Domaći transport robe - Firby Logistic - 1

Domaći transport robe

Domaći prevoz robe, odnosno domaći transport robe podrazumeva transport vaše robe na bilo kojoj lokaciji na teritoriji Republike Srbije.

Iz dana u dan razmena dobara u našoj zemlji beleži sve veći rast. Uprkos tome što je korona virus negativno uticao na ekonomiju širom sveta, Srbija je uspela da ostane privredno stabilna zemlja. Zato i ne čudi što je upravo u ovakvim okolnostima domaći transport robe dobio veli zamah i značaj. Naime, domaća distribucija i transport robe i proizvoda igraju ključnu ekonomsku ulogu u našoj zemlji, omogućujući razmenu dobara između pravnih lica, privrednih društava i fitilčkh lica.

Domaći transport robe, pored toga što povezuje ljude i dve (ili više) kompanije, on ujedno spaja firme sa fizičkim licima, ali i sa dobavljačima. Da bi ovakva privredna povezanost i „ekonomska infrastruktura“ bila moguća u Srbiji, neophodna je podrška odgovarajuće kompanije za logistiku i prevoz robe.

Firby Logistic, kao pouzdana, proverena i kvalitetna agencija za prevoz robe, nudi vam vrhunske i izuzetno povoljne usluge kada je u pitanju domaći transport robe.

Domaći prevoz robe – Drumski i železnički domaći transport robe 

Naravno, najveći udeo u transportu robe na teritoriji naše zemlje čini kopneni transport. On se može podeliti u dva segmenta: domaći drumski prevoz robe i železnički domaći transport robe.

DRUMSKI DOMAĆI TRANSPORT ROBE 

Drumski transport robe na teritoriji naše zemlje jeste veoma efikasno, brzo i ekonomično rešenje. Vašu robu Firby Logistic za veoma kratko vreme prevozi do bilo koje destinacije, odnosno do krajnjeg primaoca, čak i na relativno udaljenim destinacijama (npr. od Vranja do Subotice). Štaviše, drumski domaći prevoz robe, u organizaciji naše agencije, omogućava vam precizan transport robe čak i do ruralnih ili zabačenih destinacija do kojih nije lako (ili je nemoguće) stići drugim vidovima transporta.

domaći prevoz robe domaći transport robe prevoz robe kamionom Srbija Firby Logistic 2

Za drumski domaći transport robe u našoj zemlji koristimo specijalizovane kamione ili šlepere. Dakle, prevoz robe kamionom je najrasprostranjeniji vid drumskog transporta robe kod nas. Robu preuzimamo i direktno utovarujemo u kamion, a potom prevozimo pravo do konačnog odredišta. U našim kamionima vaša roba je sigurna i bezbedna, s obzirom na to da naša transportna sredstva eliminišu mogućnosti oštećenja ili gubitka kvaliteta robe. Takođe, domaći kamionski prevoz robe je izuzetno pogodan za transport osetljive robe (porculana i slično).

ŽELEZNIČKI DOMAĆI TRANSPORT ROBE 

S druge strane, ukoliko želite da pošaljete gabaritniju robu, na većoj udaljenosti, a želite niske troškove prevoza, onda nećete pogrešiti ako izaberete železnički transport robe u Srbiji. Firby Logistic vam nudi visokokvalitetni, organizovani i najpouzdaniji domaći železnički prevoz robe.

Najznačajnija prednost ovog vida prevoza, u našoj organizaciji, jeste bezbednost koju pružamo vašoj robi za sve vreme prevoza. Ovo se naročito odnosi na slučaj ako prevozimo opasne materije, životinje i slično. Dodatnu sigurnost vašoj robi pruža i minimalno rukovanje teretom, stroga kontrola i praćenje pošiljke u svakom trenutku. Roba, koju prevozimo železnicom i vagonima, jeste upakovana i osigurana. Na taj način redukujemo i smanjujemo bezbednosti rizike od oštećenja robe i njenog gubitka.

Ukoliko je vaš zahtev da troškovi prevoza budu niski, a isporuka robe nije hitna, budite sigurni da je domaći prevoz robe železnicom pravo rešenje za vas. Razlog leži u isplativosti, ekonomičnosti i niskim cenama železničkog transporta robe.

Avionski i rečni (vodeni) domaći transport robe 

Neki od najpoznatijih aerodroma u našoj zemlji jesu aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogadu, aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu, ali i aerodrom „Morava“ u Kraljevu. Ovi aerodromi, pored prevoza putnika, služe ne samo za međunarodni transport robe, već i za domaći transport robe. Firby Logistic vrši i organizuje prvoklasni domaći avio transport robe, kao najbrži vid transporta robe i proizvoda.

Pružamo vam uslugu kombinovanog transporta robe, kao i multimodalnog transporta. Vašu robu preuzimamo direktno na dogovorenoj adresi, a potom je prevozimo do najbliže vazdušne luke, odnosno aerodroma. Prevoz robe avionom vam je siguran izbor ako želite da otpremite kvarljivu i osetljivu robu. Ujedno, avio domaći prevoz robe je pravo rešenje ukoliko šaljete urgentne, hitne pošiljke, odnosno pošiljke bez odlaganja.

domaći prevoz robe domaći transport robe prevoz robe kamionom Srbija Firby Logistic 3

S druge strane, Firby Logistic takođe organizuje i domaći vodeni transport robe. Srbija nema izlazak na more, tako da pod vodenim prevozom robe u našoj zemlji podrazumevamo rečni domaći transport robe. Najveći plovni transport robe u našoj zemlji odvija se na rekama Dunav, Tisa i Sava. Najveća prednosti domaćeg rečnog transporta robe ogleda se u bezbednosti tranzita i prevoza. Naime, kod domaćeg vodenog prevoza robe ne postoji mogućnost oštećenja ili gubitka robe, do kojeg ponekad može doći usled rupa na putevima. Ova stavka je veoma važna za transport opasnih materija, teških i rasutih tereta, kao i osetljivog tereta.

Prevoz robe rekama u Srbiji vršimo i organizujemo u odgovarajućim kontejnerima, koji se prevoze u specijalnim brodovima i/ili tankerima.

Domaći kontejnerski transport robe u Srbiji može biti:

Domaći zbirni prevoz robe pogodan je za transport manje količine robe na dužim relacijama. Vaša roba u ovom slučaju zauzima samo deo tovarnog prostora kontejnera. U slučaju da vaša roba zauzima celokupni tovarni prostor kontejnera, onda organizujemo FCL transport robe.

Domaći prevoz robe i vrste robe koju prevozimo

Po najpovoljnijim cenama na tržištu, i u skladu sa vašim zahtevima i specifikacijama, Firby Logistic organizuje i prevozi robu najrazličtije vrste, težine, oblika, dimenzija i tipa. Bilo gde i bilo kada na teritoriji Srbije!

Već duži niz godina Firby Logistic prevozi sa velikim uspehom konvencionalnu robu i standardne terete. Međutim, ako imate neki poseban zahtev u pogledu transporta robe do bilo koje tačke u našoj zemlji, budite bez brige. Naša kompanija, odnosno visokokvalifikovani i stručni vozači, kao i posebna transporta sredstva, prevoze i specijalne terete i robu.

Tu na prvom metu podrazumevamo transport opasne robe i tereta (ADR). U ovu robu spadaju svi proizvodi, otpadni materijali, poluproizvodi i sirovine koji mogu ugroziti život i zdravlje ljudi i okoline tokom transporta. Firby Logistic poseduje sve neophodne dozvole i odobrenja za prevoz ove vrste robe, a naši vozači su u potpunosti obučeni za rukovanje opasnom robom.

Pored gabaritnog, organizujemo i domaći vangabaritni transport robe, za koji takođe posedujemo odgovarajuće dozvole. Ovde ubrajamo svaku robu ili teret koji prelazi standardizovane limite širine, dužine, mase, visine i osovinskog optererećenja vozila. Ujedno, raspolažemo i relevantnom opremom za dizanje i manipulisanje tereta: dizalice, viljuškari i slično. U vangabaritni teret, između ostalog,  ubrajaju se: kranovi, mašine velikih gabarita, rezervoari, kade, radna vozila, kombajni, damperi, silosi, kiperi i slično.

Za transport lako kvarljive robe organizujemo i vršimo najsigurniji i najpouzdaniji domaći frigo transport robe. U pitanju je, dakle, domaći transport robe hladnjačama. Naša frigo vozila poseduju svu neophodnu opremu koja je potrebna za prevoz robe pod posebnim temperaturnim režimom (voće, povrće, meso, mlečni proizvodi…). Naravno, vršimo i organizujemo transport rasutog tereta.

Firby Logistic vam nudi i dodatne povoljnosti! 

Za sve naše klijente Firby Logistic nudi i brojne dopusnke pogodnosti, kada je u pitanju domaći prevoz robe. Drugim rečima, kada organizujemo domaći transport robe, u okviru naših osnovnih ulaze i dodatne usluge koje olakšavaju i ubrzavaju prevoz robe do krajnjeg kupca:

 • Priprema za prevoz i preuzimanje robe na dogovorenoj adresi;
 • Usluga transporta robe „od vrata do vrata“ i otpremanje robe na dogovoreno mesto u dogovoreno vreme;
 • Pakovanje robe radi njene veće bezbednosti, montiranje i demontiranje robe;
 • Utovar, pretovar i istovar robe, odnosno ukrcaj i iskrcaj robe;
 • Pribavljanje svih neophodnih dokumenata, dozvola i odobrenja;
 • Distribucija i transport robe;
 • Skladištenje robe;
 • Iznajmljivanje viljuškara;
 • Špedicija i špediterske usluge;
 • Praćenje statusa pošiljke u svakom trenutku transporta;
 • Obaveštavanje klijenata o vremenu i mestu dospeća robe.

Budite slobodni da kontaktirate sa nama u bilo koje vreme, a naše ljubazno osoblje će vam u najkraćem roku odgovoriti.

Takođe, u svakom trenutku nam možete poslati zahtev za ponudu (upit), koju god robu želite da pošaljete i na koju god lokaciju. Dugogodišnje iskustvo, razgranata transportna mreža agenata i odlične poslovne veze sa brojnim domaćim poslovnim partnerima čine Firby Logistic agencijom od poverenja.

Domaći transport robe naša je briga, obaveza i zadovoljstvo.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *