skladištenje i transport robe

Skladištenje i transport robe – Ključna poslovna strategija

Skladištenje i transport robe predstavlja jednu od najvažnijih poslovnih strategija svakog preduzeća. Utisak je da proizvođači, zbog konkurentnosti, nikada nisu imali veći pritisak za povećanjem produktivnosti i profita i, s druge strane, za smanjenjem troškova. Zato je od velikog značaja da se strategija skladištenja i transporta robe poveri proverenoj i pouzdanoj agenciji za organizaciju prevoza.

Od malih i start-up preduzeća, preko srednjih, sve do velikih kompanija – važno je imati odgovarajuću i urednu logističku podršku koja će vam omogućiti da ostvarite sve svoje poslovne ciljeve. Najvažniji segment logističke podrške svakako je skladištenje i transport robe.

Sa promenljivim potrebama potrošača i varijabilnim zahtevima tržište, mnoge kompanije su uvidele važnost outsorcing-a usluge skladištenja i prevoza robe. Firby Logistic, kao specijalizovana agencija koja pruža ove usluge, pomoći će vam da smanjite troškove transporta robe, pojednostavite proces distribucije, izaberete najbolji način prevoza i praćenje robe, kao i da se fokusirate na ono što  je vašem preduzeću najbitnije.

Saznajte na koji način usluga skladištenja i transporta robe doprinosi povećanju i rastu vašeg biznisa.

Pojednostavljeni tok rada i dodavanje vrednosti na robu

Pre svega, sam proces skladištenja nije jednostavna procedura. Naime, skladištenje, između ostalog, podrazumeva koordinacju više pravnih i fizičkih lica, od kojih neki mogu biti i iz različitih preduzeća. Pokušaj da u sopstvenoj režiji napravite balans između prevoznika, radnika u skladištu i naručioca robe može biti veoma komplikovan i stresan.

Međutim, kada ovu proceduru izvršava ovlašćena agencija za organizaciju transporta robe, tok rada se značajno pojednostavljuje. Agencija osigurava koordinaciju i olakšava komunikaciju između pošiljaoca robe, prevoznika, naručioca robe i svih drugih učesnika u lancu transporta.

skladištenje i transport robe Firby Logistic 2

Takođe, agencija za organizaciju prevoza robe pruža usluge koje omogućuju da se vrednost robe praktično uveća. Ovde pre svega govorimo o nameštanju, pakovanju, prepakivanju i montaži robe u poslednjoj fazi lanca snabdevanja robom. Na taj način smanjuju se troškovi zaliha i transporta robe. U slučaju povrata robe, agencija za logistiku efikasno upravlja ovom procedurom. Naknadnim pregledom te robe i vraćanjem u ostatak zaliha za prodaju skladištu, agencija osigurava da naručilac (kupac) dobije adekvatnu zamenu. Ili, kupac može dobiti i kompenzaciju u obliku refundiranja sredstava.

Skladištenje i transport robe – Značajna ušteda u troškovima 

Kada su u pitanju skladištenje i transport robe, unajmljivanje agencije za organizaciju prevoza robe predstavlja krajnje ekonomično rešenje. To je zbog toga što će vam ova agencija napraviti značajnu troškovnu uštedu. Pre svega, u slučaju skladištenja robe, ne plaćate najam celog magacinskog prostora, već samo onog dela koji vaša roba zauzima.

S druge strane, agencija za prevoz robe će vam smanjiti novčane troškove kako u pogledu procesa rada, tako i pogledu ljudstva. Iskustvo ovih agencija u organizaciji transporta podrazumeva poboljšanu radnu produktivnost i efikasnost. Takođe, ove agencije obezbeđuju optimizaciju, sigurnost i izbor adekvatnog vida i načina prevoza robe, prema vašim potrebama. Kada biste vi morali da brinete o svim navedenim aspektima prilikom skladištenja i distribucije robe i dobara, znajte da biste imali dodatne i nepredviđene troškove.

I, što je najvažnije u procesu skladištenja i prevoza robe, agencije će vam omogućiti da predvidite i sve prateće troškove svake jedinice vaše robe i uračunate ih u kompletan prodajni proces. Ovo je idealan primer toga kako kompanija za organizaciju prevoza robe omogućava uštedu u troškovima.

Fleksibilnost i primena inovativnih rešenja 

Kako vaša kompanija ulazi na nova tržišta, uvodi nove proizvode ili se, pak, menjaju sezone, prirodno je da se nivoi zaliha robe i potrebe za transportom, u skladu sa tim, menjaju. Upravo zato, veoma je teško unapred predvideti količinu magacinskog prostora i nivo distributivnih usluga koji će vam biti potrebni.

Međutim, uz agenciju za organizaciju transporta robe lako možete odrediti model distribucije robe, kako se tržišne okolnosti promene. Dakle, skladištenje i transport robe od profesionalizovane agencije za organizaciju prevoza nudi vam maksimalnu fleksibilnost.

skladištenje i transport robe Firby Logistic 3

Pre svega, agencije veoma dobro znaju kako da sinhronizuju zalihe robe na svim nivoima transportne mreže. Održavanjem odgovarajućeg nivoa zaliha u skladištu i optimalno pozicioniranje i transport robe i drugih proizvoda smanjuju dodatne troškove.  Takođe, agencije znaju kako da kontinuirano pojednostave operativne procese u skladišitu. To je bitno zbog obračunavanja fluktuacija zaliha robe usled promene potražnje potrošača, kanala transporta i sezone.

Na kraju krajeva, tehnološko-inovativna rešenja, u sklopu ovih agencija, omogućavaju kompanijama da prate status svoje robe u bilo kom trenutku. Tu mislimo na sisteme i softvere za upravljanjem skladištem i transportom, radio-frekvencijskoj identifikaciji i elektronskoj integraciji podataka o robi.

Firby Logistic – Skladištenje i transport robe po najpovoljnijim uslovima

Sve u svemu, usluga skladištenja i transporta robe od licencirane agencije ima za cilj da pomogne preduzeću da se fokusira na ostvarivanje relevantnih poslovnih misija. Korišćenje logističkih usluga ove agencije i njihovog znanja i iskustva u oblasti skladištenja i prevoza robe omogućiće da vam povećate svoju efikasnost na tržištu. Svoju energiju, s druge strane, možete posvetiti svojoj osnovnoj delatnosti.

Prema tome, ako želite da vam se skladištenje i transport robe i dobara izvrši na najkvalitetniji način, onda je agencija Firby Logistic pravi izbor za vas! Optimalno upravljanje zalihama robe u magacinu, dodatna usluga viljuškara i pakera, kao i višegodišnje iskustvo u oblasti skladištenja i prevoza robe, razlog je sve većeg broja zadovoljnih klijenata.

U skladu sa vašim potrebama, zahtevima, količinom, vrstom i dimenzijama robe, za vas skladištimo i organizujemo transport robe do krajnje destinacije u najkraćem roku. U domen naših usluga spada organizacija drumskog transporta robe, vodenog prevoza robe, železničkog, avio i kontejnerskog transporta robe. Prevoz robe organizujemo na području Srbije, regiona, ali i na evropskom i svetskom nivou.

Uz naše usluge možete biti sigurni da će vaša roba i teret uvek stići na vreme na odredišnu adresu. I to bez kašnjenja i znakova oštećenja. Pozovite nas odmah, jer smo za vas dostupni u svako doba.

Comments (10)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *