transport robe kontejnerima Kina Firby Logistic 1

Kontejnerski transport robe do/iz Kine

Transport robe kontejnerima Kina jeste jedan od najsigurnijih i najpouzdanijih načina prevoza bilo koje vrste robe do/iz ove azijske zemlje. Ovaj vid transporta robe za/iz Kine predstavlja optimalno i isplativo rešenje u odnosu cena/vreme transporta. Ako želite da vaš bizns ostvari značajan rast, onda kontejnerski transport robe Kina treba da bude vaš izbor broj jedan. Saznajte i zašto.

Kina, kao što je verovatno mnogima poznato, jeste najmnogoljudnija zemlja na svetu. Nalazi se u Istočnoj Aziji i u ovoj državi živi oko 1.4 milijarde stanovnika. Prostire se na površini od 9. 6 miliona kvadratnih kilometara, što je čini trećom najvećom državom na svetu. Zvanično, Kina je podeljena na 23 provincije, 5 autonomnih regiona, četiri direktno kontrolisana grada, kao i dva specijalna administrativna regiona (Hong Kong i Makao). Glavni grad je Peking, dok je najveći Šangai.

Kina je jedna od ekonomski, politički, vojno i industrijski najjačih i najrazvijenijih država na planeti. Privredna moć ove države u konstantnom je porastu, što se direktno održava i na veliki uvoz i izvoz robe u/iz ove zemlje. Stoga, ne treba da čudi i izuzetni prosperitet u pogledu transporta robe iz Kine za Srbiju i obratno. Samo ćemo spomenuti podatak da je Kina danas zemlja sa drugom najrazvijenijom privredom i tržištem na svetu, gledajući po nominalnom BDP-u koji iznosi oko 15.66 triliona dolara. U pogledu pariteta kupovne moći, kineska ekonomija je najveća na svetu i taj status drži još od 2014. godine, podaci su Svetske banke.

Sve u svemu, Kina je jedna od najzahvalnijih država za transport robe. Štaviše, najveći udeo u transportu robe Azija čini prevoz robe do/iz Kine.

Zašto treba izabrati transport robe kontejnerima Kina?

Transport robe kontejnerima iz/do Kine vrši se, kao što i naziv govori, u specijalizovanim transportnim jedinicima – kontejnerima. Drugim rečima, u pitanju prekooneanski (vodni) transport robe kargo brodovima koji ima mnogobrojnih prednosti za pošiljaoca, ali i za primaoca robe.

transport robe kontejnerima Kina Firby Logistic 2

Pogledajmo o kojim prednostima se radi.

EFIKASAN I EKONOMIČAN TRANSPORT ROBE DO BILO KOJE TAČKE U KINI 

Kontejner jeste kompaktna transportna jedinica u kojoj se nalazi celokupna roba koja se prevozi do/iz Kine. Pregled robe vrši se pre samog utovara i ukrcavanja. Nakon toga, roba, koja je utovarena u kontejner, ne zahteva bilo kakva dodatna manevrisanja i ispitivanja. Drugim rečima, transport robe kontejnerima Kina jedan je od najefikasnijih vidova transporta.

Pored toga, na spoljašnjem delu kontejnera, u teretnim brodovima, nalaze se detaljne informacije i podaci o robi koja se prevozi. Primalac robe, kao i carinici, na taj način može veoma lako identifikovati kontejner u kojem se nalazi roba njemu namenjena.

MAKSIMALNA BEZBEDNOST ROBE 

Jedna od najvećih prednosti kontejnerskog transporta robe Kina jeste apsolutna bezbednost i sigurnost robe. Naime, kontejneri pružaju vrhunsku zaštitu robi koja se nalazi u njemu. Nakon što se roba utovari u kontejner, on se zatvara. To znači da su kontejneri, naročito ako se šalje lako kvarljiva roba (sirovine, hrana, namirnice…), najbolje rešenje za dugačke relacije, budući da sprečavaju ulazak „stranih tela“ u sadržaj kontejnera.

U vezi sa tim, kontejneri održavaju kvalitet robe za sve vreme transporta robe do/iz Kine. Odnosno, ove transportne jedinice pružaju zaštiti robi od spoljašnjih neželjenih efekata, kao što su ekstremna hladnoća ili toplota, požar, krađa i druge sigurnosno-rizične okolnosti. Treba napomenuti da se kontejneri izrađuju od izuzetno izdržljivih materijala, što znači da oni štite robu od gubitka kvaliteta i propadanja.

FLEKSIBILNOST NA KOJU SE MOŽETE OSLONITI 

Kontejnerski transport robe Kina jedan je od najprilagodljivijih vidova transporta robe. Putem ovog tipa prevoza, možete transportovati veću količinu robe (FCL – pun kontejnerski utovar) i manju količinu robe (zbirni prevoz – LCL). Naravno, kontejneri su različitih dimenzija, te postoje i manji kontejneri sa prevoz manjeg obima robe. Pored standardne, kontejnerima se može izvršiti transport opasne (ADR) robe, čineći ovaj vid prevoza veoma fleksibilnim i svestranim.

Kontejnerski transport robe do/iz Kine i njegove vrste

Transport robe kontejnerima Kina deli se na dve vrste:

 1. Pun kontejnerski transport robe Kina (FCL – Full Container Load);
 2. Zbirni kontejnerski transport robe Kina (LCL – Less Than Container Load);

U prvom slučaju, vaša roba zauzima celokupni tovarni prostor kontejnera. Postoje brojne administrativno-tehničke obaveze koje treba uraditi kada je u pitanju FCL transport robe Kina (pun utovar). Međutim, ne morate da brinete. Sve što treba da uradite jeste da angažujete specijalizovanu kompaniju za transport robe i ona u potpunosti preuzima sve te obaveze.

transport robe kontejnerima Kina Firby Logistic 3

Između ostalog, te obaveze podrazumevaju: zakup prostora na kontejnerskom brodu, organizovanje popunjavanja teretnice i izvoznog carinjenja, predaja punog kontejnera agentu brodara u luci siporuke, organizovanje istovara kontejnera i drugo.

U drugom slučaju, vaša roba zauzima samo deo tovarnog prostora kontejnera. Drugim rečima, vi delite robu u tovarnom prostoru kontejnera sa drugim kompanijama (pošiljaocima), što znači da istovremeno delite i troškove prevoza sa njima. Dakle, u pitanju je vrlo efikasna i ekonomična opcija za manje pošiljke, s obzirom na to da plaćate najam samo dela prostora kontejnera koji zauzima vaša roba. Manja količina robe ujedno znači i nižu cenu transporta kod LCL prevoza.

Firby Logistic – Izaberite najsigurniji i najpovoljniji transport robe kontejnerima Kina

Kompanija Firby Logistic spada u lidere u regionu (i šire) kada je u pitanju transport robe kontejnerima Kina.

Ovaj vid transporta obavljamo i organizujemo do/iz bilo koje lokacije u ovoj državi, birajući optimalnu i ekonomičnu rutu za svakog klijenta individualno. Posedujemo dugogodišnje iskustvo u pogledu transporta robe Kina – Srbija i veoma dobro smo upoznati sa kineskim tržištem. Saradnja mnogobrojnim agentima i poslovnim partnerima u Kini pruža nam to zadovollsjtvo da svakom klijentu omogućimo najbolju uslugu prevoza robe za/iz Kine po najpristupačnijim cenama.

U nas se možete pouzdati, jer raspolažemo sa najsavremenijom opremom za kontejnerski transport robe. Takođe, posedujemo sve neophodne dozvole i odobrenja za ovaj vid transporta. Pored konvencionalne robe, nudimo vam i transport specijalnih tereta kao što su: vangabaritni transport robe, transport opasnih materija, kao i transport robe koja se mora prevoziti pod specijalnim temperaturnim režimom.

Kontejnerski transport robe Kina u našoj organizaciji podrazumeva:

 • Pun kontejnerski transport robe (FCL prevoz). U cenu ovog vida transporta (koja, između ostalog, zavisi i od tipa i veličine kontejnera) ulazi i: osiguranje i brodski transport, špediterske usluge u odredišnoj luci, uvoz i takse, carina i porezi, kao i transport do konačne destinacije.
 • Zbirni kontejnerski transport robe (LCL prevoz). Prednosti ovog vida transporta su mnogobrojne: brža ,isporuka, pogodnost za manje pošiljke, 30 odsto niže cene, potpuna kontrola pošiljke tokom transporta. Između ostalog, cena LCL pošiljke uključuje osiguranje u luci, istovar i pretovar robe, špediterske usluge, uvoznu taksu CISF, špediterske usluge, skladištenje, CAF (razlika u valutnoj razmeni) i drugo.

Razlozi zbog kojih je Firby Logistic pravo rešenje za vas

Firby Logistic je kompanija koja specijalizovana u pružanju sledećih usluga, kada je u pitanju transport robe Kina:

Treba naglasiti da se pri transportu robe u Kinu treba dobro upoznati sa carinskim propisima. Naime, za određene proizvode postoji zabrana uvoza u Kinu. Govorimo o pojedinim vrstama oružja, municije, vatrometa, eksploziva, određenom voću, povrću i slićno. Kako ne biste imali bilo kakvih problema u vezi sa carinskom procedurom, budite sigurni da će vam Firby Logistic u celosti pomoći u ovom procesu.

Naše visokotručno, iskusno i kvalifikovano osbolje spremno je da vam pomogne 24/7. Dakle, u stanju smo da vam pružimo najprofesionalniju uslugu pre, za vreme i nakon transporta. Naše posvećeno osoblje staraće se o vašoj robi na najbolji mogući način, kako bi ona ostala bezbedna tokom celokupnog postupka transporta robe do/iz Kine.

Kada je u pitanju transport robe kontejnerima Kina, Firby Logistic svakom klijentu omogućuje najbrže rešenje i za najzahtevniju robu:

 • Vangabaritni teret;
 • Vredni i dargoceni kompadi nameštaja, kao i druge dragocenosti i osetljive stvari;
 • Opasni teret, kao i različite vrste gasova i tečnosti;
 • Rasuta, odnosno difuzna roba;
 • Namirnice (hrana i piće);
 • Biljke i životinje.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente 

Pored osnovne usluge kontejnerskog transporta robe za/iz Kinu, Firby Logistic svim klijentima nudi i dodatne (prateće) usluge koje olakšavaju i pojednostavljuju celokupnu proceduru prevoza.

Na prvom mestu, transport robe kontejnerima Srbija – Kina obavljamo i organizujemo kao uslugu transporta po principu „od vrata do vrata“. Drugim rečima, vašu robu preuzimamo na dogovorenoj adresi, a potom je drumskim, železničkim ili avio prevozom transportujemo do luke ukrcavanja. Nakon toga, organizujemo iskrcavanje robe u luci iskrcaja i organizujemo prevoz robe i istovar do konačne destinacije.

Takođe, dodatne koje usluge koje pružamo uključuju i:

 • Priprema za transport i pakovanje robe;
 • Montaža i demontaža robe;
 • Utovar, pretovar i istovar robe;
 • Skladištenje robe;
 • Špedicija i distribucija;
 • Pribavljanje svih relevantnih dokumenata i dozvola, odnosno obavljanje celokupne administrativno-tehničke papirologije;
 • Carinjenje robe;
 • Obaveštavanje klijenta, na njegov zahtev, o lokaciji transportnog sredstva (broda) i stanju robe;
 • Izveštavanje klijenata o vremenu i mestu prispeća robe.

Budite slobodni da nam u bilo kom trenutku, 24/7, ako ste zainteresovani za saradnju, pošaljete svoj zahtev za ponudu. Ukoliko imate bilo kojih pitanja, nedoumica ili dilema po pitanju transporta robe Kina, pozovite nas, a mi ćemo vam vrlo rado i vrlo brzo izaći u susret.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor. 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *