transport robe Švedska Firby Logistic 1

Transport robe Švedska – Pun utovar

Transport robe Švedska, po sistemu punog utovara (solo prevoz) jedan je od najboljih načina za prevoz svih vrsti pošiljki od i do ove skandinavske države. Ukoliko vaša kompanija sarađuje sa firmama iz Švedske, ili kao fizičko lice želite da otpremite svoju pošiljku u ovu državu, kamionski prevoz robe Švedska Srbija u obliku punog utovara predstavlja najbolje rešenje za vas. Saznajte u našem daljem tekstu koje su sve to prednosti ovog oblika prevoza do i iz Švedske.

Švedska je nordijska država koja se nalazi u severnoj Evropi, odnosno Skandinaviji. Graniči se sa Norveškom na zapadu i severu, dok sa Finskom deli istočnu granicu. Švedska je sa Danskom povezana na jugozapadu preko mosta-tunela Eresunda. Teritorija ove države prostire se na na površini od 450.295 kilometara kvadratnih, što je čini najvećom nordijskom zemljom. Takođe, Švedska je treća po veličini država u Evropskoj uniji, odnosno peta u celoj Evropi. Glavni i ujedno najveći grad Švedske jeste Stokholm. U ovoj državi živi oko 10.4 miliona stanovnika, sa malom gustinom naseljenosti od oko 25.5 stanovnika po kvadratnom kilometru. Čak 87 odsto Šveđana živi u urbanim područjima u centralnim i južnim krajevima ove zemlje.

Švedska je šesnaesta najbogatija zemlja na svetu, posmatrano iz ugla BDP-a. Poznato je da Skandinavci imaju visok životni standard. Ova država ima 12. najveći dohodak po glavi stanovnika u celom svetu i veoma je visoko rangirana po kvalitetu života, prosperiteta i ekonomskog razvoja. Ekonomija ove države jeste mešovito-izvozno orijentisana. Drvna industrija, hidroenergija i ruda gvožđa čine bazu resursa privrede sa velikim naglaskom na spoljnu trgovinu.

Švedski sektor inženjeringa čini oko 50 odsto proizvodnje i izvoza, dok su telekomunikacije, automobilska industrija i farmaceutska industrija takođe od velikog značaja. Švedska je deveti najveći izvoznik oružja na svetu, dok poljoprvireda ima udeo u sektoru BDP-a oko 2 odsto.

Kamionski transport robe Švedska

Transport robe Švedska i komunikacioni sistemi od velikog su značaja za Švedsku, imajući u vidu veličinu zemlje i razuđenosti prirodnih bogatstava i opšte populacije. Kada je u pitanju prevoz robe Švedska Srbija, treba istaći da je Švedska dugogodišnji i najznačajniji privredni partner Srbije među skandinavskim zemljama. Prema zvaničnim podacima, Srbija ostvaruje trgovinski suficit kada je u pitanju robna razmena između Švedske i naše države.

transport robe Švedska Firby Logistic 2

U 2021. godini ukupna robna razmena između Srbije i Švedske iznosila je 512.68 miliona evra. Od toga, izvoz iz Srbije u Švedsku je iznosio 290.17 miliona evra, a uvoz iz Švedske u Srbiju 222.5. miliona evra. U poslednjih nekoliko godina, investicije iz Švedske uglavnom su plasirane u prodajno-distributivnu delatnost i sektor usluga u Srbiji. U najvećoj meri, spoljno-trgovinska razmena odvija se kroz drumski transport robe Švedska Srbija. Konkretnije, ovaj vid transporta podrazumeva transport robe kamionom do i iz Švedske. Ovo jedan od najekonomičnijih i najpouzdanijih vidova prevoza do i iz Švedske.

Prednosti kamionskog transporta robe Švedska

 • Vaša roba se brzo, bezbedno i efikasno transportuje do bilo kog odredišta u Srbiji, odnosno Švedskoj;
 • Kamionski transport robe Švedska prikladan je za uslugu prevoza po principu „od vrata do vrata“;
 • Vaša pošiljka se direktno isporučuje do krajnje destinacije;
 • Vašom robom se minimalno rukuje, što uveliko povećava nivo bezbednosti sadržaja i kvaliteta vaše robe;
 • Finansijski isplativ oblik prevoza;
 • Isporuka robe vrši se u najkraćem mogućem roku, što zadovoljava interese kako pošiljaoca, tako i primaoca robe;

Kamione, kao transportna sredstva, karakteriše visok nivo fleksibilnost i adaptibilnosti. Ovo govorimo u poređenju sa avio, železničkim i vodnim transportom robe. Drugim rečima, kamioni se prilagođavaju zahtevima i specifikacijama pošiljaoca u pogledu oblika i vrste robe, njene težine, dimenzija, kubikaže i slično. S druge strane, ako angažujete pouzdanu i profesionalizovanu kompaniju za organizaciju i transport robe, onda ćete moći da pošaljete najrazličitije vrste pošiljki do i iz Švedske. To se odnosi na transport opasne (ADR) robe, transport lako kvarljive robe, vangabaritni transport robe, transport robe pod specijalnim temperaturinim režimom i drugo.

Prevoz robe Švedska Srbija – Pun utovar (FTL transport)

Kao što smo već i naglasili, transport robe Švedska po sistemu punog utovara (solo vozilo) jeste jedan od najkvaitetnijih oblika kamionskog prevoza robe do i iz ove države. Prevoz robe Švedska Srbija po principu punog utovara je tzv. FTL (Full Truck Load) transport. U ovom slučaju, roba jednog pošiljaoca (kompanije) popunjava kompletni tovarni prostor kamiona. Tačnije, jedan ili više kamiona (u zavisnosti od količine robe) transportuje robu isključivo jedne kompanije. Prema tome, jedna kompanija, odnosno pošiljalac, za transport svoje pošiljke do i iz Švedske iznajmljuje kompletni tovarni kapacitet kamiona.

Pandan FTL transportu jeste tzv. LTL (Less than a Truckload) prevoz robe Švedska Srbija. U pitanju je zbirni transport robe Švedska koji podrazumeva konsolidaciju, odnosno grupisanje pošiljki više različitih pošiljaca u utovarnom prostoru istog kamiona. To znači da putem zbirnog transporta Švedska isporučuju relativno manje pošiljke u specijalnim paletama. Istovremeno, svi pošiljaoci dele troškove prevoza srazmerno prostoru u kamionu koji zauzima njihova roba.

Sistem punog utovara, odnosno solo prevoza Švedska u najvećoj meri se koristi za transport veće, gabaritnije ili teže robe. Kada su količna i/ili veličina robe dovoljne da se ispunii kompletni tovarni prostor jednog kamiona, transport robe Švedska po sistemu punog utovara pokazao se u praksi kao najbolja opcija za transport.

Transport robe Švedska – Prednosti punog utovara (solo vozilo)

transport robe Švedska Firby Logistic 3

 • Veći utovarni kapacitet kamiona;
 • Odličan izbor za transport glomazne, veće, teže i/ili kabastije robe;
 • Prvoklasna efikasnost transporta. Kamion, kako smo i istakli, direktno i bez odlaganja isporučuje vašu pošiljku do krajnje adrese primaoca u Švedskoj, odnosno Srbiji. Zbog toga su i rokovi za isporuku robe kraći, a tranzitno vreme brže;
 • Bez limita u pogledu težine ili veličine robe, posmatrano iz ugla prevoznika. Ponekad će se u praksi desiti da količina robe nije dovoljna da popuni kompletan tovarni prostor kamiona. Dogodiće se i to da pošiljka bude manjih dimenzija i da, zbog toga, ne može sama po sebi da ispuni kompletni tovarni kapacitet kamiona. U ovakvim i sličnim slučajevima prevoznici neće realizovati transport robe Švedska, sve dok utovarni prostor kamiona ne bude u celosti popunjen. Naravno, u ovom slučaju uvek možete izabrati pomenuti zbirni prevoz robe Švedska. Međutim, ako se transportuje roba koja, po svojoj zapremini ili dimenzijama, prevazilazi kapacitet kamiona, ostatak robe se lako može pripemiti, spakovati i transportovati drugim kamionom;
 • Ušteda troškova i ekonomičnost transporta. Prevoznici neretko u sistemu punog utovara nude i manje transportne tarife;
 • Sjajno rešenje za transport osetljive robe;
 • Bezbednost transporta. Kada se vaša roba direktno otprema na krajnju adresu primaoca, onda tokom transporta dolazi do minimalnog upravljanja vašom pošiljkom. Rezultat jeste izuzetno visok nivo bezbednosti sadržaja i kvaliteta vaše robe.

Firby Logistic – Bezbedan, efikasan i kvalitetan prevoz robe Švedska Srbija

Firby Logistic je kompanija koja specijalizovana za organizaciju i transport robe do bilo koje destinacije u Švedskoj! Prevoz robe Švedska Srbija, odnosno transport robe Švedska nalazi se u našoj standardnoj ponudi usluga za sve klijente, još od osnivanja naše firme. Možemo organizivato i realizovati najhitnije i najdelikatnije isporuke robe iz bilo kog dela sveta do najudaljenijih odredišta u Švedskoj!

Transport robe Švedska nudimo vam po povoljnim i konkurentnim cenama! Možemo, dakle, izvršiti i organizovati brz, bezbedan, kvalitetan i efikasan transport robe na relaciji Srbija – Švedska. Posedujemo višedecenijsko iskustvo u transportu robe do i iz Švedske i zbog toga smo odlično upoznati sa tržištem i transportnom infrastrukturom ove zemlje. Naša i više nego uspešna poslovna saradnja sa brojnim agentima i partnerima širom sveta omogućava nam da izvršimo i organizujemo brz, vrhunski i jednostavan transport robe Švedska sa bilo koje destinacije na svetu!

Za svakog klijenta stručnjaci iz Firby Logistica pripremaju detaljan i temeljan plan transporta, birajući optimalnu i ekonomičnu rutu transporta, u skladu sa vrstom i količinom robe, kao i dogovorenim rokovima isporuke. To činimo kako bismo maksimalno smanjili vaše troškove prevoza! Firby Logistic kontinuirano i svakodnevno ulaže u dobre partnerske odnose, mehanizaciju, vozni park, profesionalnu opremu i naše ljudstvo. Upravo to nam pruža mogućnost da ispunimo sve potrebe klijenata za transport robe iz Švedske, odnosno za transport robe do Švedske.

Transport robe Švedska možemo organizovati za bilo koju vrstu robe. Svim klijentima, u tom smislu, nudimo transport standardnih tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih – kao i transport specijalnih tereta. Organizujemo i obavljamo transport opasne (ADR) robevangabaritni transport robetransport robe hladnjačama (prevoz pod specijalnim temperaturnim režimom) i slično. Imajući u vidu vrstu robe, zadate rokove i mesto utovara, pored drumskog kamionskog saobraćaja, vašu robu možemo da prevezemo avioželezničkim ili vodnim saobraćajem.

Organizacija i transport robe Švedska

Transport robe Švedska, u zavisnosti od potreba, specifikacija i zahteva klijenata, možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumskiželezničkiavio ili vodni prevoz), čime smanjujemo troškove i vreme transporta, budući da se izbegava prepakivanje ili pretovar robe.
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih oblika transporta, što predstavlja jedan od najboljih načina za međunarodni transport robe na dužim relacijama kakva je, između ostalih, Srbija –Švedska.
 • Kontejnerski transport robe. Ovaj vid prevoza možemo organizovati kao kombinovani ili direktni transport. Ovde bismo naročito izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe kada treba prevesti manju količinu robe. Tada klijent ne plaća najam celog kontejnera ili prevoznog sredstva, zbog čega je i cena transporta manja.

Dodatne (prateće) usluge naše kompanije za sve klijente

Svim klijentima, pored osnovne usluge transporta robe do i iz Švedske, pružamo i dopunske usluge koje pojednostavljuju celokupnu proceduru prevoza.

 • Pakovanje robe i priprema za transport;
 • Preuzimanje robe na dogovorenoj lokaciji i njena isporuka do krajnje adrese primaoca (usluga transporta po principu „od vrata do vrata“);
 • Utovar, pretovar i istovar robe;
 • Montaža i demontaža robe;
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i odobrenja, kao i priprema kompletne dokumentacije i papirologije za međunarodni transport robe;
 • Carinjenje robe i obavljanje kompletne carinske procedure;
 • ATA karnet;
 • Špedicija i špediterske usluge;
 • Distribucija, transport i logistika;
 • Skladištenje robe;
 • Iznajmljivanje viljuškara;
 • Izveštavanje klijenata, na njihov zahtev, o statusu i trenutnom stanju robe i prevoznog sredstva;
 • Obaveštavanje klijenata o mestu i vremenu prispeća robe;

Pored usluge transporta, uspešno obavljamo i selidbe stambenih i poslovnih prostora do/iz Švedske zahvaljujući specijalizovanim vozilima.

Nemojte se ustručavati da nam u bilo kom trenutku pošaljete svoj upit, ako želite efikasan, bezbedan i kvalitetan transport robe Švedska. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica po pitanju ovog transporta, budite slobodni da nam pošaljete email ili da nas pozovete.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *