Transport robe iz Kine za Srbiju- Firby Logistic

Transport robe iz Kine za Srbiju

Transport robe iz Kine za Srbiju predstavlja jednu od najtraženijih usluga kada je u pitanju međunarodni transport , bilo da se radi o sirovini ili gotovim proizvodima. Razlog tome je što je Kinesko tržište veliko, sveobuhvatno i konstantno se razvija. Cene kineskih proizvoda su znatno niže od cene na drugim tržištima.

Danas sve više firme koje započinju svoj biznis se odlučuju da im roba bude dostavljena iz Kine. Ipak, za ljude je ovaj posao potpuna nepoznanica, od toga kako nabaviti kvalitetnu robu od svetskog izvoznika broj jedan, do toga kako izgleda transport, koje sve pravne i zakonske regulative treba ispoštovati, koju vrstu transporta izabrati… Sve u svemu, dug je put od Kine do magacina. Zbog toga je možda i najčešća i najveća odluka izbor firmi  za obavljanje transporta iz Kine.

Niski transportni troškovi robe iz Kine za Srbiju

Transport robe iz Kine za Srbiju jedan je od načina uspostavljanja uspešnog biznisa, u kombinaciji sa jeftinom kineskom robom. Agencija Firby Logistic ima uslugu transporta robe iz ove udaljene zemlje, po povoljnim cenama, jer transportuju veliku količinu robe i proizvoda avionima, kao i kontejnerima od najvećih luka iz Kine.

Cena koštanja transportnih troškova je veoma niska, što kad se doda na cenu robe, čini nabavnu cenu niskom, pa samim tim povećava i mogućnost dobre zarade od prodajne cene na našem tržištu. Suština uspešnog biznisa na osnovu transporta robe iz Kine je to što je jeftina roba, kao i troškovi transporta. Na taj način se u kontinuiranim nabavkama i prodajama po višim cenama stiče velika razlika u cenama. To dovodi do rasta profita tokom vremena.

Cilj Firby Logistic je da klijentu ponudi što kraće vreme transporta i da organizuje optimalan vid transporta, bilo da se roba prevozi vodinim, drumskim ili vazdušnim putem.

Koji transportni put izabrati iz Kine?

Kada je u pitanu transport robe iz Kine za Srbiju Firby Logistic može da organizuje: Avionski transport, Kontejnerski transport, Železnički transport, Drumski i Intermodalni transport.

Avionski transport je idealan za pošiljke do 40kg, gde vreme igra ključnu ulogu. Tranzitno vreme iz Kine je 3-5 dana. Transport direktno dolazi do aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, bez pretovaranja robe na kamion u nekim većim avio centrima kao što su Beč ili Frankfurt. Cena se bazira na paritetu aerodrom – aerodrom (FOB).

Kontejnerski transport robe iz Kine za Srbiju

Transport robe iz Kine za Srbiju

Kontejnerski transport robe iz Kine je najzastupljeniji i najoptimalniji odnos cene i vremena transporta. U zavisnosti od količine robe Firby Logistic može da vam ponudi dve usluge: FCL (puni kontejnerski utovari) i LCL (zbirne kontejnerske pošiljke) transport iz svih kineskih luka.

Cene naravno zavise od konkretnog slučaja do slučaja. Najveći uticaj na cenu ima tip i veličina kontejnera kao i vremenu otpremanja, odnosno da li je sezona ili ne. U cenu FLC kontejnerskog transporta ulazi:

 • Osiguranje i brodski transport
 • Špediterske usluge u odredišnoj luci
 • Carina i porezi
 • Uvoz i takse, oko 200 evra
 • Transport do konačne adrese.

Zbirni transport robe iz Kine za Srbiju

Firby Logistic pruža vrhunsku uslugu zbirnog transporta (LCL pošiljke), za manje pošiljke koje ne zauzimaju ceo tovarni prostor. Prednosti zbirnog transporta robe su:

 • Brža isporuka
 • Do 30 odsto niže cene transporta
 • Potpuna kontrola pošiljke tokom transporta
 • Ne postoji minimum robe koja može biti transportovana

U zavisnosti od odredišne desnica LCL pošiljke uključuju: osiguranje u luci, istovar i pretovar robe (naplaćuje se po mernoj jedinici), špediterske usluge, T1 dokument, uvozna taksa CISF,  skladištenje (naplaćuje po mernoj jedinici), CAF ili razliku u valutnoj razmeni, takse. Referentno, ukupni zavisni troškovi za LCL pošiljku od 1-5m3.

Železnički transport iz Kine za Srbiju

Železnički transport iz Kine prema Evropi je svake godine u sve većem porastu. Između januara i juna 2019. godine, 539 vozova prošlo je kroz Žengžou u kineskoj Henan provinciji na putu za Evropu, što znači da je došlo do povećanja od 90,5% u odnosu za isti period 2018 godine. Vozovi su prevezli 230.000 tona tereta ukupne vrednosti od 1,40 milijardi evra.

U Evropi koristimo naš sabirni centar u Varšavi koji je povezan sa razgranatom mrežom drumskog saobraćaja u Zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Evropi. Iz Kini transport Vaše robe železnicom kreće iz Šangaju i Šenženu. Ali bez obzira na mesto gde želite da pošaljete robu, za celokupnu komunikaciju i organizaciju vašeg transporta dovoljno je da se obratite Firby Logistic-u i on će celu organizaciju uraditi umesto vas.

Intermodalni transport robe iz Kine za Srbiju

Intermodalni transport je sistem koji podrazumeva prevoz “od vrata do vrata” pod odgovornošću jednog prevoznika tj. operatora intermodalnog transporta, uz učešće najmanje dva vida transporta (u prevozu tereta bez promene tovarno manipulativne jedinice). Prednosti intermodalnog transporta:

 • Pošiljaoci mogu da odaberu svoje prevoznike za svaku relaciju na osnovu cena i usluge.
 • Ukupna kontrola svake relacije i raspored tranzita.
 • Fleksibilnost prilikom utovara i istovara tereta u različitim lukama.
 • Bolja sigurnost tereta.
 • Pristup opremi.

Ukoliko su vam potrebne usluge transporta robe avionom, brodom ili nekim drugim vidom transporta iz Kine molimo vas da popunite odgovarajuću formu na stranici Zahtevi za transport robe ili nas kontaktirajte putem email-a.

Comments (2)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *