zbirni kontejnerski transport robe Kina Firby Logistic 1

Zbirni kontejnerski transport robe Kina

Zbirni kontejnerski transport robe Kina jedan je od najboljih načina za prevoz relativno manje količine robe putem brodskih kontejnera do i iz ove azijske zemlje. Ukoliko želite da isporučite robu do ili iz Kine, a koja ne ispunjava kompletan kapacitet kontejnera, kao transportne jedinice, zbirni kontejnerski prevoz robe Kina je pravo rešenje za vas. Saznajte u našem daljem tekstu koje su sve prednosti ovog oblika kontejnerskog transporta.

Privreda Kine mogla bi da se opiše kao meštovita socijalističko-tržišna ekonomija sa višim srednjim prihodima koja uključuje ekonomsko planiranje kroz industrijsku politiku i strateške planove. Kina je država koja ima drugu najveću i najrazvijeniju ekonomiju na svetu, posmatrano iz ugla BDP-a (18.32 triliona dolara u 2022. godini). Isto tako, Kina ima najveću svetsku ekonomiju u pogledu pariteta kupovne moći. Ova država je imala udeo u strukturi globalnog tržišta 18.6 odsto u 2022. godini u pogledu pariteta kupovne moći, i 18 odsto nominalno u istoj godini.

Mnogi analitičari tvrde da je kineski ekonomski model jedan od glavnih primera državnog kapitalizma u 21. veku. Privredu čine državna preduzeća i kompanije sa mešovitim vlasništvom, kao i veliki domaći privatni sektor i otvorenost prema inostranim firmama. Nedavno je Kina prestigla ekonomiju Evropske unije 2021. godine.

Kina je najveća svetski proizvođač i izvoznik robe. Kinesko tržište je najbrže rastuće potrošačko tržište na svetu, a ova država je drugi po veličini uvoznik robe na svetu. Kina je takođe najveći svetski potrošač brojnih proizvoda, i čini oko polovine globalne potrošnje metala. Sve u svemu, u pitanju je najveća trgovačka nacija na svetu koja ima izuzetno istaknutu ulogu u međunarodnoj trgovini. Zato i ne treba da čudi što je kontejnerski transport robe Kina veoma dobro razvijen sa tendencijom kontinuiranog rasta.

Šta podrazumeva zbirni kontejnerski transport robe Kina? 

Zbirni kontejnerski transport robe Kina (LCL  – Less Than Container Load – prevoz) podrazumeva vodni transport relativno manje količine, zapremine ili obima robe koja se prevozi u specijalnim jedinicama – kontejnerima. To znači da roba koju kompanija pošiljalac otprema zauzima ne ceo, već samo jedan deo brodskog kontejnera. Drugim rečima, pošiljaočeva roba deli prostor i kapacitet kontejnera sa robom drugih pošiljalaca, kako bi mogla da se ispuni celokupna zapremina ovih transportnih jedinica. To znači da se vaša roba pakuje u manje palete ili specijalne sanduke, koji se potom utovaraju u kontejner u luci utovara/ukrcaja.

zbirni kontejnerski transport robe Kina Firby Logistic 2

Na taj način, ne samo da delite utovarni prostor kontejnera sa drugim firmama pošiljaocima, već sa njima delite i troškove ovog oblika prevoza. Tačnije, vi plaćate zakup samo onog dela prostora kontejnera koji je popunjen vašom robom, a ne celokupnog kontejnera kao u slučaju FCL transporta robe Kina (prevoz punih kontejnera). Upravo ovaj faktor čini zbirni kontejnerski transport robe Kina ekonomičnim i isplativim oblikom transporta.

Dakle, zbirni kontejnerski prevoz robe Kina ima sledeće karakteristike:

 • Vid pomorskog prevoza koji je optimalan za manje pošiljke, odnosno manju količinu robe;
 • LCL pošiljke se naplaćuju na osnovu količine prostora koji zauzima vaša roba u kontejneru, izraženo u kubnim metrima;
 • Cena LCL pošiljke do ili iz Kine je srazmerna veličini kapaciteta kontejnera u kojem se nalazi vaša roba. Taj kapacitet načelno mora da ispunjava uslov od jednog kubnog metra u većini slučajeva;
 • Ekonomičan oblik međunarodnog prevoza robe, isplativija alternativa u odnosu na FCL (Full Container Load) pošiljke;
 • Zbirni kontejnerski transport robe Kina je način isporuke robe koji se koristi kada vaša teretna pošiljka nije dovoljno velika da napuni kontejner visine od 6 ili 13 metara;

Zašto izabrati zbirni kontejnerski prevoz robe Kina? 

Brojne su prednosti zbirnog kontejnerskog transporta Kina. LCL transport robe Kina omogućava preduzećima, pre svega, da naprave uštedu u svom budžetu prilikom transporta. Umesto da zakupite ceo kontejner, možete uzeti u najam samo deo kontejnerskog prostora.

Cene su uvek proporcionalne zapremini kontejnera u kojem se nalazi vaša roba. Dakle, tačno možete da iskalkulišete koliko novca ćete morati da izdvojite za ovaj oblik transporta. Težina robe je tek sekudarni faktor koji u najvećem broju slučajeva ne utiče na cenu transporta. Ukoliko se vaša pošiljka približava zapremini od 10 kubnih metara, onda bi možda bolje bilo uzeti u obzir FCL transport robe Kina. Međutim, najbolji način za proveru tačne cene (u zavisnosti od zapremine i vrste vaše robe koju šaljete) jeste da se konsultujete sa sertifikovanom i pouzdanom kompanijom za organizaciju i prevoz robe.

Zbirni kontejnerski transport robe Kina je odlična opcija ukoliko šaljete manju količinu robe, manji broj proizvoda ili robu manjih dimenzija. Kod ovog oblika transporta, vaša roba se grupiše ili konsoliduje sa robom drugih pošiljalaca u istom kontejneru. Praksa je pokazala da je zbirni prevoz robe kontejnerima iz Kine izuzetno korisno rešenje za kompanije koje se prvi put bave uvozom robe. Isto tako, ovo je odličan izbor i za mala preduzeća koja tek ulaze u globalnu trgovinu.

zbirni kontejnerski transport robe Kina Firby Logistic 3

Kao što smo istakli, minimalni prostor kontejnera koji možete rezervisati i zakupiti za svoju robu jeste 1 kubni metar (100cm x 100cm x 100 cm).

Glavne prednosti zbirnog kontejnerskog transporta robe Kina:

 • Odlična opcija relativno manju količinu robe, s obzirom na to da se vaša pošiljka konsoliduje sa robom drugih pošiljalaca;
 • Ekonomičan izbor, zato što zbirni kontejnerski transport robe Kina znači da se pošiljke otpremaju po manjim cenama (kao što smo gore objasnili).
 • Isporuka manje količine robe znači i redukovanu potrebu za skladištenjem iste, što u celosti utiče na vaše pozitivne finansijke rezultate. Troškove isporuke možete da prilagodite u skladu sa svojim budžetom;
 • Izbegavanje visokih cena avio prevoza;
 • Većina kompanija na svetu radije koristi LCL prevoz robe Kina nego FCL transport robe Kina. Razlog je jednostavan – kada imaju manju količinu robe, odmah je mogu slati. Drugim rečima, ne moraju da čekaju da imaju količinu robe koja je dovoljna da ispuni ceo kontejner kako bi mogli da otpreme svoju robu. S tim u vezi, LCL prevoz robe Kina omogućaa i uštedu u vremenu, bez čekanja;
 • Fleksibilna opcija transporta koja ide ruku pod ruku sa modernim načinom i brzinom prozivodnje i isporuke robe;
 • Pomorski transport robe Kina je ekološki prihvatljivo rešenje, zato što se kontejneri nikada ne prevoze prazni ili poluprazni. Ovo namerno naglašavmo jer isporuka praznih kontejnera jeste praktično rasipničko rešenje, koje troši dosta goriva i zagađuje okolinu bez transportnih efekata. Zbirni kontejnerski transport robe Kina znači da nema praznih kilometraža, a uz to su emisije štetnih gasova znatno niže.
 • Ukoliko vam je neophodan transport robe do ili iz Kine tokom praznika ili drugih bitnih dana u godini, veća je verovatnoća da ćete pronaći opciju za LCL pošiljku, nego za FCL pošiljku.

Firby Logistic – Kvalitetan i bezbedan zbirni kontejnerski transport robe Kina 

Kompanija Firby Logistic je lider u Srbiji i regionu kada je u pitanju kontejnerski transport robe KinaOvaj oblik transporta realizujemo i organizujemo do/iz bilo koje lokacije u Kini. Biramo optimalnu i ekonomičnu rutu za svakog klijenta individualno. Imamo višedecenijsko iskustvo u pogledu transporta robe kontejnersima do Kine, odnosno iz Kine i odlično smo upoznati sa tržištem i infrastrukturom ove zemlje. Više nego uspešna poslovna saradnja mnogobrojnim agentima i partnerima u Kini omogućava nam da svakom klijentu pružimo vrhunsku, kvalitetnu i brzu uslugu transporta robe Kina po najpristupačnijim cenama.

Raspolažemo sa najmodernijom opremom za kontejnerski transport robe Kina. Takođe, posedujemo sve neophodne dozvole i odobrenja za ovaj vid međunarodnog transporta. Pored transporta standardnog tereta, nudimo vam i transport specijalnih tereta kao što su: vangabaritni transport robetransport opasnih materija (ADR), transport lako kvarljive robe, kao i transport robe koja se mora prevoziti pod specijalnim temperaturnim režimom.

Zbirni kontejnerski transport robe Kina (LCL prevoz) u organizaciji kompanije Firby Logistic nudi vam brojne pogodnosti:

 • Brža isporuka robe;
 • Odlična opcija za manje pošiljke;
 • 30 odsto niže cene;
 • Potpuna kontrola pošiljke tokom transporta;
 • Između ostalog, cena LCL pošiljke uključuje osiguranje u luci, istovar i pretovar robe, špediterske usluge, uvoznu taksu CISF, špediterske usluge, skladištenje, CAF (razlika u valutnoj razmeni) i drugo.

Pored zbirnog, obavljamo i transport punih kontejnera do i iz Kine (FCL prevoz). U cenu ovog vida transporta (koja, između ostalog, zavisi i od tipa i veličine kontejnera) ulazi i:

 • Osiguranje i brodski transport,
 • Špediterske usluge u odredišnoj luci,
 • Uvoz i takse;
 • Carina i porezi;
 • Transport do konačne destinacije.

Zašto da izaberete Firby Logistic za kontejnerski transport robe Kina?

Firby Logistic je kompanija koja specijalizovana u pružanju sledećih usluga, kada je u pitanju transport robe kontejnersima do i izKina:

Prilikom transporta robe u Kinu treba se dobro upoznati sa carinskim propisima. To je zato što za određene proizvode postoji zabrana uvoza u Kinu. Govorimo o pojedinim vrstama oružja, municije, vatrometa, eksploziva, određenom voću, povrću i slićno. Kako ne biste imali bilo kakvih problema u vezi sa carinskom procedurom, budite sigurni da će vam Firby Logistic u potpunosti pomoći u ovom procesu.

Naše visokotručno, iskusno i kvalifikovano osbolje spremno je da vam pomogne 24/7. U  stanju smo da vam pružimo najprofesionalniju uslugu pre, za vreme i nakon transporta. Naše profesionalno osoblje staraće se o vašoj robi na najbolji mogući način, kako bi ona ostala bezbedna tokom celokupnog postupka transporta robe do/iz Kine.

Kada je u pitanju (zbirni) kontejnerski transport robe Kina, Firby Logistic svakom klijentu pruža najefikasnija rešenja i za najdelikatniju robu:

 • Vangabaritni teret;
 • Vredni i dargoceni kompadi nameštaja, kao i druge dragocenosti i osetljive stvari;
 • Opasni teret, kao i različite vrste gasova i tečnosti;
 • Namirnice (hrana i piće);
 • Biljke i životinje.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente 

Pored osnovne usluge kontejnersko transporta robe do/iz Kine, svim klijentima nudimo i dodatne (prateće) usluge koje olakšavaju celokupnu proceduru transporta.

Ako vam je neophodan pouzdan, proveren i bezbedan zbirni kontejnerski transport robe Kina, budite slobodni da nam pošaljete svoj upit bilo kada – 24/7. Ukoliko imate bilo kojih dodatnih pitanja i nedoumica kada je u pitanju transport robe Kina, u svakom trenutku možete da kontaktirate sa nama.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *