoca popunjava kompletni tovarni prostor jednog ili više kamiona (u zavisnosti od količine robe). Dakle, jedan pošiljalac zakupljuje kompletni tovarni prostor kamiona (ili više njih) za svoju robu.

Drugim rečima, jedan ili više kamiona transportuju robu isključivo jedne kompanije. FTL sistem punog utovara za prevoz robe Danska koristi se kada je neophodno prevesti veću, gabaritniju ili težu robu. Pored toga, pun utovar robe Danska pogodan je kada je potrebno otpremiti robu čija je količina dovoljna da ispuni celokupi utovarni kapacitet kamiona.

Prednosti FTL transporta robe Danska po sistemu punog utovara

 • Brz i efikasan transport težih, kabastijih i glomaznih pošiljki;
 • Utovarni prostor kamiona je veći;
 • Maksimalna efikasnost transporta. Kao što smo već napomenuli, kamion direktno i bez odlaganja prevozi vašu robu do adrese primaoca robe. Samim tim, vreme isporuke robe je brže, odnosno rokovi za isporuku pošiljke su kraći.
 • Bez ograničenja u pogledu težine ili veličine robe, posmatrano iz ugla prevoznika. Ponekad će se u praksi dogoditi da količina robe koja se šalje bude manja od utovarnog kapaciteta kamiona. Dogodiće se možda i da veličina robe bude manja od tovarnog prostora kamiona. U ovakvim i sličnim slučajevima prevoznici često neće prevesti robu sve dok utovarni prostor kamiona ne bude u potpunosti popunjen. Naravno, u ovim situacijama možete izabrati opciju zbirnog transport robe Danska. S druge strane, ako je neophodno prevesti robu koja, prema svojim dimenzijama ili zapremini, prevazilazi utovarni prostor jednog kamiona, ostatak robe se lako može transportovati drugim kamionom.
 • Ekonomska isplativost. Često se dešava da prevoznici u sistemu punog utovara nude manje prevozničke tarife;
 • Odličan izbor za transport osetljive robe;
 • Bezbednost transporta. Tokom transporta vašom robom se minimalno rukuje, s obzirom na to da se ona neposredno isporučuje do krajnje destinacije. Na taj način biće i veći nivo zaštite sadržaja vaše pošiljke za vreme transporta.

LTL zbirni prevoz robe Danska 

LTL (Less Than a Truckload) prevoz robe Danska podrazumeva da vaša roba, za razliku od FTL transporta, ispunjava samo deo utovarnog prostora kamiona. Zato se vaša roba se šalje u posebnim paletama, zbog čega je LTL transport robe Danska odlično rešenje za prevoz relativno manjih pošiljki, odnosno relativno manje količine robe. Drugi naziv za ovaj oblik prevoza jeste pomenuti zbirni transport robe na relaciji Srbija – Danska.

transport robe Danska Firby Logistic 3

Glavna karakteristika zbirnog transporta robe Danska jeste to da se roba više pošiljalaca grupiše (konsolidacija ili integracija) u utovarnom kapacitetu istog kamiona. Rezultat toga jeste redukacija ukupnih troškova i cene transporta. U praksi, ovo smanjenje može ići i do 30 odsto. Prema tome, ekonomičnost i finansijska ušteda predstavljaju glavnu prednost LTL prevoza robe Danska.

Prednosti LTL kamionskog transporta robe Danska

 • Brzina. S obzirom na to da vaša pošiljka popunjava samo deo tovarnog prostora kamiona, ne morate da čekate da kapacitet ovog prevoznog sredstva bude u celosti ispunjen kako bi transport vaše pošiljke bio izvršen. Samim tim, isporuka robe realizuje se u relativno kraćem vremenskom roku.
 • Sigurnost transporta. Pre nego što se realizuje transport robe Danska, vaša pošiljka se pakuje u specijalne palete ili zaštitne sanduke. Pored toga, na vašu robu se stavljaju posebni zaštitni omoti radi povećavanja stepena njene bezbednosti. S druge strane, ukoliko želite maksimalno da obebedite zaštitu svoje pošiljke pre, za vreme i nakon transporta, onda je neophodno da unajmite licenciranu, profesionalizovanu, proverenu i pouzdanu kompaniju za organizaciju i transport robe.
 • Ušteda. Ne samo da delite utovarni prostor kamiona sa drugim pošiljaocima, već sa njima ujedno delite i troškove prevoza. Vi plaćate zakup samo dela utovarnog prostora kamiona u kojem se nalazi vaša pošiljka. Osim toga, kada se roba više različitih kompanija konsoliduje u istom transportnom sredstvu, dolazi i do smanjenja ukupne količine goriva koje je neophodno za prevoz robe Danska. Samim tim dolazi do značajne troškovne uštede.
 • Ostale prednosti. Ukoliko angažujete kvalifikovanu kompaniju za transport robe, moći ćete u svakom trenutku da saznate lokaciju kamiona i status svoje robe u realnom vremenu. Integracija robe u istom kamionu za posledicu ima smanjenje emisije štetnih gasova i karbonskog otiska. Na putu će biti manje vozila u odnosu na situaciju kada bi se svaka pošiljka prevozila posebnim prevoznim sredstvima. Na taj način, LTL prevoz robe Danska jeste eco-friendly rešenje, budući da se na ovaj način smanjuje zagađenje životne sredine.

Firby Logistic – Kvalitetan, efikasan i povoljan transport robe Danska

Kompanija Firby Logistic svim zainteresovanim klijentima nudi povoljnu, efikasnu i kvalitetnu uslugu transporta robe do i iz Danske! Organizujemo i realizujemo brz, efikasan i bezbedan prevoz robe Danska – po veoma pristupačnim cenama! Bez obzira na to da li vam je potreban transport robe za Dansku ili transport robe iz Danske, kompanija Firby Logistic brzo i lako može da vam obezbedi transport robe sa bilo koje destinacije u najkraćem mogućem roku.

Za svakog klijenta posebno detaljno razrađujemo plan transporta, birajući optimalnu i ekonomičnu rutu. To činimo kako bismo vam maksimalno smanjili troškove prevoza i vama napravili finansijsku uštedu. Imamo dugogodišnje iskustvo u transportu robe do i iz Danske, budući da smo veoma dobro upoznati sa tržištem i transportnom mrežom u ovoj zemlji.

Tokom godina poslovanja, uspostavili smo odličnu poslovnu saradnju sa brojnim agentima i partnerima iz celog sveta. Zato smo u stanju da organizujemo i obavimo brz, efikasan i jednostavan transport robe Danska iz bilo kog dela sveta!

Na svakodnevnom nivou investiramo u najsavremeniju transportnu opremu, ljudstvo, vozni park i mehanizaciju, kako bismo mogli svakom klijentu da obezbedimo pouzdan, praktičan, funkcionalan i proveren transport robe za Dansku, odnosno transport robe iz Danske. Možemo ispuniti čak i najzahtevnije uslove klijenata kada je u pitanju prevoz robe do/iz Danske. 

Svim klijentima nudimo prevoz konvencionalnih tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih – kao i transport specijalnih tereta. Drugim rečima, naše usluge, između ostalih, uključuju transport opasnih materijafrigo transport robe, kao i transport vangabaritnog tereta.

Organizacija i prevoz robe Danska

Svim klijentima želimo da učinimo transport robe Danska pristupačnijom uslugom. Iz tih razloga, naš tim profesionalaca za svakog klijenata iznalazi najbolje i najpovoljnije oblike transporta. Imajući u vidu početnu destinaciju, vrstu robe koja se prevozi, dogovorene rokove, mesta za utovar i istovar robe, transport robe Danska, pored drumskog, možemo organizovati i u vidu avioželezničkog i pomorskog transporta.

U želji da svim klijentima omogućimo najpovoljniji prevoz robe Danska, ovaj prevoz možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumskiželezničkiavio ili vodeni transport). Na ovaj način klijentima smanjujemo troškove i vreme neophodno za transport, s obzirom na to se izbegava dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih vidova transporta. Ovo je jedno od najbojih rešenja za međunarodni transport robe na dužim relacijama, kao što je između Srbije i Danske. Na ovaj način smanjuju se troškovi prevoza, ali se i skraćuje vreme isporuke robe.
 • Kontejnerski transport robe. Ovaj oblik transporta, u skladu za potrebama i zahtevima klijenata, možemo organizovati kao direktni ili kombinovani transport. Ovde bismo naročito izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe. Ovo je najpogodniji oblik transporta kada je neophodno prevesti manje količine robe, budući da klijent ne plaća najam celog kontejnera ili transportnog sredstva.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Pored osnovne usluge transporta robe do/iz Danske, svim klijentima nudimo i dodatne (prateće) usluge koje olakšavaju celokupnu proceduru transporta.

Pored usluge transporta, uspešno obavljamo i selidbe stambenih i poslovnih prostora do/iz Danske zahvaljujući specijalizovanim vozilima.

Ukoliko želite vrhunski, bezbedan i kvalitetan transport robe Danska, onda budite slobodni da nam pošaljete svoj upit bilo kada, 24/7. Ukoliko imate bilo kojih dodatnih pitanja i nedoumica kada je u pitanju transport robe Srbija – Danska, ne ustručavajte se da kontaktirate sa nama.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Comments (2)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *