transport robe Češka Firby Logistic 1

Transport robe Češka – Pun utovar

Transport robe Češka, sa punim utovarom kamiona (solo vozilo), jedan je od najboljih načina za direktni prevoz robe iz Češke za Srbiju, kao i iz Srbije za Češku. Postoji veliki broj prednosti ovog vida kamionskog transporta, a u našem blogu saznajte o kojim pogodnostima se to radi.

Češka, odnosno zvanično Češka Republika, predstavlja kontinentalnu državu lociranu u centralnoj (srednjoj) Evropi. S druge strane, geopolitički posmatrano,ona je na spisku Ujedinjenih Nacija uvrštena kao zemlja koja se nalazi u istočnoj Evropi. Poljska se nalazi na severnoj granici Češke, dok se sa Nemačkom graniči na zapadu i severozapadu. Slovačka je njen istočni sused, dok se na jugu Češka graniči sa Austrijom. Ova evropska država, u kojoj živi više od 10 i po miliona stanovnika, prostire se a teritoriji od 78.871 kvadratnih kilometara. Glavni i najveći grad je Prag, koji istovremeno predstavlja relevantnu turističku destinaciju. Češka je članica Evropske unije.

Ekonomija Češke može se opisati kao razvijena, sa visokim prihodima. Takođe, prvireda ove države je izvozno orijentisana i zasnovana je na uslugama, proizvodnji i inovacijama, održavajući evropski socijalni model države blagostanja. U strukturi BDP-a, usluge imaju udeo od 60 odsto, industrija 37.5 odsto, dok na poljoprivredu odlazi 2.5 odsto. Najveći spoljnotrgovinski partner Češke, kako za uvoz, tako i za izvoz, jeste Nemačka, kao i Evropska unija generalno.

Sve u svemu, ne može se poreći činjenica da je Češka atraktivna destinacija za uvoz i izvoz robe. Zato je i transport robe Češka u kontinuiranom rastu, dok, prema zvaničnim podacima, postoji obostrani interes Srbije i Češke za daljim unapređenjem ekonomske saradnje.

Kamionski transport robe Češka

Ukoliko vaša firma sarađuje, u robno-novčanom smislu, sa nekom od kompanija koje su locirane u Češkoj, znajte da je jedan od najefikasnijih načina prevoza vaše robe na relaciji Srbija – Češka, zapravo, drumski transport. Tačnije, ovde se podrazumeva transport robe Češka kamionom.

transport robe Češka Firby Logistic 2

Kamionski prevoz robe iz Češke za Srbiju, kao i transport robe iz Srbije za Češku – Prednosti 

Postoji više razloga zbog čega je kamionski prevoz robe iz Češke za Srbiju, kao i iz Srbije za Češku praktičan i efektan oblik prevoza.

 • Pre svega, vaša pošiljka se brzo, lako i jednostavno doprema do bilo koje destinacije u Češkoj, odnosno Srbiji;
 • Pogodan vid transporta za uslugu prevoza po principu „od vrata do vrata“;
 • Odlično rešenje za direktan transport robe (vaša pošiljka se, nakon utovara, neposredno isporučuje do krajnje adrese primaoca);
 • Bezbednost sadržaja vaše robe, budući da se njome minimalno rukuje tokom transporta;
 • Isporuka robe se obavlja u najkraćem mogućem roku do bilo kog mesta Češkoj/Srbiji;

Dakle, kamionski transport robe Češka svakako ispunjava interese i pošiljaoca i primaoca robe. U pitanju je ekonomično i pouzdano rešenje za prevoz vaše pošiljke. Pored toga, treba reći da kamionski prevoz robe, za razliku od železničkog, avio i vodnog transporta, odlikuje visok stepen fleksibilnosti tokom transporta. To znači da se kamioni, kao transportna sredstva, prilagođavaju zahtevima pošiljaoca u pogledu vrste i težine robe, njene veličine, zapremine i slično.

Zato, do/iz Češke može se realizovati i organizovati transport lako kvarljive robe, transport opasne (ADR) robe, transport vangabaritne robe, frigo transport robe i drugo.

Prevoz robe na relaciji Srbija – Češka i prednosti punog utovara kamiona 

Kao što smo na početku ovog bloga rekli, jedan od najboljih vidova kamionskog prevoza robe Češka jeste po sistemu punog utovara (solo vozilo). Šta, zapravo, podarzumeva ovaj sistem, kao i koje su njegove karakteristike i prednosti?

Sistem prevoza robe na relaciji Srbija – Češka po sistemu punog utovara odnosi se na tzv. FTL transport (Ful Truckload). U tom smislu, roba jednog pošijaoca u potpunosti ispunjava kompletni tovarni prostor kamiona (šlepera). U zavisnosti od količine robe, jedan ili više kamiona transportuje robu isključivo jednog pošiljaoca, odnosno kompanije. Dakle, jedna kompanija zakupljuje celokupni tovarni kapacitet kamiona za robu koja se isporučuje. Za razliku od FTL transporta, postoji i LTL transport robe (Less Than a Truckoad), odnosno zbirni transport robe Češka. U tom slučaju, roba više različitih kompanija konsoliduje se, odnosno grupiše u istom kamionu.

transport robe Češka Firby Logistic 3

Transport robe Češka, po sistemu punog utovara, uglavnom se primenjuje kada treba prevesti teže, veće ili kabaste pošiljke. Takođe, sistem solo vozila se pokazao efikasnim kada je neophodno otpremiti pošiljke čija je količina dovoljna da ispuni celokupni tovarni kapacitet kamiona. Zato je ovaj oblik kamionskog transporta odlično rešenje ako vam je potrebno da se transportuje veća količina robe.

Transport robe Češka i pogodnosti punog utovara kamiona (solo vozilo)

 • Odlična opcija za transport teških, glomaznih i kabastih pošiljki;
 • Utovarni kapacitet kamiona je veći;
 • Maksimalna efikasnost prevoza. Kao što smo već i rekli, kamion direktno, bez odlaganja, otprema vašu robu sve do krajnjeg odredišta. Upravo to čini da vreme transporta bude znatno brže, odnosno da rokovi za prevoz budu znatno kraći;
 • Dobro rešenje za transport osetljive robe;
 • Bez ograničenja u pogledu težine ili veličine robe, iz ugla vozara (prevoznika). Ponekad će se dogoditi da količina robe bude manja od utovarnog kapaciteta kamiona ili da je ona manjih dimenzija. Ukoliko se pošiljalac ne odluči za zbirni prevoz robe, tada se neretko događa da prevoznici neće isporučiti ovu pošiljku sve dok utovarni prostor kamiona ne bude u potpunosti ispunjen robom. Ali, ovo nije pravilo i ne dešava se uvek. Ujedno, ako treba transportovati robu koja, prema svojoj zapremini ili dimenzijama, nadmašuje zapreminu tovarnog kapaciteta kamiona, ostatak robe se lako može prevesti drugim kamionom.
 • Finansijska isplativost. Često će se dogoditi da, u sistemu punog utovara i transporta, prevoznici nude i manje transportne tarife;
 • Bezbednost. Budući da se vaša roba direktno prevozi do adrese primaoca, to znači da se za vreme transporta njome minialno manevriše. Rezultat toga jeste viši stepen zaštite sadržaja i kvaliteta vaše robe.

Firby Logistic – Kvalitetan, bezbedan i efikasan transport robe Češka

Češka, kao država sa izuzetno povoljnim geostrateškim i tranzitnim položajem u Evropi, ima zavidan nivo uvoza i izvoza robe. Zbog toga je transport robe Češka usluga koja spada u standardnu ponudu kompanije Firby Logistic, još od našeg osnivanja! Obavljamo i organizujemo kvalitetan, efikasan, siguran i izuzetno povoljan prevoz robe iz Češke za Srbiju, kao i prevoz robe iz Srbije za Češku.

Realizujemo i organizujemo transport standardnih – paletizovanih i nepaletizovanih tereta – kao i transport specijalnih tereta. U tom smislu, vršimo vangabaritni transport robe, transport robe hladnjačama, transport opasnih materija i slično.

Imajući u vidu naše dugogodišnje iskustvo, kao i izrazito razvijenu mrežu saradnika i partnera širom sveta, u stanju smo da svakom klijentu pružimo prvoklasnu uslugu uslugu transporta do/iz Češke. Takođe, klijentima u najbržem mogućem roku obezbeđujemo transportno sredstvo, omogućujući uslugu prevoza po pristupačnim cenama. Za svakog klijenta individualno biramo optimalnu i ekonomičnu rutu transporta, u zavinosti od vrste robe i rokova za transport. To radimo kako bismo vam u što je moguće većoj meri smanjili troškove transporta.

Zahvaljujući našoj poslovnoj saradnji sa brojnim agentima i partnerima, vašu pošiljku možemo brzo, lako i bez problema transportovati do željene destinacije u Srbiji, odnosno Češkoj. Osim transporta robe kamionom po sistemu punog utovara, vašu robu, ako to želite, do/iz Češke možemo prevesti zbirnim drumskim saobraćajem, železničkim, vazdušnim ili vodnim saobraćajem.

Transport robe Češka i organzacija prevoza

U dogovoru sa klijentom, poštujući njegove zahteve, transport robe Češka možemo organizovati kao:

 • Direktni transport – u ovom slučaju koristimo samo jedan oblik transporta (drumski, železnički, avio ili vodni). Na taj način, klijentima smanjujemo vreme transporta i troškove, budući da se izbegava pretovar i prepakivanje robe;
 • Kombinovani transport – u ovom slučaju koristimo kombinaciju nekih od navedenih tipova transporta, što predstavlja jedan od najboljih oblika međunarodnog transporta za duže relacije;
 • Kontejnerski transport, koji možemo organizovati kao direktni ili kombinovani. Ovde bismo posebno izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe. U ovom slučaju prevozi se manja količina robe, a klijent ne plaća najam celokupnog kontejnera ili transportnog sredstva.

Dodatne usluge naše kompanije za sve naše klijente 

Pored osnovne usluge transporta robe do/iz Češke, svim našim klijentima pružamo i dodatne (prateće) usluge koje pojednostavljuju celokupni proces transporta.

Budite slobodni da nam pošaljete svoj upit kad god to vama odgovara, 24/7, ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa nama.  Ne ustručavajte se da kontaktirate sa nama ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica. Naše ljubazno osoblje će vam odgovoriti u najkraćem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor. 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *