Zbirni prevoz robe Gruzija - Firby Logistic

Zbirni transport robe Gruzija

Agencija Firby Logistic vrši i organizuje brz i efikasan zbirni transport robe Gruzija. Ukoliko želite da pošaljete svoju robu u ovu zemlju, znajte da je zbirni prevoz robe do Gruzije najbolji način da to i učinite.

Gruzija je država koja se nalazi na raskrsnici između Istočne Evrope i Zapadne Azije. Deo je Kavkaskog regiona Evroazije. Na zapadnom delu se graniči sa Crnim morem, dok se na istoku graniči sa Rusijom. Južni susedi ove države jesu Turska i Jermenija, a na njenoj jugoistočnoj granici nalazi se Azerbejdžan. Gruzija se prostire na površini od 69.700 kvadratnih kilometara i u ovoj zemlji živi malo više od 4 miliona stanovnika. Po državnom uređenju, Gruzija je danas unitarna parlamentarna republika. Glavni i najveći grad Gruzije jeste Tbilisi.

Treba istaći da je Gruzija podeljena na 9 regiona, 1 grad i dve autonomne republike (Abhazija i Južna Osetija). Gradovi koje još treba spomenuti, po svom značaju, jesu Batumi i Poti, kao najvažnija luka u Gruziji.

Gruzija je još od antičkih vremena bila poprište ekonomskog transporta robe mnogih velikih imperija, zbog izlaska na Crno more. Tokom 20-og veka, privreda ove države bila je pod režimom sovjetske komandne ekonomije. Nakon pada SSSR-a 1991. godine, Gruzija je, kao i mnoge post-sovjetske države, doživela veliki ekonomski krah.

Međutim, već na samom početku 21. veka, dolazi do značajnijih pozitivnih ekonomskih promena u Gruziji. Na primer, samo 2007. godine, realni rast BDP-a ove zemlje iznosio je čak 12 odsto! Drugim rečima, to je ovu evroazijsku zemlju učinilo jednom od najbrže rastućih ekonomija u Istočnoj Evropi.

Zbog čega treba izabrati zbirni transport robe Gruzija? 

Samim tim, u Gruziji dolazi do većih trgovinskih aktivnosti, bolje produktivnosti, dok se istovremeno smanjuje stepen inflacije. Ujedno, stvaraju se uslovi za veći uvoz i izvoz, zbog čega je transport robe Gruzija danas na zavidnom nivou. Zbog povezanosti sa Crnim morem, veliki deo privrede Gruzije odnosi se na turizam. U ekonomskom smislu, ova zemlja poznata je i po uzgoju grožđa i čaja, a tu je i proizvodnja i distribucija metala, vina i tekstila.

brod prevozi robu u kontejnerima zbirni transport robe Gruzija Firby Logistic

Foto: Pixabay/Ilustracija

 

Imajući u vidu sve navedeno, ne treba da čudi da je danas kontejnerski, odnosno zbirni transport robe Gruzija veoma razvijen i praktikovan. Zbirni prevoz robe do Gruzije predstavlja optimalan način transporta manje količine robe do ove zemlje u kraćem vremenskom periodu i na dužim relacijama.

Drugi naziv za zbirni transport robe u Gruziju jeste i LCL prevoz robe (Less Container Load). Dakle, u ovom slučaju, vaša roba popunjava samo deo utovarnog prostora kontejnera. Zbirni prevoz robe na relaciji Srbija – Gruzija znači da vi plaćate najam samo dela utovarnog prostora u kojem se nalazi vaša roba. Ostali pošiljaoci svojom robom popunjavaju preostali utovarni deo kontejnera, što znači da troškove prevoza delite sa njima.

Stoga, odmah možemo uočiti i jednu od najvećih prednosti ovog transporta robe do Gruzije, a to je finansijska isplativost. Ukoliko vam je, biutno da vam troškovi transporta budu niski, onda sigurni nećete pogrešiti ako se odlučite za zbirni transport robe do Gruzije. Pored (ekonomske) pristupačnsoti cene, zbirni (kontejnerski) transport robe Gruzija nudi vam i druge pogodnosti:

 • Veća bezbednost i sigurnost robe, zbog njenog pakovanja u manje palete pre utovara;
 • Fleksibilnost transporta robe;
 • Praćenje statusa pošiljke tokom transporta je efikasno;
 • Environment-friendly rešenje, budući da, zbog smanjenja broja prevoznih sredstava i količine goriva, dolazi do manje emisije izduvnih gasova.

Firby Logistic – Za najsigurniji zbirni prevoz robe do Gruzije 

Kompanija za organizaciju prevoza robe, Firby Logistic, već duži niz godina sa velikim uspehom vrši i organizuje zbirni transport robe Gruzija za sve njene klijente. Zahvaljujući bogatoj i razvijenoj mreži agenata, sa kojima imamo odlične poslovne odnose, u stanju smo da za naše klijente organizujemo brz i efikasan prevoz robe do Gruzije.

Takođe,  agencija Firby Logistic za svoje klijente organizuje međunarodni transport robe do Gruzije po izuzetno povoljnim cenama. Pritom, uzimajući u obzir sve vaše zahteve i specifikacije transporta, naša agencija bira i najekonomičniju rutu prevoza, kako bi do primaoca stigla u najkraćem roku.

brod prevozi robu u kontejnerima zbirni transport robe Gruzija Firby Logistic

Zbirni transport robe do bilo koje lokacije u Gruziji spada u našu specijalnost. Ujedno, ukoliko je to vaš zahtev, Firby Logistic organiztuje i vrši pun kontejnerski transport robe Gruzija, odnosno prevoz punih kontejnera (FCL). Ugovaramo zakup prostora na brodskom kontejneru sa brodarom, organizujemo popunjavanje teretenice i carinjenje, vršimo koordinaciju isporuke kontejnera do lokacije utovara… S tim u vezi, organizujemo i praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i istovara robe. Vaše je samo robu da pošaljete, a celokupnu logistiku i distribuciju robe prepustite nama.

„Opremljeni“ smo ne samo iskustvom u transportu robe, već i svim relevantnim i potrebnim dozvolama za prevoz robe do Gruzije. Naše osoblje je visokospecijalizovano i spremno da vam pruži uslugu transporta robe do Gruzije 24/7. O vašoj robi se staramo tako da ni u jednom trenutku transporta ne izgubi na svojoj vrednosti i kvalitetu.

Pored kontejnerskog i zbirnog transporta robe, Firby Logistic vam omogućuje i avio transport robe Gruzija. To predstavlja izuzetno kvalitetno, brzo i sigurno logističko rešenje, bez obzira na to da li se radi o redovnim linijama za let ili, pak, čarter letovima.

Dopunske usluge za kvalitetan i bezbedan transport robe do Gruzije 

Firby Logistic uslugu transporta robe organizuje i vrši „od vrata do vrata“, odnosno „od luke do luke“. Ovo se odnosi na zbirni transport robe Gruzija. Ali, ukoliko se odlučite za avionski prevoz robe do Gruzije, u tom slučaju transport robe organizujemo po principu „od aerodroma do aerodroma“. Šta sve ovo znači?

To znači, da dolazimo direktno po vašu robu i preuzimamo je na dogovorenoj adresi. Potom, organizujemo drumski ili železnički prevoz robe do najbliže luke ili aerodroma. Koordinirano sa svim ovim aktivnostima vršimo ukrcavanje/iskrcavanje robe, nakon čega je isporučujemo do tačne adrese primaoca.

Organizujemo i vršimo prevoz svih vrsta robe. Tu uključujemo ne samo konvencionalnu robu i rasuti teret, već i specijalne terete kao što su opasne (ADR) materije, vangabaritni teret, kao i lako kvarlijva roba koja se prevozi pod posebnim temperaturnim režimom. Posedujemo svu neophodnu opremu za prevoz i transportna sredstva.

Pored toga, Firby Logistic vam pruža i dodatne/prateće usluge:

 • Priprema robe za transport i njeno pakovanje za što bezbedniji transport;
 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi i njen transport do luke/aerodroma ukrcaja;
 • Utovar, pretovar i istovar robe;
 • Obezbeđivanja kontejnera u skladu sa vašom robom;
 • Obavljanje celokupne papirologije, vađenje neophodnih dokumenata i carinjenje robe;
 • Skladištenje robe;
 • Špediterske usluge;
 • Omogućavanje klijentu da prati status svoje robe u svakom trenutku transporta;
 • Obaveštavanje klijenata o vremenu i mestu prispeća robe.

Budite slobodni da nam u bilo kom trenutku pošaljete svoj zahtev za ponudu za transport robe do Gruzije. Firbi Logistic je posvećen optimalnom prevozu robe, vodeći računa o svim vašim potrebama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *