zbirni transport robe Litvanija Firby Logistic 1

Zbirni transport robe Litvanija

Zbirni transport robe Litvanija predstavlja idealan način za prevoz relativno manjih pošiljki ili relativno male količine robe do/iz ove države. Ukoliko želite da, kao pravno ili fizičko lice, otpremite svoju pošiljku do ili iz ove baltičke države, kamionski zbirni prevoz robe Litvanija je odlično rešenje za vas! Saznajte u našem daljem blogu koje su sve pogodnosti ovog oblika transporta.

Litvanija je suverena zemlja koja se nalazi u baltičkom delu Severne Evrope. Štaviše, Litvanija je najveća, ali i najjužnija od tri baltičke države. Ova zemlja na svojoj zapadnoj granici izlazi na Baltičko more. Na severu Litvanije nalazi se Letonija, dok se na jugoistoku graniči sa Belorusijom. Ruska oblast Kalinjingrad nalazi se na jugozapadu Litvanije, a Poljska na njenoj južnoj granici.

Teritorija ove države pokriva površinu od 65.300 kilometara kvadratnih, sa populacijom od 2,8 miliona stanovnika. Njen glavni i najveći grad je Vilnjus; drugi veći gradovi su Kaunas i Klajpeda. Litvanci pripadaju etno-lingvističkoj grupi Balta i govore litvanski, jedan od samo nekoliko živih baltičkih jezika. Do 1918. godine, Litvanija je potpadala pod vrhovnu vlast Rusije. Iste godine, Litvanija je proglasila nezavisnost i postala samostalna držaa, sve do početka Drugog svetskog rata. Nakon raspada SSSR-a, Litvanija ponovo postaje suverena država 1990. godine.

Litvanija se smatra tržišno razvijenom zemljom, sa ekonomijom visokih prihoda. Između ostalih organizacija, Litvanija je članca Evropske unije, Saveta Evrope, Evrozone, Šengenskog sporazuma, Nordijske investicione banke, OECD-a i slično. Tri najveća sektora litvanske privrede su – usluge (68.3 odsto udela u BDP-u), industrija (28.5 odsto) i poljoprivreda (3.3 odsto).

Litvanija najviše izvozi mašine, drvo i nameštaj, hemijske proizvode i plastiku, električne proizvode, prehrambene i poljoprivredne namirnice. U 2017. godini, izvoz iz Litvanije iznosio je čak 81.31 odsto BDP-a.

Šta podrazumeva zbirni transport robe Litvanija?

Iako izvozno orijentisana, Litvanija je i atraktivna lokacija za uvoz. Upravo zato je transport robe Litvanija veoma dobro razvijen i nalazi se u konstantnom rastu. Međutim, zbirni transport robe Litvanija može se posmatrati na dva načina: u širem i u užem smislu.

zbirni transport robe Litvanija Firby Logistic 2

U širem smislu, zbirni prevoz robe Srbija – Litvanija odnosi se na drumski transport robe. Preciznije rečeno, zbirni drumski transport robe Litvanija u najvećoj meri uključuje prevoz robe do i iz Litvanije kamionskim putem. Pogledajmo neke od najvažnijih prednosti ovog oblika transporta:

  • Efikasan i brz oblik transporta robe do željene destinacije u Srbiji, odnosno Litvaniji;
  • Odlično rešenje za tzv. direktni transport robe. Vaša pošiljka se, nakon utovara, neposredno, odnosno direktno isporučuje do krajnje adrese primaoca;
  • Minimalno rukovanje i manevrisanje robom za vreme transporta;
  • Bezbednost sadržaja vaše pošiljke pre, za vreme i nakon transporta;
  • Isplativnost, kompaktnost i fleksibilnost;
  • Isporuka vaše pošiljke obavlja se u najkraćem mogućem roku.

U užem smislu, zbirni transport robe Litvanija jeste tzv. LTL prevoz (Less than a Truckload). Roba vaše kompanije popunjava samo deo utovarnog kapaciteta kamiona (šlepera). Preostali deo ovog prostora svojim pošiljkama popunjavaju ostali pošiljaoci, odnosno firme.

U ovom slučaju dolazi do konsolidacije i integracije, odnosno grupisanja pošiljki više različitih pošiljalaca u istom kamionu. Posledica ovakvog načina transporta jeste smanjenje ukupnih troškova prevoza, koje može ići i do 30 odsto! Zbirni kamionski transport robe Litvanija – Srbija znači da se pošiljke otpremaju u specijalnim paletama. Na taj način, ovaj oblik transporta predstavlja prikladno rešenje za slanje relativno manjih pošiljki, odnosno količine robe. Zato je zbirni prevoz robe Litvanija ekonomski isplativo rešenje.

Zbirni prevoz robe Litvanija i prednosti ovog oblika transporta 

Već smo naveli neke pogodnosti zbirnog transporta robe do i iz Litvanije. Međutim, postoje i druge prednosti ovog oblika kamionskog prevoza.

EFIKASNOST PREVOZA

Nasuprot LTL transportu robe na relaciji Srbija – Litvanija, postoji i prevoz robe Litvanija po sistemu punog utovara (FTL transport – Full Truckload). U slučaju FTL transporta, roba jednog pošiljaoca ispunjava kompletni tovarni kapacitet jednog ili više kamiona.Tačnije, kompanija koja šalje robu ne deli utovarni kapacitet kamiona sa pošijkama drugih firmi.

Istakli smo da LTL transport robe Litvanija znači da vaša pošiljka zauzima samo jedan deo tovarnog prostora transportnog sredstva (kamiona). Drugim rečima, pošiljalac za svoju pošiljku zakupljuje samo deo kapaciteta kamiona, srazmerno plaćajući cenu transporta. Rezultat toga jeste da kod ovog oblika transporta ne morate da čekate da celokupni tovarni prostor kamiona bude popunjen kako bi zbirni transport robe Litvanija bio izvršen..

Prema tome, niste u obavezi da čekate popunjenost celog kapaciteta kamiona da bi vaša pošiljka bila otpremljena na željenu adresu. Upravo zato je zbirni transport robe Litvanija efikasan vid isporuke. Vaša pošiljka se otprema u relativno kratkom vremenskom roku. Pored toga, kod LTL prevoza robe Litvanija u svakom trenutku možete računati na tačno vreme isporuke pošiljke na krajnju destinaciju.

SIGURNOST TRANSPORTA

Bezbednost sadržaja vaše robe tokom prevoza takođe predstavlja jednu od glavnih karakteristika zbirnog transporta robe Litvanija. Kada razmatrate opciju transporta robe do i iz Litvanije, jedan od krucijalnih faktora koji treba da uzmete u obzir jeste bezbednost sadržaja vaše pošiljke. LTL transport robe Litvanija pruža vam tu mogućnost da vaša pošiljka bude transportovana bez gubitka kvaliteta njenog sadržaja.

Osim toga, sigurnost ovog oblika prevoza robe na relaciji Srbija – Litvanija ogleda se i u drugim stvarima. Pre transporta i utovara, vaša roba se pakuje u specijalne palete ili zaštitne sanduke. Samim tim dolazi do povećanja stepena zaštite vaše pošiljke za vreme transporta. Dalje, na vašu pošiljku se stavljaju i dodatni zaštitni omoti, kako bi bezbednost sadržaja robe bio još veći! Samim tim, gotovo da se u celosti redukuje bilo kakav bezbednosni rizik od oštećenja ili gubitka robe.

zbirni transport robe Litvanija Firby Logistic 3

Kao što smo već naglasili, manevrisanje vašom robom tokom transporta do ili iz Litvanije zaista je minimalno. Ali, ako želite da bezbednost vaše robe bude makismalna pre, za vreme i nakon transporta, onda je neophodno da angažujete specijalizovanu kompaniju za organizaciju i transport robe.

ISPLATIVOST

Zbirni transport robe Litvanija predstavlja ekonomičan oblik transporta. Drugim rečima, zbirni kamionski prevoz Litvanija omogućava vam da napravite troškovnu uštedu. Ne samo da sa ostalim pošiljaocima delite utovarni kapacitet kamiona, vi ujedno sa njima delite i ukupne troškove transporta. Samim tim, LTL transport robe Litvanija jeste cenovno povoljno rešenje na relativno dužim relacijama kakva je između Srbije i ove baltičke države.

Za razliku od pomenutog FTL transporta, kod zbirnog (LTL) transporta Litvanija ne plaćate najam celokupnog kamiona, odnosno njegovog utovarnog prostora. U vaš trošak ulazi zakup dela tovarnog kapaciteta kamiona u kojem se nalazi vaša roba, odnosno koji vaša pošiljka popunjava. Drugim rečima, cena transporta biće direktno proporcinalna zapremini (kubikaži) vaše robe, odnosno delu prostora kamiona koji ona zauzima.

Isplativost zbirnog transporta robe do i iz Litvanije ogleda se i u sledećem. Naime, grupisanje pošiljki različitih pošiljalaca u istom kamionu za posledicu ima smanjenje ukupne količine goriva koje je neophodno za transport. Drugim rečima, neće se svaka individualna pošiljka otpremati posebnim transportnim sredstom, već samo jednim, grupnim – kamionom. Samim tim, doći će do smanjenja broja vozila na putu u saobraćaju.

Pored toga, zbirni kamionski prevoz Litvanija smanjuje potrebu za skladištenjem robe u magacinskom prostoru. Za pošiljke manjih dimenzija ili za manju količinu robe ne postoji potreba ostavljanja i čuvanja u skladištu na duži ili kraći vremenski rok.

Ekonomičnost zbirnog prevoza robe Litvanija jedan je od indikatora da vaše poslovanje i te kako može biti još uspešnije, bolje i profitabilnije. 

OSTALE PREDNOSTI

Angažovanjem sertifikovane kompanije koja se profesionalno bavi transportom robe do/iz Litvanije, moći ćete da pratite status svoje robe i lokaciju kamiona u realnom vremenu. Ove kompanije investiraju u svoju mehanizaciju, opremu, transportna sredstva, vozni park i ljudstvo. Na taj način, one pružaju svojevrsnu garanciju da će se zbirni transport robe Litvanija organizovati i realizovati efikasno, kvalitetno i u kratkom vremenskom periodu.

Zbirni transport robe do/iz Litvanije je i eco-friendly izbor. Kada se roba svih pošiljalaca grupiše u istom kamionu, onda će doći, zbog pomenutog smanjenja broja vozila u saobraćaju, i do smanjenja količine goriva. Kao rezultat dolazi do smanjenja emisije štetnih gasova, što doprinosi očuvanju i održavanju zdrave životne sredine.

Firby Logistic – Vrhunski i povoljan zbirni transport robe Litvanija

Kompanija Firby Logistic je specijalizovana firma koja ima višegodišnje iskustvo u organizaciji i transportu robe. Za sve naše klijente organizujemo i realizujemo brz, kvalitetan i efikasan transport robe Litvanija! Naime, transport robe do Litvanije, kao i transport robe iz Litvanije spadaju u našu specijalnost, kao deo standardne usluge transporta još od osnivanja naše kompanije. Kamioni u našem voznom parku gotovo na svakodnevnom nivou prevoze bilo koju vrstu robe do/iz Litvanije.

Zato smo u mogućnosti da vam ponudimo transport robe Litvanija po najpristupačnijim cenama na tržištu!

Uspostavili smo odličnu poslovnu saradnju sa velikim brojem partnera i agenata širom sveta. Zahvaljujući širokoj mreži poslovnih saradnika, za vas možemo organizovati bezbedan i vrhunski transport robe Litvanija sa bilo koje destinacije na svetu! Vršimo i organizujemo kako uvoz robe Litvanija, tako i izvoz robe Litvanija. Za svakog klijenta ponaosob posebno izrađujemo detaljan i temeljan plan transporta, kao i optimalnu i isplativu rutu transporta, u cilju smanjenja vaših troškova! 

Raspolažemo sa svim onim što je neophodno za kvalitetan i bezbedan transport robe do i iz Litvanije. Kontinuirano godinama ulažemo u našu opremu, vozila, mehanizaciju i ljudstvo, a posedujemo i sve dozvole i odobrenja za međunarodni transport Litvanija. Svakom klijentu nudimo organizaciju i transport konvencionalnih tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih, kao i transport specijalnih tereta. Sa nama i uz nas se možete osloniti na vangabaritni transport robetransport opasne (ADR) robetransport lako kvarljive robefrigo transport robe i slično.

Organizacija i transport robe Litvanija

Pored zbirnog kamionskog transporta robe, prevoz vaše pošiljke do ili iz Litvanije možemo organizovati i na druge načine:

  • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan oblik transporta (drumskiavioželeznički ili vodni). Na taj način izbegavamo dodatni pretovar ili prepakivanje robe, čime se smanjuje vreme koje je potrebno za transport robe Litvanija;
  • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih oblika saobraćaja. I ovde klijentima smanjujemo vreme i troškove transporta, zbog čega je kombinovani transport robe jedan od najboljih vidova međunarodnog transporta robe Litvanija;.
  • Kontejnerski transport robe. U zavisnosti od zahteva klijenata, ovaj vid transporta možemo organizovati kao direktni ili kombinovani. Ovde bismo posebno izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe. S obzirom na to da se tada prevozi manja količine robe, klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog sredstva.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Firby Logistic svim svojim klijentima pruža i dopunske, odnosno prateće usluge koje znatno olakšavaju proceduru transporta robe do/iz Litvanije.

Ukoliko želite kvalitetan, pouzdan i siguran transport robe Litvanija, možete nam već sada poslati svoj upit! Svakako, ne ustručavajte se da nas pozovete ili pošaljete e-mail, ako imate dodatnih pitanja, dilema ili nedoumica. Naše ljubazno osoblje će vam odgovoriti u najkraćem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *