PozoviZahtev za ponudu

Zbirni transport robe

Zbirni transport robe

Zbirni transport robe predstavlja jedan od najčešćih vidova prevoza robe i dobara današnjice.

Uobičajena skraćenica koja se koristi za ovu vrstu prevoza robe je LCL, odnosno Less Container load.

Specijalizovana i licencirana agencija za prevoz robe, Firby Logistic, pruža svim svojim klijentima najkvalitetniju uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe označava način, odnosno metod prevoza relativno malog tereta ili količine tereta i dobara.

Ovaj vid prevoza robe koristi se kada pošiljaocu nije potreban najam, odnosno upotreba cele prikolice ili kontejnera za transport dobara.

Dakle, u slučaju LCL prevoza robe, jedna pošiljka neće napuniti ceo prostor kamiona ili kontejnera, već samo jedan njegov deo.

Dok, s druge strane, ostali pošiljaoci svojom robom popunjavaju preostali deo kamiona (prikolice ili kontejnera).

U tom slučaju kompanija koja šalje robu plaća samo deo prostora koji ta roba zauzima, što zbirni transport dobara čini ekonomičnim rešenjem.

Prema standardizaciji, LCL prevoz robe se najčešće koristi za pošiljke između 68 i 6.800 kilograma.

Za pojedine kompanije, zbirni prevoz robe čini oko 95 odsto njihovog ukupnog poslovanja.

Zbirni transport robe - Firby Logistic

ZBIRNI TRANSPORT ROBE – PREDNOSTI SU MNOGOSTRUKE

Osnovu zbirnog transporta robe čini to da se roba jednog pošiljaoca otprema se zajedno sa teretom, odnosno robom svih drugih pošiljaoca koji koriste istu vrstu transporta. U najvećem broju slučajeva to je kamionski prevoz robe, ali može biti i drugi, poput kontejnerskog transporta. Firby Logistic organizuje zbirni transport robe tako da svim pošiljaocima pruža brojne prednosti:

  • Ušteda u troškovima. S obzirom na to da vaša roba deli prostor sa robom drugih kompanija, troškovi prevoza robe će biti znantno manji. Ne plaćate najam celog prostora, već samo onog dela koji zauzima vaša pošiljka.
  • Povećana bezbednost robe. Većina LCL robe se, pre utovara i prevoza, pakuje u manje palete što doprinosi većoj bezbednosti i sigurnosti robe.
  • Efikasno praćenje pošiljke. Zahvaljujući razvoju tehnologije i najmodernijim softverima, klijenti mogu pratiti tok prevoza svoje robe i dobiti sve povratne informacije o transportnim okolnostima.
  • Fleksibilnost. Kada se roba prevozi na više lokacija u okviru istog područja, LCL prevoz pruža veliku fleksibilnost. To vam omogućava da snizite troškove konsolidovanjem više različitih pošiljki u istom prevozu.
  • Eco-friendly rešenje. Korišćenjem zbirnog transporta robe smanjuje se broj vozila za prevoz i količina goriva, što rezultira manjom emisijom izduvnih gasova i povećanom zaštitom životne sredine.
  • Dodatne usluge. Za zbirni prevoz robe dobijate i pristup specijalnim uslugama, kao što su iznajmljivanje viljuškara za utovar, kao i pružanje usluge od vrata do vrata.

FIRBY LOGISTIC – U SLUŽBI VRHUNSKOG PREVOZA ROBE

Ako količina vaše robe ne ispunjava pun kapacitet kamionskog, utovarnog ili drugog prostora, a želite da je pošaljete na određenu destinaciju, Firby Logistic vam stoji na raspolaganju u svakom trenutku. Uz naše usluge zbirnog prevoza robe, imaćete maksimalno efektan transport robe uz minimalne troškove.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi sa zbirnim transportom robe, budite slobodni da nas pozovete u bilo koje doba. Vaše zadovoljstvo nama je na prvom mestu.

ZA VAŠA PITANJA ILI PROBLEM

Drumski transport robe

Drumski transport robe na teritoriji cele Evrope

Avio transport robe

Avio transport robe za ceo svet

Vodeni transport robe

Vodeni transport robe do drugog kontinenta

Železnički transport

Najekonomičniji transport robe

Skladištenje robe

Skladištenje robe na dogovoreno vreme

Međunarodne selidbe

Selidbe na teritoriji Srbije i sveta.

1000 +

Zadovoljnih klijenata

200 +

Agenata

20 +

Sopstvenih kamiona

100

Priznanja za kvalitet