Transport robe iz Amerike - Firby Logistic 1

Kontejnerski transport robe Amerika

Ukoliko želite brz, siguran i efikasan transport robe iz Amerike, odnosno za Ameriku iz naše zemlje, onda je kontejnerski transport robe Amerika rešenje za vas.

Kada kažemo „Amerika“, tu podrazumevamo Sjedinjene Američke države – federaciju koja je sastavljena od 50 federalnih jedinica. Pored ovih država-jedinica, tu je i federalni distrikt ili okrug Vašington, kao i pet velikih teritorija koje „upravljaju same sobom“. SAD, kao država koja se nalazi u Severnoj Americi, prostire se na površini od 9.8 miliona kvadranih kilometara. Njena populacija broji oko 328 miliona ljudi, što je čini trećom najnaseljenijom državom na svetu.

Zvanični podaci Međunarodnog monetarnog fonda pokazuju da je BDP (bruto društveni proizvod) SAD-a 16.8 triliona dolara. To znači da američko učešće u BDP-u celokupne svetske ekonomije iznosi 24%, prema tržišnim kursevima, odnosno 19% u pogledu pariteta kupovne moći. Takođe, treba naglasiti da su SAD najveći svetski uvoznik robe, odnosno drugi najveći izvoznik u svetu. Najznačajniji trgovinski partneri Amerike jesu Kanada, Kina, Meksiko, Japan i Nemačka.

Ono što, dakle, odlikuje Ameriku jesu velika privredna moć i veličina, ogromno tržište, kao i visok životni standard. Zato i ne treba da čudi što je transport robe Iz Amerike, odnosno transport robe za Ameriku u stalnom porastu. Jedan od najznačajnijih vidova prevoza robe na relaciji Amerika – Srbija svakako je kontejnerski transport.

Kontejnerski transport robe Amerika vaš je siguran izbor

Ukoliko imate robu koju želite da pošaljete za/iz Amerike, onda je najsigurniji način da to učinite putem kontejnerskog prevoza. Kontejnerski transport robe Amerika podrazumeva da se vaša roba utovaruje u specijalne standardizovane transportne jedinice – kontejnere. Potom se vaša roba, vodenim, odnosno prekookeanskim transportom, otprema do odgovarajuće luke, a zatim, kombinovanim transportom, do krajnje lokacije.

Svaki kontejner u kojem se nalazi vaša roba ima svoj identifkacioni broj i kod. U pitanju je jedinstvena transportna jedinica kojom se vrlo lako upravlja i koja pruža najviši nivo zaštite i bezbednosti vašoj robi. Takođe, kontejner, po pitanju tipa robe koji se šalje, odlikuje velika fleksibilnost. Putem njih se može transportovati najširi spektar robe – počev od rasute robe, industrijskih proizvoda, automobila i slično. Ujedno, kontejnerski prevoz robe Amerika vam može poslužiti i za transport lako kvarljive robe, raznih vrsta tečnosti, hemikalija i slično.

transport robe iz Amerike transport robe za Ameriku brod transportuje i prevozi kontejnere Srbija Amerika kontejnerski transport robe Amerika Firby Logistic 2

Verovali ili ne, kontejnerski transport robe iz Amerike/do Amerike vam može smanjiti celokupne troškove prevoza čak 20 puta u odnosu na konvencionalni prevoz. Transportne operacije, odnosno transport robe Amerika obavlja se brzo, budući da su transportni lanci kontejnerskog prevoza iz/za Ameriku veoma dobro povezani. Iz ovih razloga, sve veći broj kompanija se odlučuje na kontejnerski transport robe.

I, što je najvažnije, kontejner se ponaša kao svojevrsno skladište vaše robe, pružajući joj apsolutnu bezbednost. Oni se otvaraju na luci utovara, na carini, kao i na konačnom odredištu (luci istovara, kod primaoca).

Vrste kontejnerskog transporta robe za/iz Amerike

Sve u svemu, ako izaberete kontejnerski transport robe Amerika, sigurno nećete pogrešiti. Dakle, neke od najvećih prednosti kontejnerskog transporta robe Amerika jesu:

 • Sigurnost, zaštita i nenadmašna bezbednost robe koja se nalazi u njemu. Kontejneri štite vašu robu od spoljašnjih negativnih uticaja i bezbednosnih rizika (krađe, gubitka kvaltieta, požara, ekstremno visokih i niskih temperatura…);
 • Brz transport robe uz relativno niske troškove prevoza;
 • Fleksibilnost i svestranost robe koja se može prevoziti, u zavisnosti od njene veličine, u manjim, srednjim i većim kontejnerima. Kontejnerima se lako i brzo upravlja.

Međutim, u zavisnosti, pre svega, od veličine vaše robe, kontejnerski transport robe Srbija – Amerika može biti:

 1. Zbirni kontejnerski transport robe Amerika;
 2. Transport punih kontejnera Amerika.

Zbirni prevoz robe Amerika jeste tzv LCL transport (Less Container Load) robe. Ovo je izuzetno praktičan način transporta manje količine robe na dužoj relaciji. U ovom slučaju, vaša roba ne zauzima celokupni tovarni prostor kontejnera, već samo jedan njen deo. Tada, zapravo, tovarni prostor kontejnera vaša roba deli sa robom drugih pošiljalaca (kompanija), zbog čega su troškovi transporta niski. Dakle, vi plaćate najam samo dela kontejnera koji zauzima vaša roba.

Pored ekonomičnosti, zbirni transport robe iz Amerike/za Ameriku odlikuju efikasnost, povećana bezbednost robe, zaštita životne sredine, praćenje pošiljke i slično.

Transport punih kontenjera (FCL – Full Container Load) je odlično rešenje u slučaju da vaša roba u potpunosti zauzima tovarni prostor kontejnera. FCL transport robe Amerika podrazumeva širok spektar aktivnosti. Između ostalog, to su ugovaranje zakupa prostora na kontejneru, isporuka kontejnera, popunjavanje teretnice, predaja kontejnera na kontejnerskom terminalu i slično. Naravno, svim ovim, ali i drugim aktivnostima nećete se baviti vi, već kvalifikovana agencija za prevoz robe koja sve ove zadatke i obaveze preuzima na sebe.

Firby Logistic – Kvalitetan kontejnerski transport robe Amerika 

U oba slučaja, dakle (zbirni kontejnerski transport robe i transport punih kontejnera), neophodno je angažovati proverenu, pouzdanu i kvalitetnu kompaniju (agenciju) za transport robe. Firby Logistic je renomirana agencija za prevoz robe koja u potpunosti pruža sve logističke i transportne usluge, kada je u pitanju kontejnerski transport robe Amerika.

Pored kontejnerskog transporta robe, agencija Firby Logistic, ukoliko želite, obaviće za vas i avio transport robe Amerika po najpristupačnijim cenama! S obzirom na to da imamo višegodišnje iskustvo u transportu robe, kao i da odlično poznajemo tržište ove zemlje, garantujemo siguran, brz i kvalitetan transport robe iz Amerike/za Ameriku. I to na bilo kojoj lokaciji! Dakle, bez obzira na to da li robu uvozite ili izvozite, Firby Logistic je vaš pouzdan saveznik!

U zavisnosti od vrste, tipa, težine i veličine vaše robe, kontejnerski prevoz robe Amerika možemo organizovati kao zbirni transport robe Amerika i transport punih kontejnera Amerika.

Međutim, neophodno je znati da se određeni proizvodi ne mogu uvoziti u SAD. Govorimo od nekim vrstama oružja, vatrometu, municiji, eksplozivima, pojedinim vrstama voća i povrća. Ali, budite bez brige ako niste upoznati sa carinskim procedurama. Firby Logistic za vas vadi, nabavlja i sređuje odgovarajuće dokumente i obavlja kompletnu proceduru carinjenja robe.

Specijalizovani smo za pružanje sledećih usluga:

O vašoj robi i stvarima stara se na najbolji i najprofesionalniji način naše iskusno i utreniramo osoblje 24/7h. Pored redovnog osiguranja za vašu robu, pružamo vam i dodatno osiguranje za specijalne terete i najvrednije stvari kod najeminentnijih osiguravajućih kompanija.

Transport robe iz Amerike – Transport robe za Ameriku i dodatne usluge naše kompanije 

Kontejnerski transport robe Amerika vršimo za najzahtevnije proizvode i produkte. Budite slobodni da kontakitrate sa nama u bilo kom trenutku i uverite se iz prve ruke da za vas vršimo i organizujemo prevoz sledeće robe:

Za svakog klijenta biramo najpovoljnijiu rutu prevoza, kako bi roba dospela na krajnju destinaciju brzo i uz minimum troškova. Ujedno, svim našim klijentima pružamo i dodatne usluge, kada je u pitanju transport robe iz/za Ameriku:

 1. Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi, prevoz do luke ukrcaja i pružanje usluge „od vrata do vrata“;
 2. Utovar, pretovar i istovar robe u luci iskrcaja;
 3. Dodatno pakovanje robe pre utovara u kontejner, kako bismo osigurali dopunsku zaštitu robi;
 4. Skladištenje robe;
 5. Logistička podrška, špedicija i špediterske usluge;
 6. Vađenje svih neophodnih dokumenata i dozvola, kao i pomentuo obavljanje i sređivanje kompletne carinske procedure;
 7. Omogućujemo klijentu da prati status svoje robe u svakom trenutku transporta – od preuzimanja do isporuke;
 8. Izveštavanje klijenata od vremenu i mestu dospeća robe.

Pošaljite nam svoj upit (zahtev za ponudu) u bilo kom trenutku i budite sigurni da će vam Firby Logistic pružiti najprofesionalniju uslugu transporta robe iz/za Ameriku.

Comments (10)

 1. Zainteresovani smo za prevoz auta Dodge Journy u autu nešto prtljaga, isključivo lična garderoba, neke lične stvari , pošto je u pitanju preseljenje u USA
  Koja bi bila najpovoljniji ponuda, molimo Vas?

 2. Zanima me cena zbirnih paketa koji se šalju brodom, iz Kalifornije do Beograda.
  Mi se selimo i nosimo neke licne stvari, nešto nameštaja
  Takodje koliko košta 20’ kontejner iz San Franciska do Beograda?

 3. pozdrav. treba da se prebaci koristen motor na paleti standardne velicine za dominikansku republiku luka rio haina u santo domingu.tezina negde oko 200 kg. luka ukrcavanja je seattle wa. telefon 0636224500

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *