Transport robe iz Kine - Firby Logistic 1

Kontejnerski transport robe Kina

Ukoliko želite brz i efikasan prevoz robe do najmnogoljudnije zemlje na svetu, onda je kontejnerski transport robe Kina pravo rešenje za vas!

Kina je država koja se nalazi u Istočnoj Aziji. U pitanju je zemlja sa najvećim brojem stanovnika na svetu – oko 1, 4 milijardi. Prostirući se na površini od otprilike 9, 6 miliona kvadratnih kilometara, Kina predstavlja treću državu na svetu po veličini. Ova zemlja je podeljena na 23 provincije, 5 autonomnih regija, 4 grada pod direktnom kontrolom (Peking, Tjenđin, Šangaj i Čongćing). Tu su i dva posebna administrativna regiona Hong Kong i Makao.

Međutim, pored ovih geografskih odrednica unutar same zemlje, treba istaći da je Kina danas jedna od politički, vojno i ekonomski najjačih zemalja na svetu. Nakon privrednih reformi izvršenih 1978. godine i ulaska u Svetsku trgovinsku organizaciju 2001. godine, kineska ekonomija je postala druga na svetu po nominalnom BDP-u 2010. godine. Do 2014. godine, Kina je postala i lider u pogledu pariteta kupovne moći.

Sve u svemu, Kina je država sa najbrže rastućom ekonomijom, druga najbogatija država na svetu, najveći svetski proizvođač i izvoznik. Zato i ne čudi da Srbija iz godine u godinu intenzivira ekonomsku saradnju sa Kinom, dok su istovremeno uznapredovali i prijateljski odnosi dveju država. Samim tim, transport robe Kina – Srbija jeste na zavidnom nivou

Kontejnerski transport robe Kina i njegove prednosti 

Kada govorimo o prevozu robe za Kinu, na prvom mestu to se odnosi na kontejnerski transport robe. Kao što sama reč kaže, u pitanju je prevoz robe u standardizovanim transportnim jedinicama koje se nazivaju kontejneri. S druge strane, kontejnerski prevoz robe Kina, u odnosu na prevozno sredstvo, može biti železnički transport robe ili vodeni (prekookeanski) transport robe.

brod prevozi kontejnere sa robom kontejnerski transport robe Kina Forby Logistic 2

No, nevezano za transportno sredstvo, kontejnerski transport robe za/iz Kine, do bilo koje lokacije, ima značajnih prednosti. I to kako za pošiljaoca robe, tako i za primaoca.

BRZ TRANSPORT ROBE UZ NISKE TROŠKOVE

Kontejner je jedna jedina jedinica u kojoj se nalazi vaša celokupna roba koja se transportuje na odgovarajuću lokaciju. Drugim rečima, robi, koja se nalazi u kontejneru, nije potreban dodatan pregled, što znači da se brzo otprema na ciljno odredište u Kini.

Ujedno, većina kontejnera koji se nalaze na kargo brodovima ili vagonima, imaju svoje informacije i detalje istaknute na njihovim spoljašnjim delovima. To znači da carinski službenici, ali i primaoci robe, vrlo lako mogu identifikovati kontejner u kome se nalazi roba.

VISOK NIVO SIGURNOSTI ROBE 

Kontejnerski transport robe za Kinu ujedno je i najbezbednij vid prevoza robe, budući da kontejneri pružaju maksimalnu zaštitu robi. Razlog je jednostavan – jednom kada se roba utovari u kontejner, ova transportna jedinica se zatvara. To, dakle, znači da, ukoliko, recimo, šaljete lako kvarljivu robu, kao što su sirovine, namirnice ili hrana, kontejner sprečava ulazak „stranih tela“ u sadržaj vaše robe.

Dakle, transport robe kontejnerima Kina je efikasan način za zaštitu i održavanje kvaliteta robe. Na isti način, kontejneri pružaju zaštitu robi tokom transporta od nepoželjnih temperatura, krađe ili drugih bezbednosno-rizičnih okolnosti. Kontejneri su izrađeni od izdržljivih metalnih okvira koji u potpunosti štite robu od propadanja, gubitka ili krađe.

FLEKSIBILNOST PREVOZA ROBE 

Kontejnerski prevoz robe Kina pogodan je kako za manje količine robe (zbirni transport robe), tako i veće količine robe (pun kontejnerski transport robe). Minimalna težina robe koju možete transportovati kontejnerima jeste 1 tona – i to nevezano za vrstu robu koju želite da isporučite.

Naravno, postoje i manji kontejneri za prevoz manje količine robe. Putem kontejnera može se transportovati i opasna (ADR) roba. Upravo iz svih ovih razloga, transport robe kontejnerima za Kinu predstavlja fleksibilan i svestran vid prevoza robe sa kojim nećete pogrešiti.

Vrste kontejnerskog transporta robe za Kinu

Kao što smo istakli, kontejnerima za Kinu možete transportovati veću ili manju količinu robe. S tim u vezi, kontejnerski transport robe Kina može biti:

 1. Pun kontejnerski prevoz robe (FCL – Full Container Load – transport punih kontejnera);
 2. Zbirni kontejnerski transport robe (LCL – Less Container Load).

Ukoliko vaša roba zauzima celokupni tovarni prostor kontejnera, tada govorimo o punom kontejnerskom prevozu robe za Kinu. Ovaj vid kontejnerskog transporta robe uključuje veliki broj aktivnosti. Srećom, te obaveze ne padaju na vaša pleća, već ih u potpunosti preuzima profesionalizovana agencija za prevoz robe.

Između ostalog, te obaveze (aktivnosti) podrazumevaju zakup prostora na kontejnerskom brodu, organizacija popunjavanja teretnice i izvoznog carinjenja, predaju punog kontejnera agentu brodara u luci isporuke, organizacija istovara kontejnera i slično.

S druge strane, ukoliko vaša roba ne zauzima tovarni prostor kontejnera u potpunosti, tada se transport robe za lii iz Kine organizuje kao zbirni prevoz robe. U ovom slučaju tovarni prostor kontejnera vaša roba deli sa robom drugih kompanija (pošiljaoca). Ovo je izuzetno efikasan i kvalitetan vid prevoza manje količine robe, koji je ujedno i ekonomično rešenje. U ovom slučaju vi plaćate najam samo dela utovarnog prostora koji popunjava vaša roba. Ujedno, cena prevoza, kod zbirnog transporta robe Kina, značajno je smanjena, zbog manje količine robe koju šaljete.

Firby Logistic – Za siguran i brz kontejnerski transport robe Kina

Sve u svemu, ukoliko želite da pošaljete bilo koju vrstu robe u Kinu, nećete se pokajati ako se odlučite za kontejnerski transport robe Kina. Ali, pre toga, neophodno je poverenje dati i kompaniji koja u celosti pruža logističke i organizacione usluge transporta robe za ovu državu.

Firby Logistic, kao renomirana i specijalizovana agencija za prevoz robe, za sve svoje klijente organizuje i vrši transport robe Kina – do bilo koje lokacije u ovoj zemlji. Ujedno, kontejnerski transport robe na relaciji Srbija – Kina organizujemo u najkraćem roku, birajući najpovoljnije cene i rutu transporta. Govorimo o efikasnom kombinovanom, integralnom, ali i o multimodalnom transportu robe. Višedecenijsko iskustvo, kao i uspešna saradnja sa brojnim poslovnim partnerima u Kini omogućavaju nam da vama pružimo vrhunsku uslugu transporta robe po poslednjim standardima.

Takođe, posedujemo ne samo iskustvo, već i neophodno dozvole, odobrenja i transportna sredstva za prevoz bilo koje vrste robe. Tu spada konvencionalna roba, ali i specijalni tereti, kao što je rasuti teret, vangabaritni teret, opasne materije, ali i roba koja se transportuje pod posebnim temperaturnim režimom.

Kontejnerski tranaport robe iz Kine, odnosno kontejnerski transport robe za Kinu organizujemo kao:

 • Pun kontejnerski prevoz robe (FCL);
 • Zbirni kontejnerski prevoz robe (LCL);

Pored toga, u skladu sa vašim zahtevima i željama, međunarodni transport robe za Kinu Firby Logistic može organizovati kao avio transport robe ili železnički transport robe.

Dodatne usluge transporta robe za/iz Kine

Kompanija Firby Logistic za sve svoje klijente, pored navedenih, pruža i dopunske, odnosno prateće usluge, kada je u pitanju kontejnerski prevoz robe Kina.

brod kontejneri prevoz transport kontejnerski transport robe Kina 3

Pre svega, transport robe kontejnerima na relaciji Srbija – Kina organizujemo po principu „od vrata do vrata“. To znači da vašu robu preuzimamo na dogovorenoj adresi. Zatim robu, drumskim, železničkim ili avio prevozom transportujemo do luke ukrcavanja. Potom, preuzimamo i organizaciju iskrcavanja robe i njene isporuke do krajnje adrese primaoca.

U dodatne usluge koje pružamo spadaju i:

 • Priprema transporta robe i njeno pakovanje;
 • Utovar, istovar i pretovar robe;
 • Skladištenje robe;
 • Obezbeđivanje svih neophodnih dokumenata i dozvola, kao i carinjenje robe;
 • Špediterske usluge i distribucija;
 • Praćenje robe tokom transporta;
 • Obaveštavanje klijenata o vremenu i mestu prispeća robe

Budite slobodni da nam u bilo kom trenutku pošaljete svoj upit, odnosno zahtev za ponudu. Naše ljubazno osoblje će vam izaći u susret sa odgovorima u najkraćem roku.

Firby Logistic – Siguran partner za siguran transport robe. 

Comments (1)

 1. Interesujeme cena prevoza jednog viljuskara 2 8×1 25×2,25m , 4 5t
  Moze brodski a moze i zeleznica jos nisam kupio viljuskar ali imam ponude pa mi treba cena za prevoz.
  Hvala,
  Rakic Sinisa

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *