transport robe Nemačka Srbija Firby Logistic 1

Transport robe Nemačka Srbija

Ukoliko želite da poboljšate efikasnost svog poslovanja sarađujući sa firmama iz Nemačke, onda je transport robe Nemačka Srbija najbolji način da to i učinite. Naime, drumski prevoz robe Nemacka Srbija donosi vam pregršt benefita za vaš biznis, bez obzira na to da li je vaša kompanija malo, srednje ili veliko preduzeće. Saznajte u našem daljem tekstu koje su sve pogodnosti kamionskog transporta robe na relaciji između naše zemlje i Nemačke, kao i zašto ih treba iskoristiti.

Transport robe Nemačka Srbija je u konstantnom rastu! 

Nemačka privreda je nesumnjivo najrazvijenija ekonomija u Evropi. Osim toga, Nemačka je istovremeno i najmnogoljudnija država u Evropskoj uniji i na Starom kontinentu. Koncept socijalne tržišne privrede, jedna od najvećih stopa radne produktivnosti na svetskom nivou, veliki kapital, visoko-kvalifikovana radna snaga… Ovo su samo neki od razloga zbog čega srpska ekonomija teži da se ugleda na nemačku. Prema zvaničnim podacima, Srbija i Nemačka imaju izuzetno bogatu i razgranatu privrednu saradnju, koja se nalazi u konstantnom usponu.

Nemačka je jedan od glavnih i najznačanijih spoljnotrgovinskih partnera našoj zemlji.

U 2021. godini, robna razmena između Nemačke i Srbije iznosila je oko 6.51 milijardi evra! Od toga, vrednost izvoza iz Srbije u Nemačku činio je 2.74 milijardi evra, a uvoz iz Nemačke u Srbiju 3.77 miljardu evra. Trend snažnog rasta razmene robe nastavljen je i u ovoj godini. Inače, Nemačka je treća država na svetu po količini robe koju izvozi sa najvećom nacionalnom privredom u Evropi. Osim toga, posmatrano po nominalnom BDP-u, Nemačka zauzima četvrto mesto na celom svetu!

Najveći udeo u BDP-u Nemačke čine usluge (oko 71 odsto, uključivši informacione tehnologije). Industrija ima udeo oko 28 odsto, dok na poljoprivredu odlazi 1 odsto. Zbog jedne od najnižih stopa nezaposlenosti mladih ljudi među svim državama članicama EU, veoma su razvijene i selidbe Nemačka.

Ovo su glavni razlozi zbog kojih se prevoz robe Nemacka Srbija nalazi u kontinuiranom i nezaustavljivom rastu.

Kamionski prevoz robe Nemacka Srbija – Brzo, lako i sigurno! 

transport robe Nemačka Srbija Firby Logistic 2

Kao što smo na početku istakli, a što se i u praksi pokazalo tačnim, drumski transport robe Nemacka Srbija predstavlja najefikasniji vid prevoza robe do i iz ove države. Da budemo još precizniji, transport robe Nemačka doneće najveće i optimalne pogodnosti za vaše poslovanje ukoliko se ovaj vid prevoza obavlja kamionskim putem. Ove pogodnosti odnose se ne samo na pošiljaoca, već i na primaoca robe.

Zašto izabrati kamionski transport robe Nemacka Srbija?

 • Brza, laka i efikasna isporuka vaše robe do bilo koje destinacije (bez obzira na to da li je u pitanju transport robe iz Nemacke ili transport robe za Nemacku);
 • Idealno rešenje kada robu treba transportovati po principu „od vrata do vrata“;
 • Odlične mogučnosti za direktni transport robe. Kada se vaša pošiljka nađe na teritoriji Nemačke, odnosno Srbije, ona se neposredno i bez odlaganja isporučuje do krajnjeg odredišta i adrese primaoca;
 • Tokom transporta vašom robom se minimano rukuje, što transport robe iz Nemacke, kao i transport robe za Nemacku čini bezbednim rešenjem;
 • Isporuka pošiljke u najkraćem roku;
 • Praktičan, pouzdan i ekonomičan vid prevoza;

Kamione, kao prevozna sredstva, odlikuje izuzetno visok stepen fleksibilnosti u prevozu. Drugim rečima, kamioni se, u sladu sa zahtevima pošijaoca, prilagođavaju vrsti robe, njenoj zapremini, dimenzijama, težini i svim drugim parametrima. To znači da se prevoz robe Nemacka Srbija može odnositi na transport opasne (ADR) robe, transport vangabaritne robe, frigo transport robe, transport lako kvarljive robe i slično.

Postoje dva osnovna vida  transporta robe Nemačka:

 • FTL transport robe Nemačka (pun utovar);
 • LTL transport robe Nemača (zbirni transport).

FTL transport robe Nemacka Srbija (Pun utovar)

FTL (Full Truck Load) transport robe Nemacka Srbija podrazumeva prevoz robe po sistemu punog utovara. Šta to, zapravo, znači?

Roba jednog pošiljaoca ispunjava kompletni tovarni kapacitet jednog ili više kamiona (u zavisnosti od količine robe koja se prevozi). Prema tome, jedan pošiljalac unajmljuje celokupni tovarni prostor kamiona (šlepera) za svoju robu. Odnosno, jedan ili više kamiona prevozi robu isključivo jedne firme (pošiljaoca). FTL prevoz robe Nemacka Srbija koristi se uglavnom kada je neophodno prevesti veću, kabastu ili težu robu. Osim toga, sistem punog utovara robe prikladan je i kada treba otpremiti pošiljke čija je količina dovoljna da popuni kompletni tovarni kapacitet kamiona (šlepera).

Prednosti transporta robe Nemacka po sistemu punog utovara

 • Lak, efikasan i jednostavan prevoz težih, kabastijih i glomaznih pošiljki;
 • Utovarni kapacitet kamiona je veći;
 • Maksimalna efektnost transporta. Kamion, kako smo i ranije rekli, direktno i bez odlaganja transportuje vašu pošiljku do adrese primaoca robe. Na taj način, vreme isporuke je brže, odnosno rokovi za isporuku pošiljke su kraći;
 • Ne postoji ograničenje u pogledu težine ili veličine pošiljke, posmatrano iz ugla prevoznika. Ponekad će se u praksi desiti da količina (kvantitet) robe koja se šalje bude manja od utovarnog kapaciteta kamiona. Dogodiće se nekada i to da veličina pošiljke bude manja od dimenzija utovarnog prostora kamiona. U ovim i sličnim slučajevima prevoznici često neće prevesti robu sve dok utovarni prostor kamiona ne bude u celosti ispunjen. Međutim, tada možete izabrati opciju zbirnog transporta robe do/iz Nemačke (o čemu će uskoro biti reči). Ali, ako je potrebno prevesti robu koja, prema svojim dimenzijama ili kubikaži, prevazilazi tovarni prostor jednog kamiona, ostatak robe se lako može prevesti drugim kamionom.
 • Isplativost. Prevoznici u sistemu punog utovara robe neretko nude manje transportne tarife;
 • Odlična opcija za transport osetljive robe;
 • Bezbednost i sigurnost. Za vreme transporta vašom robom se minimalno upravlja, zbog direktnog transporta na krajnju adresu primaoca. Na taj način, stepen zaštite sadržaja vaše robe biće veoma veliki, a kvalitet robe ostati nepromenjen tokom tranzita.

LTL zbirni prevoz robe Nemacka Srbija 

transport robe Nemačka Srbija Firby Logistic 3

LTL (Less Than a Truckload) prevoz robe Nemacka Srbija podrazumeva da vaša roba, za razliku od FTL prevoza, popunjava samo deo utovarnog kapaciteta kamiona. U ovom slučaju, vaša roba se šalje u specijalnim paletama, zbog čega je LTL transport robe za Nemacku, odnosno transport robe iz Nemacke sjajan izbor za prevoz relativno malih pošiljki, odnosno manje količine robe. LTL transport robe Nemačka Srbija odnosi se na jedinstveni zbirni transport robe.

Najvažnija karakteristika zbirnog transporta robe na relaciji Srbija – Nemačka jeste da se roba više različitih pošiljalaca grupiše (konsolidacija) u utovarnom prostoru istog kamiona. Posledica toga jeste smanjenje troškova prevoza i cene transporta, koje može biti i do 30 odsto! Drugim rečima, ekonomičnost predstavlja predominantnu prednost zbirnog transporta robe Nemačka.

Prednosti LTL prevoza robe na relaciji Srbija – Nemačka

 • Brzina. Budućo da vaša roba popunjava samo deo tovarnog prostora kamiona, niste u obavezi da čekate da kompletan kapacitet ovog transportnog sredstva bude ispunjen kako bi prevoz bio realizovan. Samim tim, otpremanje vaše pošiljke obavlja se u relativno kraćem vremenskom periodu.
 • Bezbednost transporta. Pre realizacije transporta, vrši se priprema za isti i pakovanje robe u posebne zaštitne sanduke ili palete. Na vašu robu se stavljaju specijalni zaštitni omoti kako bi se povećao nivo njene sigurnosti. Međutim, ukoliko želite da maksimalno osigurate zaštitu svoje pošiljke pre, za vreme i nakon transporta, onda je potrebno da unajmite sertifikovanu, proverenu i pouzdanu kompaniju za organizaciju i transport robe koja će učiniti transport robe Nemačka besprekornim!
 • Isplativost. Pored toga što delite utovarni prostor kamiona sa drugim pošiljaocima, vi ujedno sa drugim kompanijama delite i troškove transporta. Dakle, vi plaćate najam samo dela tovarnog prostora kamiona u kojem se nalazi vaša pošiljka. Pored toga, kada se roba više različitih firmi grupiše u istom prevoznom sredstvu, kao što je kamion, doći će i do smanjenja ukupne količine goriva koja je potrebna za transport robe Nemačka Srbija.
 • Ostale prednosti. Ukoliko angažujete specijalizovanu kompaniju za transport robe, moći ćete u svakom trenutku da saznate lokaciju kamiona i status svoje robe u stvarnom vremenu. Konsolidacija pošiljki u istom kamionu za rezultat ima i smanjenje emisije štetnih gasova. Na drumu će se nalaziti manje vozila u poređenju sa situacijom kada bi se svaka pošiljka prevozila zasebnim transportnim sredstvima. Na taj način, LTL transport robe Srbija Nemacka predstava eco-friendly rešenje, s obzirom na to da se tako smanjuje zagađenje životne sredine.

Firby Logistic – Kvalitetan, prvoklasan i povoljan transport robe Nemačka Srbija 

Imajući u vidu veliku potrebu za prevozom robe do Nemačke, kao i iz Nemačke, kompanija Firby Logistic svakodnevno vrši i organizuje efikasan, kvalitetan i brz transport robe Nemačka Srbija. Imamo veliko iskustvo u organizaciji i transportu robe do bilo kog grada u Nemačkoj/Srbiji, tako da smo u stanju da za svakog našeg klijenta napravimo detaljan plan transporta, ali i da izaberemo optimalnu i ekonomičnu rutu transporta. Na taj način, prevoz robe Nemacka Srbija želimo da učinimo dostupnim i pristupačnim velikom broju kompanija.

Drugim rečima, za sve naše klijente na najbolji način koristimo sve mogućnosti koje pruža nemački transportni sistem. Uspostavili smo veoma uspešnu poslovnu saradnju sa velikim brojem partnera i agenata u svetu i Evropi. Upravo to nam pruža mogućnost da transport robe Nemacka organizujemo u najkraćem mogućem roku iz bilo kog mesta – po veoma konkurentnim i izuzetno pristupačnim cenama!

Transport robe za Nemacku/Transport robe iz Nemacke – Organizacija prevoza

Kada je u pitanju transport robe za Nemacku, kao i transport robe iz Nemacke, poštujemo sve zahteve i potrebe naših klijenata. U tom smislu, prevoz robe Nemačka Srbija možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (avio, drumski, železnički ili vodni transport). Na ovaj način, klijentima smanjujemo troškove i vreme neophodno za transport, budući da se izbegava prepakivanje i pretovar robe.
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju svih navedenih vidova prevoza. Ovo je svakako jedan od najpraktičnijih i najracionalnijih modela prevoza za međunarodni transport robe i duže relacije kakva je između Srbije i Nemačke.
 • Kontejnerski transport robe. Ovaj oblik prevoza možemo organizovati bilo kao direktni ili kombinovani prevoz. Posebno bismo izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe, kada je potrebno prevesti manju količinu robe. U ovom slučaju klijent ne plaća najam celog kontejnera ili transportnog vozila.

Firby Logistic obavlja i organizuje transport robe Nemacka Srbija za sve vrste robe – konvencionalnih i specijalnih tereta. U tom smislu, nudimo vam transport vangabaritnog tereta, transport opasne (ADR) robe, kao i transport robe pod specijalnim temperaturnim režimom.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Pored osnovne usluge transporta robe do/iz Nemačke, svim klijentima nudimo i dopunske usluge koje pojednostavljuju celokupnu proceduru transporta.

Pored usluge transporta, Firby Logistic obavlja, putem specijalizovanih vozila, i sve vrste selidbi u Nemačku stambenih i poslovnih prostora.

Prema tome, ako želite povoljan, bezbedan i efikasan transport robe Nemačka Srbija, možete nam poslati svoj zahtev za ponudu u bilo koje vreme, 24/7. Ukoliko imate bilo kojih dodatnih pitanja i nedoumica, budite slobodni da kontaktirate sa nama. Naše ljubazno osoblje će vam odgovoriti u najkraćem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Comments (5)

 1. Poštovani, molim Vas da nam organizujete prevoz: Jedne glodalice sa sitnim priborom i alatom:
  . grad: Sprockhovet 45549 De
  vreme utovara: od 17. do 25.08.2023 od 8 do 16 sati.
  površina: 7 m2
  težina: 2.000 kg.
  gabarit mašine: 2.500 x2000 x h 210 mm
  Mašine mogu da se istovare i ocarine bilo gde u Srbiji a mogu i u Trsteniku.

 2. Poštovani molim Vas da nam organizujete prevoz: Jedne glodalice sa sitnim priborom i alatom:
  . grad: Sprockhovet 45549 De
  vreme utovara: od 17. do 25.08.2023 od 8 do 16 sati.
  površina: 7 m2
  težina: 2.000 kg.
  gabarit mašine: 2.500 x2000 x h 210 mm
  Mašine mogu da se istovare i ocarine bilo gde u Srbiji a mogu i u Trsteniku.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *