drumski transport robe Nemačka Firby Logistic 1

Drumski transport robe Nemačka

Drumski transport robe Nemačka jedan je od najboljih načina da prevezete svoju robu do/iz ove zemlje. Saznajte u daljem tekstu šta podrazumeva i koje su prednosti drumskog prevoza robe na relaciji Nemačka – Srbija.

Nemačka je država koja se nalazi u centralnoj Evropi, između Baltičkog i Severnog mora na severu i Alpa na jugu. Predstavlja drugu najnaseljeniju zemlju na Starom kontinentu, odmah nakon Rusije. Ujedno, Nemačka, sa 16 konstitutivnih država i površinom od 357.022 kvadratna kilometra, ima najviše stanovnika u Evropskoj uniji – više od 83 miliona. Graniči se sa Danskom na severu, Poljskom i Češkom na istoku. Njene južne granice čine Austrija i Švajcarska, dok Francuska, Belgija, Luksemburg i Holandija čine njene zapadne granice. Glavni i najveći grad Nemačke je Berlin, a Frankfurt je finansijski centar ove evropske države.

Poznata je činjenica da Nemačka, sa visokokvalifikovanom radnom snagom i visokim stepenom inovacija, ima najveću i najrazvijeniju privredu u Evropi. Ova zemlja je treći najveći izvoznik i treći najveći uvoznik robe u svetu. Posmatrano iz ugla nominalnog BDP-a, Nemačka je četvrta najveća ekonomija u svetu.

Inače, Nemačka je jedan od najznačajnijih trgovinskih partnera Srbije. I ne samo to, Nemačka je najveći donator i jedan od najvažnijih investitora u našoj zemlji. Privredna saradnja Srbije i Nemačka je u konstantnom rastu. Srbija u Nemačku najviše izvozi delove za elektromotore i elektrogeneratore, smrznute maline, električne grejne otpornike, pribor za motorna vozila i slično. S druge strane, iz Nemačke najviše uvozimo lekove, polovne automobile, agregatore, motore jednosmerne struje i slično.

Drumski transport robe Nemačka – Kamionski prevoz

Na osnovu svega navedenog, ne treba da čudi zbog čega je transport robe Nemačka izuzetno razvijen i u stalnom usponu. Međutim, kada je u pitanju drumski prevoz robe Nemačka – Srbija, tu, zapravo, podrazumevamo kamionski prevoz Nemačka. Brojni su razlozi zbog kojih je prevoz robe kamionom do/iz Nemačke jedan od najboljih vidova transporta robe do/iz ove zemlje.

drumski transport robe Nemačka Firby Logistic 2

Ovim putem, vaša roba se lako i brzo isporučuje do krajnje destinacije u Nemačkoj/Srbiji. Ali, ono što je još veća pogodnost jeste to što je drumski transport robe Nemačka najprikladniji za uslugu transporta po principu „od vrata do vrata“. Pored toga, drumski transport robe na relaciji Srbija – Nemačka pogodan i za tzv. direktni transport. To znači da se vaša pošiljka, čim uđe na tržište ove zemlje, direktno otprema do adrese primaoca, odnosno do krajnjeg odredišta. To dalje znači da se vašom robom minimalno upravlja za vreme transporta, što podiže nivo njene zaštite i bezbednosti. Direktni transport istovremeno podrazumeva da se vaša pošiljka isporučuje u najkraćem roku, brzo, ispunjavajući interese kako pošiljaoca, tako i primaoca robe.

Sve u svemu, drumski (kamionski) prevoz robe Nemačka nesumnjivo jeste ekonomičan, pouzdan i praktičan vid transporta do/iz ove zemlje. Kamione, u odnosu na železnički, kontejnerski i avio saobraćaj, odlikuje visok stepen fleksibilnosti za vreme transporta. Tačnije, ova prevozna sredstava prilagođavaju se zahtevima pošiljalaca u pogledu vrste robe, ali i njenih dimenzija, težine, zapremine i slično. Dakle, do/iz Nemačke može se prevesti opasna (ADR) roba, lako kvarljiva roba, vangabaritna roba, smrznuta i druga roba koja iziskuje specijalan temperaturni režim.

Postoje dva vida drumskog transporta robe Nemačka:

 • FTL prevoz kamionom Nemačka (pun utovar);
 • LTL transport robe Nemačka (zbirni transport).

Prevoz robe na relaciji Srbija Nemačka – Pun utovar

FTL (Full Truck Load) transport robe kamionom na relaciji Srbija – Nemačka podrazumeva prevoz po sistemu pun utovar, odnosno solo vozila.

U ovom slučaju, roba jedne kompanije (pošiljaoca) popunjava celokupni tovarni prostor jednog kamiona. Drugim rečima, jedan kamion (ili više njih, u zavisnosti od količine robe) prevozi robu isključivo jednog pošiljaoca. Sistem punog utovara, odnosno FTL kamionski prevoz robe Nemačka uglavnom se koristi kada treba prevesti veću, kabastu ili težu robu. Takođe, ovaj sistem se u praksi pokazao pogodnim onda kada treba poslati količinu robe koja je dovoljna da ispuni kompletni utovarni kapacitet kamiona (šlepera).

Evo i koje su prednosti FTL prevoza robe Nemačka:

 • Jednostavan transport teških, glomaznih i velikih pošiljki;
 • Utovarni kapacitet kamiona je veći;
 • Maksimalna efikasnost transporta. Kao što smo već istakli, kamion direktno i bez odlaganja prevozi vašu pošiljku do krajnje destinacije. Zato je i tranzitno vreme isporuke znatno brže, odnosno rokovi za isporuku robe su kraći;
 • Bez limita u pogledu težine ili veličine robe, posmatrano iz ugla prevoznika. Dešava se da, kada je količina robe manja od utovarnog kapaciteta kamiona ili je ona dimenzija manjih od ovog kapaciteta, prevoznici neće transportovati ovu robu sve dok tovarni prostor kamiona ne bude kompletno popunjen. Ali, naravno, ovo nije uvek slučaj. Međutim, ako se otprema pošiljka koja, prema svojoj zapremini ili veličini, prelazi kapacitet tovarnog prostora kamiona, ostatak robe se lako može transportovati drugim kamionom.
 • Isplativost. U sistemu punog utovara robe, neretko se događa da prevoznici nude i manje transportne tarife.
 • Pogodan vid transporta osetljive robe.
 • Bezbednost. S obzirom na to da se vaša pošiljka direktno i bez odlaganja otprema do krajnje adrese primaoca, njome će se za vreme transporta izvršiti minimalni manevar. Posledično, to povećava sigurnost i zaštitu sadržaja vaše robe.

Prevoz robe Nemačka – Prednosti zbirnog kamionskog transporta

Za razliku od FTL prevoza, LTL (Less Than a Truckload) drumski transport robe Nemačka znači da vaša roba zauzima samo deo utovarnog prostora kamiona. Preostali deo tovarnog prostora svojom robom popunjavaju druge kompanije (pošiljaoci). U ovom slučaju roba se šalje u specijalnim paletama, što znači da je LTL transport robe Nemačka pogodna opcija za manje pošiljke, odnosno za manju količinu robe.

drumski transport robe Nemačka Firby Logistic 3

Ovde, dakle, govorimo o tzv. zbirnom kamionskom transportu robe. Budući da se na ovaj način roba više pošiljalaca grupiše (konsoliduje) u istom kamionu, samim tim dolazi i do redukcije, odnosno smanjenja ukupnih troškova prevoza. U praksi, to smanjenje može biti i čak 30 odsto, čineći zbirni transport robe Nemačka ekonomičnom opcijom za vaše poslovanje.

Evo i koje su prednosti LTL prevoza robe na relaciji Srbija – Nemačka.

 • Brzina isporuke. Budući da vaša roba popunjava samo deo tovarnog prostora kamiona, ne morate da čekate da celokupni kapacitet ovog prevoznog sredstva bude ispunjen kako bi transport do/iz Nemačke bio realizovan. Samim tim, možete se pouzdati u brzu isporuku robe u relativno kraćem vremenskom periodu.
 • Bezbednost. Roba se pre transporta do/iz Nemačke pakuje u palete ili u zaštitne sanduke, što doprinosi povećanju nivoa zaštite robe. Pored toga, na robu se stavljaju i dodatni zaštitni omoti, što redukuje rizik od fizičkih i drugih spoljašnjih negativnih uticaja. Kao i kod FTL transporta, vašom robom se rukuje minimalno. Ali, da bi bezbednost vaše pošiljke bila na vrhunskom nivou, onda je neophodno da za uslugu prevoza angažujete proverenu i licenciranu kompaniju za organizaciju i transport robe.
 • Ušteda. Zbirni prevoz kamionom Nemačka je i ekonomičan vid transporta. Pored toga što utovarni kapacitet kamiona delite sa drugim pošiljaocima, istovremeno sa njima delite i troškove prevoza. Dakle, vi plaćate najam samo onog dela prostora kamiona koji zauzima vaša roba. Samim tim, cena transporta za jednu kompaniju biće srazmerna zapremini robe, odnosno delu prostora kamiona u kojem se ona nalazi. Pored toga, kada se pošiljke više različitih pošiljalaca konsoliduju u istom transportnom sredstvu, dolazi i umanjenja ukupne količine goriva koje je potrebno za realizaciju transporta.
 • Ostale pogodnosti. Angažovanjem specijalizovane kompanije za transport robe, u svakom trenutku ćete moći da saznate status svoje pošiljke u realnom vremenu. Grupisanje robe u istom kamionu znači i da se smanjuje emisija štetnih gasova, jer će na putu biti manje transportnih sredstava u odnosu na situaciju kada bi se svaka pošiljka otpremala posebnim vozilom. Samim tim, kao što smo već rekli, smanjuje se i potreba za većom količinom goriva neophodnog za prevoz na relaciji Nemačka – Srbija.

Firby Logistic – Efikasan i kvalitetan drumski transport robe Nemačka

Budući da postoji velika potreba za prevozom robe do/iz Nemačke, kompanija Firby Logistic na svakodnevnom nivou vrši i organizuje efikasan, kvalitetan i brz drumski transport robe Nemačka. Posedujemo veliko iskustvo u organizaciji i transportu robe Nemačka – Srbija, tako da smo u stanju da za sve naše klijente pronađemo optimalnu i ekonomičnu rutu transporta. Na taj način želimo da transport robe Nemačka učinimo dostupnim i pristupačnim najvećem broju kompanija.

Pored toga, uspostavili smo i više nego uspešnu poslovnu saradnju sa brojnim partnerima i agentima u celom svetu i Evropi, što nam omogućava da prevoz robe Nemačka organizujemo u najkraćem mogućem roku iz bilo kog mesta – po veoma povoljnim cenama!

Organizacija transporta robe

Poštujući sve zahteve i potrebe klijenata, prevoz robe Nemačka – Srbija možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (avio, drumski, železnički ili vodni transport). Na taj način, klijentima smanjujemo troškove i vreme neophodno za transport, jer se izbegava prepakivanje i pretovar robe.
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju svih navedenih vidova prevoza. Ovo je jedan od najpraktičnijih, ali i najracionalnijih modela transporta na dužim relacijama.
 • Kontejnerski transport robe. Transport robe kontejnerima možemo organizovati kao direktni ili kombinovani prevoz. Naročito bismo izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe, kada je neophodno prevesti manju količinu robe. Tada klijent, za razliku od transporta punih kontejnera, ne plaća zakup ove cele transportne jedinice.

Firby Logistic obavlja i organizuje transport do/iz Nemačke za sve vrste robe – konvencionalnih i specijalnih tereta. U tom smislu, nudimo transport vangabaritnog tereta, transport opasne (ADR) robe, kao i transport robe hladnjačama.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente 

Svim klijentima nudimo i dodatne, odnosno prateće usluge koje pojednostavljuju celokupnu proceduru transporta robe kamionom do/iz Nemačke.

Budite slobodni da nam pošaljete svoj zahtev za ponudu u bilo kom momentu, 24 sata, 7 dana u nedelji. Naravno, ako želite bilo kakvih dodatnih informacija ili imate neku dilemu ili nedoumicu, nemojte se ustručavati da kontaktirate sa nama. Biće nam i više nego drago da vam odgovorimo u najkraćem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Comments (1)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *