prevoz robe hladnjačama Firby Logistic 1

Prevoz robe hladnjačama

Prevoz robe hladnjačama definitivno predstavlja najbezbedniji način za transport lako kvarljive robe na bilo koju destinaciju. Kompanija Firby Logistic vrši efikasan, brz i kvalitetan transport robe hladnjačama, kako na domaćem, tako i na međunarodnom nivou.

Potreba za svežinom namirnica na trpezama potrošača raste iz godinu u godinu. Pritom, ovde ne govorimo samo o lokalnom voću i povrću, već o namirnicama iz bilo kog dela planete. Na primer, tropsko voće, koje je nekada bilo privilegija stanovnika samo toplijih delova naše planete, danas nalazi svoje mesto na bilo kojoj tački na Zemlji. Ako se pitate kako je to moguće, odgovor se upravo krije u frigo transportu robe.

Dakle, brojni su razlozi zbog čega frigo transport robe jeste ne samo najbolja opcija, već i jedno, jedino neophodno rešenje.

Prvo, transport robe hladnjačama obezbeđuje maksimalnu zaštitu karakteristika i svojstava robe. Drugim rečima, na taj način se eliminiše mogućnost gubitka kvaliteta i kvarenja robe. Imajte u vidu da pojedina roba, koja spada u kategoriju frigo robe, može biti i životno spasonosna. Zato je neophodno da, u pojedinim slučajevima, prevoz zamrznute robe, odnosno prevoz smrznute robe bude obavljen u što kraćem i hitnijem roku.

Drugo, svakog dana u svetu prevozi se ogromna količina robe putem frigo transporta, sa tačke A na tačku B. Videćemo kasnije da u ovu kategoriju robe ne spadaju samo voće, povrće, meso, morski plodovi… Ne postoje, prema tome, limiti u pogledu maksimalne količine robe za frigo transport.

I treće, prevoz robe hladnjačama rezultat je ekomonske posledičnosti na tržištu ponude i potražnje. Drugim rečima, velika količina tražnje za svežim proizvodima rezultira i velikom ponudom frigo transporta robe.

Šta podrazumeva prevoz robe hladnjačama?

Postavlja se važno pitanje – šta je, zapravo, frigo transport robe? Odnosno, zbog čega ovaj vid transporta jeste jedan od najzahtevnijih tipova prevoza robe?

Naime, frigo transport robe, u najkraćim crtama, jeste prevoz odgovarajuće robe pod specijalnim i strogo kontrolisanim temperaturnim režimom. Da bi se to postiglo, roba se stavlja u adekvatna frigo vozila koja raspolažu sa specijalnim ugradnim sistemima hlađenja. Jedino na taj način moguće je održavanje optimalne temperature koja je robi neophodna tokom celokupnog procesa transporta.

prevoz robe hladnjačama Firby Logistic 2

Specijalni temperaturni režim glavna je karakteristika frigo transporta robe. Naime, kada bi se kvarljiva roba prevozila pod standardim temperaturnim okolnostima, za veoma kratko vreme došlo bi do gubitka njenog kvaliteta u svakom smislu. Ovde govorimo ne samo o degradaciji boje i teksture robe, već i promenama u pogledu ukusa, mirisa i arome. Da ne spominjemo razmnožavanje bakterija, bacila i mikroba koji čine da roba bude u celosti neupotrebljiva, pai opasna. Glavni cilj frigo transporta jeste da roba bude apsolutno bezbedna i korisna za konzumaciju i upotrebu nakon njene isporuke.

S tim u vezi, prevoz robe hladnjačama podrazumeva transport pod sledećim karakteristikama:

 • roba koja je smrznuta na – 80ºC;
 • roba koja je smrznuta na – 20ºC;
 • rashlađena roba na +2 do +10ºC;
 • kontrolisana ambijentalna roba na +11 do +25ºC;
 • roba koja se održava na telesnoj temperaturi.

Roba koja se transportuje frigo vozilima

Kao što smo iz prethodono navedenog mogli da zaključimo, transport robe hladnjačama služi, dakle, za transport lako kvarljive robe. Ali, sada se i ovde postavlja pitanje – šta konkretno ulazi u kategoriju lako kvarljive robe? Koja je to tačno roba koja se prevozi hladnjačama?

Svaka namirnica ili prozivod za koji postoji rizik gubitka kvaliteta i svojih glavnih osobenosti ako ne bude isporučen u kraćem vremenskom roku ulazi u kategoriju kvarljive robe. To, sa druge strane, znači da transport robe hladnjačama zahteva hitnost isporuke. Na gubitak kvaliteta lako kvarljive robe mogu uticati temepratura, toplota, sastav, vlažnost i pritisak vazduha, kao i brojni drugi spoljašnji faktori.

prevoz robe hladnjačama Firby Logistic 3

Specifične hemijske i/ili fiziološke osobenosti i karakteristike utiču na to da lako kvarljiva roba ima relativno kratak životni vek trajanja i mogućnost upotrebe. Ako se ne transportuje na tačno određeni način pod tačno određenim okolnostima i u tačno određenom vremenskom roku, rizik od nenadoknadivih oštećenja je veći.

Stoga, frigo transport uključuje prevoz sledeće robe:

 • Voće i povrće;
 • Riba i riblji proizvodi:
 • Mesno i mesne namirnice;
 • Mleko i mlečni proizvodi;
 • Sladoled.

Ali, kao što smo već istakli, u ovu kategoriju robe ne ulaze samo namirnice namenjene za ljudsku prehranu. Naime, u robu koja se transportuje hladnjačama spadaju i farmaceutski i medicinski proizvodi, sa kojima se mora rukovati sa naročitom pažnjom. Poput narminica, farmaceutski i medicinski proizvodi takođe su veoma osetljivi čak i na manje temperaturne razlike i promene. Kako ne bi izgubili na svojoj delotvornosti i efektnosti, neophodno je tokom kompletnog postupka transporta farmaceutskim i medicinskim proizvodima obezbediti idealnu temperaturu. I to, kako od trenutka preuzimanja ove robe i njene pripreme za transport, sve do finalne isporuke.

Zato i ne treba da čudi da rad i upravljannje robom, za čiji je transport neophodan specijalni temepraturni režim, podleže strogoj i unapred propisanoj normativi i standardima.

Firby Logistic – Kvalitetan i bezbedan prevoz robe hladnjačama! 

Kompanija Firby Logistic, po najpovoljnijim cenama na tržištu, vrši i organizuje prevoz robe hladnjačama. Drugim rečima, nudimo vam specijalnu, sveobuhvatnu i kompletnu uslugu kada je u pitanju prevoz zamrznute robe, odnosno prevoz smrznute robe ka bilo kojoj destinaciji na lokalu, Evropi i svetu.

Raspolažemo sa modernim, novim i redovno održavanim frigo transportnim vozilima različite konstrukcije koja su specijalizovana za frigo transport. Naši frigo kamoini snabdeveni su najkvalitetnijom i najsavremenijom GPS tehnologijom. To znači da svi naši klijenti, u svakom trenutku, mogu imati informaciju o tome gde se kamion nalazi, odnosno koja je njegova tačna lokacija. Ova tehnologija omogućuje da sva mesta, ruralna ili urbana, na kojima se nalaze naši frigo kamioni, budu pokrivena. Klijent, u trenutku prijema robe na transport, dobija pristupne podatke koji mu omogućuju da u stvarnom vremenu prati vozilo, ali i status svoje robe.

Ono što Firby Logistic razlikuje od drugih jeste da posedujemo sve relevantne i neophodne dozvole i sertifkate koji nam omogućavaju ovlašćen, kvalitetan i bezbedan transport robe hladnjačama. Za svakog klijenta, na osnovu njegovog zahteva, pravimo individualnu ponudu, birajući optimalnu i ekonomičnu rutu transporta. Na taj način, klijentima znatno smanjujemo cenu i troškove prevoza. Na naše obučene vozače možete se u potpunosti osloniti, budući da oni poseduju višegodišnje iskustvo u transportu robe hladnjačama.

Ujedno, raspolažemo i posebnim materijalom koji omogućuje da u svakom momentu održavamo kvalitet vaše robe. To su, između ostalog, termalne kutije i kontejneri, suvi led, zamrzivači, frižideri, gel pakovanja za različite temperaturne opsege i slično. Takođe, naša frigo vozila snabdevena su i uređajima koji služe za merenje i regluisanje temperature, kao i za beleženje i čuvanje informacija.

Ukoliko klijent želi, u svakom trenutku možemo da ispostavimo izveštaj o ispravnosti temperature za vreme transporta.

Zašto izabrati nas za frigo transport robe?  

Postoje brojni razlozi zbog kojih Firby Logistic treba da bude vaš izbor broj jedan kada je u pitanju prevoz robe hladnjačama. Veliki broj klijenata prepoznao je naš kvalitet, zbog čega na svakodnevnom nivou vršimo i organizujemo frigo transport svežeg voća, povrća, prehrambenih proizvoda, mesa…

Ali, i pored toga, svim klijentima nudimo i uslugu pakovanja kvarljive robe. Za svaku vrstu robe biramo poseban i individualn metod pakovanja, kako bismo je u potpunosti zaštitili. Prilikom pakovanja, vodimo računa o vrsti i količini robe, dužini transporta, unutrašnjoj temperaturi na kojoj roba treba da se čuva, spoljnoj temperaturi mesta gde se transport odvija i slično.

Garantujemo bezbedan, siguran brz i vrhunski frigo tranport robe – od momenta preuzimanja robe, sve do njene konačne isporuke na adresu primaoca.

 • Svakom klijentu pružamo brz i ekspeditivan odgovor na zahtev za transport;
 • Maksimalno poštujemo dogovorene rokove preuzimanja i isporuke robe:
 • Tačnost, pouzdanost, brzina, višegodišnje znanje i iskustvo naši su glavni aduti;
 • Raspolažemo celokupnom opremom, vozilima i mehanizacijom za transport lako kvarljive robe;
 • Posedujemo vozila manjeg i srednjeg tovarnog kapaciteta, zahvaljujuči čemu možete znatno uštedeti na troškovima i izdacima;
 • Radi dugoročne uspešne saradnje, Firby Logistic usluge transporta robe hladnjačama pruža samo po cenama pristupačnim za vaš budžet.

Dostupni smo vam za saradnju 24/7 i u svakom trenutku nam možete poslati svoj upit (zahtev za ponudu). Ukoliko imate bilo kakvih drugih pitanja ili nedoumica, nemojte se libiti da kontaktirate sa nama, a naše ljubazno osoblje će vam odgovoriti u najkraćem roku.

Firby Logistic – Frigo transport robe, bilo kada, bilo gde! 

Comments (2)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *