prevoz robe Finska Firby Logistic 1

Prevoz robe Finska – Pun utovar

Prevoz robe Finska, po sistemu punog utovara (solo prevoz) predstavlja jedan od najboljih načina za transport brojnih pošiljki do i iz ove skandinavske zemlje. Ukliko vaša firma ima poslovnu saradnju sa nekom od kompanija iz Finske, kamionski transport robe Finska, u vidu punog utovara, jeste odlično rešenje za vas. Saznajte u našem daljem tekstu koje su sve pogodnosti i benefiti ovog oblika prevoza do i iz Finske.

Prevoz robe Finska i ekonomija ove države

Ekonomija Finske mogla bi da se opiše kao visoko industrijalizovana, mešovita privreda sa proizvodnjom po glavi stanovnika sličnom onoj u zapadnoevropskim ekonomijama kao što su Francuska, Nemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo. Najveći udeo u BDP-u ove države ima sektor usluga (72. 7 odsto), a potom slede proizvodnja i rperada sa 31. 4 odsto. Primarna proizvodnja dobara iznosi oko 2, 9 odsto udela u BDP-u.

U pogledu spoljne trgovine, ključni finski privredni sektor je proizvodnja. Najveće industrijske oblasti su elektronika, mašine, vozila, šumarska (drvoprerađivačka) industrija i hemijska industrija. Drvna masa, papirmineralni i slatkovodni resursi predstavljaju značajan segment finske ekonomije. Šumarstvo, fabrike papira i poljoprivredni sektor (na koji poreski obveznici godišnje troše oko 2 milijarde evra) veoma su važni za ruralno stanovništvo ove države. Oblast Velikog Helsinkija generiše oko trećinu BDP-a.

Inače, Finska ima 4. najveću ekonomiju znanja u Evropi, odmah iza Švedske, Danske i Ujedinjenog Kraljevstva. Ekonomija Finske nalazi se na vrhu liste izveštaja Svetskog ekonomskog foruma o globalnoj informacionoj tehnologiji za 2014. godinu. Finska je visoko integrisana u globalnu ekonomiju, a međunarodna trgovina, odnosno uvoz i izvoz robe predstavljaju trećinu ukupnog BDP-a Finske. Trgovina Finske sa zemljama članicama Evropske unije predstavlja 60 odsto ukupne trgovine zemlje. Najveći spoljno trgovinski partneri Finske su Nemačka, Rusija, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Holandija i Kina. Finska je jedina nordijska zemlja koja se pridružila evrozoni.

Pored činjenice da je Finska jedna od ekonomski najbogatijih zemalja na svetu, ova država poznata je po svom dobro razvijenom sistemu socijalne zaštite, kao što je besplatno obrazovanje, ali i po naprednom sistemu zdravstvene zaštite.

Kamionski transport robe Finska 

Kada je u pitanju prevoz robe Finska, tu se podrazumeva prvenstveno drumski transport robe Finska. Ova oblik transporta se u praksi pokazao kao najpraktičnije i najefikasnije rešenje u pogledu prevoza i isporuke pošiljki na relaciji Srbija – Finska.

prevoz robe Finska Firby Logistic 2

Preciznije rečeno, ovaj vid transporta podrazumeva transport robe kamionom do i iz Finske. Ovo jedan od najekonomičnijih i najpouzdanijih vidova transporta do i iz Finske. Evo i koje su sve prednosti kamionskog transporta robe Finska.

 • Vaša roba se brzo, bezbedno i efikasno isporučuje do bilo kog odredišta u Srbiji, odnosno Finskoj;
 • Kamionski prevoz robe Finska odlično je rešenje za uslugu transporta po principu „od vrata do vrata“;
 • Pošiljka se direktno prevozi do krajnje destinacije, odnosno do konačne adrese primaoca robe;
 • Vašom robom se minimalno upravlja, što značajno povećava nivo bezbednosti sadržaja i kvaliteta vaše robe;
 • Finansijski isplativ i ekonomičan oblik transporta;
 • Isporuka robe vrši se u najkraćem mogućem roku, što je u interesu i primaoca i pošiljaoca robe.

Kamione, kao transportna sredstva, karakteriše visok nivo fleksibilnosti u odnosu na avioželeznički i vodni transport robe. Naime, kamioni se prilagođavaju zahtevima pošiljaoca u pogledu oblika i vrste robe, njene mase, veličine, zapremine i slično. S druge strane, ako angažujete pouzdanu, sertifikovanu i profesionalizovanu kompaniju za organizaciju i transport robe, onda ćete biti u stanju da pošaljete najrazličitije vrste pošiljki do i iz Finske To se odnosi na transport opasne (ADR) robetransport lako kvarljive robevangabaritni transport robetransport robe pod specijalnim temperaturinim režimom i drugo.

Prevoz robe Finska Srbija – Pun utovar (FTL transport)

Prevoz robe Finska po sistemu punog utovara (solo vozilo) jeste, svakako, jedan od najkvalitetnijih oblika kamionskog prevoza robe do i iz ove države. Transport punih utovara na relaciji Srbija – Finska je tzv. FTL (Full Truck Load) transport. U ovom slučaju, roba jednog pošiljaoca (kompanije) ispunjava u celosti tovarni prostor kamiona. Tačnije, jedan ili više kamiona (u zavisnosti od kvantiteta robe) transportuje robu isključivo jedne kompanije. Dakle, jedna kompanija (pošiljalac), za isporuku svoje pošiljke do i iz Finske angažuje i zakupljuje kompletni tovarni kapacitet kamiona.

prevoz robe Finska Firby Logistic 3

Nasuprot FTL transportu nalazi se tzv. LTL (Less than a Truckload) prevoz robe Finska – Srbija. U pitanju je zbirni transport robe Finska koji podrazumeva integraciju, odnosno grupisanje pošiljki više različitih pošiljaca u utovarnom prostoru istog kamiona. To znači da se putem zbirnih utovara Finska otpremaju relativno manje pošiljke u specijalnim paletama ili sanducima. Istovremeno, svi pošiljaoci, ne samo da dele utovarni prostor kamiona za svoju robu, već dolazi i do podele troškova proporcionalno prostoru u kamionu koji zauzima njihova roba.

Sistem punog utovara, odnosno solo prevoza Finska u najvećoj meri se koristi za transport veće, gomaznije, gabaritnije ili teže robe. Kada su količna i/ili veličina robe dovoljne da se popuni celokupni tovarni prostor kamiona, prevoz robe Finska po sistemu punog utovara iskustveno se pokazao kao najbolje rešenje za transport.

Prevoz robe Finska – Prednosti transporta punih utovara (solo vozilo)

 • Veći utovarni kapacitet kamiona;
 • Sjajna opcija za za transport glomazne, veće, teže i/ili kabastije robe;
 • Vrhunska efikasnost transporta. Kamion, kao što smo već rekli, direktno i bez odlaganja isporučuje vašu pošiljku do krajnje adrese primaoca u Finskoj, odnosno Srbiji. Zbog toga su i rokovi za isporuku robe kraći, a tranzitno vreme brže;
 • Nema ograničenja u pogledu mase ili veličine robe, posmatrano iz ugla prevoznika. Ponekad će se u praksi dogoditi da količina robe nije dovoljna da ispuni kompletan tovarni kapacitet kamiona. Dogodiće se i to da pošiljka bude manjih dimenzija i da, zbog toga, ne može sama po sebi da ispuni kompletni tovarni prostor kamiona. U ovakvim i sličnim slučajevima prevoznici često neće izvršiti prevoz robe Finska, sve dok utovarni prostor kamiona ne bude u celosti popunjen. Naravno, u ovoj situaciji uvek možete izabrati pomenuti zbirni prevoz robe Finska. Ali, ako se isporučuje roba koja, po svojoj kubikaži ili dimenzijama, prevazilazi kapacitet kamiona, ostatak robe se lako može pripemiti, spakovati i transportovati drugim kamionom;
 • Ušteda troškova i finansijska isplativost. Prevoznici neretko u sistemu punog utovara nude i manje prevozničke tarife;
 • Odličan izbor za transport osetljive robe;
 • Sigurnost transporta. Kada se vaša pošiljka direktno otprema na krajnju destinaciju, onda tokom transporta dolazi do minimalnog manevrisanja vašom robom. Posledica toga jeste izuzetno visok nivo bezbednosti sadržaja i kvaliteta vaše robe.

Firby Logistic – Bezbedan, efikasan i kvalitetan transport robe Finska

Firby Logistic je kompanija specijalizovana za organizaciju i transport robe do bilo koje destinacije u Finskoj! Prevoz robe Finska – Srbija, odnosno transport robe Finska nalazi se u našoj standardnoj ponudi usluga za sve klijente, još od osnivanja naše firme. Za svakog klijenta možemo organizovati i obaviti najhitnije i najzahtevnije isporuke robe iz bilo kog dela sveta do najudaljenijih mesta u Finskoj!

