kamionski transport robe Rusija Firby Logistic 1

Kamionski transport robe Rusija

Kamionski transport robe Rusija jeste jedan od najpristupačnijih i najefektnijih načina da transportujete svoju pošiljku do i iz Rusije. Dakle, ako vaša kompanija posluje sa jednom ili više firmi iz Rusije, ili jednostavno želite kao fizičko lice da otpremite svoju pošiljku, onda vam je sigurno potreban bezbedan, brz i kvalitetan transport robe Rusija. U našem daljem tekstu otkrićemo vam zbog čega je kamionski prevoz robe Rusija najbolji oblik transporta do i iz ove države.

Saznajte i koje sve prednosti vam donosi ovaj oblik transport do i iz Rusije.

Rusija ili Ruska Federacija jeste transkontinentalna suverena država koja obuhvata istočnu Evropu i severnu Aziju. Ovo je najveća država na svetu koja se prostire na površini većoj od 17.098.246 kvadratnih kilometara! To znači da Rusija, zapravo, obuhvata jednu osminu naseljivog kopna na celoj planeti. Ova država se prostire na čak 11 vremenskih zona, deleći granice sa četrnaest različitih zemalja. Takođe, Rusija je deveta najmnogoljudnija država na svetu, ali i država sa najvećom populacijom u Evropi – 146 miliona stanovnika!

Glavni i najveći grad zemlje je Moskva, koji je ujedno i najveći grad u Evropi. Sankt Peterburg je kulturni centar Rusije i drugi po veličini grad u ovoj državi. Ostale velike urbane oblasti uključuju Novosibirsk, Jekaterinburg, Nižnji Novgorod i Kazanj.

Ekonomija Rusije je mešovitog karaktera sa velikim bogatstvom prirodnih resursa, naročito nafte i gasa. Rusija ima devetu najveću privredu na svetu po nominalnom BDP-u i šestu po paritetu kupovne moći. Uslužni sektor ima udeo od 62 odsto u strukturi BDP-a Rusije, potom ide industrijski sektor (32 odsto), dok je poljoprivredni sektor najmanji (svega 5 odsto). Rusija je 13. najveći izvoznik u svetu i 21. najveći uvoznik u svetu. Ekonomija Rusije se u velikoj meri oslanja na prihode od poreza i izvoznih tarifa vezanih za naftu i gas.

Šta podrazumeva kamionski transport robe Rusija?

Rusija, kao najveća država na svetu, svakako predstavlja atraktivnu lokaciju za uvoz i izvoz robe. Odnosno, kamionski transport robe Rusija izuzetno je dobro razvijen. Isto tako, ekonomski odnosi na relaciji Srbija – Rusija uspešno se razvijaju u svim oblastima. Prema zvaničnim podacima, naročito su razvijeni trgovinski odnosi u u ekonomskoj, investicionoj, energetskoj, poljoprivrednoj, vojnoj, naučno-tehničkoj i kulturnoj oblasti.

kamionski transport robe Rusija Firby Logistic 2

U 2021. godini ukupna trgovinska razmena između Srbije i Rusije iznosila je čak 2.374 milijardi evra! Od toga, izvoz iz Srbije u Rusiju iznosio je 840 miliona evra, a uvoz iz Rusije u Srbiju 1.534 milijardi evra. Najefikasniji oblik robe razmene jeste putem drumskog prevoza robe Rusija. Preciznije rečeno, ovaj oblik prevoza odnosi se na kamionski transport robe do i iz Rusije.

Prednosti kamionskog prevoza robe Rusije

 • Vaša roba se brzo, jednostavno i efikasno isporučuje do bilo koje destinacije u Srbiji, odnosno Rusiji;
 • Optimalno rešenje transporta za uslugu prevoza robe po principu „od vrata do vrata“;
 • Odlična opcija za direktni transport robe. Onog trenutka kada se vaša pošiljka nađe na tržištu Srbije, odnosno Rusije, ona se direktno i bez odlaganja isporučuje do krajnje destinacije i adrese primaoca;
 • Vašom robom se za vreme transporta minimalno upravlja, čime kamionski transport robe Rusija nudi veći nivo bezbednosti i sigurnosti;
 • Vaša pošiljka se isporučuje u najkraćem roku;
 • Praktičan, pouzdan i isplativ vid transporta.

U odnosu na avioželeznički i vodni transport, kamione, kao transportna sredstva, karakteriše velika fleksibilnost. To znači da se kamioni (šleperi), u skladu sa zahtevima pošiljaoca, prilagođavaju vrsti robe, njenoj zapremini, veličini i težini. Drugim rečima, do i iz Rusije može se organizovati i realizovati vangabaritni transport robetransport opasne (ADR) robefrigo transport robetransport lako kvarljive robe i slično.

Postoje dva oblika kamionskog transporta robe Rusija:

 • FTL prevoz robe kamionom Rusija (pun utovar);
 • LTL transport robe kamionom Rusija (zbirni transport).

FTL kamionski prevoz robe Rusija – Pun utovar (Solo vozilo)

FTL (Full Truck Load) kamionski transport robe Rusija podrazumeva prevoz robe po principu punog utovara (solo vozilo). U ovom slučaju roba jednog pošiljaoca ispunjava kompletni tovarni prostor jednog ili više kamiona (u zavisnosti od količine robe). Dakle, jedan pošiljalac zakupljuje celokupni tovarni prostor kamiona (šlepera) za svoju robu. To znači da jedan ili više kamiona prevoze robu isključivo jedne kompanije. FTL sistem punog utovara Rusija koristi se kada je neophodno isporučiti veću, kabastu ili težu robu.

Osim toga, pun utovar robe Rusija prikladan je kada je potrebno otpremiti robu čija je količina dovoljna da ispuni celokupi utovarni kapacitet kamiona.

Prednosti transporta robe Rusija po sistemu punog utovara

 • Lak transport težih, kabastijih i glomaznih pošiljki;
 • Utovarni kapacitet kamiona je veći;
 • Maksimalna efikasnost transporta. Kao što smo i već istakli, kamion direktno i bez odlaganja prevozi vašu pošiljku do adrese primaoca robe. Na taj način, vreme isporuke je brže, odnosno rokovi za isporuku robe su znatno kraći;
 • Bez ograničenja u pogledu težine ili veličine robe, posmatrano iz ugla prevoznika. Ponekad će se dogoditi da količina robe koja se šalje bude manja od utovarnog prostora kamiona. Isto tako, desiće se možda i da veličina pošiljke bude manja od dimenzija kapaciteta kamiona. U ovim i sličnim slučajevima prevoznici često neće prevesti robu sve dok utovarni prostor kamiona ne bude u potpunosti ispunjen. Svakako, tada možete izabrati opciju zbirnog transporta robe Rusija. S druge strane. ako je neophodno prevesti robu koja, prema svojoj veličini ili zapremini, premašuje tovarni prostor kamiona, ostatak robe se lako može transportovati drugim kamionom.
 • Ekonomičnost. Često se dešava da prevoznici u sistemu punog utovara nude manje transportne tarife;
 • Odlično rešenje za transport osetljive robe;
 • Sigurnost. Kao što smo rekli, za vreme transporta manverisanje robe je minimalno, budući da se ona direktno otprema do krajnje destinacije. Samim tim će biti i veći nivo zaštite sadržaja i kvaliteta vaše robe tokom prevoza.

Zbirni kamionski transport robe Rusija (LTL prevoz)

LTL (Less Than a Truckload) kamionski transport robe Rusija podrzaumeva da vaša roba, za razliku od FTL prevoza, ispunjava samo deo utovarnog prostora kamiona. Iz ovog razloga, vaša roba se šalje u specijalnim paletama, zbog čega je LTL prevoz robe Rusija odličan izbor za prevoz reativno manjih pošiljki, odnosno manje količine robe. Drugi naziv za ovaj oblik transporta jeste pomenuti zbirni transport robe Srbija – Rusija.

kamionski transport robe Rusija Firby Logistic 3

Glavna karakteristika zbirnog transporta robe Rusija jeste to da se roba više pošiljalaca grupiše (integracija ili konsolidacija) u utovarnom prostoru istog kamiona. Rezultat toga jeste smanjenje ukupnih troškova i cene transporta. U praksi, ovo smanjenje može ići i do 30 odsto. Dakle, ekonomičnost je jedna od glavnih pogodnosti LTL prevoza robe Rusija.

Prednosti LTL kamionskog transporta robe Rusija

 • Brzina. Budući da vaša roba ispunjava samo deo tovarnog prostora kamiona, niste dužni da čekate da kompletan kapacitet ovog prevoznog sredstva bude popunjen kako bi transport bio izvršen. Na taj način, isporuka pošiljke realizuje se u relativno kraćem vremenskom periodu.
 • Bezbednost transporta. Pre transporta robe do/iz Rusije, vaša pošiljka se pakuje u posebne palete ili zaštitne sanduke. Pored toga, na vašu robu se stavljaju specijalni dodatni zaštitni omoti kako bi se povećao nivo njene bezbednosti. Međutim, ako želite da maksimalno osigurate zaštitu svoje pošiljke pre, za vreme i nakon transporta, onda je neophodno da angažujete licenciranu, proverenu i pouzdanu kompaniju za organizaciju i transport robe.
 • Isplativost. Ne samo da delite utovarni kapacitet kamiona sa drugim pošiljaocima, već sa njima ujedno delite i troškove prevoza. Vi plaćate najam samo dela utovarnog prostora kamiona u kojem se nalazi vaša pošiljka. Takođe, kada se roba više različitih kompanija grupiše u istom transportnom sredstvu, dolazi i do smanjenja ukupne količine goriva koje je neophodno za kamionski transport robe Rusija.
 • Ostale prednosti. Ukoliko angažujete specijalizovanu kompaniju za transport robe, moći ćete u svakom trenutku da saznate lokaciju kamiona i status svoje robe u stvarnom vremenu. Konsolidacija pošiljki u istom kamionu za posledicu ima smanjenje karbonskog otiska, odnosno emisije štetnih gasova. Na putu će biti manje vozila u odnosu na situaciju kada bi se svaka pošiljka transportovala posebnim prevoznim sredstvima. Na taj način, LTL kamionski prevoz robe Rusija jeste environment-friendly opcija, s obzirom na to da se na ovaj način smanjuje zagađenje životne sredine.

Firby Logistic – Kvalitetan i efikasan transport robe Rusija

Kompanija Firby Logistic, kao firma specijalizovana za prevoz svih vrsta robe, svim klijentima nudi brz, bezbedan i kvalitetan transport robe Rusijepo najpovoljnijim cenama! Odlično poznajemo sve prednosti i mane ruskog transportnog sistema, kao i infrastrukture, a dobro smo upoznati i sa ruskim tržištem. U tom smislu, vršimo i organizujemo efikasan, pouzdan i prvoklasni kamionski transport robe Rusija!

Za svakog klijenta individualno detaljno razrađujemo plan transporta, birajući optimalnu i ekonomičnu rutu, kako bismo vam maksimalno smanjili troškove transporta. Posedujemo višedecenijsko iskustvo u transportu robe iz bilo kog delasveta, a u potpunosti smo posvećeni profesionalnoj, tačnoj i odgovornoj usluzi transporta. Zahvaljujući tome, stekli smo veliki broj lojalnih klijenata, uz svakodnevne zahteve za ponudu!

Tokom godina poslovanja, uspostavili smo odličnu poslovnu saradnju sa brojnim agentima i partnerima iz celog sveta. Upravo zato smo u stanju da organizujemo i obavimo brz, efikasan i jednostavan transport robe Rusija iz bilo kog dela sveta!

Pratimo svetske trendove i kontinuirano godinama investiramo u najmoderniju transportnu opremu, ljudstvo, vozni park i mehanizaciju, kako bismo svakom klijentu obezbedili pouzdan i proveren prevoz robe do Rusije, odnosno prevoz robe iz Rusije. U stanju smo da ispunimo čak i najkomplikovanije zahteve klijenata kada je u pitanju prevoz robe do/iz Rusije.

Nudimo vam transport konvencionalnih tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih – kao i transport specijalnih tereta. Drugim rečima, naše usluge, između ostalog, uključuju transport opasnih materijatransport tobe hladnjačama, kao i transport vangabaritnog tereta.

Organizacija i kamionski transport robe Rusija 

Poštujući zahteve klijenata, ali i imajući u vidu vrstu robe koja se prevozi, dogovorene rokova, mesta za utovar i istovar robe, kamionski transport robe Rusija, pored drumskog, možemo organizovati i kao avioželeznički i pomorski transport. Želeći da svim klijentima omogućimo najekonomičniji transport robe Rusija, ovaj prevoz možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumskiželezničkiavio ili vodeni transport). Na ovaj način klijentima smanjujemo troškove i vreme neophodno za transport, budući da se izbegava dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih obilka transporta. Ovo je jedno od najbojih rešenja za međunarodni transport robe na dužim relacijama, kao što je između Srbije i Rusije, jer se smanjuju troškovi transporta i skraćuje vreme isporuke robe.
 • Kontejnerski transport robe. Ovaj oblik transprota, u skladu za potrebama i zahtevima klijenata, možemo organizovati kao direktni ili kombinovani transport. Ovde bismo naročito izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe. Ovo je najpogodniji oblik transporta kada je neophodno prevesti manje količine robe do/iz Rusije, budući da klijent ne plaća najam celog kontejnera ili transportnog sredstva.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Pored osnovne usluge transporta robe do/iz Rusije, svim klijentima nudimo i prateće usluge koje pojednostavljuju celokupnu proceduru transporta.

Pored svega ovoga, vršimo i organizujemo seldibe stambenih i poslovnih prostora do i iz Rusije putem specijalizovanih vozila. Ako vam je prioritet vrhunski, bezbedan i kvalitetan transport robe Rusija, onda budite slobodni da nam pošaljete svoj zahtev za ponudu bilo kada, 24/7. Ukoliko imate bilo kojih dodatnih pitanja i nedoumica kada je u pitanju transport robe Srbija – Rusija, ne ustručavajte se da kontaktirate sa nama.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Comments (2)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *