zbirni transport robe Estonija Firby Logistic 1

Zbirni transport robe Estonija

Ukoliko želite da otpremite relativno manju količinu robe ili relativno manje pošiljke do ili iz Estonije, onda je zbirni transport robe Estonija idealan izbor za vas. U našem daljem tekstu otkrićemo vam koje su sve pogodnosti i prednosti ovog oblika prevoza i šta se pod njim, zapravo, podrazumeva. Saznaćete i na koji način se realizuje i organizuje transport robe Estonija, kao i kako vaša firma možete uštedeti (i, time, profitirati) ako izaberete ovaj vid kamionskog prevoza.

Zbirni transport robe Estonija i privreda ove države

Priveda Estonije mogla bi da se opiše kao napredna ekonomija. Ova zemlja je članica Evropske unije i Evrozone. Ekonomija Estonije je pod velikim uticajem finske i švedske ekonomije. Pre Drugog svetskog rata, privreda Estonije bila je zasnovana na poljoprivredi, ali je postojao značajan sektor znanja, sa univerzitetskim gradom Tartuom poznatim po naučnim doprinosima.

Nakon što se Estonija udaljila od komunizma kasnih 80-ih godina prošlog veka i obnovila svoju nezavisnost 1991. godine, postavši država tržišne ekonomije, Estonija je istovremeno postala jedan od pionira globalne ekonomije. Estonija je skoro energetski nezavisna država, snabdevajući više od 90 odsto svojih potreba za električnom energijom lokalno iskopanim uljnim škriljcem. Alternativni izvori energije, kao što su drvo, treset i biomasa, čine približno 9 odsto proizvodnje primarne energije. Estonija uvozi potrebne naftne derivate iz zapadne Evrope i Rusije. Energija iz uljnih škriljaca, telekomunikacije, tekstil, hemijski proizvodi, bankarstvo, usluge, hrana i ribarstvo, drvo, brodogradnja, elektronika i transport ključni su privredni sektori ove države.

Estonija izvozi mašine i opremu (33 odsto ukupnog izvoza godišnje), drvo i papir (15 odsto ukupnog izvoza godišnje), tekstil, prehrambene proizvode, nameštaj, metalne i hemijske proizvode. Estonija takođe izvozi 1,562 miliona megavat sati električne energije godišnje. Estonija uvozi mašine i opremu (33,5 odsto ukupnog uvoza godišnje), hemijske proizvode, tekstil, prehrambene proizvode i transportnu opremu.

Dugoročni izgledi za estonsku ekonomiju ostaju među najperspektivnijim u Evropi. Procenjuje se da bi Estonija do 2050. godine mogla da postane najproduktivnija zemlja u EU, posle Luksemburga, i tako se pridruži prvih pet najproduktivnijih nacija sveta.

Šta je zbirni prevoz robe Estonija?

Estonija jeste jedna od najatraktvnijih destinacija u baltičkom regionu za uvoz i izvoz robe. Zato i ne treba da čudi što je transport robe Estonija veoma dobro razvijen, sa tendencijom kontinuiranog rasta. S druge strane, kada je u pitanju zbirni transport robe Estonija, on se može posmatrati na dva načina – u širem i u užem smislu.

zbirni transport robe Estonija Firby Logistic 2

U širem smislu, zbirni transport robe Srbija – Estonija odnosi se na drumski transport robe. Konkretnije, zbirni drumski prevoz robe Estonija u najvećoj meri podrazumeva prevoz robe do i iz Estonije kamionom. Evo i koji su benefiti ovog oblika transporta:

  • Efikasan, jednostavan i brz oblik transporta robe do željene destinacije u Srbiji, odnosno Estoniji;
  • Optimalan izbor za tzv. direktni transport robe. Vaša pošiljka se, nakon utovara, direktno isporučuje do krajnje adrese primaoca;
  • Minimalno manevrisanje robom tokom transporta;
  • Maksimalna zaštita pošiljke pre, za vreme i nakon transporta;
  • Ekonomičnost, fleksibilnost i pouzdanost isporuke;
  • Vaša pošiljka se isporučuje do željene destinacije u najkraćem mogućem roku.

U užem smislu, zbirni transport robe Estonija jeste tzv. LTL prevoz (Less than a Truckload). To znači da vaša roba popunjava samo deo utovarnog prostora kamiona (šlepera). Preostali deo ovog prostora svojom robom ispunjavaju ostali pošiljaoci, odnosno kompanije.

LTL prevoz robe Estonija znači da ovde dolazi do konsolidacije, odnosno grupisanja pošiljki više različitih pošiljalaca u istom kamionu. Posledica toga jeste smanjenje ukupnih troškova transporta, koje može ići i do 30 odsto! Zbirni transport robe Estonija – Srbija podrazumeva da se pošiljke pakuju i šalju u posebnim paletama ili zaštitnim sanducima. Upravo zato je ovaj vid transporta sjajno rešenje za isporuku relativno manjih pošiljki, odnosno količine robe. Na taj način, zbirni transport robe Estonija predstavlja ekonomski isplativo i održivo rešenje.

Zbirni transport robe Estonija – Koje su prednosti ovog oblika transporta?

Mogli smo da na osnovu prethodnog dela teksta da vidimo samo neke pogodnosti zbirnog transporta robe do i iz Estonije. Međutim, postoje i drugi benefiti ovog vida kamionskog prevoza.

EFIKASNOST TRANSPORTA 

Nasuprot LTL transportu robe na relaciji Srbija –Estonija, postoji i transport robe Estonija po sistemu punog utovara (FTL transport – Full Truckload). Kada je u pitanju FTL transport robe Estonija, roba jednog pošiljaoca ispunjava u celosti tovarni kapacitet jednog ili više kamiona. Drugim rečima, kompanija koja šalje robu ne deli utovarni prostor kamiona sa pošijkama drugih firmi, već ona ekskluzivno unajmljuje celokupan tovarni prostor kamiona za svoju robu.

Prevoz zbirnih pošiljki Estonija znači da vaša pošiljka zauzima samo deo tovarnog prostora transportnog sredstva (kamiona). Pošiljalac za svoju pošiljku zakupljuje samo jedan deo kapaciteta kamiona, zbog čega plaća srazmernu cenu transporta. Posledica toga jeste da kod ovog vida prevoza niste dužni da čekate da kompletni tovarni prostor kamiona bude popunjen kako bi zbirni transport robe Estonija bio obavljen.

Prema tome, pošiljalac nije u obavezi da čeka popunjenost celog kapaciteta kamiona da bi njegova roba bila isporučena na krajnju željenu adresu. Upravo zato zbirni transport robe Estonija predstavlja efikasan i kvalitetan oblik prevoza. Vaša pošijka se isporučuje u relativno kratkom vremenskom roku. Pored toga, kod LTL prevoza robe Estonija u svakom momentu se možete pouzati na tačno i precizno vreme isporuke i dostave pošiljke na krajnje odredište.

BEZBEDNOST PREVOZA

Sigurnost i zaštita sadržaja vaše robe za vreme prevoza jeddna je od glavnih i krucijalnih pogodnosti zbirnog transporta robe Estonija. Kada razmatrate opciju transporta robe do i iz Estonije, jedna od najbitnijih stvar koju treba da imate u vidu jeste bezbednost sadržaja i zaštita kvaliteta vaše pošiljkeZbirni transport robe Estonija pruža vam tu fantastičnu mogućnost da se vaša pošiljka transportuje bez gubitka kvaliteta njenog sadržaja.

Bezbednost ovog oblika transporta robe na relaciji Srbija – Estonija može se videti i u nekim drugim stvarima. Naime, pre utovara robe u kamion, vaša roba se pakuje u posebne palete ili zaštitne sanduke. Samim tim dolazi do povećanja stepena zaštite vaše pošiljke tokom transporta. Osim toga, na vašu pošiljku se stavljaju i dodatni zaštitni omoti, kako bi bezbednost robe bila još veća! Drugim rečima, gotovo u potpunosti se eliminiše bilo kakav bezbednosni rizik od oštećenja ili gubitka robe.

Isto tako, upravljanje vašom robom tokom transporta do ili iz Estonije realizuje se na minimalnom nivou. Naravno, ako želite da bezbednost vaše robe bude na maksimalnom nivou pre, za vreme i nakon transporta, onda je neophodno da angažujete specijalizovanu kompaniju za organizaciju i transport robe.

ISPLATIVOST TRANSPORTA

Zbirni transport robe Estonija je ekonomičan i isplativ oblik transporta. Naime, zbirni kamionski prevoz robe Estonija omogućava vam da napravite značajnu uštedu u budžetu. Ne samo da sa ostalim firmama delite utovarni prostor kamiona, već istovremeno sa njima delite i ukupne troškove transporta. Samim tim, LTL transport robe Estonija jeste ekonomično i cenovno povoljno rešenje na relativno dužim relacijama kakva je između Srbije i ove baltičke države.

zbirni transport robe Estonija Firby Logistic 3

Za razliku od pomenutog FTL transporta Estonija, kod zbirnog (LTL) transporta Estponija ne plaćate najam celog kamiona. Vaš udeo u ukupnim troškovima transporta čini zakup dela tovarnog kapaciteta kamiona u kojem se nalazi vaša roba, odnosno koji vaša pošiljka ispunjava. Dakle, cena prevoza robe do ili iz Estonije biće direktno proporcionalna kubikaži vaše robe, odnosno delu prostora kamiona koji ona zauzima.

Ekonomičnost zbirnog transporta robe do i iz Estonije okarakterisana je i u drugim faktorima. Grupisanje pošiljki različitih pošiljalaca u istom kamionu za posledicu ima smanjenje ukupne količine goriva koje je potrebno za prevoz. Dakle, neće se svaka individualna pošiljka prevoziti posebnim prevoznim sredstvom, već samo jednim, grupnim – kamionom. Na taj način, doći će do smanjenja broja vozila na putu u saobraćaju i, posledično, smanjenja zagađenja životne sredine.

Pored toga, zbirni kamionski prevoz robe Estonija smanjuje potrebu za skladištenjem robe u magacinskom prostoru. Za pošiljke manjih dimenzija ili za manju količinu robe ne postoji potreba ostavljanja i čuvanja u skladištu na duži ili kraći vremenski rok.

Isplativost zbirnog prevoza robe Estonija je glavni indikator da vaše poslovanje zaista može biti još uspešnije, bolje i profitabilnije. 

OSTALE PREDNOSTI

Angažovanjem  licencirane kompanije koja se profesionalno bavi transportom robe do/iz Estonije, moži ćete da pratite status svoje robe i lokaciju kamiona u realnom vremenu. Ove kompanije ulažu u svoju mehanizaciju, opremu, vozni park i ljudstvo kako bi transport bio obavljen maksimalno kvalitetno, na zadovoljstvo klijenata. Samim tim, one pružaju svojevrsnu garanciju da će se zbirni transport robe Estonija realizovati i organizovati efikasno, odgovornos, kvalitetno i u najkraćem vremenskom roku. 

Zbirni transport robe do/iz Estonije je i eco-friendly izbor. Kada se roba svih pošiljalaca integriše u istom kamionu, onda će doći, zbog pomenutog smanjenja broja vozila u saobraćaju, i do smanjenja količine goriva. Rezultat toga jeste smanjenje emisije štetnih gasova, što doprinosi očuvanju i održavanju ekološki zdrave životne sredine.

Firby Logistic – Kvalitetan, brz i vrhunski zbirni transport robe Estonija

Kompanija Firby Logistic je specijalizovana firma sa dugogodišnjim iskustvom u organizaciji i transportu robe. Za sve naše klijente organizujemo i realizujemo brz, kvalitetan, pristupačan i efikasan transport robe Estonija! Naime, transport robe do Estonije, kao i prevoz robe iz Estonije spadaju u domen naše specijalnosti, kao deo standardne usluge transporta koju pružamo još od osnivanja naše kompanije. Kamioni u našem voznom parku na svakodnevnom nivou transportuju bilo koju vrstu robe do/iz Estonije! Sa nama uvek možete računati na redovne ture, 00 – 24h!

Svim klijentima nudimo transport robe Estonija po najpovoljnijim cenama na tržištu!

Imamo i više nego odličnu poslovnu saradnju sa velikim brojem partnera i agenata širom sveta. Zahvaljujući širokoj mreži poslovnih saradnika, za vas možemo organizovati bezbedan i prvoklasni transport robe Estonija sa bilo koje destinacije na svetu! Realizujemo i organizujemo kako uvoz robe iz Estonije, tako i izvoz robe Estonija. Za svakog klijenta individualno izrađujemo detaljan i temeljan plan transporta, kao i optimalnu i ekonomičnu rutu transporta, a sve u cilju smanjenja vaših troškova! 

Imamo sve što je potrebno za kvalitetan i bezbedan transport robe do i iz Estonjije. Kontinuirano godinama ulažemo u našu opremu, vozila, mehanizaciju i ljudstvo, a posedujemo i sve dozvole i odobrenja za međunarodni transport robe Estonija. Nudimo vam organizaciju i transport konvencionalnih tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih, kao i transport specijalnih tereta. Sa nama i uz nas se možete osloniti na vangabaritni transport robetransport opasne (ADR) robetransport lako kvarljive robefrigo transport robe i slično.

Organizacija i transport robe Estonija

Osim zbirnog kamionskog transporta robe, prevoz vaše pošiljke do ili iz Estonije možemo organizovati i na druge načine:

  • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan oblik transporta (drumskiavioželeznički ili vodni). Na taj način izbegavamo dodatni pretovar ili prepakivanje robe, čime se smanjuje vreme koje je potrebno za transport robe Estonija;
  • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih oblika saobraćaja. I ovde klijentima smanjujemo vreme i troškove transporta, zbog čega je kombinovani transport robe jedan od najboljih oblika međunarodnog transporta robe Estonija;.
  • Kontejnerski transport robe. U zavisnosti od zahteva i specifikacija klijenata, ovaj oblik transporta možemo organizovati kao direktni ili kombinovani. Ovde bismo posebno izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe. S obzirom na to da se tada prevozi manja količine robe, klijent ne plaća najam celog kontejnera ili prevoznog sredstva.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Firby Logistic svim svojim klijentima pruža i prateće usluge koje znatno pojednostavljuju proceduru transporta robe do/iz Estonije.

Dakle, ako želite kvalitetan, pouzdan i bezbedan transport robe Estonija, možete nam već sada poslati svoj upit! Budite slobodni da nas pozovete ili pošaljete e-mail, ako imate dodatnih pitanja, dilema ili nedoumica. Odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *