prevoz robe Norveska Firby Logistic 1

Prevoz robe Norveška – Pun utovar

Prevoz robe Norveška, po sistemu punog utovara kamiona, jedan je od najboljih načina za transport robe do i iz ove države. Ukoliko vaša kompanija sarađuje sa firmom ili više njih iz ove skandinavske zemlje, znajte da nećete pogrešiti ako vaš izbor za transport robe Norveška bude pun utovar (solo vozilo) kamiona. Saznajte u našem daljem tekstu i zbog čega.

Norveška je država koja se prostire u Nordijskoj regiji Severne Evrope. Ova zemlja, koja zauzima teritoriju površine od 385. 207 kvadratnih kilometara, u najvećoj meri obuhvata zapadni deo Skandinavskog poluostrva. Takođe, u sastav njene teritorije ulazi i arktičko ostrvo Jan Majen, kao i arhipelag Svalbard. U Norveškoj živi više od 5.4 miliona stanovnika, a njen glavni i najveći grad je Oslo. Inače, Norveška je jedna od najređe naseljenih država u svetu, odnosno predstavlja najređe naseljenu državu u Evropi!

Norveška deli dugu istočnu granicu sa Švedskom u dužini od 1.619 kilometara. Graniči se sa Finskom i Rusijom na severoistoku i moreuzom Skagerak na jugu, na čijoj drugoj strani se nalaze Danska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Norveška ima prostranu obalu, okrenutu ka severnom Atlantskom okeanu i Barencovom moru.

Ekonomija Norveške je izuzetno razvijena! Naime, ova zemlja ima drugi najveći BDP po glavi stanovika među svim evropskim zemljama i šesti najveći BDP po glavi stanovnika u svetu. Ova skandinavska država obiluje naftom, hidroenergijom, mineralima i prirodnim gasom. Naftna industrija ima oko 25% udela u strukturi BDP-a ove zemlje. Pored toga što su u Norveškoj razvijene i druge industrijske grane (metalurgija, hemijska industrija, brodogradnja, drvna industrija…), treba reći da je i transport jedna od najvažnijih privrednih grana ove države.

Zato i ne treba da čudi što prevoz robe Norveška (uvoz i izvoz robe) doživljava kontinuirani rast.

Prevoz robe Norveška – Srbija: Šta obuhvata?

prevoz robe Norveska Firby Logistic 2

Kada je u pitanju prevoz robe Norveška, u praksi se kao najbolji oblik transporta na relaciji između Srbije i Norveške pokazao multimodalni oblik transporta. Okosnica ovog oblika transporta jeste drumski prevoz robe, odnosno prevoz robe kamionom do i iz Norveške.

Naime, kamionski transport robe Norveška jedan je od najisplativijih i najpraktičnijih vidova prevoza vaše pošijke do/iz ove zemlje. Evo i zašto:

 • Vaša pošiljka se brzo, lako i efikasno isporučuje do bilo koje destinacije u Norveškoj, odnosno Srbiji;
 • Kamionski transport robe pogodan je za uslugu prevoza po principu „od vrata do vrata“;
 • Vaša roba se direktno isporučuje do krajnje destinacije, odnosno do adrese primaoca;
 • Robom se upravlja minimalno, što bezbednost i sigurnost njenog sadržaja podiže na znatno viši nivo;
 • Ekonomičan oblik prevoza koji štedi vaš budžet;
 • Isporuka robe se vrši u najkraćem roku, što ispunjava interese kako primaoca, tako i pošiljaoca robe;

Pored svega toga, kamione, kao transportna sredstva, odlikuje velika fleksibilnost, u poređenju sa železničkim, avio ili vodnim transportom. Naime, kamioni se prilagođavaju zahtevima pošiljaoca po pitanju oblika i vrste robe, njene težine, veličine, zapremine i slično. Angažovanjem proverene i licencirane kompanije za organizaciju i transport robe, moći ćete da pošaljete najrazličitije tipove pošiljki. Tu govorimo o transportu opasne (ADR) robe, transportu lako kvarljive robe, vangabaritnom transportu robe, transportu robe hladnjačama i drugo.

Transport robe Norveška po sistemu punog utovara 

Prevoz robe Norveška po sistemu punog utovara jeste jedan od najboljih oblika, odnosno tipova kamionskog transporta do/iz ove zemlje (solo vozilo). Tada govorimo o tzv. FTL (Full Truck Load) transportu robe. U ovom slučaju roba jednog pošiljaoca (kompanije) ispunjava kompletni tovarni prostor kamiona. Drugim rečima jedan ili više kamiona (u zavisnosti od količine robe) prevozi robu isključivo jednog pošiljaoca. Dakle, ta jedna kompanija je za svoj robu zakupila celokupni utovarni kapacitet kamiona za potrebe transporta do/iz Norveške.

Pandan FTL-u transportu jeste tzv. LTL (Less Than a Truckolad) prevoz robe do/iz Norveške. Ovaj zbirni transport robe podrazumeva grupisanje pošiljki više različitih pošiljalaca u utovarnom prostoru jednog kamiona, što znači da svi zajedno dele troškove prevoza

Sistem punog utovara, odnosno solo vozila u najvećoj meri se koristi kada je neophodno transportovati veće, teže ii kabaste pošiljke. Kada su količina ili dimenzije robe sasvim dovoljne da ispune celokupni kapacitet jednog kamiona, pun utovar robe Norveška se pokazao kao najpogodniji vid transporta.

Prevoz robe Norveška po sistemu punog utovara – Prednosti 

prevoz robe Norveska Firby Logistic 3

 • Veći utovarni kapacitet;
 • Pogodan oblik prevoza za glomazne, veće, teže i/ili kabaste pošiljke;
 • Efikasnost transporta zbog direktne isporuke. Kao što smo već napomenuli, kamion direktno i bez odlaganja otprema vašu robu do krajnje adrese primaoca.  Ova karakteristika čini rokove isporuke kraćim, odnosno vreme transporta znatno bržim;
 • Bez ograničenja u pogledu težine ili veličine robe, posmatrano iz perspektive vozara (prevoznika). Ponekad će se u praksi dogoditi da količina robe nije dovoljna da ispuni kompletni tovarni prostor kamiona. Ili, pak, da je ona manjih dimenzija da bi mogla da popuni ovaj prostor. U takvim situacijama prevoznici neće izvršiti transport i isporuku robe, sve dok utovarni prostor kamiona ne bude u celosti popunjen. Svakako, u ovom slučaju možete optirati za pomenuti LTL zbirni prevoz robe Norveška. S druge strane, ako se isporučuje roba koja po svojoj kubikaži ili veličini prelazi zapreminu tovarnog kapaciteta kamiona, ostatak robe se ako može spakovati i prevesti drugim kamionom.
 • Ekonomičnost transporta. Često se događa da prevoznici nude i manje prevozničke tarife kada se roba prevozi po sistemu punog utovara;
 • Odličan izbor za transport osetljive robe;
 • Bezbednost transporta. Kada se vaša pošiljka direktno isporučuje na krajnju destinaciju, onda se njome minimalno manevriše za vreme transporta. Rezultat toga jeste izuzetno visok stepen bezbednosti robe i zaštite njenog sadržaja.

Firby Logistic – Vrhunski kvalitetan prevoz robe Norveška

Firby Logistic je specijalizovana kompanija koja se profesionano bavi organizacijom i transportom robe. Prevoz robe Norveška ulazi u našu standardnu uslugu koju po najpovoljnijim cenama nudimo svim zainteresovanim klijentima. S tim u vezi, pružamo uslugu brzog, jednostavnog, kvalitetnog i efikasnog transporta robe na relacijici Srbija – Norveška. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu u transportu robe i poslovnoj saradnji sa agentima i partnerima širom sveta, u stanju smo da organizujemo i izvršimo kvalitetan transport vaše robe do/iz Norveške sa bilo koje destinacije!

Svakodnevno i kontinuirano ulažemo u naš vozni park, transportna i pomoćna sredstva, opremu, mehanizaciju, zbog čega smo u mogućnosti da ispunimo i najdelikatnije uslove po pitanju transporta robe do/iz Norveške. Za svakog klijenta pravimo detaljan plan transporta, birajući optimalnu i ekonomičnu rutu kako bismo vam maksimalno smanjili troškove prevoza.

Nudimo vam transport konvencionalnih (standardnih) tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih – kao i transport specijalnih tereta. Tačnije, sa nama uvek možete računati na prvoklasni i efikasni transport opasnog tereta (ADR roba), transport vangabaritne robe, frigo transport robe (prevoz pod specijalnim temperaturnim režimom) i slično.

Prevoz robe do/iz Norveške možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumski, železnički, avio ili vodni prevoz), čime se u velikoj smanjuju troškovi i vreme transporta, zbog toga što se izbegava pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih vidova saobraćaja, što predstavlja jedan od najboljih načina za međunarodni transport robe na dužim relacijama kakva je, između ostalih, Srbija – Norveška.
 • Kontejnerski transport robe. Ovaj vid prevoza možemo organizovati kao kombinovani ili direktni transport. Posebno bismo ovde izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe kada treba prevesti manju količinu robe. Tada je cena prevoza manja, budući da se zakupljuje ne ceo, već samo jedan deo kontejnera ili transportnog sredstva.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Svim klijentima, pored osnovne usluge transporta robe do i iz Norveške, pružamo i dopusnke (prateće) uslgue koje olakšavaju i pojednostavljuju kompletnu proceduru prevoza.

 • Pakovanje robe i priprema za transport;
 • Preuzimanje robe na dogovorenoj lokaciji i isporuka pošiljke do krajnje adrese (usluga transporta po principu „od vrata do vrata“);
 • Utovar, pretovar i istovar robe;
 • Montaža i demontaža robe;
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i odobrenja, kao i priprema kompletne dokumentacije i papirologije za međunarodni transport robe;
 • Carinjenje robe i obavljanje kompletne carinsko-administrativne procedure;
 • ATA karnet;
 • Špedicija i špediterske usluge;
 • Distribucija, transport i logistika;
 • Skladištenje robe;
 • Iznajmljivanje viljuškara;
 • Izveštavanje klijenata, na njihov zahtev, o statusu i trenutnom stanju robe i prevoznog sredstva;
 • Obaveštavanje klijenata o mestu i vremenu prispeća robe;

Pored usluge transporta, obavljamo i selidbe stambenih i poslovnih prostora do/iz Norveške putem specijalizovanih vozila.

Budite slobodni da nam u bilo kom momentu, ako ste zainteresovani, pošaljete svoj upit, ukoliko vam je neophodan efikasan, siguran i brz prevoz robe Norveška. Ako imate bilo kakvih nedoumica, pitanja ili dilema, slobodno nam možete poslati mejl ili nas pozvati. Sa zadovoljstvom ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *