kamionski transport robe Holandija Firby Logistic 1

Kamionski transport robe Holandija

Kamionski transport robe Holandija jedan je od najboljih načina da prevezete svoju robu do/iz ove evropske zemlje. Saznajte u našem blogu u čemu se sastoji značaj transporta robe Holandija i koje su sve prednosti ovog oblika prevoza za vaše poslovanje.

Holandija je zapadno-evropska država koja ima i svoje prekomorske teritorije na Karibima. U pitanju je najveća od 4 konstitutivne države Kraljevine Holandije (ostale tri su Aruba, Kurasao i Sint Marten). Na evropskom tlu, Holandija se sastoji od 12 provincija. Graniči se sa Nemačkom na istoku, Belgijom na jugu, obalom Severnog mora na severu i zapadu. Sa obe navedene države, kao i sa Ujedinjenim Kraljevstvom, Holandija deli i prekomorske granice.

Četiri najveća grada u Holandiji su Amsterdam, Roterdam, Hag i Utreht. Amsterdam je najveći, najnaseljeniji i glavni grad ove države. Luka Roterdam je najprometnija luka u celoj Evropi! Dok je aerodrom Šiphol u Amsterdamu najprometniji aerodrom u Holandiji i treći najprometniji u Evropi. Teritorija ove države prostire se na površini od 41.865 kilometara kvadratnih, a u Holandiji živi oko 17.709.000 stanovnika. Upravo to čini Holandiju drugom najnaseljenijom državom u Evropskoj uniji (16. u svetu).

Holandija je drugi najveći svetski izvoznik hrane i poljoprivrednih proizvoda po vrednosti, zahvaljujući svom plodnom tlu, blagoj klimi, intenzivnoj poljoprivredi i inventivnosti. Ova država ima visoko-razvijenu privredu. Jedna je od najvažnijih ekonomija po pitanju značaja za celu Evropu. Još od 16. veka, pomorstvo, poljoprivreda, trgovina i bankarstvo bili su i ostali vodeći sektori holandske privrede. Holandija je jedan od 10 vodećih izvoznika robe u celom svetu. Najveći udeo u holandskom industrijskom sektoru čine prehrambeni proizvodi, a potom idu hemijski, električni i metalurški proizvodi, usluge i turizam.

Zbog svega navedenog ne treba da čudi što je transport robe Holandija izuzetno razvijen, jer je ova država atraktivna destinacija za uvoz i izvoz.

Zbog čega je važan kamionski transport robe Holandija?

Ekonomski odnosi između Srbije i Holandije su odlični, a postoji obostrani interes njihovo ddalje unapređenje i razvoj. Prema zvaničnim podacima, spoljnotrgovniska razmena sa Holandijom je u konstantnom usponu. U samo 2021. godini ona je iznosila čak 870.98 miliona evra, od čega je izvoz iz Srbije bio 376.59 mliona evra, a uvoz u Srbiju 494.39 miliona evra. Ono što takođe treba naglasiti jeste da je Holandija prva na listi država sa najvećim investicijama u Srbiji.

kamionski transport robe Holandija Firby Logistic 2

U velikoj meri robna razmena između Holandije i Srbije odvija se drumskim putem (drumski prevoz robe). Tačnije, u praksi se pokazalo da je kamionski trannsport robe Holandija jedan od najboljih načina za uvoz, odnosno izvoz robe iz ove zemlje. Zbog čega je ovaj vid transporta efektan i praktičan vid prevoza na relaciji Srbija – Holandija?

 • Roba se lako i na brz način transportuje do bilo kog odredišta u Holandiji, odnosno Srbiji;
 • Najprikladniji vid transporta za uslugu prevoza po principu „od vrata do vrata“;
 • Pogodan izbor za direktni transport robe. Drugim rečima, čim vaša roba uđe na tržište Holandije, odnosno Srbije, ona se odmah i bez odlaganja isporučuje na krajnju adresu primaoca robe;
 • Viši stepen bezbednosti robe za vreme transporta, budući da se robom minimalno rukuje;
 • Isporuka robe u najkraćem mogućem roku;
 • Ekonomičan i pouzdan vid prevoza.
 • Fleksibilan oblik transport robe u poređenju sa avio, vodnim i železničkim transportom robe. Kamioni se, u skladu sa zahtevima pošiljaoca robe, prilagođavaju vrsti robe, njenoj kubikaži, težini i veličini. To znači da se do/iz Holandije može obaviti transport vangabaritne robe, transport opasne (ADR) robe, transport lako kvarljive robe, frigo transport robe i slično.

Postoje dva vida kamionskog transporta robe Holandija:

 • FTL prevoz robe kamionom Holandija (pun utovar);
 • LTL transport robe kamionom Holandija (zbirni transport).

Prevoz robe Holandija – Srbija po sistemu punog utovara

Kamionski transport robe Holandija po sistemu punog utovara naziva se i FTL (Full Truckload) sistem. Odnosno, roba jednog pošiljaoca (kompanije) u celosti zauzima tovarni prostor jednog ili više kamiona, u zavisnosti od količine robe. Dakle, jedan pošiljalac, na osnovu količine i dimenzija svoje pošiljke, ima „ekskluzivno pravo“ korišćenja kamiona. Jedan ili više kamiona, u ovom slučaju, transportuje robu isključivo jedne kompanije. Zato se ovaj sistem drugačije naziva i sistem solo vozila.

FTL transport robe Holandija pogodan je kada je potrebno prevesti veću, kabastu li težu robu. Takođe, transport robe kamionom po sistemu punog utovara odličan je izbor kada treba isporučiti robu čija količina je dovoljna da se popuni kompletni tovarni kapacitet kamiona (šlepera).

Prednosti FTL transporta robe Holandija

 • Brz i jednostavan transport teških, većih i glomaznih pošiljki;
 • Utovarni kapacitet kamiona je veći;
 • Maksimalna efikasnost transporta. Kamion, naglasili smo, direktno otprema vašu pošiljku do krajnje adese primaoca. To vreme isporuke čini bržim, odnosno rok za isporuku pošiljke znatno kraćim;
 • Nema ograničenja kada je u pitanju težina ili veličina pošiljke, posmatrano iz ugla vozara (prevoznika). Ponekad se može dogoditi da količina robe nije dovoljna da ispuni kompletan tovarni prostor kamiona. Takođe, može se desiti da dimenzija pošiljke bude manja od utovarnog kapaciteta kamiona. U ovakvim i sličnim situacijama, prevoznici neće prevesti robu sve dok tovarni prostor kamiona ne bude u potpunosti ispunjen. Ali, ne događa se ovo uvek. S druge strane, ako je neophodno prevesti robu čija veličina ili zapremina prelazi utovarni kapacitet kamiona, ostatak robe se lako može prevesti drugim kamionom.
 • Isplativost. U sistemu punog utovara često se događa da prevoznici nude i manje prevozničke tarife;
 • Odličan izbor za transport osetljive robe;
 • Bezbednost. Za vreme transporta vašom robom se minimalno upravlja, budući da se ona direktno prevozi do konačne destinacije. To vašoj robi omogućuje viši nivo zaštite tokom prevoza.

Zbirni kamionski transport robe Holandija

Naspram FTL transporta robe Holandija imamo tzv. LTL kamionski transport robe Holandija (Less Than a Truckolad). U pitanju je zbirni kamionski prevoz robe do Holandije, odnosno iz Holandije. U ovom slučaju vaša roba, za razliku od sistema punog utovara, ispunjava samo deo tovarnog kapaciteta kamiona, odnosno šlepera. Preostali deo utovarnog prostora kamiona svojom robom popunjavaju ostale kompanije (pošiljaoci). Vaša roba se šalje u posebnim paletama. To znači da je zbirni transport robe Holandija izuzetno prikladan u slučaju kada se šalju manje pošiljke ili manja količinina robe.

kamionski transport robe Holandija Firby Logistic 3

Osnovna odlika LTL prevoza robe na relaciji Srbija – Holandija jeste to da dolazi do grupisanja (konsolidacija) robe više različitih pošiljalaca u istom kamionu. Samim tim dolazi do smanjenja ukupnih troškova prevoza. U praksi, redukcija ovih troškova može ići i do trideset odsto. Zato je jedna od glavnih pogodnosti, kada je u pitanju zbirni pervoz robe kamionom Holandija, ekonomičnost transporta.

Prednosti zbirnog kamionskog transporta Holandija

 • Brzina. S obzirom na to da vaša roba ispunjava samo deo tovarnog prostora kamiona, ne morate da čekate da kompletan kapacitet ovog prevoznog sredstva bude popunjen kako bi transport bio realizovan. To znači da će vaša pošiljka biti poslata brzo i u relativno kraćem vremenskom periodu.
 • Bezbednost. Pre nego što transport robe Holandija bude izvršen, vaša roba se pakuje u specijalne manje palete ili zaštitne sanduke. Sem toga, na robu se stavljaju i posebni, dodatni zaštitni omoti kako bi se povećao stepen njene bezbednosti. Na taj način smanjuje se rizik od bilo kakvih negativnih spoljašlnjih okolnosti (ekstremne temperature, nevreme, požar…). Poput FTL prevoza, i kod zbirnog kamionskog transporta vašom robom manevriše se i upravlja minimalno. Svakako je optimalno i najbolje rešenje da, ukoliko želite prvoklasnu zaštitu vaše robe pre, za vreme i nakon transporta, angažujete profesionalnu kompaniju specijalizovanu za organizaciju i transport robe.
 • Isplativost. Ne samo da svoju robu delite sa ostalim firmama pošiljaocima, već ujedno sa njima delite i troškove transporta. Vi plaćate zakup samo onog dela tovarnog prostora kamiona koji zauzima vaša pošiljka. To znači da će vaša cena za transport, zapravo, biti srazmerna kubikaži vaše pošiljke. Pored toga, grupisanjem robe više različitih pošijalaca u istom kamionu podrazumeva i smanjenje ukupne količine goriva koja je potrebna za transport robe Holandija.
 • Ostale prednosti. Ako unajmite licenciranu kompaniju za transport robe moći ćete u bilo kom trenutku da saznate lokaciju kamiona i status svoje pošiljke – u realnom vremenu. Sem toga, konsolidacija robe u istom kamionu za posledicu ima i smanjenje emisije štetnih izdubnih gasova. To je zato što će na putu biti manje vozila u poređenju sa situacijom kada bi se svaka pošiljka prevozila posebnim prevoznim sredstvom. Samim tim, LTL kamionski transport robe Holandija je i environment-friendly rešenje, budući da se tako smanjuje zagađenje životne sredine.

Firby Logistic – Kvalitetan i efikasan prevoz robe iz Holandije za Srbiju i obratno

Kompanija Firby Logistic svim klijentima nudi efikasan, brz i kvalitetan transport robe Holandija kamionom po izuzetno povoljnim cenama! Nudimo vam prevoz robe iz Holandije za Srbiju, kao i prevoz robe iz Srbije za Holandiju. Nastojimo da vam maksimalno smanjimo troškove ovog transporta, zbog čega za svakog klijenta biramo optimalnu i ekonomičnu rutu transporta u Holandiju, odnosno iz Holandije. Zahvaljujući našem višegodišnjem isksutvu u transportu robe i odličnom poznavanju tržišta i infrastrukture Holandije, u stanju smo da vam obezbedimo jednu od najbržih i najpristupačnijih usluga transporta robe do/iz ove zemlje.

Uspostavili smo i više nego odličnu poslovnu saradnju sa brojnim agentima i partnerima iz celog svega. Zbog toga za svakog klijenta možemo da organizujemo i realizujemo brz i jednostavan transport bilo koje vrste robe do/iz Holandije. Svakodnevno i kontinuirano ulažemo u naš vozni park i transprotnu opremu, i zato možemo ispuniti sve zahteve klijenata u vezi sa transportom robe na relaciji Srbija – Holandija.

Pored drumskog kamionskog transporta, možemo vam obezbediti i ostale vidove prevoza – avio transport Holandija, vodni transport Holandija i železnički transport Holandija. U skladu sa tim, nudimo vam transport konvencionalnih, standardnih tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih – kao i transport specijalnih tereta. Ujedno, nudimo vam i transport opasne (ADR) robetransport tobe hladnjačama, kao i transport vangabaritnog tereta.

Organizacija i transport robe Holandija

Transport robe Holandija, imajući u vidu potrebe i želje naših klijenata, dužinu i vreme prevoza, možemo organizovati na sledeće načine:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (avio, drumski – kamionski, železnički ili brodski). Na taj način klijentima smanjujemo vreme i troškove prevoza, s obzirom na to ne postoji pretovar ili prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih vidova prevoza. Ovo je najbolji model međunarodnog transporta robe za duže relacije kakva je, između ostalog, između Srbije i Holandije.
 • Kontejnerski transport robe. Ovaj model transporta možemo organizovati kao kombinovani ili kao direktni transport, u zavisnosti od zahteva klijenata. Ovde bismo posebno izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe. Ovo je jedan od najpraktičnijih vidova transporta kada je neophodno prevesti manju količinu robe. U ovom slučaju klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Dodatne usluge za sve naše klijente

Pored osnovne usluge transporta robe do/iz Holandije, svim klijentima nudimo i dodatne (prateće) usluge koje olakšavaju celokupnu proceduru prevoza.

Ako želite da transportujete svoju robu do/iz Holandije, budite slobodni da nam pošaljete svoj upit, 24/7. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa ovim prevozom, možete kontaktirati sa nama, a naše ljubazno osoblje će vam izaći u susret u najkraćem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Comments (2)

 1. Poštovani/a,

  Da li možete da mi date ponudu na osnovu odgovora iz nastavka?

  “Bok Dalibore
  17,37 CC je volumen kada spakirate biljke na CC kolica (to bi bilo 6,5 metara)

  Ovo je opcija, ali zauzima malo više prostora i CC kolica nam se moraju vratiti za 2 tjedna

  Bolja opcija je kada ih pakiramo u drvene paletne kutije, što vam također štedi gotovo 2 metra prostora u kamionu

  U paletama Trebalo bi nam +/- 4,5 utovarnih metara u kamionu

  Težina +/- 5000 kg”

  U pitanju su ukrasne biljke, spakovanw u drvene boksove, relacija Hengelo (Holandija) – Brezovo Polje, Brčko Distrikt (Bosna i Hercegovina)…

  Cijena?

  Unaprijed hvala.

  GARDEN CENTAR MILOVANOVIĆ DOO
  Brezovo Polje M14.1
  76100 Brčko Distrikt
  Bosna i Hercegovina
  http://www.gardencentarmilovanovic.com
  dipl. inž. pejzažne arhitekture i hortikulture
  Dalibor Milovanović
  +387 66 869 087

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *