prevoz robe Belorusija Firby Logistic 1

Prevoz robe Belorusija

Ukoliko vam je neophodan brz, efikasan i kvalitetan prevoz robe Belorusija, kompanija Firby Logistic je tu da vas podrži u ovoj proceduri – od pripreme za transport sve do isporuke robe na adresu primaoca. Saznajte u našem tekstu kako se obavlja, oje su prednosti kamionskog transporta robe do i iz Belorusije, kao i koju robu možete sve isporučite.

Još krajem 90-ih godina prošlog veka, Belorusija je postigla značajan napredak u ekonomskim reformama i stabilizaciji. Do 2008. godine Belorusija je pokazivala snažan rast sa rastom BDP-a za 8.3 odsto godišnje. Rast je tada značajno usporen zbog globalne ekonomske krize, a zemlja je prošla kroz period ponavljajuće makroekonomske nestabilnosti. Međutim, već 2013. godine, početna makroekonomska stabilnost države se obnavlja.

Belorusija je članica Ujedinjenih nacija od 1945. godine, a takođe deo Zajednice nezavisnih država (ZND) koja je nastala nakon raspada Sovjetskog Saveza. Isto tako, ova zemlja je članica Evroazijske ekonomske unije koja danas uključuje Jermeniju, Belorusiju, Kazahstan, Kirgistan i Rusiju. Zajednica je stvorena da garantuje slobodu kretanja među zemljama članicama.

Prioritetni sektori beloruske privrede uključuju mašinstvo i obradu metala, preradu nafte, hemijsku i petrohemijsku industriju, električnu energiju, robu široke potrošnje i preradu hrane, drvnu i drvnu industriju. Trgovina, usluge i industrijski sektor su glavni izvori ekonomskog razvoja zemlje. U 2015. godini, proizvodni sektor je iznosio 41,4 odsto BDP-a, a usluge 47,7 odsto BDP-a. Udeo Belorusije u izvozu u BDP je 73,3 odsto, a više od polovine izvezene robe čine industrijski proizvodi.

Sirovine ostaju glavni uvozni materijal, a većina dolazi iz Ruske Federacije. Pored toga, beloruski uvoz uključuje mašine, opremu, mineralne proizvode, metalne proizvode i prehrambene proizvode. Već nekoliko decenija Belorusija je jedan od najvećih svetskih proizvođača kombajna, traktora, laneniuh vlakana, krompira i rudarskih kamiona.

Kamionski prevoz robe Belorusija – Prednosti

Najbolji način za prevoz robe Belorusija jeste, zapravo, drumski transport robe Belorusija. Drugim rečima, ovde se radi o  prevozu robe kamionom na relaciji Srbija – Belorusija.

prevoz robe Belorusija Firby Logistic 2

Više je razloga zbog čega je upravo ovaj oblik prevoza jedan od najefikasniih vidova transporta robe do/iz ove zemlje.

 1. Vaša roba se brzo i lako isporučuje do krajnje destinacije u Belorusji, odnosno Srbiji;
 2. Najefikasniji oblik transporta za jedinstvenu uslugu prevoza po principu „od vrata do vrata“;
 3. Najprikladniji oblik transporta za tzv. direktan transport robe. Naime, onog trenutka kada se vaša pošiljka nađe na tržištu Belorusije, odnosno Srbije, ona se direktno isporučuje do krajnje adrese primaoca. To znači da će upravljanje robom za vreme transporta biti minimalno, što kamionski prevoz robe do/iz Belorusije čini sigurnim i bezbednim rešenjem;
 4. Vaša popiljka se otprema i isporučuje u najkraćem mogućem roku.

Takođe, prevoz robe Belorusija je praktičan, pouzdan i ekonomičan transporta. U poređenju sa železničkimkontejnerskim i avio saobraćajem, kamione karakteriše visok nivo fleksibilnosti tokom prevoza. Tačnije, kamioni se prilagođavaju zahtevima pošiljalaca u pogledu vrste robe, njenih dimenzija, zapremine, mase i slično. To znači da se do/iz Belorusije može vršiti transport opasne (ADR) robelako kvarljive robevangabaritnog teretafrigo transport i slično.

Postoje dva vida kamionskog prevoza robe do i iz Belorusije:

 • FTL prevoz robe Belorusija (solo vozilo – pun utovar);
 • LTL transport robe Belorusija (zbirni transport – zbirni utovari).

FTL transport robe Belorusija (pun utovar – solo vozilo)

FTL (Full Truck Load) prevoz robe Belorusija odnosi se na transport pošiljke po sistemu punog utovara, odnosno solo vozila. U ovom slučaju, roba jednog pošiljaoca (kompanije) zauzima celokupni tovarnikapacitet jednog kamiona. Dakle, jedan ili više kamiona (imajući u vidu količinu robe) prevozi robu od isključivo jednog pošiljaoca. Sistem punog utovara (FTL prevoz) u najvećem broju slučajeva koristi se kada je potrebno prevesti veću, težu ili kabastu robu. Ujedno, sistem solo prevoza prikladan je i kada treba isporučiti robu čija je količina dovolja da popuni kompletni utovarni prostor šlepera.

Prednosti punog utovara robe Belorusija

 • Jednostavan transport velike, glomazne i teške robe;
 • Utovarni kapacitet kamiona je veći;
 • Vrhunska efikasnost transporta. Kamion, kao što smo i naglasili, bez odlaganja i direktno prevozi vašu robu do krajnjeg odredišta. Zato je vreme isporuke robe brže, odnosno rokovi za isporuku pošiljke su kraći;
 • Bez limita u pogledu težine ili veličine robe, posmatrano iz ugla prevoznika. Ponekad će se u praksi dogoditi da, kada je količlina robe manja od utovarnog prostora kamiona ili je ona manjih dimenzija od ovog kapaciteta, prevoznici neće transportovati ovu pošiljku sve dok tovarni prostor kamiona ne bude u potpunosti ispunjen. U ovom slučaju, uvek možćete izabrati opciju zbirnog utovara, o kojem će uskoro biti više reči. S druge strane, ako se transportuje roba koja, prema svojoj veličini ili zapremini, prelazi kapacitet tovarnog prostora kamiona, ostatak robe se može lako prevesti drugim kamionom.
 • Isplativost. Kada je u pitanju prevoz robe Belorusija po sistemu pnog utovara, neretko se događa da prevoznici nude i manje prevozničke tarife;
 • Sjajan oblik transporta za osetljivu robu;
 • Bezbednost i sigurnost. Vašom pošiljkom se za vreme transporta manevriše i rukuje minimalno, budući da se ona isporučuje direktno do krajnje adrese primaoca. To znači da će i nivo zaštite kvaliteta i sadržaja robe tokom transporta biti veći.

LTL prevoz robe Belorusija (zbirni utovari)

LTL (Less Than a Truckload) kamionski prevoz robe Belorusija podrazumeva to da vaša roba ispunjava samo deo tovarnog prostora kamiona. Dok ostali deo utovarnog kapaciteta svojim pošiljkama popunjavaju drugi pošiljaoci, odnosno kompanije. LTL transport robe do i iz Belourusije odnosi se, dakle, na zbirni prevoz robe Belorusija. U ovom slučaju, vaša roba se šalje u posebnim paletama ili zaštitnim sanducima, što znači da je zbirni prevoz robe Belorusija idealno rešenje za manje pošiljke, odnosno manju količinu robe.

prevoz robe Belorusija Firby Logistic 3

Kod zbirnog kamionskog transporta, roba više pošiljalaca se grupiše (integracija, konsolidacija) u istom kamionu. Na taj način dolazi i do smanjenja ukupnih troškova transporta, koje u praksi može ići i čak do 30 odsto! Na taj način, zbirni transport robe Belorusija jeste i ekonomično i profitabilno rešenje za vašu kompaniju.

Prednosti LTL prevoza robe Belorusija

 • Brzina isporuke. Budući da vaša roba zauzima samo deo utovarnog prostora kamiona, niste dužni da čekate da kompletni kapacitet ovog transportnog sredstva bude popunjen, kako bi prevoz robe do/iz Belorusije bio obavljen. Na taj način, možete računati na brzu isporuku robe u relativno kraćem vremenskom periodu.
 • Bezbednost. Vaša roba se, pre transporta u ili iz Belorusije, pakuje u specijalne palete ili zaštitne sanduke, što omogućava veći stepen zaštite njenog kvaliteta. Pored toga, na robu se stavljaju i dodatni, zaštitni omoti koji smanjuju rizik od bilo kakvih negativnih nepredviđenih okolnosti. Kao i kod FTL transporta, i ovde se vašom robom manevriše minimalno. Međutim, ukoliko želite da bezbednost vaše pošiljke bude na maksimalnom nivou, onda je potrebno da angažujete profesionalizovanu i licenciranu kompaniju za organizaciju i transport robe,
 • Isplativost i ušteda. Ne samo da tovarni prostor kamiona delite sa drugim pošiljaocima, već sa njima istovremeno delite i troškove prevoza. Vi plaćate najam samo onog dela prostora kamiona u kojem se nalazi vaša pošijka. Cena transporta robe Belorusija za jednu kompaniju biće proporcionalna kubikaži robe, odnosno delu tovarnog prostora kamiona u kojem se ona nalazi. Naravno, kada se roba više različitih pošiljalaca konsoliduje u istom kamionu, biće smanjena i ukupna količina goriva koje je potrebna za realizaciju transporta.
 • Ostale prednosti. Ako angažujete specijalizovanu kompaniju za transport robe, moći ćete u svakom trenutku da saznate status svoje robe, kao i lokaciju kamiona, u realnom vremenu. Pored toga, konsolidacija pošiljki u jednom kamionu znači da dolazi do smanjenja emisije štetnih gasova. U ovom slučaju, na putu će biti manje prevoznih sredstava u odnosu na situaciju kada bi se svaka pošiljka transportovala posebnim transportnim sredstvom. Dakle, zbirni kamionski prevoz robe Belorusija nudi viši nivo zaštite životne sredine.

Firby Logistic – Kvalitetan i efikasan prevoz robe do/iz Belorusije

Kompanija Firby Logistic još od osnivanja u svojoj standardnoj ponudi ima uslugu prevoza robe do i iz Belorusije! Već dugi niz godina obavljamo i organizujemo brz, kvalitetan i efikasan transport robe Belorusija. U tom smislu, ukoliko klijent zahteva, vršimo i organizujemo uvoz robe iz Belorusije u Srbiju, ali i izvoz robe u Belorusiju.

Zahvaljujući našem višegodišnjem iskustvu, kao i razvijenoj mreži saradnika, agenata i partnera širom sveta, svakom klijentu omogućavamo maksimalno kvalitetnu i pristupačnu uslugu transporta robe do i iz Belorusije. Obezbedićemo vam u najkraćem roku prevozno sredstvo i omogućiti uslugu transporta sa bilo koje destinacije po veoma povoljnim cenama! Za svakog klijenta individualno temeljno razrađujemo plan transporta i biramo optimalnu i ekonomiču rutu prevoza, imajući u vidu zahteve klijenta, vrstu robe i rokove za transport. To činimo kako bismo klijentima maksimalno smanjili troškove prevoza.

Kontinuirano već dugi niz godina ulažemo u najsavremeniju transportnu opremu, ljudstvo, vozni park i mehanizaciju, kako bismo mogli da obezbedimo pouzdan, praktičan, ekonomičan i siguran prevoz robe Belorusija. Zato smo u stanju da ispunimo čak i najkomplikovanije zahteve klijenata kada je u pitanju prevoz robe do i iz Belorusije

Nudimo vam transport konvencionalnih tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih – kao i transport specijalnih tereta. Drugim rečima, naše usluge, između ostalog, uključuju transport opasnih materijatransport robe hladnjačama, kao i transport vangabaritnog tereta.

Organizacija i prevoz robe Belorusija

Poštujući sve zahteve klijenata, ali i imajući u vidu vrstu robe koja se prevozi, dogovorene rokove, mesta za utovar i istovar robe, transport robe Belorusija, pored drumskog, možemo organizovati i u obliku avioželezničkog i pomorskog transporta. U nastojanju da svim klijentima omogućimo najpovoljniji i najpristupačniji prevoz robe Belorusija, ovaj transport možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumskiželezničkiavio ili vodeni transport). Na ovaj način klijentima smanjujemo troškove i vreme neophodno za transport robe do/iz Belorusije, budući da izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju obavljamo kombinaciju navedenih oblika saobraćaja. Ovo je jedno od najbojih rešenja za međunarodni transport robe na dužim relacijama, kao što je između Srbije i Belorusije. Na ovaj način dolazi do smanjenja troškova prevoza, ali i do skraćenja vremena potrebnog za isporuku robe.
 • Kontejnerski transport robe. Ovaj oblik transporta, u skladu za potrebama i zahtevima klijenata, možemo organizovati kao direktni ili kombinovani transport. Ovde bismo naročito izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog prevoza robe Belorusija. Ovo je najpogodniji oblik transporta kada je neophodno prevesti manje količine robe, s obzirom na to da klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili prevoznog sredstva.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Pored osnovne usluge transporta robe do Belorusije, svim klijentima Firby Logistic nudi i dodatne (prateće) usluge koje pojednostavljuju celokupnu proceduru prevoza.

Pored toga, obavljamo i selidbe stambenih i poslovnih prostora Belorusija, zahvaljujući specijalizovanim vozilima.

Ukoliko vam je potreban efikasan, prvoklasni i kvalitetan prevoz robe Belorusija, budite slobodni da nam bilo kada, 24/7, pošaljete svoj vaš upitAko imate bilo kakvih drugih pitanja ili dilema kada je u pitanju prevoz robe do i iz Belorusije, budite slobodni da kontaktirate sa nama.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *