zbirni transport robe Letonija Firby Logistic 1

Zbirni transport robe Letonija

Ukoliko vaša kompanija želi da isporuči relativno manju količinu robe ili relativnno manje pošiljke do ili iz Letonije, onda je zbirni transport robe Letonija najbolje rešenje za vas! Otkrijte u našem daljem tekstu koje su prednosti ovog vida prevoza robe i šta on podrazumeva. Saznajte kako se obavlja i organizuje transport robe Letonija, kao i na koji način vaša firma može profitirati ako se odlučite na ovaj oblik kamionskog transporta.

Letonija (zvanično Letonska Republika) država je koja se nalazi u baltičkom regionu Severne Evrope. Na severu Letonija deli granicu sa Estonijom, dok se na jugu graniči sa Litvanijom. Rusija se nalazi na istočnoj granici Letonije, na jugoistoku se ova država graniči sa Belorusijom, dok Letonija deli pomorsku granicu sa Švedskom na zapadu. Teritorija Letonije prostire se na površini od 64.589 kilometara kvadratnih, a u njoj živi oko 1.9 miliona stanovnika. Glavni i najveći grad je Riga.

Privreda Letonije može se okarakterisati kao otovrena ekonomija Istočne Evrope i predstavlja deo jedinstvenog evropskog tržišta. Letonija je članica Svetske trgovinske organizacije od 1999. godine, članica Evropske unije od 2004. godine, kao i članica Evrozone od 2014. godine. Zbog svog geografskog položaja, tranzitne usluge u ovoj državi su visoko razvijene. Osim toga, u ekonomiji Letonije dominiraju prerada drveta, poljoprivreda i prehrambeni proizvodi, proizvodnja mašina i elektronskih uređaja.

U strukturi BDP-a, usluge imaju udeo oko 70 odsto, industrija 25 odsto, a poljoprivreda 5 odsto. Hidroenergetski potencijali, dolomit, ugalj i drvo predstavljaju glavninu prirodnih bogatstava Letonije. Industriju Letonije karakteriše proizvodnja autobusa, lekova, hrane, železničkih vozila, kućnih uređaja i slično. U najvećoj meri Letonija izvozi hranu, opremu i drvo, dok najviše uvozi naftu, naftne derivate, hemikalije i električnu energiju.

Zbirni transport robe Letonija – Šta se pod njim podrazumeva? 

Zbog svega navedenog, Letonija predstavlja atrkativnu lokaciju za uvoz i izvoz robe. Zato i ne treba da čudi što je transport robe Letonija veoma dobro razvijen, sa tendencijom kontinuiranog rasta. S druge strane, kada je u pitanju zbirni transport robe Letonija, on se može posmatrati dvojako – u širem i u užem smislu.

zbirni transport robe Letonija Firby Logistic 2

U širem smisluzbirni transport robe Srbija – Letonija odnosi se na drumski transport robe. Tačnije, zbirni drumski transport robe Letonija se uglavnom odnosi na prevoz robe do i iz Letonije kamionom. Evo nekih najvažnijih prednosti ovog vida transporta:

  • Efikasan, jednostavan i brz oblik transporta robe do željene destinacije u Srbiji, odnosno Letoniji;
  • Idealno rešenje za tzv. direktni transport robe. Vaša pošiljka se, nakon utovara, direktno isporučuje do krajnje destinacije, odnosno adrese primaoca;
  • Minimalno upravljanje pošiljkom tokom transporta;
  • Vaša pošiljka je maksimalno zaštićena pre, za vreme i nakon transporta;
  • Ekonomičnost, kompaktnost i fleksibilnost;
  • Vaša pošiljka se isporučuje do željenog odredišta u najkraćem mogućem roku.

U užem smislu, zbirni transport robe Letonija jeste tzv. LTL prevoz (Less than a Truckload). Naime, vaša roba popunjava samo deo utovarnog prostora kamiona (šlepera). Preostali deo ovog prostora svojim pošiljkama popunjavaju ostali pošiljaoci, odnosno firme.

Dakle, ovde dolazi do konsolidacije, odnosno grupisanja pošiljki više različitih pošiljalaca u istom kamionu. Rezultat ovakvog oblika transporta jeste smanjenje ukupnih troškova prevoza, koje može ići i do 30 odsto! Zbirni transport robe Letonija – Srbija podrazumeva da se pošiljke pakuju i šalju u posebnim paletama. Zato je ovaj oblik transporta pogodno rešenje za isporuku relativno manjih pošiljki, odnosno količine robe. Na taj način, zbirni prevoz robe Letonija predstavlja ekonomski isplativo i održivo rešenje.

Zbirni prevoz robe Letonija – Koji su benefiti ovog vida transporta?

U prethodnom delu teksta mogli smo da vidimo neke pogodnosti zbirnog transporta robe do i iz Letonije. Međutim, postoje i druge prednosti ovog oblika kamionskog prevoza.

EFIKASNOST TRANSPORTA 

Nasuprot LTL transportu robe na relaciji Srbija – Letonija, postoji i transport robe Letonija po sistemu punog utovara (FTL transport – Full Truckload). Kada je u pitanju FTL transport robe Letonija, roba jednog pošiljaoca popunjava kompletni tovarni kapacitet jednog ili više kamiona.Tačnije, kompanija koja šalje robu ne deli utovarni kapacitet kamiona sa pošijkama drugih firmi, već ona ekskluzivno zakupljuje celokupan tovarni prostor kamiona za svoju robu.

Kao što smo i rekli, LTL transport robe Letonija znači da vaša pošiljka zauzima samo deo tovarnog prostora transportnog sredstva (kamiona). To znači da  pošiljalac za svoju pošiljku zakupljuje samo jedan deo kapaciteta kamiona, plaćajući proporcionalnu cenu za transport. Posledica toga jeste da kod ovog vida prevoza niste u obavezi da čekate da kompletni tovarni prostor kamiona bude popunjen kako bi zbirni transport robe Letonija bio realizovan.

Dakle, pošiljalac nije dužan da čeka popunjenost celog kapaciteta kamiona kako bi njegova pošiljka bila isporučena na željenu adresu. Upravo zato zbirni transport robe Letonija predstavlja efikasan vid isporuke. Vaša roba se isporučuje u relativno kratkom vremenskom roku. Sem toga, kod LTL prevoza robe Letonija u svakom trenutku možete računati na tačno i egzaktno vreme otpreme i dostave pošiljke na krajnje odredište.

BEZBEDNOST TRANSPORTA

Bezbednost i zaštita sadržaja vaše robe za vreme prevoza predstavlja jednu od glavnih benefita zbirnog transporta robe Letonija. Kada razmatrate opciju transporta robe do i iz Letonije, jedan od najvažnijih faktora koji treba da uzmete u obzir jeste sigurnost sadržaja i zaštita kvaliteta vaše pošiljkeZbirni transport robe Letonija pruža vam tu mogućnost da vaša pošiljka bude transportovana bez iole gubitka kvaliteta njenog sadržaja.

Sigurnost ovog oblika vida transporta robe na relaciji Srbija – Letonija ogleda se i u drugim stvarima. Pre transporta i utovara, vaša roba se pakuje u specijalne palete ili zaštitne sanduke. Na taj način dolazi do povećanja nivoa zaštite vaše pošiljke tokom transporta. Isto tako, na vašu pošiljku se stavljaju i dodatni zaštitni omoti, kako bi bezbednost sadržaja robe bio još veći! To znači da se gotovo kompletno eliminiše bilo kakav bezbednosni rizik od oštećenja ili gubitka robe.

zbirni transport robe Letonija Firby Logistic 3

Isto tako, upravljanje vašom robom tokom transporta do ili iz Letonije obavlja se na minimalnom nivou. Svakako, ako želite da bezbednost vaše robe bude na vrhunskom nivou pre, za vreme i nakon transporta, onda je neophodno da unajmite specijalizovanu kompaniju za organizaciju i transport robe.

EKONOMIČNOST TRANSPORTA

Zbirni transport robe Letonija jeste ekonomičan tip transporta. Naime, zbirni kamionski prevoz robe Letonija omogućava vam da napravite značajnu uštedu u budžetu. Ne samo da sa ostalim firmama delite utovarni kapacitet kamiona, već vi istovremeno sa njima delite i ukupne troškove transporta. Samim tim, LTL transport robe Letonija jeste cenovno povoljno rešenje na relativno dužim relacijama kakva je između Srbije i ove baltičke države.

Za razliku od pomenutog FTL transporta, kod zbirnog (LTL) transporta Letonija ne plaćate zakup celog kamiona, odnosno njegovog utovarnog prostora. Vaš trošak čini najam dela tovarnog kapaciteta kamiona u kojem se nalazi vaša roba, odnosno koji vaša pošiljka popunjava. Prema tome, cena transporta biće direktno srazmerna zapremini vaše robe, odnosno delu prostora kamiona koji ona zauzima.

Isplativost zbirnog transporta robe do i iz Letonije ogleda se i u drugim stvarima. Integracija pošiljki različitih pošiljalaca u istom kamionu za posledicu ima smanjenje ukupne količine goriva koje je neophodno za transport. Dakle, neće se svaka individualna pošiljka prevoziti posebnim transportnim sredstvom, već samo jednim, grupnim – kamionom. Samim tim, doći će do smanjenja broja vozila na putu u saobraćaju i, posledično, smanjenja karbonskog otiska.

Pored toga, zbirni kamionski prevoz Letonija smanjuje potrebu za skladištenjem robe u magacinskom prostoru. Za pošiljke manjih dimenzija ili za manju količinu robe ne postoji potreba ostavljanja i čuvanja u skladištu na duži ili kraći vremenski rok.

Ekonomičnost zbirnog prevoza robe Letonija predstavlja „odskočnu dasku“ i glavni indikator da vaše poslovanje i te kako može biti još uspešnije, bolje i profitabilnije. 

DRUGE POGODNOSTI

Unajmljivanjem licencirane kompanije koja se profesionalno bavi transportom robe do/iz Letonije, bićete u stranju da pratite status svoje robe i lokaciju kamiona u stvarnom vremenu. Ove kompanije ulažu u svoju mehanizaciju, opremu, prevozna sredstva, vozni park i ljudstvo. Samim tim, one daju svojevrsnu garanciju da će se zbirni transport robe Letonija obaviti i organizovati efikasno, kvalitetno i u najkraćem vremenskom periodu. 

Zbirni transport robe do/iz Letonije je i environment-friendly izbor. Kada se roba svih pošiljalaca grupiše u istom kamionu, onda će doći, zbog pomenutog smanjenja broja vozila u saobraćaju, i do smanjenja količine goriva. Posledica toga jeste smanjenja emisije štetnih gasova, što doprinosi očuvanju i održavanju ekološki zdrave životne sredine.

Firby Logistic – Kvalitetan, brz i povoljan zbirni transport robe Letonija

Kompanija Firby Logistic je specijalizovana firma sa višegodišnjim iskustvom u organizaciji i transportu robe. Za sve naše klijente organizujemo i realizujemo brz, kvalitetan, pristupačan i efikasan transport robe Letonija! Naime, transport robe do Letonije, kao i prevoz robe iz Letonije jesu naša specijalnost, kao deo standardne usluge transporta koju pružamo još od osnivanja naše kompanije. Kamioni u našem voznom parku gotovo na svakodnevnom nivou prevoze bilo koju vrstu robe do/iz Letonije, što znači da se sa nama možete osloniti na redovne ture!

Upravo zato smo u stanju vam ponudimo transport robe Letonija po najpristupačnijim cenama na tržištu!

Imamo i više nego odličnu poslovnu saradnju sa velikim brojem partnera i agenata širom sveta. Zahvaljujući širokoj mreži poslovnih saradnika, za vas možemo organizovati bezbedan i vrhunski transport robe Letonija sa bilo koje destinacije na svetu! Vršimo i organizujemo kako uvoz robe Letonija, tako i izvoz robe Letonija. Za svakog klijenta individualno izrađujemo detaljan i temeljan plan transporta, kao i optimalnu i ekonomičnu rutu transporta, a sve u cilju smanjenja vaših troškova! 

Raspolažemo sa svim onim što je neophodno za kvalitetan i bezbedan transport robe do i iz Letonije. Kontinuirano godinama ulažemo u našu opremu, vozila, mehanizaciju i ljudstvo, a posedujemo i sve dozvole i odobrenja za međunarodni transport Letonija. Nudimo vam organizaciju i transport konvencionalnih tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih, kao i transport specijalnih tereta. Sa nama i uz nas se možete osloniti na vangabaritni transport robetransport opasne (ADR) robetransport lako kvarljive robefrigo transport robe i slično.

Organizacija i transport robe Letonija

Osim zbirnog kamionskog transporta robe, prevoz vaše pošiljke do ili iz Letonije možemo organizovati i na druge načine:

  • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan oblik transporta (drumskiavioželeznički ili vodni). Na taj način izbegavamo dodatni pretovar ili prepakivanje robe, čime se smanjuje vreme koje je potrebno za transport robe Letonija;
  • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih oblika saobraćaja. I ovde klijentima smanjujemo vreme i troškove transporta, zbog čega je kombinovani transport robe jedan od najboljih vidova međunarodnog transporta robe Letonija;.
  • Kontejnerski transport robe. U zavisnosti od zahteva klijenata, ovaj oblik transporta možemo organizovati kao direktni ili kombinovani. Ovde bismo naročito izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe. S obzirom na to da se tada prevozi manja količine robe, klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog sredstva.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Firby Logistic svim svojim klijentima pruža i dodatne, odnosno prateće usluge koje znatno olakšavaju proceduru transporta robe do/iz Letonije.

Ukoliko želite kvalitetan, pouzdan, pristupačan i bezbedan transport robe Letonija, možete nam već sada poslati svoj zahtev za ponudu! Budite slobodni da nas pozovete ili pošaljete e-mail, ako imate dodatnih pitanja, dilema ili nedoumica. Odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Comments (1)

  1. imam poslati sinu iz Beograda u Antverpen njegov korišćeni kućevni nameštaj ovih dana zbirnim drumskim prevozom- javite se

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *