prevoz robe Norveška Srbija Firby Logistic 1

Prevoz robe Norveška – Srbija

Šta predstavlja prevoz robe Norveška Srbija? Na koji način se obavlja i realizuje efikasan, brz, kvaliteta i jednostavan transport robe do i iz ove nordijske zemlje? Koji su benefiti kamionskog transporta robe na relaciji Srbija – Norveška? Saznajte sve o transportu robe Norveška u našem daljem tekstu.

Norveška (ili zvanično Kraljevina Norveška) jeste nordijska država u Severnoj Evropi čija kopnena terirotija obuhvata zapadni i najseverniji deo Skandinavskog poluostrva. Udaljeno arktičko ostrvo Jan Majen i arhipelag Svalbard takođe čine deo Norveške. Norveška se prostire na teritoriji površine od 385. 207 kilometara kvadratnih. Na istoku se graniči sa Švedskom, dok sa Finskom i Rusijom deli severoistočnu granicu. Moreuz Skagerak nalazi se na jugu Norveške, na čijoj drugoj strani se nalaze Danska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Norveška ima prostranu obalu, okrenutu ka severnom Atlantskom okeanu i Barencovom moru. U ovoj državi živi 5.425.270 stanovnika. Glavni i najveći grad Norveške je Oslo.

Norvežani uživaju drugi najveći BDP po glavi stanovnika među evropskim zemljama, odmah nakon Luksemburga, kao i šesti najveći BDP po glavi stanovnika u svetu. Danas se ova država rangira kao druga najbogatija zemlja na svetu po novčanoj vrednosti, sa najvećom rezervom kapitala po glavi stanovnika od bilo koje druge nacije. Isto tako, životni standard u Norveškoj nalazi se među najvišim u svetu.

Norveška privreda je primer mešovite ekonomije i prosperitetne kapitalističke država blagostanja. Ekonomiju ove države karakteriše kombinacija aktivnosti slobodnog tržišta i velikog državnog vlasništva u određenim ključnim sektorima. Državni prihod od prirodnih resursa uključuje značajan doprinos od proizvodnje nafte. Prosečne plate po satu u Norveškoj su među najvišima na planeti.

Prihodi od izvoza nafte i gasa porasli su na više od 40 odsto ukupnog izvoza i čine skoro 20 odsto u strukturi BDP-a. Norveška je peti po veličini izvoznik nafte i treći po veličini izvoznik gasa u svetu.

Šta podrazumeva prevoz robe Norveška Srbija? 

Kada je u pitanju prevoz robe Norveška Srbija, ovaj oblik transporta se uglavnom odnosi na drumski prevoz robe Norveška. Tačnije, transport robe Norveška podrazumeva kamionski transport robe do i iz Norveške.

prevoz robe Norveška Srbija Firby Logistic 2

Postoji veliki broj prednosti ovog oblika prevoza i za pošiljaoca i za primaoca robe:

 • Vaša roba se brzo, lako i jednostavno transportuje do bilo koje destinacije u Norveškoj, odnosno Srbiji (u zavisnosti od lokacije slanja robe);
 • Odlično rešenje za uslugu transporta robe po principu „od vrata do vrata“;
 • Pogodna opcija za tzv. direktni transport robe. Kada se vaša pošiljka nađe na tržištu Norveške, odnosno Srbije, ona se direktno i neposredno isporučuje do krajnjeg odredišta i konačne adrese primaoca robe;
 • Pošiljkom se za vreme transporta do i iz Norveške minimalno manevriše. To znači da kamionski prevoz robe Norveška Srbija osigurava veoma visok nivo zaštite sadržaja vaše robe;
 • Pošiljka se transportuje u najkraćem mogućem roku;
 • Praktičan, proveren, pouzdan i ekonomičan oblik transporta.

U poređenju sa avioželezničkim i vodnim transportom, kamione odlikuje visok nivo fleksibilnosti. Kamioni (šleperi) se, u skladu sa zahtevima i specifikacijama pošiljaoca, prilagođavaju vrsti robe, njenoj zapremini, veličini, težini i slično. Dakle, do i iz Norveške se može se organizovati i realizovati vangabaritni transport robetransport opasne (ADR) robefrigo transport robetransport lako kvarljive robe i slično.

Postoje dva oblika kamionskog prevoza robe Norveška:

Transport robe Norveška po sistemu punog utovara

FTL (Full Truck Load) prevoz robe Norveška Srbija predstavlja sistem prevoza pošiljki po principu punog utovara (solo vozilo). Roba jednog pošiljaoca ispunjava kompletni tovarni prostor jednog ili više kamiona (u zavisnosti od kvantiteta robe). Dakle, jedan pošiljalac za svoju robu zakupljuje kompletni utovarni kapacitet kamiona (ili više njih) koji taj svoj prostor „ekskluzivno“ izdaju samo jednom pošiljaocu, a ne za više njih.

Pun utovar robe Norveška znači, prema tome, da jedan ili više kamiona prevoze robu isključivo jedne kompanije. FTL sistem punog utovara za prevoz robe Norveška Srbija koristi se kada je neophodno otpremiti veću, gabaritniju ili težu robu. Osim toga, pun utovar robe Norveška prikladna je opcija kada je potrebno prevesti robu čija je količina dovoljna da ispuni celokupi utovarni prostor šlepera.

Prednosti FTL prevoza robe Norveška

 • Brz, jednostavan i efikasan transport težih, većih i glomaznijih pošiljki;
 • Utovarni kapacitet kamiona za prevoz robe je veći;
 • Vrhunska efikasnost transporta. Kamion, kao što smo rekli, direktno i bez odlaganja transportuje robu pošiljaoca do krajnje destinacije. Samim tim, vreme za isporuku robe je brže, odnosno rokovi za isporuku pošiljke su znatno kraći;
 • Bez ograničenja u pogledu težine ili veličine robe, posmatrano iz ugla prevoznika. Ponekad će se u praksi dogoditi da količina robe koja se šalje bude manja od utovarnog prostora kamiona. Dogodiće se možda i da dimenzije robe budu manje od tovarnog kapaciteta kamiona. U ovakvim i sličnim slučajevima prevoznici često neće transportovati robu sve dok utovarni prostor kamiona ne bude u potpunosti ispunjen. Naravno, u ovakvim situacijama uvek možete izabrati opciju zbirnog LTL transporta robe Norveška. Međutim, ako je neophodno prevesti robu koja, prema svojoj veličini ili zapremini, prevazilazi utovarni prostor jednog kamiona, ostatak robe se lako može transportovati drugim kamionom.
 • Ušteda i isplativost. Neretko se događa da prevoznici u sistemu punog utovara nude manje transportne tarife;
 • Izuzetno dobar izbor za transport osetljive robe;
 • Bezbednost transporta. Za vreme transporta, vašom pošiljkom se minimalno upravlja, kao što smo i napomenuli. Roba se direktno otprema do krajnje destinacije, a to znači i veći stepen zaštite sadržaja vaše robe za vreme transporta.

Zbirni prevoz robe Norveška Srbija 

LTL (Less Than a Truckload) prevoz robe Norveška Srbija podrazumeva da vaša roba, za razliku od punog utovara, ispunjava samo deo utovarnog kapaciteta kamiona. Zato se pošiljke isporučuju u specijalnim paletama ili sanducima. LTL transport robe Norveška je odlično rešenje za prevoz relativno manjih pošiljki, odnosno relativno manje količine robe. Drugi naziv za ovaj oblik prevoza jeste pomenuti zbirni prevoz robe Norveška Srbija

prevoz robe Norveška Srbija Firby Logistic 3

U ovom slučaju, pošiljke više pošiljalaca, odnosno kompanija grupišu se (konsolidacija ili integracija) u utovarnom prostoru istog kamiona. Rezultat toga jeste smanjenje ukupnih troškova i cene transporta. U praksi, ovo smanjenje može ići i do 30 odsto. Ekonomičnost predstavlja glavnu pogodnost LTL prevoza robe Norveška.

Prednosti LTL transporta robe Norveška

 • Brzina. S obzirom na to da vaša pošiljka ispunjava samo deo tovarnog prostora kamiona, niste u obavezi da čekate da kapacitet ovog transportnog sredstva bude u celosti ispunjen kako bi transport bio izvršen. Samim tim, LTL transport robe Norveška obavlja se u relativno kraćem vremenskom periodu.
 • Sigurnost transporta. Pre realizacije transporta robe do ili iz Norveške, vaša roba se pakuje u specijalne palete ili zaštitne sanduke. Na vašu pošiljku se takođe stavljaju posebni zaštitni omoti radi povećavanja nivoa njene bezbednosti. Ali, ako želite da obezbeedite maksimalnu zaštitu svoje robe pre, za vreme i nakon transporta, onda je najbolje rešenje da angažujete licenciranu, profesionalizovanu i sertifikovanu kompaniju za organizaciju i transport robe.
 • Ekonomičnost i ušteda. Ne samo da delite utovarni prostor kamiona sa drugim pošiljaocima, već sa njima ujedno delite i troškove prevoza. Svaki pošiljalac plaća zakup samo dela utovarnog prostora kamiona u kojem se nalazi njegova pošiljka. Kada se roba više različitih kompanija grupiše u istom kamionu, dolazi i do smanjenja ukupne količine goriva koje je potrebno za prevoz robe Norveška Srbija. Samim tim, dolazi i do značajne uštede u vašem budžetu.
 • Ostale prednosti. Ako unajmite kvalifikovanu kompaniju za transport robe, moći ćete u svakom trenutku da saznate lokaciju kamiona i status svoje robe u realnom vremenu. Grupisanje robe u istom kamionu za rezultat ima smanjenje emisije štetnih gasova. Na putu će biti manje prevoznih sredstava u odnosu na situaciju kada bi se svaka pošiljka prevozila posebnim transportnim sredstvima. Na taj način, LTL zbirni prevoz robe Norveška jeste environment-friendly rešenje, budući da se ovako smanjuje zagađenje životne sredine.

Firby Logistic – Kvalitetan, efikasan i povoljan prevoz robe Norveška (Ture 00-24h)

Kompanija Firby Logistic svim klijentima nudi povoljnu, brzu, ekonomičnu, efikasnu i kvalitetnu uslugu transporta robe do i iz Norveške! Vršimo organizaciju i realizaciju bezbednog, sigurnog i prvoklasnog prevoza robe Norveška – po izuzetno pristupačnim cenama! Bez obzira na to da li vam je potreban transport robe do Norveške ili transport robe iz Norveškekompanija Firby Logistic će vam brzo i lako može obezbediti prevoz robe Norveška Srbija u najkraćem mogućem roku.

Za svakog klijenta posebno detaljno i temeljno razrađujemo plan transporta, birajući optimalnu i ekonomičnu rutu prevoza. To činimo kako bismo svakom klijentu maksimalno smanjili troškove prevoza, praveći uštedu u vašem budžetu. Imamo višegodišnje iskustvo u transportu robe do i iz Norveške i veoma dobro smo upoznati sa tržištem i transportnom infrastrukturom ove države.

Uspostavili smo i više nego odličnu poslovnu saradnju sa brojnim agentima i partnerima iz celog sveta. Zbog toga smo u stanju da organizujemo i obavimo brz, efikasan i jednostavan prevoz robe Norveška iz bilo kog dela sveta!

Pratimo svetske trendove i kontinuirano investiramo u najmoderniju transportnu opremu, ljudstvo, vozni park i mehanizaciju, kako bismo svakom klijentu mogli da obezbedimo pouzdan transport robe za Norvešku, odnosno transport robe iz Norveške. Možemo ispuniti čak i najkomplikovanije uslove klijenata kada je u pitanju prevoz robe Norveška Srbija.

Svim klijentima nudimo prevoz konvencionalnih tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih – kao i transport specijalnih tereta. Drugim rečima, naše usluge, između ostalih, uključuju transport opasnih (ADR) materijatransport robe hladnjačama, kao i transport vangabaritnog tereta.

Organizacija i prevoz robe Norveška Srbija

Želimo da svim klijentima učinimo prevoz robe Norveška Srbija što pristupačnijom uslugom. Naš tim stručnjaka za svakog klijenata iznalazi najbolje i najpovoljnije vidove transporta. Imajući u vidu početnu destinaciju, vrstu robe koja se prevozi, dogovorene rokove, mesta za utovar i istovar robe, transport robe Norveška, pored drumskog, možemo organizovati i u vidu avioželezničkog i pomorskog transporta.

S tim u vezi, prevoz robe Norveška možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumskiželezničkiavio ili vodeni transport). Na ovaj način klijentima smanjujemo troškove i vreme neophodno za transport, budući da se izbegava dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih oblika saobraćaja. Ovo je jedno od najbojih rešenja za međunarodni transport robe na dužim relacijama, kao što je između Srbije i Norveške. Takođe se i na ovaj način smanjuju se troškovi prevoza, ali se istovremeno skraćuje i vreme isporuke robe.
 • Kontejnerski transport robe Norveška. Ovaj oblik transporta, u skladu za potrebama i zahtevima klijenata, možemo organizovati kao direktni ili kombinovani transport. Ovde bismo naročito izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe Norveška. Ovo je najpogodniji vid transporta kada je potrebno transprotovati manje količine robe, budući da klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog sredstva.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Pored osnovne usluge transporta robe do/iz Norveške, svim klijentima nudimo i dodatne (prateće) usluge koje olakšavaju celokupnu proceduru transporta.

Pored usluge transporta, uspešno obavljamo i selidbe stambenih i poslovnih prostora do/iz Norveške zahvaljujući specijalizovanim vozilima.

Ako želite odličan, pouzdan i bezbedan prevoz robe Norveška Srbija, budite slobodni da nam pošaljete svoj zahtev za ponudu bilo kada – 24/7. Ukoliko imate bilo kojih dodatnih pitanja i nedoumica kada je u pitanju transport robe Norveška, u svakom trenutku možete da  kontaktirate sa nama.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Comments (2)

 1. Molim za ponudu prevoza do Kristiansand-Norveska.
  Roba-vodorazrediva boja za zidove, tezina bruto jedne euro palete do 700kg, uradjeni izvozni papiri, utovar Perlez kod Zrenjanina.
  1. Dve palete
  2.ceo kamion 33 palete
  Srdacan pozdrav

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *