PozoviZahtev za ponudu

Ata karnet

Ata karnet

ŠTA JE ATA KARNET?

ATA karnet je međunarodni carinski dokument koji se koristi da bi se olakšao privremeni uvoz robe u stranu zemlju. Izdaje se za stvari i predmete koji će se privremeno izvesti iz Srbije, a zatim ponovo uvesti u nepromenjenom stanju.

Rok trajanja ovog međunarodnog pasoša je godinu dana, a u tom vremenskom periodu vlasnici ili zastupnici određenih dobara, bez problema mogu uvoziti ili izvoziti određene predmete ili stvari.

Uz ATA karnet, roba brzo i jednostavno prelazi granicu, a nosilac može biti samo domaće pravno ili fizičko lice.

GLAVNA PREDNOST ATA KARNET DOKUMENTA?

Jedna od osnovnih prednosti ATA karneta je olakšavanje svih carinskih postupaka korišćenjem samo jedne isprave za različite granične transakcije. Važenje ATA karneta do jedne godine, omogućava njegovo višestruko korišćenje za privremeni uvoz u jednu ili više zemalja članica ATA sistema sa istom robom.

Ata karnet - Firby Logistic

ZA KOJU VRSTU ROBEMOŽETE IZVADITI ATA KARNET?

Koristi  za  svu  robu  namenjenu  ličnoj  ili  profesionalnoj  upotrebi. Bez problema se mogu preneti različite mašine, kancelarijska, sportska, fotografska, umetnička oprema, muzički instrumenti,  nameštaj, posuđe. Uz pomoć ATA karneta može se i prebaciti  odeća,  jahte  i  čamci, kao i  izložbeni štandovi. Broj ili količna svakog predmeta moraju biti razumni, skladno nameni uvoza.

Veoma je važno da sva roba izvezena/uvezena bude lako prepoznatljiva i ne sme ni na koji način da bude upotrebljena ili  iznajmljena

ATA karnet ne može se izvaditi za prenos prehrambene proizvode, kvarljive robe, kao ni za predmete namenjene preradi, popravci,  ili reklamne materijale koji će se deliti na izložbama ili sajmovima.

KAKO IZVADITI MEĐUNARODNI CARINSKI DOKUMENT?

Kako biste posedovali međunarodni pasoš za prenos robe potrebno je da unesete podatke u  ONLINE APLIKACIJU ZA A.T.A. KARNETE, a štampanje u ATA Odeljenju.

Cena karneta zavisi od načina putovanja, zemlje privremenog uvoza i  vrednosti robe navedene u zahtevu.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati agenciju Firby Logistic putem e-maila ili na broj telefona +381 (0)69 450 85 84, a naše ljubazno osoblje će vam izaći u susret i dati sve potrebne informacije.

ZA VAŠA PITANJA ILI PROBLEM

Drumski transport robe

Drumski transport robe na teritoriji cele Evrope

Avio transport robe

Avio transport robe za ceo svet

Vodeni transport robe

Vodeni transport robe do drugog kontinenta

Železnički transport

Najekonomičniji transport robe

Skladištenje robe

Skladištenje robe na dogovoreno vreme

Međunarodne selidbe

Selidbe na teritoriji Srbije i sveta.

1000 +

Zadovoljnih klijenata

200 +

Agenata

20 +

Sopstvenih kamiona

100

Priznanja za kvalitet