Prevoz robe Finska nudimo vam po najpovoljnijim cenama na tržištu! Realizujemo i organizujemo brz, bezbedan, kvalitetan i efikasan transport robe na relaciji Srbija – Finska. U prilog našem kvalitetu govori i višedecenijsko iskustvo u transportu robe do i iz Finske, zbog čega smo odlično upoznati sa tržištem i transportnom infrastrukturom ove zemlje. Naša i više nego uspešna poslovna saradnja sa brojnim agentima i partnerima širom sveta stavlja nas u poziciju da izvršimo i organizujemo brz, vrhunski i jednostavan transport robe Finska sa bilo koje destinacije na svetu!

Za svakog klijenta tim profesionalaca iz Firby Logistica priprema detaljan i temeljan plan transporta, birajući optimalnu i ekonomičnu rutu transporta, u skladu sa vrstom i količinom robe, kao i dogovorenim rokovima isporuke. To činimo kako bismo klijentima maksimalno smanjili troškove! Firby Logistic kontinuirano, konstantnno i neprekidno investira u dobre partnerske odnose, mehanizaciju, vozni park, profesionalnu opremu i naše ljudstvo. Upravo to nam omogućava da ispunimo sve zahteve klijenata za transport robe iz Finske, odnosno za prevoz robe do Finske.

Transport robe Finska možemo organizovati za bilo koju vrstu robe. Svim klijentima nudimo transport standardnih tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih – kao i transport specijalnih tereta. Organizujemo i obavljamo transport opasne (ADR) robevangabaritni transport robe, frigo transport robe hladnjačama (prevoz pod specijalnim temperaturnim režimom) i slično. Imajući u vidu vrstu robe, zadate rokove i mesto utovara, pored drumskog kamionskog saobraćaja, vašu robu možemo da prevezemo avioželezničkim ili vodnim saobraćajem.

Organizacija i prevoz robe Finska

Prevoz robe Finska, u zavisnosti od potreba, specifikacija i zahteva klijenata, možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumskiželezničkiavio ili vodni prevoz), čime smanjujemo troškove i vreme transporta, budući da se izbegava prepakivanje ili pretovar robe;
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih oblika saobraćaja, što predstavlja jedan od najboljih načina za međunarodni transport robe na dužim relacijama kakva je, između ostalih, Srbija –Finska;
 • Kontejnerski transport robe. Ovaj oblik transporta možemo organizovati kao kombinovani ili direktni transport. Ovde bismo naročito izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe kada treba prevesti manju količinu robe. U ovom slučaju klijent ne plaća najam celog kontejnera ili prevoznog sredstva, zbog čega je i cena transporta niža.

Dodatne (prateće) usluge naše kompanije za sve klijente

Svim klijentima, pored osnovne usluge prevoza robe do i iz Finska, pružamo i dodatne usluge koje olakšavaju celokupnu proceduru prevoza.

 • Pakovanje robe i priprema za transport;
 • Preuzimanje robe na dogovorenoj lokaciji i njena isporuka do krajnje adrese primaoca (usluga transporta po principu „od vrata do vrata“);
 • Utovar, pretovar i istovar robe;
 • Montaža i demontaža robe;
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i odobrenja, kao i priprema kompletne dokumentacije i papirologije za međunarodni transport robe;
 • Carinjenje robe i obavljanje kompletne carinske procedure;
 • ATA karnet;
 • Špedicija i špediterske usluge;
 • Distribucija, transport i logistika;
 • Skladištenje robe;
 • Iznajmljivanje viljuškara;
 • Izveštavanje klijenata, na njihov zahtev, o statusu i trenutnom stanju robe i prevoznog sredstva;
 • Obaveštavanje klijenata o mestu i vremenu prispeća robe;

Pored usluge transporta, uspešno obavljamo i selidbe stambenih i poslovnih prostora do/iz Finske zahvaljujući specijalizovanim vozilima.

Budite slobodni da nam u svakom trenutku pošaljete svoj zahtev za ponudu, ako vam je potreban efikasan, bezbedan i kvalitetan prevoz robe Finska. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica po pitanju ovog transporta, ne ustručavajte se da nam pošaljete email ili da nas pozovete.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *