Transport robe Nemačka - Firby Logistic 1

Transport robe Nemačka

Transport robe Nemačka, u organizaciji kompanije Firby Logistic, najpovoljnije je rešenje za prevoz vaše robe do ove zemlje. Na usluge prevoza vaše robe na relaciji Srbija – Nemačka možete se osloniti na nas u svakom trenutku.

Nemačka je država koja predstavlja raskrsnicu između Centralne i Zapadne Evrope. Nalazi se između Baltičkog i Severnog mora na severu, i Apla na jugu, prostirući se na površini od skoro 358 hiljada kvadratnih kilometara. Na severu se graniči sa Danskom, dok su Austrija i Švajcarska njeni južni susedi. Istočnu granicu ove zemlje čine Poljska i Češka, dok se na zapadu graniči sa Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Holandijom.

Glavni i najveći grad ove države je Berlin, dok finansijsko-privrednu okosnicu Nemačke čini Frankfurt. Za Nemačku je poznato da ima jednu od najrazvijenijih ekonomija – ne samo u Evropi, već i na celoj planeti (četvrta u svetu po nominalnom BDP-u). U oblasti ekonomije, Nemačka Srbiji predstavlja jednog od glavnih partnera, a robna razmena između dve zemlje povećava se iz godine u godinu.

U tom smislu, došlo je do povećanog broja zahteva za prevozom robe, kada je u pitanju transport robe Nemačka. Interesantan je podatak da je u prvoj polovini 2019. godine Nemačka Srbiji bila najvažniji spoljnotrgovinski partner.

Firby Logistic vam omogućava bezbedan i kvalitetan prevoz robe Nemačka do bilo kog grada i lokacije u ovoj državi. Minhen, Frankfurt, Dortmund, Hamburg, Keln… Gde god poželite i koju god poželite robu da prevezete, mi vam stojimo na raspolaganju.

Drumski transport robe Nemačka 

Kada generalno govorimo o transportu robe za Nemačku, na prvom mestu se tu podrazumeva drumski transport robe Nemačka.

Naime, ova država je veliki uvoznik ali i najveći izvoznik robe i sirovina na području Starog kontinenta. Kako bi podržala brojne zahteve za razmenom robe, Nemačka je izgradila jedan od najsavremenijih infrastrukturnih sistema i u Evropi. Podsetimo samo da je nemački autoput, tzv. Autobahn, jedini autoput u Evropi na kojem ne postoji ograničenje brzine.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Firby logistic (@firbylogistic)

Najrasprostranjeniji vid drumskog prevoza robe za Nemačku jeste kamionski prevoz robe. Ovo je ujedno i najsigurniji vid prevoza robe do Nemačke, s obzirom na to da se u u ovom slučaju roba direktno prevozi do krajnje destinacije. To znači da je prevoz robe Nemačka kamionom idealno rešenje za uslugu od vrata do vrata.

U zavisnosti od količine robe koja se prevozi, postoje dva tipa kamionskog prevoza robe.

Prvo, ukoliko roba vaše firme popunjava celokupni tovarni prostor kamiona, onda govorimo od FTL kamionskom prevozu (Full Truck Load). Ne preporučujemo ovaj vid prevoza u slučaju da je roba koju šaljete lomljiva ili krhka.

Drugo, ukoliko želite da transportujete manju količinu robe koja ne popunjava celokupni tovarni prostor kamiona, onda je odlična opcija za vas LTL kamionski prevoz (Less Than Truckloads). U ovom slučaju, svoju robu u tovarnom prostoru istog kamiona delite sa robom i pošiljkama drugih kompanija. To znači da ćete imati i manje troškove prevoza, dok je ovaj vid transporta robe za Nemačku takođe brz i veoma fleksibilan. Ujedno, u ovom slučaju svoju robu možete istovariti i isporučiti na više mesta, a ne samo na jednoj lokaciji.

Kontejnerski prevoz robe za Nemačku

Prevoz robe kontejnerima za Nemačku ima jedan od najvećih udela u međunarodnom transportu robe. Brojne firme se odlučuju upravo za kontejnerski transport robe Nemačka, zbog brojnih prednosti koje ovaj vid prevoza ima, kako za pošiljaoca, tako i za primaoca.

Pre svega, robom u kontejnerima, kao kompletnim transportnim jedinicama, lakše i sigurnije se upravlja. Iz istog razloga, prevoz robe kontejnerima se izvršava u relativno kratkom roku. To dalje znači da je kontejnerizacija transporta robe isplativiji vid prevoza u odnosu na druge tipove transporta. Carinske formalnost su minimalne, dok kontejner pruža maksimalnu sigurnost i zaštitu robe koja se u njemu nalazi. Kontejner se u ovom slučaju ponaša kao fizička barijera koja štiti od propadanja, gubitka kvaliteta i vrednosti robe tokom transporta.

transport robe Nemačka Firby Logistic 2

Ukoliko odlučite da vaš transport robe Nemačka bude kontejnerski, znajte da ćete na ovaj način moći da otpremite veliku količinu najrazličtije robe i tereta. Između ostalog, tu spada i opasna (ADR) roba, kvarljiva roba, vangabaritni teret i slično.

Slično transportu robe kamionom, i kontejnerski transport robe Nemačka ima dva vida. Govorimo o punom kontejnerskom transportu (FCL) i zbirnom transportu robe (LCL). U prvom slučaju (Full Container Load), vaša roba zauzima celokupni prostor kontejnera i sve troškove prevoza snosite sami. Međutim, ako želite da pošaljete manju količinu robe, onda je zbirni prevoz robe Nemačka (Less Than Container Load) prava opcija za vas. Poput LTL prevoza, vaša roba će popunjavati samo deo utovarnog prostora kontejnera. Dakle, u ovom slučaju troškove prevoza robe delite sa drugim pošiljoacima, odnosno plaćate najam samo dela utovarnog prostora koji ste zakupili za svoju robu.

Transport robe Nemačka – ostali vidovi prevoza 

Pored drumskog prevoza robe za Nemačku, Firby Logistic organizuje i druge vidove transporta robe na relaciji Srbija – Nemačka. Govorimo o železničkom transportu robe, avio transportu robe i pomorskom (vodenom) transportu robe.

ŽELEZNIČKI TRANSPORT ROBE NEMAČKA

Principijelno posmatrano, ovo je najbezbednije rešenje za prevoz kabastog tereta, životinja i opasnih materija. Robom i teretom se minimalno rukuje, postoji stroga kontrola praćenja pošiljke, dok je rizik od ljudskih grešaka pri upravljanju robom minimalan.

Glavna odlika ovog vida prevoza robe za Nemačku jesu isplativost i niske cene. Izuzetno je pogodan za kontejnerski prevoz robe, naročito za pomenuti zbirni transport. Železnički prevoz robe je neprekidan i redovan.

AVIO PREVOZ ROBE NEMAČKA

Ubedljivo najbrži vid transporta robe do Nemačke. Na ovaj način možete dopremiti svoju robu izuzetno brzo do najvećih aerodroma u Nemačkoj, kao što su aerodrom u Frankfurtu, međunarodni aerodromu u Minhnenu, aerodrom u Dizeldorfu i slično.

Pogodan je za prevoz hitnih pošiljki, odnosno robe za koju postoji rizik od gubitka kvaliteta ukoliko se ne transportuje u kraćem vremenskom periodu. Pored brzine, pouzdanost, tačnost i sigurnost isporuke robe vazdušnim transportom su vam zagarantovani.

VODENI TRANSPORT ROBE ZA NEMAČKU 

Ovaj vid prevoza uštedeće vam mnogo novca, budući da se rado i najjeftinijoj vrsti transporta robe. Vodeni transport robe Nemačka pogodan je za prevoz teških, glomaznih i kabastih pošiljki. Utovarni kapacitet kargo brodova je veliki, te svoju robu možete dopremiti do najznačanijih luka u Nemačkoj, kao što je luka Hamburg.

Firby Logistic – Vaš pouzdan partner na putu do Nemačke 

Kao što možemo da vidimo, zahtevi i potrebe za prevozom robe u Nemačku su zaista veliki. S tim u vezi, Firby Logistic, kao renomirana agencija za prevoz robe, za sve svoje klijente organizuje brz, siguran i kvalitetan transport robe Nemačka – do bilo kog grada. Razvili smo odlične poslovne veze sa brojnim partnerima i agentima širom sveta, što nam omogućava da transportujemo robu do Nemačke po najpovoljnijim cenama na tržištu.

Višedecenijsko iskustvo u organizaciji međunarodnog transporta robe na evropskom i svetskom nivou takođe nam omogućava da za sve naše klijente izaberemo najpraktičniju rutu prevoza robe do Nemačke.

Uzimamo u obzir sve zahteve i potrebe naših klijenata, pa u skladu sa tim transport robe Nemačke možemo organizovati kao direktni, multimodalni, kombinovani i kontejnerski transport. U okviru kontejnerskog transporta robe naročito bismo istakli uslugu zbirnog prevoza robe za Nemačku. Nudimo vam nakvalitetnije i najpovoljnije brodske kontejnere za transport.

transport robe Nemačka Firby Logistic 3

Tražeći najracionalnije rešenje za prevoz robe, za sve naše klijente, kao što smo već napomenuli, organizujemo drumski, železnički, vodeni i avio prevoz robe Nemačka.

Takođe, kompanija Firby Logistic organizuje prevoz bilo koje vrste robe za Nemačku. Tu spada, pored konvencionalnog tereta, i specijalni (vangabaritni) teret, opasna (ADR) roba, lako kvarljiva roba (roba koja spada u posebni temperaturni režim), rasuti teret i slično.

Nudimo vam i dodatne (prateće) usluge, kada je pitanju transport robe za Nemačku:

  • Dolazak na dogovorenu adresu, preuzimanje robe i njen prevoz do odredišne lokacije (usluga od vrata do vrata);
  • Pakovanje, utovar, pretovar i istovar robe;
  • Skladištenje i transport robe;
  • Pribavljanje neophodnih dokumenata, kao i obavljanje celokupne procedure u vezi sa carinjenjem robe;
  • Špediterske usluge;
  • Obavešetvanje klijenata o vremenu i mestu prispeća robe;

Izaberite najbolji vid prevoza robe za Nemačku, tako da vaše poslovanje bude neometano. Pošaljite nam upit (zahtev za ponudu) odmah, a naše ljubazno osoblje će vam odgovoriti u najkraćem roku.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *