Drumski prevoz robe - Agencija za prevoz robe - Firby Logistic 1

Drumski prevoz robe – Izaberite najbolji transport za svoje pošiljke

Drumski prevoz robe, kao što mu i sam naziv kaže, predstavlja transport robe putnom infrastrukturom. U najširem smislu, drumski prevoz se se odnosi na prevoz robe i na prevoz putnika. Međutim, kada govorimo o drumskom prevozu u užem smislu, tu podrazumevamo transport robe, tereta i drugih pošiljki drumom (putem).

Drumski transport robe je vid najkorišćenijeg, odnosno najčešće upotrebljavanog transporta. Bez drumskog prevoza robe, teško bi moglo da se zamisli funkcionisanje domaće, ali i međunarodne trgovine.

Na koji način će se roba prevoziti drumom, zavisi od mnogo faktora. Ti faktori uključuju stepen razvijenosti infrastrukture, udaljenost, vrstu, težinu, količinu i tip robe koja se prevozi. Ukoliko je relacija kratka, dok je količina ili zapremina robe relativno mala, sasvim je dovoljno koristiti kombi. Međutim, za relativno veće pošiljke, čak i ako treba prevaliti kraću razdaljinu, trebalo bi iskoristiti sve pogodnosti kamionskog prevoza robe.

Drumski prevoz robe – Koji je njegov značaj?

Pre svega, treba istaći da je drumski transport robe jedan od najstarijih vidova prevoza tereta i dobara. Njegov značaj je utoliko veći time što začeci drumskog prevoza robe datiraju još iz praistorijskog vremena. Drumski prevoz tereta povezivao je mnoge imperije i narode, dok su prve standardizovane putne mreže izgradili Rimljani, Asteci i druge civilizacije.

drumski prevoz robe Firby Logistic 2

No, ako zanemarimo istorijski momenat, drumski prevoz robe i dan danas ima gotovo najveću trgovinsku ulogu.

Naime, od razvijenosti putne infrastrukture i drumskog transporta jedne zemlje, zavisi i njen ekonomski napredak. Može se slobodno reći da drumski transport robe predstavlja jedan od najvećih preduslova za brzu industrijalizaciju jedne države. U tom smislu, uloga drumskog transporta neprestano raste iz dana u dan, kako u svetu, tako i u našoj zemlji. Zato i ne čudi da se u Srbiji ulažu veliki napori za razvijanje savremenih mrežnih puteva i infrastrukture.

Putem drumskog transporta robe mogu se povezati dve ili više lokacija koje, korišćenjem nekog drugog vida transporta, nikada ne bi mogle da se povežu. Ovo je naročito od velikog značaja za ruralna područja, do kojih se praktično jedino može roba dopremiti drumskim prevozom.

Šta podrazumeva usluga od vrata do vrata?

Drumski prevoz robe omogućava jedan od najtraženijih vidova transporta današnjice – prevoz (usluga) od vrata do vrata. Iako se za ovu uslugu mogu koristiti i drugi vidovi prevoza (avio, vodeni i železnički transport), činjenica je da se u najvećem broju slučajeva u ove svrhe koristi drumski, odnosno prevoz robe kamionom.

Naime, drumski transport robe od vrata do vrata podrazumeva da agencija za organizaciju prevoza robe preuzima vašu robu na kućnoj adresi (ili na drugom dogovorenom mestu za preuzimanje). Potom se roba, bez obzira da li je reč o gabaritnom teretu ili maloj privatnoj pošiljci, otprema do dogovorene lokacije. Na ovaj način, roba se praktično može isporučiti kako u gradskim urbanim sredinama, tako i u zabačenim lokacijama.

Ukoliko isporuka na kućnu adresu primaoca nije označena kao hitna, agencija za prevoz robe će izvršiti skladištenje robe. To znači da će primaoca pošiljke, do trenutka isporuke na kućnu adresu, roba bezbedno čekati u odgovarajućem magacinskom prostoru. Agencija za prevoz robe preuzima kompletnu odgovornost za zaštitu i praćenje transporta robe sve do krajnjeg odredišta.

drumski prevoz robe Firby Logistic 3

Drumski prevoz robe od vrata do vrata pogodan je kako za međunarodni transport, tako i za domaći transport robe. Takođe, ova usluga je prigodna za sve vrste robe, bez limita u njihovoj težini ili zapremini. Treba naglasiti da je usluga od vrata do vrata naročito povoljna i isplativa za posebne pošiljke koje zahtevaju konkretan i specijalan tretman u vezi sa pakovanjem, utovarom, pretovarom i istovarom.

Drumski prevoz robe ima brojnih prednosti

Kao što smo već istakli, drumski prevoz robe jeste jedan od najpopularnijih tipova transporta. I takvo stanje stvari nije slučajno ni najmanje. Radi se o tome da drumski transport robe, pored pomenute usluge od vrata do vrata, pruža veliki broj prednosti za pošiljaoca, ali i i za primaoca robe.

  1. Prevoz dobara do ruralnih ili zabačenih mesta do kojih je nemoguće stići drugim vidovima transporta.
  2. Fleksibilnost. Ruta i vreme prevoza mogu se vrlo lako prilagoditi novonastalim oklnostima bez bilo kakvih problema ili poteškoća.
  3. Drumski transport robe je brzo i ekonomično rešenje za kraće destinacije. Roba se direktno utovaruje u kamion i prevozi pravo do krajnjeg odredišta, čime se izbegavaju kašnjenja u tranzitu robe.
  4. Pogodan je za prevoz osetljive robe (porculanske ili staklene robe), budući da je rizik od oštešenja ili loma minimalan.
  5. Proces pakovanja robe je manje složeniji u odnosu na druge tipove transporta.
  6. Stvarni efektivni troškovi prevoza roba su znatno niži poredeći sa drugim vidovima prevoza robe.
  7. Može se koristiti u kombinaciji sa avionskim, vodenim ili železničkim transportom robe. Naime, u velikom broju slučajeva roba se prvo doprema do terminala na aerodromu ili do pristaništa, pa tek onda utovaruje u avion ili kargo brod. Isto tako, nakon prispeća robe na željenom aerodromu ili pristaništu, drumskim transportom se dalje roba odvozi do krajnjeg odredišta ili adrese.

Firby Logistic – Za najkvalitetniji drumski transport robe 

Ako želite najkvalitetniji i najpouzdaniji drumski prevoz robe, onda je Firby Logistic vaš najbolji izbor.

Naša agencija za prevoz robe vrši maksmalno bezbedan transport tereta i pošiljki kamionima, hladnjačama ili cisternama, uz veoma brzu realizaciju prevoza. To činimo ne samo na lokalu, odnosno u Srbiji, već i na teritoriji Evrope i celog sveta. Firby Logistic organizuje vrlo efikasan drumski transport, čuvajući i održavajući kvalitet vaše robe za sve vreme transporta – i to na zavidnom nivou.

drumski prevoz robe Firby Logistic 4

U tom smislu, ispunjavajući sve zahteve i uslove naših klijenata, posedujemo najsavremeniju opremu, kao i specijalizovana vozila koja vode računa o zaštiti vaše robe, bilo koje veličine, težine, vrste ili gabarita. Takođe, i cilju očuvanja kvaliteta vaše robe i transporta bez poteškoća, naše viskostručno i profesionalizovano osoblje vrši potpuno siguran utovar i istovar robe.

Firby Logistic, poštujući sve vaše specifikacije, drumski transport robe može organizovati kao direktan prevoz, kombinovani prevoz i zbirni prevoz robe.

Pored transporta robe, obavljamo i sve druge aktivnosti koje prate ovaj prevoz, a to su:

Za sve ostale informacije u vezi sa drumskim prevozom robe, kompanija Firby Logistic vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju. Budite slobodni da nas pozovete odmah. U najkraćem roku ćemo vam obezbediti organizovati brz, siguran i efikasan transport robe do željene destinacije.

Comments (13)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *