selidbe Nemačka Firby Logistic 1

Selidbe Nemačka

Kompanija Firby Logistic obavlja i organizuje sigurne, brze i vrlo efikasne selidbe Nemačka – do bilo kog mesta u ovoj državi. Nemačka je, bez ikakve sumnje, jedna od najpopularnijih i destinacija za preseljenje iz Srbije. Zato mi svakom klijentu pružamo maksimalno kvalitetnu uslugu, kako bi celokupan postupak međunarodne selidbe protekao u najboljem redu.

Nemačka je najrazvijenija država u (Centralnoj) Evropi. To je, inače, druga najmnogoljudnija zemlja na Starom kontinentu, nakon Rusije i najnaseljenija država članica Evropske unije. Prostire se na površini od 357.022 miliona kilometara kvadratnih. Gotovo 83 miliona stanovnika živi u Nemačkoj, u okviru njenih 16 konstitutivnih država. Glavni i najveći grad je Berlin, dok finansijski centar ove države jeste Frankfurt. Rur je najveće urbano područje u Nemačkoj, sa glavnim centrima u ovoj oblasti kao što su Dortmund i Esen. Drugi veliki gradovi u Nemačkoj jesu Minhen, Lajpcig, Štutgart, Diseldorf, Keln, Drezden, Nirnberg, Bremen

Nemačka je zaista veoma jaka privredna sila (prva u Evropi), sa izuzetnom ekonomskom razvijenošću. Njeno tržište odlikuje se visokokvalifikovanom radnom snagom, niskim stepenom korupcije i vrlo visokim stepenom inovacione tehnologije. Gledajući po nominalnom BDP-u, Nemačka je četvrta ekonomija u svetu po jačini. Nakon SAD-a, ova država je druga najatraktivnija imigraciona destinacija na svetu.

Sve u svemu, ne treba da čudi zbog čega iz godine u godinu raste broj selidbi u Nemačku.

Selidbe Nemačka –  Šta treba da uradite kada se preselite u ovu državu?

Kada se doselite u Nemačku, potrebno je da uradite nekoliko bitnih stvari. Kao što znate, Srbija još nije članica EU. Zato Nemačka svakako može da zahteva od vas, kao stranca van granica EU, važeću vizu. Strancima koji dolaze u Nemačku iz države članice EU, nije neophodna viza, već pasoš ili lična karta.

selidbe Nemačka Firby Logistic 2

Pre svega, ako boravite u Nemačkoj duže od 3 meseca, potrebno je da podnesete zahtev za dozvolu boravka. Nakon toga, vrlo jednostavno možete dobiti i radnu dozvolu. Treba istaći da u Nemačkoj postoje brojne dozvole za rad. Navešćemo samo opštu radnu dozvolu, dozvolu za rad za samozaposlene u Nemačkoj, specijalnu profesionalnu dozvolu za rad u Nemačkoj i slično. Vrsta radne dozvole zavisiće i od vrste (svrhe) selidbe u Nemačku, o čemu ćemo govoriti malo kasnije.

Generalno posmatrano, neophodna su vam tri dokumenta koja morate da podnesete kako biste dobili radnu dozvolu:

 • Uverenje o registraciji;
 • Boravišna dozvola;
 • Overeno pismo poslodavca (dokaz o ponudi za posao).

Međutim, pored ovih formalnosti, bilo bi dobro da uradite i sledeće stvari. Prvo, registrujte se odmah nakon preseljenja u Nemačku. Drugo, obavezno otvorite nemački račun u banci, što je bitno zbog brojnih finansijsko-administrativnih obaveza. Treće, izaberite dobrog nemačkog internet provajdera i zaključite nemački ugovor za mobilni telefon (i druge uređaje). Na kraju, ali ne i najmanje bitno, selidbe Nemačka uključuju i to da pronađete povoljnog dobavljača električne energije, a u cilju smanjenja troškova.

Vrste preseljenja u Nemačku

Od celokupne populacije Nemačke, gotovo 7 miliona ljudi (skoro kao broj stanovnika Srbije) su strani državljani. Procena je da oko 500.000 Srba živi i radi u ovoj državi. Razlog za ovoliko velikim brojem naših državljana jeste to što je proces doseljavanja srpskih državljana u Nemačku otpočeo još krajem pedesetih, odnosno početkom šezdesetih godina prošlog veka. Slobodno se može reći da su migracije u/iz Nemačke gotovo konstantne, odnosno neprestane, te je potrebama za selidbama u ovu državu izrazito velika.

selidbe Nemačka Firby Logistic 3

Kada su selidbe Nemačka u pitanju, postoji nekoliko osnovnih tipova, odnosno vrsta preseljenja:

 1. Privatne selidbe. Ovaj vid selidbi podrazumeva prevoz fizičkih lica, kao i transport robe. U tu robu, između ostalog, spada nameštaj, instrumenti, dragocenosti, antikviteti, automobili i slično.
 2. Poslovne selidbe. Ovde podrazumevamo, zapravo, transport pravnih lica, u najširem smislu te reči. Tačnije, korporativne selidbe uključuju prevoz svih fizičkih komponenti vaše kompanije. Dakle, poslovne selidbe Nemačka podrazumevaju transport kancelarijskog nameštaja, računarske opreme, bankomata, mašina i drugih, vama neophodnih za poslovanje, komponenti.
 3. Diplomatske selidbe. Ambasada Srbije u Nemačkoj nalazi se u Berlinu. Ali, postoje i srpska diplomatsko-konzularna predstavništva u drugim nemačkim gradovima, kao što su Dizeldorf, Frankfurt, Minhen, Hamburg.. Kod diplomatskih selidbi se, zapravo, obavlja prevoz službenika Srbije koji se sele na rad u našoj ambasadi ili konzulatu. Ujedno, ova vrsta selidbi uključuje i prevoz njihovih porodica, kućnih ljubimaca, pokućstva i drugo.

Firby Logistic – Brze, sigurne i povoljne selidbe Nemačka

Kompanija Firby Logistic vrši i organizuje kvalitetne i izuzetno povoljne selidbe Nemačka do bilo koje tačke u ovoj državi. Kao firma sa dugogodišnjim iskustvom po pitanju domaćih selidbi i međunarodnih seldibi, pomoći ćemo vam da vaše preseljenje u Nemačku bude iskustvo bez brige i stresa. Svim klijentima dostupni smo 24/7, a praksa je pokazala da su najčešći zahtevi naših klijenata u pogledu usluge selidbe iz Srbije u Nemačku, ali i iz Nemačke u Srbiju.

Ostvarivši i više nego uspešnu saradnju sa brojnim međunarodnim agentima i partnerima u Nemačkoj, u stanju smo da vam ponudimo brzu, efikasnu i jednostavnu selidbu u Nemačku, po pristupačnim cenama. Selidbe na relaciji Srbija – Nemačka organizujemo i vršimo komfornim i opremljenim vozilima (kamionima i kombijima) kojima upravljaju naši visokoobučeni vozači. Veoma dobro smo upoznati sa nemačkim tržištem, transportnom mrežom i zakonskim propisima. Ova prednost nam omogućava da za svakog našeg klijenta vršimo carinjenje robe, pribavljamo svu neophodnu prateću dokumentaciju, vadimo potrebne dozvole i odobrenja za selidbe i slično. Na ovaj način, svakom našem klijentu štedimo vreme i novac, obezbeđujući im efikasnu uslugu selidbe u/iz Nemačke.

Međunarodne selidbe stambenih i poslovnih prostora Nemačka organizujemo i obavljamo na tri načina: po principu „ključ u ruke“, po sistemu „od vrata do vrata“ i samo transport i prateća dokumentacija.

1) Selidbe u Nemačku po sistemu „ključ u ruke“

Selidbe stambenih i poslovnih prostora po sistemu „ključ u ruke“ poodrazumeva da Firby Logistic pre svega vrši savetovanje klijenta o optimalnom načinu preseljenja u Nemačku. Pored toga, vršimo profesionalno pakovanje vašeg pokućstva i nameštaja u posebnim kutijama, vršeći istovremeno i njihovu zaštitu u različitim materijalima.

U zavisnosti od dimenzija stvari koje želite da preselite, koristimo i različite namenske kutije. Za zaštitu krtih i lomljivih stvari koristimo puc-puc foliju, a takođe za zaštitu staklenih delova nameštaja koristimo i pak papir, kako bismo osigurali kvalitet vaših stvari tokom celog procesa selidbe.

Vršimo i profesionalnu demontažu nameštaja i pokućstva koje, zbog svojih dimenzija ili kabastog oblika, ne mogu da se presele u jednom stanju. Nakon pakovanja, kako bismo obezbedili ekstra zaštitu, u kutije ubacujemo i stiropor kuglice. Kao što smo naveli, vršimo i pripremu dokumentacije za celokupan postupak selidbe u Nemačku, kao i carinjenje robe i stvari. Takođe, pribavljamo sve neophodne dozvole za prevoz i selidbe. Sve dok se ne snađete u Nemačkoj, u smislu pronalaska apartmana ili stana, obavljamo adaptaciju isporuke vaših stvari u Nemačku. Do tog momenta, za sve vaše stvari, koje biste da preselite, vršimo skladištenje u našem magacinu. Utovar selidbenih stvari obavljamo u posebnim tapaciranim vozilima ispred objekta u kojem ćete živeti u ovoj državi.

Selidbe Nemačka u najvećem broju slučajeva obavljamo drumskim transportom. Međutim, u zavisnosti od vaših potreba, zahteva i selidbenih stvari, seldibe u Nemačku možemo obaviti vodenim transportom ili avio transportom, a na konačnu destinacju stižemo u najkraćem roku, bez zadržavanja. Pri dolasku u Nemačku, vršimo montažu vaših stvari, raspoređujemo pokućstvo po unapred priprmljenom planu selidbe, skidamo zaštitne folije i vršimo raspakivanje kutija. Dakle, jedna kompletna i pouzdana usluga selidbe.

Pored svega navedenog, treba reći i vršimo prevoz, odnosno selidbe i vaših kućnih ljubimaca.

2) Selidbe u Nemačku po sistemu „od vrata do vrata“

Ovaj sistem selidbi podrazumeva da utovarujemo vaše selidbene stvari u bilo kom gradu u Nemačkoj. Dakle, dolazimo na dogovorenu adresu, prevozimo vaše stvari do najbliže luke ili aerodroma, a potom ih istovarujemo na krajnje odredište. Pribavljamo celokupnu izvoznu, tranzitnu i uvoznu dokumentaciju, kao i izradu ATA karneta.

Pored carinjenja, nudimo vam i špediterske usluge.

3) Selidbe Nemačka – usluga transporta 

Firby Logistic takođe vrši i organizuje selidbe stambenih i poslovnih prostora u Nemačku po sistemu pružanja usluge transporta. Između ostalog, to podrazumeva:

 • Postavljamo naše vozilo na dogovorenoj adresi utovara stvari i robe;
 • Pribavljamo svu neophodnu izvoznu dokumentaciju ili izradu ATA karneta;
 • Obavljamo tranzitnu i uvoznu papirologiju u Nemačku;
 • Pružamo uslugu špedicije i carinjenja;
 • Postavljamo vozilo i na krajnjoj adresi istovara stvari.

Prednosti saradnje sa našom kompanijom 

Postoje brojni benefiti saradnje sa našom kompanijom. Pored višegodišnjeg iskustva i detaljnog poznavanja nemačkog tržišta i propisa ove zemlje, naš tim je veoma dobro organizovan za sve vaše potrebe preseljenja. Uz domaći i međunarodni transport robe, selidbe u inostranstvo takođe ulaze u domen naše specijalosti.

U potpunosti smo posvećeni zahtevima i specifikacijama naših klijenata u pogledu stvari koje žele da presele, destinacije, prevoznih sredstava i slično. Profesionalizam, odgovornost, komunikativnost i ljubaznost čine esenciju našeg odnosa sa svakim klijentom. Usmereni smo na to da vi budete maksimalno zadovoljni našom uslugom, a u stanju smo da, u slučaju hitnih rokova, radimo i pod pritiskom.

Za sve vaše probleme, kada su u pitanju selidbe Nemačka, brzo iznalazimo rešenja, a nudimo vam i najpovoljnije cene na tržištu.

Zbog svega navedenog, biće nam i više nego drago da vam omogućimo brzu, sigurnu i kvalitetnu selidbu u ovu zemlju. Nemojte se ustručavati da nam u bilo koje vreme, 24/7, pošaljete svoj zahtev za ponudu. Budite uvereni da ćemo vam u najkraćem roku odgovoriti. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica, stojimo vam na raspolaganju da kontaktirate sa nama.

Želimo da vaš život u Nemačkoj bude baš onakav kakvim ste ga i zamišljali. Firby Logistic će se potruditi da početak vašeg novog životnog poglavlja bude takav.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *