pun utovar robe Belorusija Firby Logistic 1

Transport Belorusija Srbija – Pun utovar robe Belorusija

Pun utovar robe Belorusija predstavlja jedan od najboljih načina za direktni transport robe na relaciji Srbija – Belorusija. U pitanju je, dakle, solo vozilo koje podrazumeva pun kamionski utovar robe za transport Belorusija – Srbija. Saznajte u našem daljem tekstu šta predstavlja i koje su prednosti transporta robe do i iz Belorusija sa punim utovarom robe.

Belorusija je kontinentalna država u Istočnoj Evropi. Graniči se sa Ukrajinom na jugu, dok Rusija predstavlja njenog severoistočnog suseda. Poljska i Litvanija nalaze se na zapadnoj granici Belorusije, dok se sa Letonijom graniči na severozapadu. Glavni, a ujedno i najveći grad Belorusije je MInsk. Drugi veći gradovi u ovoj držav su Grodno, Gomelj, Brets, Vitepsk… Belorusija se prostire na teritoriji površine od 207. 600 kvadratnih kilometara, dok je oko 25 odsto ove površine pokriveno šumom. Najbitniji izvori prihoda za Belorusiju potiču od pojoprivrednog i industrijskog sektora.

Belorusija je uspostavila trgovinske odnose sa više od 180 država. Naravno, glavni trgovinski partner je Rusija, a udeo u ovoj ekonomskoj razmeni je 45 odsto izvoza i 55 odsto uvoza. Ostale države sa kojima Belorusija tešnje privredno sarađuje jesu članice EU (25% izvoza i 20% uvoza). U 2019. godini, udeo proizvodnje u strukturi BDP-a iznosio je 31 odsto, dok je više od dve trećine ovog iznosa odlazilo na prerađivačku industriju. Zahvaljujući ekonomskim vezama sa Rusijom, Belorusija ima veliko tržište za izvoz svojih proizvoda. Savez sa Rusijom učinio je i to da su nafta i gas, kao glavni energenti, za Belorusiju dostupni po znatno nižim cenama u poređenju sa cenom za države članice Evropske unije. I upravo je to rezultiralo velikim privrednim rastom Belorusije devedesetih godina prošlog veka.

Ujedinjene nacije označile su ekonomiju Belorusije kao brzorastuću privredu. Iz bivšeg SSSR-a, Belorusija je nasledila veoma snažnu industrijsku i poljoprivrednu osnovu. Takođe, u ovoj zemlji su razvijene sve vrste saobraćaja.

Pun utovar robe Belorusija i kamionski transport Belorusija Srbija 

Ako vaša kompanija ima poslovnu saradnju sa jednom ili više firmi u Belorusiji, najbolji vid saobraćaja za transport robe Belorusija jeste drumski prevoz robe. Tačnije, ovde govorimo o kamionskom prevozu robe na relaciji Srbija – Belorusija.

pun utovar robe Belorusija transport Beolursija Srbija Firby Logistic 2

Transport Belorusija i prednosti prevoza robe kamionom do/iz ove države

Veliki je broj razloga zbog kojih je transport robe Belorusija kamionom efikasno, praktično i isplativo rešenje za vaše poslovanje.

 • Brza, laka i jednostavna isporuka vaše pošiljke do bilo koje destinacije u Belorusiji, odnosno Srbiji;
 • Odličan vid transporta kada je potrebno pružiti uslugu prevoza po principu „od vrata do vrata“ (preuzimanje robe na dogovorenoj adresi i njena isporuka do krajnje adrese primaoca);
 • Pogodna opcija za tzv. direktni transport robe (nakon utovara, vaša roba se direktno i bez pretovara ili prepakivanja prevozi do konačnog odredišta);
 • Vrhunska bezbednost sadržaja robe, s obzirom na to da se njome za vreme transporta upravlja minimalno;
 • Isporuka pošiljke do bilo koje lokacije u Belorusiji/Srbiji realizuje se brzo i u najkraćem roku;

Kamionski Belorusija prevoz ispunjava sve interese i pošiljaoca i primaoca robe. Sasvim je izvesno da se ovde radi o ekonomičnoj i pouzdanoj opciji za transport vaše robe. U odnosu na železnički, avio ili vodni transport, kamionski transport Belorusija karakteriše i visok nivo fleksibinosti za vreme prevoza. Kamioni, kao transportna sredstva, prilagođavaju se zahtevima i uslovima pošiljaoca u pogledu vrste i težine robe, njenih dimenzija, kubikaže i slično.

Prema tome, do i iz Belorusije može se obaviti i/ili organizovati transport lako kvarljive robe, transport vangabaritne robe, transport opasne (ADR) robe, frigo transport robe i drugo.

Transport robe Belorusija – Srbija i prednosti punog utovara kamiona 

Jedan od najboljih oblika kamionskog transporta robe na relaciji Srbija – Belorusija jeste tzv. pun utovar robe Belorusija. Šta predstavlja ovaj sistem solo vozila? Šta ga odlikuje i koje su njegove pogodnosti?

Transport robe Belorusija, po sistemu punog utovara, jeste tzv. FTL prevoz robe (Full Truckload). To znači da roba jedne kompanije (pošiljaoca) u potpunosti ispunjava tovarni prostor kamiona, odnosno šlepera. U zavisnosti od količine robe, jedan ili više kamiona prevozi robu isključivo jednog pošiljaoca. Jedna firma, prema tome, uzima u najam, odnosno u zakup kompletni tovarni kapacitet kamiona za svoju robu koja će biti transportovana i isporučena. Naspram FTL transporta Belorusija, postoji i zbirni transport robe (LTL prevoz – Less Than a Truckload). U ovom slučaju roba više pošiljaoca se grupiše u tovarnom prostoru istog kamiona.

pun utovar robe Belorusija transport Beolursija Srbija Firby Logistic 3

Pun utovar robe Belorusija primenjuje se u slučajevima kada je neophodno prevesti teže, kabaste ili veće pošiljke. Osim toga, sistem solo vozila je vrlo efikasna opcija kada je potrebno isporučiti pošiljke čija je količina dovoljna da popuni kompletni tovarni prostor kamiona. Prema tome, sistem punog utovara robe odlično je rešenje kada je potrebno do ili iz Belorusije transportovati veću količinu robe.

Transport i pun utovar robe Belorusija – Prednosti ovog oblika prevoza 

 • Izuzetno dobro rešenje za transport velikih, teških ili glomaznih pošiljki;
 • Utovarni prostor kamiona je veći;
 • Vrhunska efikasnost transporta. Pun utovar robe Belorusija znači da kamion direktno i bez odlaganja transportuje i otprema vašu pošiljku do konačne destinacije. Stoga su i rokovi za transport kratki, odnosno vreme prevoza je znatno brže;
 • Odličan izbor za transport osetljive robe;
 • Bez limita u pogledu dimenzija, kubikaže ili težine robe, posmatrano iz perspektive prevoznika. U praksi se neretko događa da količina robe bude manja u odnosu na utovarni prostor kamiona. Događa se i to da roba bude i manjih dimenzija u odnosu na ovaj kapacitet. Ukoliko pošiljalac ne izabere opciju LTL prevoza (kada bi delio prostor kamiona sa robom drugih kompanija), onda prevoznici neće transportovati vašu robu sve dok utovarni kapacitet ne bude ispunjen kompletno. Ali, ipak se ovo ne dešava uvek u praksi. Ako je potrebno prevesti robu koja, prema svojoj zapremini ili veličini, prevazilazi kapacitet kamiona, ostatak robe se može jednostavno isporučiti drugim kamionom.
 • Ekonomičnost. U slučaju punog utovara robe do/iz Belorusije, često će se dogoditi da prevoznici nude manje prevozničke tarife;
 • Bezbednost. Kao što smo istakli, vaša pošiljka se isporučuje direktno do krajnje adrese primaoca. Samim tim, njome se za vreme prevoza minimalno manevriše (nema pretovara ili prepakivanja), što čini da je stepen zaštite sadržaja vaše pošiljke i njenog kvaliteta izuzetno visok.

Firby Logistic – Brz, kvalitetan i efikasan transport Belorusija 

Kompanija Firby Logistic već duži niz godina organizuje i obavlja kvalitetan, efikasan i bezbedan transport Belorusija. Pun utovar robe Belorusija ulazi u našu standardnu ponudu i uslugu za koju na svakodnevnom nivou primamo upite i koju, na zadovoljstvo klijenata, obavljamo profesionalno, temeljno i odgovorno!

Vršimo i organizujemo transport standardnih – paletizovanih i nepaletizovanih tereta – kao i transport specijalnog tereta. U tom smislu, obavljamo vangabaritni transport robe, transport robe hladnjačama (frigo), transport opasnih (ADR) materija i slično.

Zahvaljujući našem višegodišnjem iskustvu, kao i razvijenoj mreži saradnika, agenata i partnera širom sveta, svakom klijentu možemo pružiti maksimalno kvalitetnu i pristupačnu uslugu transporta robe do i iz Belorusije. Obezbedićemo vam u najkraćem roku prevozno sredstvo i omogućiti uslugu transporta sa bilo koje destinacije po povoljnim cenama! Za svakog klijenta individualno temeljno razrađujemo plan transporta i biramo optimalnu i ekonomiču rutu, u zavisnosti od vrste robe i rokova za transport. To činimo kako bismo klijentima maksimalno smanjili troškove prevoza.

Naša i više nego uspešna i dugotrajna poslovna saradnja sa poslovnim partnerima i agentima omogućuje nam da vašu robu brzo, jednostavno i bez komplikacija transportujemo do bilo koje destinacije u Belorusiji, odnosno Srbiji. Pored punog utovara robe, ukoliko je to vaš zahtev, vašu pošiljku do/iz Belorusije možemo transportovati kao: zbirni drumski transport robe, avio transport robe, železnički transport robe, vodni transport robe.

Transport Belorusija Srbija – Organizacija transporta

Poštujući zahteve klijenata, transport Belorusija Srbija možemo organizvati na sledeći način:

 • Direktni transport. U ovomu slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumski prevoz, železnički prevoz, avio prevoz ili vodni prevoz). Na taj način, klijentima smanjujemo vreme transporta i troškove, budući da se izbegava pretovar i prepakivanje robe;
 • Kombinovani transport. U ovom slučaju koristimo kombinaciju nekih od navedenih oblika prevoza transporta. To je jedan od najboljih vidova međunarodnog transporta robe za duže relacije kakva je između Srbije i Belorusije;
 • Kontejnerski transport robe. Ovaj oblik transporta možemo organizovati kao direktni ili kombinovani. Naročito bismo ovde izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog prevoza robe, budući da se tu prevozi manja količina robe, dok klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili prevoznog sredstva.

Pun utovar robe Belorusija i dodatne usluge naše kompanije za sve naše klijente

Pored osnovne usluge transporta robe do/iz Belorusije po sistemu punog utovara, svim našim klijentima pružamo i dodatne (prateće) usluge koje olakšavaju celokupnu proceduru transporta.

Budite slobodni da nam bilo kada pošaljete svoje upit, ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa nama. Naravno, ako imate dodatnih pitanja ili dilema po pitanju transporta robe Belorusija, možete nas pozvati ili poslati email.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor. 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *