zbirni transport robe Češka Firby Logistic 1

Zbirni transport robe Češka

Zbirni transport robe Češka jedan je od najboljih vidova prevoza robe do/iz ove zemlje. Štaviše, zbirni prevoz robe Češka je idealan izbor ukoliko treba isporučiti manju količinu robe. Stoga, ako vaše poslovanje uključuje saradnju sa nekom kompanijom iz ove države, imajte u vidu da je LTL, odnosno zbirni transport Češka pravo rešenje za vas. Saznajte u našem blogu i zbog čega.

Češka (zvanično Češka Republika) kontinentalan je država u srednjoj Evropi. Graniči se sa Austrijom na jugu, Nemačkom na zapadu, Poljskom na severoistoku i Slovačkom na jugoistoku. Sa svojim brdovitim pejzažima, ova država prostire se na površini od 78.871 kvadratnog kilometra. Glavni i najveći grad je Prag, kao jedna od najvažnijih turističkih destinacija u ovoj zemlji. Drugi veći gradovi u Češkoj su Brno, Ostrava i drugi.

Treba istaći da je Češka unitarna parlamentarna republika i razvijena zemlja sa naprednom izvozno orijentisanom, socijalnom tržišnom ekonomijom sa visokim prihodima. Privreda ove države bazira se na uslugama, proizvodnji i inovacijama, zbog čega predstavlja i aktraktivnu lokaciju za uvoz i izvoz. Industrijski sektor Češke čini privreda (37.5%) usluge (60%) i poljoprivreda (2.5%). Njeni najveći trgovinski partneri za uvoz i izvoz jesu Nemačka, kao Evropska unija generalno.

Zato je i transport robe Češka jedan od veoma važnih i krucijalnih aspekata ekonomije ove države.

Šta podrazumeva zbirni transport robe Češka?

Kada su u pitanju ekonomski odnosi Srbije i Češke, treba naglasiti da postoji obostrani interes za daljim razvojem i unapređenjm trgovinske saradnje. Prema zvaničnim podacima, samo u 2020. godini, spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Češke iznosila je skoro 1. 2 milijarde evra. Od toga, izvoz iz Srbije u Češku bio je 635.2 miliona evra, a uvoz iz Češke u Srbiju iznosio je 526.5 miliona evra. Zato je veoma značajno da, kako bi ekonomski odnosi dve države bili još bolji, transport robe na relaciji Srbija – Češka dostigne još veći nivo.

Ali, ovde se postavlja konkretno pitanje – šta tačno obuhvata zbirni transport robe Češka?

zbirni transport robe Češka Firby Logistic 2

U pitanju je takozvani drumski LTL transport robe (Less Than a Truckload). Drugim rečima, ovaj vid prevoza odnosi se na zbirni kamionski transport Češka. U ovom slučaju, vaša roba ispunjava samo deo tovarnog kapaciteta kamiona (šlepera). Preostali deo tovarnog prostora svojom robom popunjavaju ostali pošiljaoci, odnosno kompanije. To dalje znači da se roba šalje u specijalnim paletama, zbog čega je zbirni prevoz robe Češka odlično rešenje za manje pošiljke, odnosno za manju količinu robe.

Dakle, kod ovog vida transporta dolazi do konsolidacije, odnosno grupisanja robe više različitih pošiljalaca u istom prevoznom sredstvu. Samim tim dolazi i do smanjenja ukupnih troškova prevoza, koje ponekada može ići i do 30 odsto. Zato je zbirni transport Češka ekonomično i finansijski isplativo rešenje za vaše poslovanje.

Zbog čega je zbirni prevoz na relaciji Češka – Srbija dobro rešenje za vašu firmu?

Pored navedenih pogodnosti, kao što su praktičnost i isplativost prevoza, zbirni transport robe Češka odlikuju i druge prednosti.

Brzina i efikasnost

Naspram LTL (zbirnog) prevoza robe stoji tzv. FTL (pun utovar ili Full Truclokad) prevoz robe. Kod FTL transporta, roba jedne kompanije, odnosno pošijaoca popunjava kompletni tovarni prostor kamiona. S druge strane, kod LTL transporta, kao što smo već objasnili, roba se konsoliduje, odnonso vaša roba zauzima samo jedan deo utovarnog prostora kamiona. Drugim rečima, kod LTL transporta nemate obavezu da čekate da celokupni kapacitet kamiona bude popunjen, kako bi transport robe Češka bio realizovan.

To znači da se kod zbirnog transporta na relaciji Srbija – Češka možete pouzdati u brzinu i efektnost isporuke pošiljke u relativno kraćem vremenskom periodu. S druge strane, možete računati i na tačno vreme isporuke robe na bilo kojoj destinaciji u Češkoj.

Bezbednost transporta

Jedna od najvažnijih stvari, kada je u pitanju bilo koji vid transporta na bilo kojoj relaciji, jeste da prevoz bude bezbedan. Odnosno, da roba bude isporučena na krajnju adresu primaoca na siguran način. Dakle, kada želite da vaša pošiljka bude otpremljena na relaciji Srbija – Češka, veoma je bitno da imate u vidu da transport robe bude izvršen brz gubitka kvaliteta robe.

Zbirni transport robe Češka jedan je od najbezbednijih vidova prevoza, budući da pruža vašoj robi zaštitu na visokom niovu. Roba se pre utovara pakuje, bilo u palete, bllo u zaštitne sanduke, što povećava stepen zaštite robe čak i pre samog prevoza. Ujedno, na vašu pošiljku stavljaju se i dodatni zaštitni omoti, kako bi se dodatno povećala njena bezbednost. To je jedan od izrazito pouzdanih načina za redukciju rizika od bilo kakih fizičkih i drugih spoljašnjih negativnih okolnosti. U suštini, tu se podrazumeaju krađe, lomovi, šteta, ekstremne temperature (toplota ili hladnoća), požar, vremenske neprilike i sično.

Tokom transporta, vašom robom se manevriše, odnosno upravlja minimalno. Ukoliko želite da zaštita i bezbednost vaše robe pre, za vreme i nakon transporta budu na maksimalno visokom nivou, onda je neophodno da za zbirni prevoz robe Češka angažujete licenciranu i proverenu kompaniju za organizaciju i transport robe.

Ušteda troškova

zbirni transport robe Češka Firby Logistic 3

Već smo spomenuli da je zbirni prevoz robe Češka isplativ vid transporta. Tačnije, ovaj oblik transporta može doprineti značajnoj uštedi vaših troškova. Pored toga što vaša roba deli utovarni prostor kamiona sa robom drugh pošiljalaca, vi zajedno sa njima delite i troškove prevoza. I upravo je ova karakteristika esencija LTL prevoza robe. Zato je zbirni transport robe Češka jako pristupačno i pogodno rešenje za relativno duže relacije kakva je između Srbije i Češke.

Vi paćate zakup, odnosno najam samo onog dela tovarnog prostora kamiona na kojem se nalazi vaša roba. Konkretno – troškovi i cena prevoza biće direktno srazmerni kubikaži vaše robe, odnosno delu prostora kamiona koji ona ispunjava.

Ujedno, postoji i još jedan oblik finansijske isplativosti LTL prevoza robe Češka. Naime, kada se pošijke sviih kompanija grupišu zajednički u istom prevoznom sredstvu, samim tim dolazi i do smanjenja ukupne količine goriva koje je potrebno za realizaciju transporta. Posledica toga jeste manji broj kamiona koji je potreban za transport. Takođe, kod zbirnog transporta robe Češka smanjuje se i mogućnost za skladištenjem robe. Kada šaljete manju pošiljku, odnosno manju količinu robe u LTL transportu, onda praktično i ne postoji potreba da se u magacinskom prostoru čuva i skladišti veća količina robe. Upravo zato su i veće šanse da vaše poslovanje bude još profitabilnije.

Ostale pogodnosti

Ako unajmite pouzdanu i sertifikovanu kompaniju za transport robe do/iz Češke, možete u svakom trenutku saznati lokaciju kamiona, kao i status vaše pošiljke u realnom vremenu. Ova pogodnost vam omogućuje da možete računati na maksimalno kvaitetnu uslugu transporta robe do/iz bilo koje destinacije u Češkoj. Kompanije koje se profesionalno bave prevozom robe i logistikom, kontinuirano ulažu u svoju opremu, osoblje, vozni park, čime svim svojim klijentima potvrđuju da će transport robe biti realizovan brzo i efikasno.

Pored svega toga, zbirni transport robe Češka ima i ekološki aspekt. Konsolidacije pošiljki u istom kamionu za rezultat ima smanjenje emisije štetnih gasova (zbog manje količine prevoznih sredstava na putu). Samim tim dolazi i smanjenja potrebe za većom količinom goriva neophodnog za transport.

Firby Logistic – Kvalitetan i efikasan zbirni transport robe Češka

Kompanija Firby Logistic već godinama vrši i organizuje brz, efikasan i kvaltietan zbirni transport robe Češka. Transport robe u Češku, odnosno iz Češke spada u našu redovnu rutu i ulazi u okvir naših standardnih usluga još od osnivanja naše kompanije. Vozila u našem voznom parku, različitih nosivosti, transportuju robu do/iz Češke redovno, na nedeljnom nivou, prevozeći bilo koju vrstu i tip robe.

Uspostavili smo odličnu saradnju sa brojnim agentima, vozarima i drugim partnerima širom sveta. Zahvaljujući našem višegodišnjem iskustvu, kao i razvijenoj poslovnoj mreži saradnika, u stanju smo brzo i jednostavno isporučimo vašu robu do/iz Češke sa bilo koje destinacije. Za svakog klijenta ponaosob uvek biramo optimalnu i ekonomičnu rutu prevoza, kako bismo vam maksimalno smanjili troškove.

Firby Logistic raspolaže sa kompletnom opremom, mehanizacijom, kao i svim dozvolama neophodnim za transport robe do/iz Češke. U mogućnosti smo da vam ponudimo transport standardnih, konvencionalnih tereta, kao i transport specijalnih tereta. Tačnije, vršimo i organizujemo transport vangabaritnog tereta, transport opasne (ADR) robe, transport lako kvarljive robe, kao i frigo transport robe (hladnjače).

Organizacija i transport robe Češka 

Uzimajući u obzir potrebe klijnata, transport robe Češka možemo organizovati kao:

  • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumski, železnički, avio ili vodni transport). Izbegavajući dodatni pretovar ili prepakivanje robe, klijentima smanjujemo vreme neophodno za transport robe.
  • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju nekih od navedenih vidova saobraćaja, što je jedan od najboljih oblika međunarodnog transporta, budući da smanjuje vreme i troškove.
  • Kontejnerski transport robe. Ovaj vid transporta može biti organizovan kao direktni il kombinovani, u zavisnosti od specifikacija klijenta. Ovde bismo naročito izdvojili uslugu zbirnog transporta robe. Tada, kao što smo već naveli, prevozi se manja količine robe i klijent ne plaća najam celog kontejnera ili transportnog sredstva.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente 

Pored osnovne usluge transporta robe do/iz Češke, svim našim klijentima pružamo i dodatne (prateće) usluge koje olakšavaju celokupnu proceduru transporta.

Ako ste zainteresovani za saradnju sa nama, ne ustručavajte se da nam pošaljete svoj upit bilo kada, 24/7. Ukoliko imate bilo kojih dodatnih pitanja ili nedoumica, budite slobodni da kontakirate sa nama. Sa zadovoljstvom ćemo izaći u susret svakom vašem zahtevu.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor. 

Comments (2)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *