transport robe Poljska Firby Logistic 1

Transport robe Poljska – Pun utovar

Ukoliko želite da prevezete svoju robu do/iz Poljske, imajte u vidu da je kamionski transport robe Poljska, sa akcentom na pun utovar, jedan od najboljih načina da to i učinite. Saznajte u našem blogu i zbog čega je ovaj vid prevoza na relaciji Srbija – Poljska efikasan.

Poljska je država u centralnoj Evropi. Teritorija ove države prostire se od Baltičkog mora na severu do Sudeta i Karpata na jugu. Graniči se sa Litvanijom i Rusijom (Kalinjingradska oblast) na severoistoku, a Belorusijom i Ukrajinom na istoku. Slovačka i Češka čine poljske južne susede, dok se ova država na zapadu graniči sa Nemačkom. Poljska je podeljena na 16 administrativnih provincija koje se nazivaju vojvodstva i prostire se na površini od 312.696 kilometara kvadratnih. Sa stanovništvom koje broji više od 38 miliona ljudi, Poljska je peta najnaseljenija država članica Evropske unije. Varšava je glavni grad ove države i ujedno njena najveća metropola.

Treba istaći da je Poljska vrlo atraktivna država, odnosno lokacija za uvoz i izvoz robe. Ima veoma razvijeno domaće tržište, nisku stopu nezaposlenosti i 6. najveću ekonomiju u Evropskoj uniji, posmatrano po nominalnom BDP-u. Takođe, privreda ove zemlje jedna je od najbrže rastućih u EU. U strukturi BDP-a, oko 61 odsto pripada tercijarnom uslužnom sektoru, 31 odsto čini udeo u industriji i proizvodnji, a preostalih 8 odsto odlazi na poljoprivredni sektor.  Poljska je 20. najveći izvoznik robe i usluga u svetu. Ova država najviše izvozi mašine, nameštaj, prehrambene proizvode, odeću, ouću, kozmetiku i video-igrice.

Već na osnovu svega navedenog možete naslutiti da je transport robe Poljska jedno od najboljih rešenja za rast i razvoj vašeg poslovanja.

Kamionski transport robe Poljska 

Kada su u pitanju ekonomski odnosi Srbije i Poljske, treba reći da, prema zvaničnim podacima, postoji interes obe države za dalje unapređenje saradnje. U 2020. godini, spoljnotrgovinska razmena između naše dve zemlje iznosila je oko 1.328 milijarde evra. Od toga, udeo Srbije u izvozu iznosio je 562.782 miliona evra, a u uvozu 765.156 miliona evra.

transport robe Poljska Firby Logistic 2

Dakle, zaključuje se da je prevoz robe do/iz Poljske veoma razvijen, sa tendencijom još većeg rasta. Jedan od najefikasnijih vidova prevoza robe na relaciji Srbija – Poljska jeste drumski transport, što je i praksa potvrdila. Da budemo još precizniji, tu podrazumevamo kamionski transport robe Poljska.

Zašto prevoz robe kamionom do/iz Poljske? 

Na prvom mestu, ovaj vid transporta obezbeđuje da se vaša roba brzo, lako i jednostavno dopremi do bilo koje destinacije i Poljskoj i nazad. Takođe, kamionski prevoz robe iz Poljske, odnosno do Poljske, najpogodniji je i za uslugu transporta po principu „od vrata do vrata“. Prevoz robe kamionom Poljska podrazumeva direktan transport robe. To znači da, ako želite da isporučite svoju robu u Poljskoj, nakon što uđe na tržište ove zemlje, ona se direktno otprema sve do dogovorene adrese, odnosno krajnjeg odredišta. Samim tim, vašom robom se minimalno upravlja i rukuje za vreme transporta, što povećava nivo njene zaštite. Pored toga, isporuka vaše robe kamionom vrši se u najkraćem mogućem roku.

Prema tome, može se slobodno reći da transport robe kamionom do/iz Poljske ispunjava interese kako pošiljaoca, tako i primaoca robe. Dakle, u pitanju je jedno pouzdano, praktično i ekonomično rešenje za transport. U odnosu na železnički, avio ili pomorski transport, kamione, kao prevozna sredstva, karakteriše visok stepen fleksibilnosti za vreme transporta. Tačnije, kamioni se prilagođavaju zahtevima pošiljaoca u pogledu vrste robe, njene težine, dimenzija, kubikaže i slično.

Dakle, do/iz Poljske može se izvršiti transport lako kvarljive robe, transport opasne (ADR) robe, transport vangabaritne robe, frigo transport robe i slično.

Prevoz robe na relaciji Poljska Srbija i prednosti punog utovara

Jedan od najefikasnijih i, uostalom, najboljih načina za kamionski transport robe Poljska jeste putem sistema punog utovara, odnosno solo vozila. Šta tačnije podrazumeva ovaj sistem, šta ga karakteriše i koje su njegove prednosti?

Sistem punog utovara odnosi se na tzv. FTL prevoz robe (Full Truckload). Drugim rečima, roba jednog pošiljaoca kompletno ispunjava ceo tovarni prostor kamiona (šlepera). Dakle, kamion ili više njih (u zavisnosti od količine robe) prevozi robu do/iz Poljske isključivo jedne kompanije, odnosno pošiljaoca. U proeđenju sa FTL transportom, postoji i LTL transport robe (Less Than a Truckload) koji se odnosi na konsolidaciju (grupisanje) pošiljki više različitih pošiljalaca u jednom kamionu.

transport robe Poljska Firby Logistic 3

Transport robe po sistemu punog utovara uglavnom se koristi kod težih, većih ili kabastih pošiljki. Ujedno, ovaj sistem je pogodan i u situacijama kada se otprema količina robe koja je dovoljna da popuni celokupni tovarni prostor kamiona.

Prema tome, ako je vaš zahtev da se do/oz Poljske transportuje veća količina robe, onda je sistem solo vozila pravo rešenje za vas.

Transport robe Poljska i benefiti punog utovara kamiona (solo vozilo)

  • Kao što smo istakli, jako pogodan vid transporta za teške, glomazne i kabaste pošiljke;
  • Tovarni prostor kamiona je veći;
  • Maksimalna efikasnost transporta. Naime, kamion koji transportuje vašu robu po ovom sistemu, direktno i bez odlaganja je isporučuje do krajnje destinacije. Zato je i vreme transporta brže, odnosno rokovi za isporuku su znatno kraći.
  • Vrhunske mogućnosti za transport osetljive robe;
  • Bez limita u pogledu težine ili veličine robe, iz perspektive prevoznika. U određenim slučajevima, kada je količina robe manja od kapaciteta tovarnog prostora kamiona ili je ona manjih dimenzija, prevoznici neće otpremiti tu pošiljku sve dok taj prostor ne bude u potpunosti ispunjen robom. Naravno, ne dešava se ovo uvek u praksi. S druge strane, ukoliko se otprema roba koja, po svojoj kubikaži ili veličini, prelazi zapreminu utovarnog kapaciteta kamiona, ostatak robe se lako može transportovati drugim kamionom.
  • Ekonomičnost. Neretko se dešava da prevoznici nude manje transportne tarife, kada je u pitanju transport robe po sistemu punog utovara.
  • Bezbednost. Kada se vaša roba direktno prevozi do krajnjeg odredišta, to znači da se njome za vreme transprota minimalno rukuje, odosno upravlja. Posledica toga jeste veći stepen zaštite i sigurnosti vaše robe.

Firby Logistic – Kvalitetan i efikasan prevoz robe do/iz Poljske

Imajući u vidu veoma povoljan geografsko-tranzitni položaj ove države, transport robe Poljska predstavlja stalnu i jednu od najtraženijih usluga kompanije Firby Logistic. Pored toga, treba znati da je Poljska odlična destinacija i tranzitna država za bilo koju vrstu robe. Naša kompanija obavlja i organizuje efikasan, kvalitetan i veoma povoljan prevoz robe na relaciji Srbija – Poljska.

Vršimo i organizujemo transport kako konvencionalne robe, tako i specijalnih tereta. Ovo potonje se odnosi na vangabaritni transport robe, transport opasne (ADR) robe, kao i transport robe koje zahteva poseban temperaturni režim.

Imajući u vidu naše višegodišnje iskustvo, kao i razvijenu mrežu saradnika i partnera širom sveta, u stanju smo da svakom klijentu omogućimo najkvalitetniju uslugu transporta do/iz Poljske. Pored toga, u najkraćem roku obezbeđujemo klijentima transportno vozilo i pružamo uslugu prevoza po veoma pristupačnim cenama. Ujedno, za svakog klijenta individualno pravimo poseban plan, optimalnu, ekonomičnu i najpovoljniju rutu transporta, u zavisnosti od vrste robe i zadatih rokova. To činimo kako bismo vam maksimalno smanjili troškove.

Zahvaljujući i više nego uspešnoj poslovnoj saradnji sa brojnim agentima, vašu robu brzo, lako i jednostavno transportujemo. I to do bilo koje destinacije na relaciji Srbija – Poljska. Pored prevoza robe po sistemu punog utovara, ukoliko klijent to zahteva, vašu robu do/iz Poljske možemo transportovati drumskim (zbirnim), železničkim i vazdušnim saobraćajem.

Transport robe Poljska i organzacija prevoza 

U dogovoru sa vama, transport robe Poljska možemo organizovatti kao:

  • Direktni transport – koristeći samo jedan vid prevoza (drumski, železnički, avio ili vodeni). U ovom slučaju, klijentima smanjujemo vreme transporta i troškove, jer se izbegava pretovar i prepakivanje robe;
  • Kombinovani transport – koristeći kombinaciju nekih od navedenih tipova transporta, što predstavlja jedan od najboljih vidova međunarodnog transporta za duže relacije;
  • Kontejnerski transport, koji, u skladu sa zahtevima klijenta, može biti organizovan kao direktni ili kombinovani. Ovde bismo naročito izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe. Tada se prevozi manja količina robe i klijent ne plaća najam celokupnog kontejnera.

Transport robe Poljska i dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Pored osnovne usluge transporta robe do/iz Poljske, svakom klijentu pružamo i dodatne, odnosno prateće usluge:

Ne ustručavajte se da nam pošaljete svoj upit bilo kada, 24/7, ako ste zainteresovani za saradnju sa nama. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica, budite slobodni da kontakitrate sa nama. Sa zadovoljstvom ćemo vam izaći u susret.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor. 

Comments (3)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *