Transport robe Rumunija - Firby Logistic 1

Zbirni transport robe Rumunija

Zbirni transport robe Rumunija sigurno predstavlja jedan od najboljih (ako ne i najbolji) način za prevoz manje količine robe do/iz ove zemlje. Ukoliko je vaša kompanija na bilo koji način povezana sa Rumunijom, zbirni transport robe do/iz Rumunije imaće mnoštvo benefita za vaše poslovanje.

Rumunija je država koja se praktično nalazi na „raskršću“ Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope. Na jugu se graniči sa Bugarskom, a sa Ukrajinom na severu. Ova država se sa Mađarskom graniči na zapadu, a kao što je poznato, svoju jugozapadnu granicu deli sa Srbijom. Na istoku, pored toga što ima izlaz na Crno more, graniči se sa Moldavijom. Prostire se na teritoriji površine 238.397 kilometara kvadratnih, sa populacijom oko 19 miliona stanovnika. To Rumuniju čini šeston državom po broju stanovnika u Evropskoj uniji i 12. po veličini u EU.

U 2019. godini, BDP Rumunije iznosio je 547 milijardi dolara. Prema zvaničnim podacima Svetske banke, ekonomija Rumunije svrstava se među razvijenijim privredama. Nakon ulaska u Evropsku uniju, Rumunija je načinila značajan korak u pogledu razvoja saobraćajne infrastrukture. Treba samo reći da je Rumunija razvila drumsku mrežu dužine skoro 84.000 kilometara. Imajući u vidu ovu činjenicu, kao i geografski položaj, Rumunija je uspela da se nametne kao jedna od najpogodnijih i najprivlačnijih tranzitnih zona.

Međutim, važno je napomenuti da su Srbija i Rumunija, jedna drugoj, značajni ekonomski partneri. Naime, spoljnotrgovinska razmena u 2014. godini između ove dve zemlje iznosila je skoro 1.100 milijardi evra. Pritom, izvoz robe iz Srbije u Rumuniju imao je veći udeo nego uvoz robe iz Rumunije u Srbiju (628 miliona evra izvoz/443 miliona evra uvoz). Bitno je da se i u narednim godinama ovaj trend pozitivnog rasta robne razmene nastavio.

U praksi se pokazalo da je za kompanije, koje uvoze/izvoze robu iz/u Rumuniju, najbolje rešenje zbirni transport robe Rumunija.  Evo i zbog čega.

Zbirni transport robe Rumunija – Šta on uključuje? 

Kada generalno govorimo o zbirnom transportu robe, neretko se tu podrazumeva prevoz robe kontejnerima pomorskim, odnosno vodenim putem. Međutim, s obzirom na to da Srbija ima zajedničku granicu sa Rumunijom, zbirni transport robe iz/do Rumunije podrazumeva vid drumskog transporta. Tačnije, u pitanju je prevoz robe kamionom, koji je ostao ubedljivo najdominantniji vid transporta robe na relaciji Srbija – Rumunija.

To, uostalom, i ne treba da čudi. Jer, kako smo već istakli, Rumunija Srbiji predstavlja značajnog spoljnotrgovinskog partnera u međunarodnim odnosima.

zbirni transport robe Rumunija Firby Logistic 2

Zbirni drumski transport robe Rumunija, odnosno kamionski transport robe Rumunija, drugačije se naziva i LTL transport. To je skraćenica za Less Than Truckload. Zbog svoje efektivnosti, praktičnosti i niskih troškova, veliki broj kompanija se odlučuje baš za ovaj vid prevoza robe. LTL zbirni transport robe iz Rumunije, odnosno do ove zemlje, znači da vaša roba ne zauzima celokupni tovarni prostor kamiona (šlepera, prikolice). Zato je ovaj vid prevoza pogodan za prevoz manje količine robe, budući da se u istom tovarnom prostoru kamiona grupišu pošiljke više različitih kompanija (pošiljlaca).

To dalje znači da za zbirni (kamionski) transport robe Rumunija plaćate zakup samo onog dela prostora kamiona koji zauzima vaša roba. Dakle, troškove jednog prevoza delite sa drugim kompanijama, što smanjuje celokupnu cenu tranzita. Upravo zato je zbirni transport robe iz/do Rumunije izuzetno ekonomično rešenje.

Koje su prednosti zbirnog prevoza robe do/iz Rumunije za vaš biznis?

Brojne su prednosti zbirnog transporta robe na relaciji Srbija – Rumunija za vašu kompaniju. Navešćemo samo neke od najvažnijih.

 1. Manji trošak i cena transporta. Ekonomičnost, finansijska isplativost i ušteda na troškovima najznačajnije su prednosti ovog vida transporta do/iz Rumunije. Kao što smo rekli, plaćate samo deo prostora kamiona koji vaša roba zauzima. Takođe, smanjuje se potreba za skladištenjem robe, što takođe redukuje troškove transporta.
 2. Pristup profesionalnoj ekspertizi. Ukoliko angažujete profesionalizovanu i licenciranu agenciju za prevoz robe, znajte da ćete dobiti najveći kvalitet usluge zbirnog drumskog transporta robe Rumunija.
 3. Brže vreme isporuke. Ne morate da čekate da se ceo kamion napuni sa robom, kako bi se transport robe Rumunija realizovao. Dakle, tačno vreme isporuke robe, do bilo koje lokacije u ovoj zemlji, zagarantovan vam je.
 4. Sigurnost i zaštita robe koja se šalje. Pre nego što se utovari u kamion, roba se pakuje u palete ili sanduke. Na taj način, povećava se stepen bezbednosti i zaštite robe od eventualnih negativnih spoljašnjih uticaja. Dakle, rizik od gubitka kvaliteta robe sveden je na minimum.
 5. Uvek ćete biti u toku sa lokacijom vaše pošiljke. Zbirni transport robe Rumunija, ako odlučite da angažujete kvalifikovanu agenciju za transport robe, omogućava vam da uvek pratite status svoje pošljke, ali i da se kompletno posvetite svom poslovanju.
 6. Eco-friendly rešenje. Budući da više prevoznika grupiše svoju robu u jedan kamion, samim tim se redukuju i štetne emisije gasova. To je, ujedno, i finansijska ušteda, jer se štedi na troškovima goiva.

Firby Logistic – Očekujte kvalitetni zbirni transport robe Rumunija

Već smo istakli da je Rumunija, zahvaljujući svom infrastrukturnom i geostrateškom položaju, interesantna mnogim kompanija, kada je u pitanju uvoz i izvoz robe. Iz tog razloga, agencija Firby Logistic već dugi niz godina organizuje svakodnevne linije transporta robe do/iz Rumunije. Poznajući rumunsko tržište do detalja, a i zahvaljujući poverenju velikog broja kompanija u naše usluge, Firby Logistic organizuje zbirni transport robe Rumunija, tako da ova usluga bude cenovno pristupačna svima.

Transport robe Rumunija organizujemo i vršimo na kvalitetan i siguran način, u najkraćem roku, birajući najbržu, najekonomičniju i optimalnu rutu prevoza za svakog klijenta ponaosob. Transportujemo sve vrste robe, nevezano od njihove vrste, količine, zapremine ili dimenzija u bilo koji grad ili drugo odredište u Rumuniji. Bukurešt, Temišvar, Konstanca, Kluž-Napoka, Krajova, Jaši, Piteši, Arad… Gde god da je potrebno, Firby Logistic je tu za vas! Brz i efikasan transport robe do/iz Rumunije organizujemo zahvaljujući odličnim poslovnim odnosima koje smo uspostavili sa mnogobrojnim logističkim operaterima širom ove zemlje.

Treba da naglasimo da transport robe iz Rumunije, odnosno transport robe do Rumunije vršimo i organizujemo kako za pravna, tako i za fizička lica. Raspolažemo sa najsavremenijom opremom i transportnim sredstvima, a naši vozači su sertifikovani za prevoz najrazličitije robe.Takođe, posedujemo sve neophodne dozvole za ovaj transport.

S tim u vezi, nudimo vam transport standardne robe – paletizovane ili nepaletizovane. Pored toga, vršimo i organizujemo transport specijalnih tereta, rasutih tereta, transport lako kvarljive robe, transport opasne (ADR) robe, kao i transport vangabaritne robe.

Zbirni međunarodni transport robe Rumunija možemo organizovati kao

 • direktni transport (jedan vid transporta);
 • kombinovani (multimodalni) transport (više vidova transporta)
 • prema vašim potrebama, i kao kontejnerski transport robe.

Direktni i kombinovani zbirni prevoz robe Rumunija smanjuju troškove i vreme transporta.

Dodatne pogodnosti koje nudimo klijentima 

S obzirom na to da smo u stanju da vam u najkraćem roku organizujemo prevoz robe do/iz Rumunije, svim našim klijentima pružamo i dodatne, odnosno prateće usluge. Ove usluge, sveukupno posmatrano, značajno smanjuju proceduru transporta robe. Ujedno, na ovaj način omogućujemo našim klijentima da se u potpunosti posvete svom biznisu, bez brige oko robe, njenog prevoza i isporuke.

Dodatne usluge naše agencije uključuju:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi i njen transport do krajnjeg odredišta (usluga od vrata do vrata);
 • Priprema robe za transport, pakovanje robe, montaža i demontaža;
 • Utovar, istovar i pretovar robe;
 • Skladištenje i transport robe;
 • Obavljanje celokupne papirologije, odnosno vađenje svih neophodnih dokumenata, dozvola i odobrenja za prevoz;
 • Carinjenje robe i obavljanje celokupne carinske procedure;
 • Špedicija i špediterske usluge;
 • Omogućavanje klijentima da prate status svoje pošiljke u bilo kom trenutku;
 • Izveštavanje klijenata o vremenu i mestu prispeća robe;

Firby Logistic brine o vašoj robi i vašem poslovanju. Stoga, budite slobodni da stupite u kontakt sa nama u bilo kom trenutku za dodatne informacije ili pojašnjenja. Ukoliko želite siguran, brz i kvalitetan transport robe Rumunija, pošaljite nam svoj upit (zahtev za ponudu) odmah, a mi ćemo vam u najkraćem roku odgovoriti.

Bez čekanja i bez stresiranja – Firby Logistic je tu da vaše posloivanje podigne na viši nivo! Vaša roba je sa nama u sigurnim rukama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *