zbirni transport robe Engleska Firby Logistic 1

Zbirni transport robe Engleska

Zbirni transport robe Engleska jedan je od najboljih i najefikasnijih načina za prevoz (manje količine) robe do/iz ove zemlje. Ukoliko vaše poslovanje podrazumeva saradnju sa firmama iz ove države, znajte da je zbirni prevoz robe Engleska – Srbija odlično rešenje za rast vašeg biznisa. Saznajte i zbog čega.

Engleska je ostrvska država i deo je Ujedinjenog Kraljevstva. Prostire se na centralnom i južnom delu Velike Britanije, pokrivajući skoro 63% površine ovog ostrva. Ova zemlja deli kontinentalne granice sa Velsom na zapadu, odnosno sa Škotskom na severu. Na severozapadu, Engleska se graniči sa Irskim morem, dok Keltsko more čini njenu jugozapadnu granicu. Obuhvatajući površinu od 130.395 kilometara kvadratnih, Englesku od kontinentalnog dela Evrope razdvaja Lamanš na jugu, odnosno Severno more na istoku. Glavni i ujedno najveći grad Engleske je London. Ovoj državi, u kojoj živi 56.287.000 stanovnika, pored glavne teritorije na ostrvu, pripadaju i još stotinak ostrvceta tik uz obalu.

Privreda Engleska jedna od najvećih, najrazvijenijih i najdimaničnijih u celom svetu. Prosečni BDP po glavi stanovnika iznosi 28.100 funti. Obično se privreda ove zemlje smatra mešovitom tržišnom ekonomijom. Razlog leži u tome što je Engleska je usvojila brojne principe slobodnog tržišta, istovremeno održavajući naprednu ekonomsku infrastrukturu socijalne zaštite. Ova država je lider u hemijskoj i farmaceutskoj industriji, uz takođe razvijenu vazduhoplovnu, softversku i industriju oružja. Pored toga što je glavni grad, London je takođe i najveći finansijski centar u Evropi i od 2014. godine drugi po veličini u svetu. Mančester je grad u kojem se odvija najveći deo finansijskih i profesionalnih usluga van Londona. Takođe, Mančester je i jedan od najbrže rastućih tehnoloških centara u Evropi.

Šta podrazumeva zbirni transport robe Engleska?

Treba istaći i to da turizam ima značajan udeo u engleskoj ekonomiji, budući da svake godine milioni turista posete ovu zemlju. Engleska najviše izvozi automobile, farmaceutske proizvode, naftu i naftne derivate, avionske motore i alkoholna pića. Govoreći o Ujedinjenom Kraljevstvu, čiji je Engleska deo, ukupna robna razmena Srbije i UK iznosila je oko 478 miliona evra u 2020. godini. Treba istaći i to da je UK u periodu od 2010. godine do drugog kvartala 2020. godine ulložila ukupno 627 miliona evra u Srbiji. Na taj način, Ujedinjeno Kraljevstvo je zauzelo 13. mesto na listi svih država sa najvećim neto investicijama u Srbiji.

zbirni transport robe Engleska Firby Logistic 2

Na osnovu svega navedenog i ne treba da čudi zbog čega je transport robe Engleska – Srbija izuzetno razvijen, sa tendencijom još većeg rasta. Međutim, ovde se postavlja pitanje – šta obuhvata zbirni transport robe Engleska? Naime, radi se o tzv. LTL transportu robe (Less Than a Truckload). U pitanju je kamionski prevoz robe na relaciji Srbija – Engleska. Drugim rečima, zbirni prevoz robe Engleska znači da vaša roba popunjava samo deo tovarnog prostora kamiona. Ostali deo tovarnog prostora svojom robom popunjavaju drugi pošiljaoci. Roba se, dakle, šalje u posebnim paletama, što znači da je zbirni transport Engleska izuzetno pogodno rešenje za manje pošiljke, odnosno za manju količinu robe.

Budući da se putem zbirnog transporta roba više pošiljalaca grupiše (konsoliduje) u istom prevoznom sredstvu, to znači da istovremeno dolazi do smanjenja ukupnih troškova prevoza. To smanjenje može ići i čak do 30 odsto, što znači da je zbirni transport Engleska veoma isplativa opcija za vaše poslovanje.

Zašto je prevoz robe Engleska – Srbija dobro rešenje za vaše poslovanje?

Dakle, ekonomičnost i efikasnost predstavljaju dve glavne karakteristike zbirnog transporta robe do/iz Engleske. Sem toga, ovaj vid prevoza ima i brojnih drugih prednosti koje mogu samo imati pozitivni efekat na vaše poslovanje.

EKSPEDITIVNOST I BRZINA

Pandan LTL prevozu jeste FTL transport robe (Full Truck Load). Kod FTL transporta (pun utovar), roba jednog pošiljaoca zauzima celokupni tovarni prostor kamiona (šlepera, prikolice). Dok kod LTL prevoza, kao što smo istakli, vaša roba zauzima samo jedan deo tovarnog kapaciteta. To znači da u ovom slučaju apsolutno niste u obavezi da čekate da kompletan kapacitet kamiona bude popunjen, kako bi transport robe Engleska bio realizovan.

Samim tim, kod zbirnog transporta robe na relaciji Srbija – Engleska, uvek možete računati na brzu i efektnu isporuku vaše pošiljke u relativno kraćem vremenskom roku. Ujedno, u bilo kom trenutku se možete pouzdati u precizno i tačno vreme isporuke robe na bilo kojoj lokaciji u Engleskoj.

BEZBEDNOST ISPORUKE

Veoma je bitno ne samo za vas, kao pošiljaoca, već i za krajnjeg primaoca robe, da pošiljka bude isporučena na konačno odredište na siguran način. Drugim rečima, transport robe bez gubitka kvaliteta sadržaja pre, za vreme i nakon prevoza predstavlja jednu od najvažnijih stavki koje treba uzeti u obzir kada razmatrate opciju slanja robe.

Zbirni transport robe Engleska pruža vam bezbednost i zaštitu robe na izuzetno visokom nivou. Ova sigurnost postiže se na više načina. Prvo, pre utovara, roba se pakuje – u palete ili zaštitne sanduke – što doprinosi povećanju stepena zaštite čak i pre samog prevoza. Kako bi bezbednost vaše pošiljke bila još veća, na robu se stavljaju i dodatni zaštitni omoti. Iskustveno se pokazalo da je ovo odličan način redukovanja rizika od bilo kakvih fizičkih i drugih spoljašnjih negativnih uticaja. Između ostalog, tu govorimo o lomovima, šteti, ekstremnoj toploti ili hladnoći, vremenskim nepogodama, požaru i slično.

Za vreme transporta, vašom robom se rukuje minimalno. S druge strane, zaštita kvaliteta i bezbednosti vaše robe može biti maksimalna, ako uslugu organizacije i transporta robe do/iz Engleska poverite proverenoj, licenciranoj i profesionalizovanoj kompaniji.

UŠTEDA TROŠKOVA

Istakli smo da je zbirni transport Engleska/Velika Britanija ekonomičan način prevoza. Naime, ovaj vid transporta robe do/iz Engleske može vam značajno doprineti u uštedi troškova. Ne samo da vaša roba deli tovarni prostor kamiona sa robom drugih kompanija, već vi ujedno delite i troškove zajedničkog prevoza. I upravo isplativost prevoza predstavlja suštinu ovog vida transporta! Naime LTL prevoz robe izuzetno je pogodan za relativno duže relacije kakva je, između ostalog, Srbija – Engleska.

zbirni transport robe Engleska Firby Logistic 3

Vi plaćate najam, odnosno zakup samo onog dela tovarnog kapaciteta kamiona koji popunjava vaša roba. Dakle, za pošiljaoca konkretno – troškovi i cena transporta biće proporcionalni kubikaži vaše robe, kao i delu prostora kamiona u kojem se ona nalazi.

S druge strane, zbirni transport robe Engleska pruža vam i jednu drugu vrstu finansijske isplativosti. Kako se pošiljke svih kompanija (pošiljalaca) konsoliduju, odnosno grupišu u istom prevoznom sredstvu, samim tim dolazi i do smanjenja ukupne količine goriva koje je potrebno za realizaciju transporta. Rezultat toga jeste i manji broj kamiona koji je neophodan za prevoz robe. Takođe, kod ovog vida transporta dolazi i do smanjenja mogućnosti za skladištenjem robe. Tačnije, kada vi šaljete manju pošiljku ili manju količinu robe u LTL prevozu, onda i ne postoji potreba da se u magacinskom prostoru čuva veća količina robe. Zato su i još veće šanse da vaše poslovanje bude profitabilnije i uspešnije.

DRUGE POGODNOSTI

Postoje, naravno, i drugi benefiti zbirnog transporta robe do/iz Engleske za vaš biznis. Ukoliko angažujete pouzdanu i specijalizovanu kompaniju za transport robe, znajte da u svakom trenutku možete saznati lokaciju prevoznog sredstva, kao i status (stanje) vaše robe. Ova pogodnost znači se možete pouzdati u maksimalno kvalitetnu uslugu transporta do/iz bilo koje destinacije u Engleskoj. Pored toga, firme koje se profesionalno bave transportom i logistikom, ulažu u svoj vozni park, opremu i mehanizaciju, čime svojim klijentima potvrđuju da će transport robe biti izvršen brzo i efikasno.

Ne zanemarimo i ekološki aspekt LTL prevoza Engleska. Grupisanje robe u istom kamionu kao posledicu ima i redukciju emisije štetnih gasova i karbonskog otiska (CO2). Ujedno dolazi i do smanjenja potrebe za većom količinom goriva neophodnog za transport.

Firby Logistic – Kvalitetan i efikasan zbirni transport robe Engleska

Kompanija Firby Logistic, zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu i kontinuiranim upitima klijenata za saradnju, u stanju je da brzo i jednostavno organizuje i obavi transport robe Engleska. Uvek uzimamo u obzir sve potrebe, zahteve i zadate rokove naših klijenata, zbog čega možemo da obavimo i najdelikatnije i najkomplikovanije procedure koje prate transport robe iz Engleske, odnosno transport robe u Englesku.

Uspostavili smo i odličnu poslovnu saradnju sa brojnim partnerima i agentima širom sveta. Zato svakom klijentu omogućavamo efikasan i kvalitetan zbirni transport robe do/iz bilo koje destinacije u Engleskoj. Za svakog klijenta biramo najekonomičniju i optimalnu rutu, kao i najpovoljniji vid transporta. To činimo kako bismo maksimalno smanjili vaše troškove, ali i kako bismo transport robe Engleska učinili pristupačnijom uslugom što većem broju zainteresovanih klijenata.

Firby Logistic poseduje celokupnu opremu, mehanizaciju, kao i dozvole neophodne za transport bilo koje vrste robe do/iz Engleske. Pre svega, nudimo vam transport standardnog, konvencionalnog tereta. Pored toga, obavljamo i organizujemo transport specijalnih tereta. Drugim rečima, vršimo transport vangabaritnog tereta, transport opasne (ADR) robe, transport lako kvarljive robe… Naravno, nudimo vam i transport robe hladnjačama (prevoz pod specijalnim temperaturnim režimom).

Organizacija i logistika transporta robe

Poštujući sve vaše zahteve, Firby Logistic vašu robu može transportovati drumskim, železničkim, vodnim i avio prevozom. Samim tim, transport robe Engleska može biti organizovan kao:

  • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumski, vazdušni, vodni ili železnički).
  • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju nekih od navedenih tipova transporta. Ovo je jedan od najboljih vidova transporta robe za duže relacije, budući da smanjuje troškove.
  • Kontejnerski transport robe. U zavisnosti od vaših potreba, ovaj vid transporta robe možemo organizovati kao direktni ili kombinovani. Naročito bismo ovde izdvojili uslugu zbirnog transporta robe. Naime, zbirni kontejnerski transport robe Engleska je veoma pogodan oblik transporta kada treba prevesti manju koliičinu robe ili manje pošiljke. U ovom slučaju ne plaćate zakup celog, već samo dela tovarnog prostora kontejnera ili transportnog vozila.

Dodatne usluge naše kompanije 

Pored osnovne usluge – prevoz robe Engleska Srbija – svim klijentima nudimo i dodatne usluge koje olakšavaju celokupnu proceduru transporta.U ove prateće usluge ulaze:

Pošaljite nam svoj upit u bilo kom trenutku, 24/7. Mi ćemo vam sa zadovoljstvom odgovoriti u najkraćem roku. Uzimajući u obzir rutu transporta, vrstu i dimenzije tereta, lokaciju utovara, istovara i isporuke, za svakog klijenta ponudu kreiramo na individualnom nivou. Naravno, ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica i nejasnoća, budite slobodni da nas pozovete ili pošaljete e-mail.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Comments (2)

  1. Poštovani,
    Da li je izvodljiv transport kamp prikolice od okoline Londona do Beograda. Da li je problem nemanje utovarne rampe? Prikolica je dugačka 7 m, široka 2,25 m i visoka 2, 65 m. Ako je transport izvodljiv, koja bi bila cena transporta?
    Hvala

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *