Transport robe hladnjačom - Firby Logistic 1

Domaći frigo transport robe – Prevoz robe hladnjačama

Ukoliko želite da pošaljete lako kvarljivu robu do bilo koje lokacije u našoj zemlji, onda je domaći frigo transport robe idealno rešenje za vas.

U vremenu kada na vašu trpezu može dospeti bilo koja hrana najraznovsnijeg porekla, neophodno je zadržati njen ukus i miris, odnosno kvalitet u svakom trenutku. Proces održavanja kvaliteta hrane i druge lako kvarljive robe naročito je važan prilikom njenog transporta. Dakle, kada je transport kvarljive robe u pitanju, neophodno je ispoštovati odgovarajuću proceduru kako se roba ni u jednom momentu ne bi pokvarila.

Logika je jednostavna. Ljudi očekuju da hrana koju kupuju – voće, povrće, mlečni proizvodi i drugo – bude bezbedna za konzumaciju. Takođe, oni očekuju da hrana ima i privlačan izgled i aromu. S tim u vezi, transport robe hladnjačama ili frigo transport robe iziskuje prevoz na određenom temperaturnom režimu. Kada bi se ova karakteristika zanemarila i kvarljiva roba prevozila na standardan način (bez temperaturnog režima), sigurno bi se javile negativne posledice. Govorimo o promeni i degradaciji boje, mirisa i teksture hrane, rastu i razmnožavanju mikroba i bakterija… Drugim rečima, gubitak kvaliteta robe bio bi neminovnost.

Iz ovih, ali i brojnih drugih razloga, domaći frigo transport robe jeste jedan od najzahtevnijih vidova prevoza kvarljive robe.

Domaći frigo transport robe – Roba koja se transportuje hladnjačama

Dakle, kao što smo videli, domaći frigo transport robe podrazumeva prevoz lako kvarljive robe hladnjačama. Postavlja se ptianje – koja roba spada u kategoriju kvarljive robe? U pitanju je bilo koji proizvod ili namrnica čiji se kvalitet vremenom može pogoršati zbog uticaja okruženja i spoljašnje temperature.

Spoljašnji faktori koji mogu uticati na kvalitet kvarljive robe jesu, pored temperature, vlažnost, sastav i pritisak vazduha.

Zbog svojih hemijskih i/ili fizioloških karakteristika, lako kvarljiva roba ima relativno kratak vek ili rok trajanja. Ova vrsta robe je podložnija ozbiljnim i nepopravljivim oštećenjima tokom transporta, naročito ako nije prilagođenja specijalnom temperaturnom režimu.

transport robe hladnjačom kamion prevozi voće povće domaći frigo transport robe Firby Logistic

Hladnjačama se, prema tome, transportuje kvarljiva roba koja uključuje:

  • Voće i povrće;
  • Prehrambene proizvode;
  • Meso i mesne proizvode;
  • Mleko i mlečne proizvode;
  • Ribu;
  • Sladoled;

Ali, pored ove robe, u lako kvarljivu robu ulaze i lekovi, odnosno farmaceutski proizvodi koji su osetljivi na temperaturne promene. Ovi farmaceutski proizvodi mogu izgubiti na svojoj delotvornosti i vrednosti ukoliko ne budu transportovani na odgovarajući način. S tim u vezi, potrebno je obezbediti odgovarajuću temperaturu od momenta preuzimanja robe, pa sve do konačne isporuke. Dakle, temperatura mora biti optimalna u svakom trenutku transporta robe hladnjačama.

Sa svim ovim proizvodima mora se, prilikom transporta, rukovati sa naročitim oprezom i efikasnošću, kako bi se održali u odličnom stanju kada stignu do krajnjeg potrošača.

Koje su prednosti transporta robe hladnjačama?

Videli smo da kvarljiva roba podrazumeva svu onu roba koja nije u stanju da bude trajno konzervirana. Održavanje ove robe tokom transporta na odgovarjaućoj temperaturi glavni je preduslova kvaliteta i bezbednosti robe. Za navedene proizvode, domaći frigo transport robe nije jedna od opcija, već apsolutni imperativ.

Svi benefiti domaćeg transporta robe hladnjačama fokusiraju se na sigurnost kvaliteta robe i usklađenost njenog prevoza.

ODRŽAVANJE KVALITETA ROBE

Najočiglednija prednost frigo transporta robe, odnosno transporta robe hladnjačama sastoji se u održavanju i očuvanju kvaliteta robe. Odnosno, na taj način se sprečava propadanje robe i gubitak njene vrednosti tokom transporta. Kao što smo već naveli, ovo ne važi samo za hranu (voće, povrće, meso…), već i za druge osetljive prozivode kao što su medicinski i farmaceutski proizvodi.

VELIKA POTRAŽNJA U SRBIJI ZA SVEŽIM NAMIRNICAMA

Domaći frigo transport robe omogućava brže i efikasnije premeštanje proizvoda, kojima je potreban transport robe od tačke A do tačke B, pod kontrolisanim temperaturnim režimom. Iz ovih razloga, artikli koji imaju visok stepen potražnje na tržištu, poput mesnih proizvoda i morskih plodova, gotovo uvek nalaze svoje mesto u transportu robe hladnjačama.

ŠIROK SPEKTAR ROBE KOJA SE MOŽE PREVOZITI

Kao što smo istakli, u lako kvarljivu robu ne ulazi samo hrana. Transport robe hladnjačama može se odnositi i na prevoz medicinskih i farmaceutskih proizvoda, pa čak i pojedinih umetnina, hemikalija i vrednih proizvoda za ličnu negu.

Hladnjače, jednostavno, omogućavaju da lako kontrolišete rukovanje kvarljivom robom i podešavanje temperaturnog režima. Pritom, u zavisnosti od rashladnog sistema, hladnjačama se mogu prevoziti različiti proizvodi – od duboko smrznutih do rashlađenih.

Firby Logistic – Najsigurniji domaći frigo transport robe bilo gde u Srbiji 

Možemo zaključiti da je glavni cilj frigo transporta robe dopremanje ovih proizvoda do krajnjih potrošača u neoštećenom stanju. Zato je apsolutno neophodno da domaći frigo transport robe bude kvalitetan, odgovoran, tačan, brz i maksimalno bezbedan.

Kompanija Firby Logistic, kao profesionalizovana agencija za prevoz robe, nudi vam vrhunsku uslugu frigo transporta robe do bilo koje lokacije u našoj zemlji. Prilikom frigo transporta robe, u drumskom prevozu, koristimo najsavremenije frigo kamione i šlepere specijalizovane za transport bilo koje lako kvarljive robe pod odgovarajućim temperaturnim režimom. Naša frigo vozila su redovno održavana, dok naši sertifikovani vozači poseduju dugogodišnje iskustvo u transportu robe. Transport bilo koje lako kvarljive robe hladnjačama prilagođavamo iskljjučivo vašim potrebama, kako bismo optimizivali celokupan prevoz i smanjili vaše troškove.

Sva frigo vozila kompanije Firby Logistic opremljena su uređajima za merenje temperature u svakom trenutku transporta. Poseban temperaturni režim obezbeđujemo od trenutka preuzimanja robe, pa sve do konačne isporuke. Drugim rečima, obezbeđujemo transport:

  • duboko smrznute robe na – 80ºC;
  • smrznute robe na – 20ºC;
  • rashlađenih pošiljki na + 2 do + 10ºC;
  • mnoge druge lako kvarljive robe kako na telesnoj, tako i na drugoj temperaturi.

Pored usluge frigo transporta robe do bilo koje lokacije u Srbiji, Firby Logistic svim svojim klijentima nudi i jedinstvenu uslugu pakovanja robe. Model i način pakovanja vrši se za svaku vrstu robe ponaosob i individualno. Uvek uzimamo u obzir dužinu transporta, temperaturu čuvanja robe, količinu i vrstu robe, ali i spoljnu temperaturu područja gde vršimo transport.

Najmoderniji domaći transport robe hladnjačama

Frigo vozila kompanije Firby Logistic poseduju najmoderniji sistem GPS tehnologija. To znači da ovaj sistem u celosti pokriva sve puteve i naseljena mesta gde transport vrše naši frigo kamioni. Dakle, klijent, zahvaljujući GPS sistemu, u svakom trenutku može dobiti preciznu lokaciju transportnog sredstva, odnosno tačnu lokaciju gde se njegova roba nalazi. Svaki klijent dobija odgovarajuće pristupne podatke na osnovu kojih može pratiti status svoje robe – od trenutka preuzimanja, pa sve do trenutka istovara robe.

Na osnovu svega toga, Firby Logistic svim svojim klijentima značajno povećava sigurnost, bezbednost, efikasnost i kvalitet transporta. Moderan domaći frigo transport robe, u organizaciji naše agencije, znači da u realnom vremenu možete pratiti status svoje pošiljke, odnosno tereta.

Firby Logistic poštuje dogovorene rokove i pruža brz odgovor na zahteve transporta. Posedujemo svu neophodnu opremu i mehanizaciju za potrebe utovara i istovara lako kvarljive robe. Nudimo vam vozila manjeg i srednjeg kapaciteta, a uslugu domaćeg frigo transporta robe pružamo po izuzetno povoljnim cenama u cilju dugoročne uspešne saradnje.

Pošaljite nam svoj upit (zahtev za ponudu) i rezervišite svoje frigo transportno sredstvo odmah.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *