prevoz robe Danska - Pun utovar - Firby Logistic 1

Prevoz robe Danska – Transport punih utovara

Prevoz robe Danska, po sistemu punog utovara (solo prevoz), predstavlja jedan od najboljih načina za transport robe do i iz ove nordijske države. Ukoliko vaša kompanija sarađuje sa jednom ili više preduzeća iz Danske, imajte u vidu da je transport robe Danska, u vidu punog utovara, odlično rešenje za vas. Saznajte u našem daljem tekstu koje pogodnosti ovog oblika prevoza robe do i iz Danska. Pogledajtei zašto je transport robe kamionom do i iz Danske idealno rešenje za vaše poslovanje.

Prevoz robe Danska i ekonomija ove države

Ekonomija Danske može se opisati kao savremena i mešovita privreda sa visokim životnim standardom, visokim nivoom državnih usluga i velikom zavisnošću od spoljne trgovine i izvoza. U privredi dominira uslužni sektor sa 80 odsto svih radnih mesta. Oko 11 odsto svih zaposlenih radi u proizvodnji, a 2 odsto u poljoprivredi. Nominalni bruto nacionalni dohodak po glavi stanovnika bio je sedmi najveći u svetu sa 58.439 dolara u 2020. Raspodela prihoda je relativno jednaka, ali se nejednakost donekle povećala tokom poslednjih decenija. Ovo povećanje posledica je većeg raspona bruto dohotka, tako i raznih mera ekonomske politike.Sa 5.932.654 stanovnika (1. januara 2023.), Danska ima 36. najveću nacionalnu ekonomiju na svetu mereno nominalnim bruto domaćim proizvodom (BDP), i 51. po veličini u svetu mereno paritetom kupovne moći (PPP).

U 2017. godini, 78.8 odsto svih ljudi starosti od 15 do 64 godine bilo je aktivno na tržištu rada, što je šesti najveći broj među svim zemljama OECD-a. Nezaposlenost je relativno niska, u poređenju sa drugim evropskim zemljama. U oktobru 2018. svega 4.8 odsto radne snage Danske je bilo nezaposleno, u poređenju sa prosekom od 6.7 odsto za sve zemlje EU.

Danska je, kao što smo rekli, veoma zavisna od svoje spoljne trgovine. U 2017. godini vrednost ukupnog izvoza roba i usluga iznosila je 55 odsto BDP-a. Dok je vrednost ukupnog uvoza iznosila 47 odsto BDP-a. Trgovina robom činila je nešto više od 60 odsto i izvoza i uvoza. S druge strane, trgovina uslugama činila je preostalih blizu 40 odsto. Najviše se iz Danske izvoze mašine, hemijski proizvodi, lekovi i poljoporivredni proizvodi, riba i žitarice. Zemlje koje najviše uvoze robu iz Danske su Nemačka, Švedska, Velika Britanija, SAD i Norveška. Danska najviše uvozi robu iz Nemačke, Švedske, Holandije, Kine i Ujedinjenog Kraljevstva.

Sve u svemu, Danska predstavlja atraktivnu lokaciju za uvoz i izvoz robe.

Kamionski transport robe Danska 

Prevoz robe Danska se u najvećoj meri odnosi na drumski transport robe Danska. Ovaj oblik prevoza se u praksi pokazao kao najefikasnije i najisplativije rešenje u pogledu transporta i isporuke robe na relaciji Srbija – Danska.

prevoz robe Danska - Pun utovar - Firby Logistic 2

Tačnije, ovaj oblik transporta odnosi se na prevoz robe kamionom do i iz Danske. Ovo jedan od najekonomičnijih i najpraktičnijih vidova transporta do i iz ove skandinavske države. Pogledajte i koje su pogodnosti kamionskog transporta robe Danska.

 • Vaša roba se brzo, bezbedno i efikasno isporučuje do bilo koje destinacije u Srbiji, odnosno Danskoj;
 • Kamionski prevoz robe Danska odlična je opcija za uslugu transporta po principu „od vrata do vrata“;
 • Pošiljka se direktno prevozi do krajnjeg odredišta, odnosno do konačne adrese primaoca robe;
 • Vašom robom se minimalno upravlja za vreme prevoza, što znači da je nivo bezbednosti sadržaja i kvaliteta vaše robe na najvišem nivou;
 • Ekonomičan oblik transporta koji vam može doneti uštedu u budžetu;
 • Isporuka robe vrši se u najkraćem mogućem roku, što ispunjava interese i primaoca i pošiljaoca robe.

Kamione, kao transportna sredstva, odlikuje visok nivo fleksibilnosti u odnosu na avioželeznički i vodni transport robe. Kamioni se prilagođavaju zahtevima pošiljaoca u pogledu oblika i vrste robe, njene mase, veličine, zapremine i slično. S druge strane, ako unajmite proverenu, pouzdanu i profesionalizovanu kompaniju za organizaciju i transport robe, onda ćete moći da pošaljete najrazličitije vrste pošiljki do i iz Danske To se odnosi na transport opasne (ADR) robetransport lako kvarljive robevangabaritni transport robetransport robe pod specijalnim temperaturinim režimom (frigo) i drugo.

Prevoz robe Danska – Transport punih utovara (FTL transport)

Prevoz robe Danska po sistemu punog utovara (solo vozilo) jeste jedan od najefikasnijih oblika kamionskog transporta robe do i iz ove države. Transport punih utovara na relaciji Srbija – Danska je tzv. FTL (Full Truck Load) transport. U ovom slučaju, roba jednog pošiljaoca (kompanije) ispunjavau celosti tovarni prostor kamiona. Tačnije, jedan ili više kamiona (u zavisnosti od kvantiteta robe) prevozi robu isključivo jedne kompanije. Prema tome, jedna kompanija (pošiljalac), za isporuku svoje pošiljke do i iz Danske angažuje i unajmljuje kompletni tovarni kapacitet kamiona.

Nasuprot FTL transportu nalazi se tzv. LTL (Less than a Truckload) transport robe Danska – Srbija. U pitanju je zbirni transport robe koji podrazumeva integraciju pošiljki više različitih pošiljaca u utovarnom prostoru istog kamiona. Na ovaj način se prevoze relativno manje pošiljke u specijalnim paletama ili zaštitnim sanducima. Istovremeno, svi pošiljaoci, dele ne samo utovarni kapacitet kamiona za svoju robu, već i troškove transprota proporcionalno prostoru u kamionu u kojem se nalazi njihova roba.

Pun utovar Danska u najvećoj meri se koristi za prevoz veće, kabastije, gabaritnije ili teže robe. Kada su količna i/ili veličina robe dovoljne da se ispuni kompletni tovarni kapacitet kamiona, prevoz robe Danska po sistemu punog utovara (solo vozilo) pokazao se kao idealno rešenje za transport.

Transport robe Danska – Prednosti transporta punih utovara (solo vozilo)

prevoz robe Danska - Pun utovar - Firby Logistic 3

 • Veći utovarni kapacitet kamiona;
 • Odlično rešenje za za transport glomazne, veće, teže i/ili kabastije robe;
 • Vrhunska efikasnost transporta. Kamion, kao što smo već rekli, direktno i bez odlaganja isporučuje vašu pošiljku do krajnje destinacije u Danskoj, odnosno Srbiji. Upravo zato su i rokovi za isporuku pošiljke kraći, a tranzitno vreme je mnogo brže;
 • Nema ograničenja u pogledu mase ili dimenzija robe, posmatrano iz ugla prevoznika. Ponekad će se u praksi dogoditi da količina robe nije dovoljna da popuni kompletan tovarni kapacitet kamiona. Desiće se i to da pošiljka bude manjih dimenzija i da, zbog toga, ne može da popuni kompletni tovarni prostor kamiona. U ovakvim i sličnim slučajevima prevoznici često neće realizovati prevoz robe Danska, sve dok utovarni kapacitet kamiona ne bude u celosti ispunjen. Naravno, u ovoj situaciji uvek možete odabrati pomenutu opciju zbirnog prevoza robe. Ali, ako se isporučuje roba koja, po svojoj kubikaži ili dimenzijama, prevazilazi kapacitet kamiona, ostatak robe se lako može pripemiti, spakovati i prevesti drugim kamionom;
 • Ušteda troškova i isplativost. Prevoznici neretko u sistemu punog utovara nude i manje prevozničke tarife;
 • Odličan izbor za transport osetljive robe;
 • Bezbednost i kvalitet transporta. Kada se vaša roba direktno otprema na krajnju destinaciju, onda tokom prevoza dolazi do minimalnog rukovanja njome. Rezultat toga je izuzetno visok stepen bezbednosti sadržaja i kvaliteta vaše robe.

Firby Logistic – Bezbedan, efikasan i kvalitetan prevoz robe Danska (transport punih utovara)

Firby Logistic je sertifikovana kompanija specijalizovana za organizaciju i transport robe do bilo koje destinacije u Danskoj! Transport robe Danska nalazi se u našoj standardnoj ponudi usluga za sve klijente, još od osnivanja naše firme. Za svakog klijenta možemo organizovati i realizovati najhitnije i najdelikatnije isporuke pošiljki iz bilo kog dela sveta do najudaljenijih mesta u Danskoj, po veoma pristupačnim cenama! Omogućavamo vam redovne ture do i iz Danske, 00-24h!

Prevoz robe Danska nudimo svim klijentima po najpovoljnijimcenama na tržištu! Realizujemo, obavljamo i organizujemo brz, bezbedan, kvalitetan i efikasan prevoz robe na relaciji Srbija – Danska. Zbog našeg dugogodišnjeg iskustva u transportu robe do i iz Danske, odlično smo upoznati sa tržištem i transportnom infrastrukturom ove države. Naša uspešna poslovna saradnja sa brojnim agentima i partnerima širom sveta omogućuje nam da realizujemo i organizujemo brz, vrhunski i jednostavan prevoz robe Danska sa bilo koje destinacije na svetu!

Za svakog klijenta ponaosob, naš tim profesionalaca priprema detaljan i temeljan plan transporta, birajući optimalnu i ekonomičnu rutu transporta, u skladu sa vrstom i količinom robe, kao i dogovorenim rokovima isporuke. To činimo kako bismo klijentima maksimalno smanjili troškove! Firby Logistic kontinuirano, konstantno i neprekidno investira u dobre partnerske odnose, mehanizaciju, vozni park, profesionalnu opremu i naše ljudstvo. Zbog toga smo u stanju da ispunimo sve zahteve klijenata za transport robe iz Danske, odnosno za prevoz robe do Danske.

Prevoz robe Danska možemo organizovati za bilo koju vrstu robe. Svim klijentima nudimo transport standardnih tereta – paletizovanih ili nepaletizovanih – kao i transport specijalnih tereta. Organizujemo i obavljamo transport opasne (ADR) robevangabaritni transport robe, frigo transport robe hladnjačama (prevoz pod specijalnim temperaturnim režimom) i slično. Imajući u vidu vrstu robe, zadate rokove i mesto utovara i istovara, pored drumskog kamionskog saobraćaja, vašu robu možemo da transportujemo avioželezničkim ili vodnim saobraćajem.

Organizacija i transport robe Danska

Prevoz robe Danska, u zavisnosti od potreba, specifikacija i zahteva klijenata, možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumskiželezničkiavio ili vodni prevoz), čime smanjujemo troškove i vreme transporta, jer se na ovaj način izbegava prepakivanje ili pretovar robe;
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih oblika saobraćaja, što predstavlja jedan od najboljih načina za međunarodni transport robe na dužim relacijama kakva je, između ostalih, Srbija – Danska;
 • Kontejnerski transport robe. Ovaj oblik transporta možemo organizovati kao kombinovani ili direktni transport. Ovde bismo posebno izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe kada treba prevesti manju količinu robe. U ovom slučaju klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili prevoznog sredstva, zbog čega je i cena transporta niža.

Dodatne (prateće) usluge naše kompanije za sve klijente

Svim klijentima, pored osnovne usluge prevoza robe do i iz Danske, pružamo i dodatne usluge koje pojednostavljuju celokupnu proceduru prevoza.

 • Pakovanje robe i priprema za transport;
 • Preuzimanje robe na dogovorenoj lokaciji i njena isporuka do krajnje adrese primaoca (usluga transporta po principu „od vrata do vrata“);
 • Utovar, pretovar i istovar robe;
 • Montaža i demontaža robe;
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i odobrenja, kao i priprema kompletne dokumentacije i papirologije za međunarodni transport robe Danska;
 • Carinjenje robe i obavljanje kompletne carinske procedure;
 • ATA karnet;
 • Špedicija i špediterske usluge;
 • Distribucija, transport i logistika;
 • Skladištenje robe;
 • Iznajmljivanje viljuškara;
 • Izveštavanje klijenata, na njihov zahtev, o statusu i trenutnom stanju robe i prevoznog sredstva;
 • Obaveštavanje klijenata o mestu i vremenu prispeća robe;

Pored usluge transporta, uspešno obavljamo i selidbe stambenih i poslovnih prostora do/iz Danske zahvaljujući specijalizovanim vozilima.

Ukoliko želite da vam obezbedimo efikasan, bezbedan i kvalitetan prevoz robe Danska, pošaljite nam svoj upit. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica po pitanju ovog transporta, budite slobodni da kontaktirate sa nama.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *