Prevoz robe avionom - Agencija za prevoz robe - Firby Logistic 1

Prevoz robe avionom

Prevoz robe avionom predstavlja, bez ikakve sumnje, najbrži i jedan od najfleksibilnijih vidova transporta robe. Avio transport robe je naročito pogodan za prevoz osetljive, odnosno kvarljive robe. Takođe, veoma je preporučljivo koristiti ovaj tip prevoza za tzv. hitne pošiljke, odnosno za prevoz robe za koju postoji rizik da će izgubiti vrednost ukoliko se ne isporuči u kratkom vremenskom roku.

Automobilska, elektronska, građevinska i brojne druge industrije koriste avionski prevoz za dopremanje svoje robe na željenu destinaciju. Treba naglasiti da je prevoz robe avionom jedan od glavnih stubova međunarodnog transporta i svetske spoljne trgovine. Naime, svake godine se avionima preveze roba u vrednosti u proseku od nekoliko biliona evra! Drugim rečima, avio prevoz robe ima oko 35 odsto udela u celokupnoj svetskoj trgovini. Upravo u tome se ogleda velika važnost avionskog prevoza robe.

U poređenju sa drumskim, železničkim i vodenim prevozom robe, avio prevoz robe predstavlja najnoviji način slanja robe i postoji otpilike stotinak godina.

Sve u svemu, današnja ekonomija i prevoz lakših paketa, kao i manje količine robe visoke vrednosti nezamislivi su bez avionskog transportnog saobraćaja.

Prevoz robe avionom – Koje su pogodnosti ove vrste transporta? 

Kada pravna ili fizička lika žele da pošalju robu avionom, onda moraju da imaju u vidu i koje im sve pogodnosti nudi ovaj tip prevoza.

prevoz robe avionom Firby Logistic 2

  1. Brzina. Kao što smo već istakli, u odnosu na druge vidove transporta robe, prevoz robe avionom je svakako najbrži vid transporta. Zahvaljujući ovoj karakteristici, avio prevoz je vrlo efektan za otpremanje robe na dužim relacijama. U proseku, brzina kargo aviona iznosi oko 900 kilometara na čas. Transport robe avionom sa jednog na drugi kontinent, recimo, traje samo nekoliko sati.
  2. Pouzdanost i tačnost. Avionske teretne pošiljke su veoma precizne i tačne, budući da avio kompanije imaju tendenciju da njihovi letovi imaju pouzdano vreme slanja i dospeća robe. Čak i jedan propušten let ne bi uzrokovao mnogo kašnjenja u otpremanju robe. To je zbog toga što se većina usluga avio-prevoznika kreće u dnevnom redu vožnje, sa polascima na svakih sat vremena.
  3. Dostupnost svugde u svetu. Vodeni, železnički i drumski prevoz robe uključuju velike transportne mreže, gde pojedine države mogu da budu izostavljene iz ove rute. S druge strane, avio transport robe ima najširu mrežu destinacija koje pokrivaju ceo svet. Dakle, sa avionskim transportom, robu možete slati (i primati) bilo gde u svetu.
  4. Sigurnost. S obzirom na to da se avionima prevozi roba velike vrednosti, sigurnost ovog tipa transporta je na prvom mestu. Roba koja se transportuje avionom zahteva minimalno rukovanje, dok se na aerodromu vrši bezbednosna kontrola robe. To znači da avio prevoz robe značajno umanjuje rizik od krađe ili oštećenja.
  5. Manjak troškova. Kod avio prevoza robe možete napraviti novčanu uštedu na dodatnim uslugama pakovanja i skladištenja robe. Jer, avionske pošiljke zahtevaju manje pakovanja, dok brže tranzitno vreme smanjuje potrebu za lokalnim skladištenjem. Premije osiguranja su takođe niže.

Kada treba korstiti avio prevoz robe?

Pored navedenih, postoje i brojne druge prednosti prevoza robe avionom. Tu, između ostalog, spada i mogućnost lakog praćenja statusa pošiljke. Uvek se mogu videti informacije o vremenu polaska i dolaska avionskog leta kojim se prevozi roba. Zahvaljujući opciji kombinovanog transporta robe, moguća je i usluga prevoza robe od vrata do vrata.

Međutim, postavlja se glavno pitanje – kada treba iskoristiti prevoz robe avionom, odnosno kada se odlučiti upravo za ovaj tip prevoza?

Pre svega, avio transport robe treba da bude vaš izbor broj jedan u slučaju da želite da otpremite lako kvarljivu robu. U pitanju je, dakle, roba koja je zbog svojih specifičnih karakteristika podložna kvarenju i gubicima u kvalitetu. Takođe, ukoliko želite da transportujete hitne, odnosno urgentne pošiljke, bez odlaganja, avio transport robe je pravi izbor za vas! Drugim rečima, ako je vreme glavni faktor koji utiče na potrebe isporuke robe, onda definitivno treba da izabere avionski transport robe. Setite se samo o brzini transporta o kojoj smo govorili.

Kada imate nedoumicu da li da korstite avio prevoz robe, onda imajte u vidu i veličinu pošiljke koju biste da otpremite. Avio transport je pogodan za prevoz robe manjih dimenzija, težine i zapremine, ali visokog kvaliteta. Ako želite da pošaljete robu većih dimenzija, onda je preporučljivo da koristite kontejnerski transport robe.

Firby Logistic – Brz i siguran avio transport robe bilo gde u svetu 

Ukoliko želite najkvalitetniju i najpouzdaniju uslugu avio transporta robe, onda je Firby Logistic pravo rešenje za vas! Naša licencirana agencija za prevoz robe već duži niz godina upsešno organzuje prevoz robe avionom po izuzetno povoljnim uslovima i cenama. zahvaljujući poslovnoj saradnji sa najuglednijim avio kompanijama, našim klijentima je uvek zagarantovan najviši nivo kvaliteta usluge avio prevoza robe.

prevoz robe avionom Firby Logistic 3

Firby Logistic vrši i organizuje avio transport robe ka svim destinacijama na planeti Zemlji uz najbržu moguću realizaciju. U zavisnosti od vaših zahteva, ali i vrste robe, transport robe avionom u našoj logistici može biti direktan i kombinovan. Nudimo vam mogućnost jedinstvene usluge od vrata do vrata. To znači da robu preuzimamo u dogovoreno vreme na dogovorenom mestu, prevozimo do skladišta ili aerodroma, a potom otpremamo ka željenoj destinaciji – na bilo kojoj lokaciji na svetu.

Drugim rečima, ukoliko vam prevoz robe avionom nije hitan, Firby Logistic vam nudi i mogućnost skadlštenja robe u sigurnom i bezbednom magacinskom prostoru, opremljenom po poslednjim standardima. I to pre i nakon transporta robe.

Za sve naše klijente obavljamo i druge dodatne usluge u vezi sa avio transportom robe:

  • Priprema potrebne dokumentaciju i dozvola, ali obavljanje i neophodnih carinskih procedura;
  • Organizacija čarter letova;
  • Obavljanje špediterskih usluga;
  • Praćenje pošiljke u realnom vremenu, kao i obaveštavanje klijenata, po njihovom zahtevu, o vremenu dospeća i dostave robe.

Ako tražite profesionalizam i zagarantovani kvalitet usluge, onda nećete pogrešiti ako izaberete Firby Logistic.

Comments (8)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *