prevoz robe Srbija Firby Logistic 1

Prevoz robe Srbija

Drumski prevoz robe Srbija predstavlja jedan od najučestalijih i najefektnijih načina transprota robe do i sa bilo koje destinacije u našoj zemlji. Drugim rečima, domaći transport robe Srbija, iako se može obaviti i drugim oblicima prevoza, u najvećoj meri realizuje se kamionskim putem. U našem daljem tekstu objasnićemo koje su sve prednosti kamionskog transporta robe u Srbiji, koje vrste ovog prevoza postoje i zašto jedino treba unajmiti proverenu i licenciranu kompaniju za transport robe.

Kao što smo rekli, transport robe kamionom u Srbiji predstavlja najzastupljeniji oblik prevoza pošiljki sa tačke A do tačke B. Na svakodnevnom nivou, ova transportna sredstva širom naše zemlje prevoze veliku količinu robe – i to znatno veću u poređenju sa avio, železničkim i rečnim transportom. Privredna saradnja brojnih kompanija u našoj zemlji upravo zavisi od ovog oblika transporta. Bez efikasnog, brzog i kvalitetnog transporta robe kamionom, celokupna domaća privreda bi praktično bila obesmišljena.

Kamionski prevoz robe Srbija predstavlja ubedljivo najsigurniji i najspretniji oblika transporta pošiljki. Kamione odlikuje izuzetna fleksibilnost i adaptibilnost i u stanju su da prevezu robu direktno sa početne lokacije sve do krajnje destinacije i adrese primaoca. Pogledajmo sada malo detaljnije koji su sve benefiti kamionskog prevoza robe Srbija.

Kamionski prevoz robe Srbija – Prednosti 

prevoz robe Srbija Firby Logistic 2

Čak i da se roba u Srbiji isporučuje avio, železničkim ili vodnim saobraćajem, ona se mora kamionom dopremiti do luke/stanice/aerodroma utovara robe. Povratno, u pristaništu/aerodromu/stanici iskrcaja, pošiljka se istovara u kamion, odakle se prevozi do konačne adrese. U tom smislu, prevoz robe Srbija kamionima ima brojne pogodnosti kako za primaoca, tako i za pošiljaoca robe:

 • Brz, jednostavan i kvalitetan transport robe širom Srbije do i iz bilo koje destinacije;
 • Najefikasnije rešenje za transport robe po principu „od vrata do vrata“. Vaša roba se pakuje i utovara na dogovorenoj adresi, a potom se odvozi direktno do krajnje dogovorene adrese primaoca;
 • Iz prethodne stavke proizlazi da je kamionski transport robe Srbija opcija koja podrazumeva direktan prevoz vaše pošiljke do krajnje adrese primaoca;
 • Minimalno upravljanje robom za vreme prevoza, što znači da je stepen bezbednosti kvaliteta vaše robe na maksimalnom nivou!
 • Isporuka robe obavlja se brzo i u najkraćem mogućem roku;
 • Praktično, pouzdano i ekonomično rešenje za transport bilo koje vrste robe.

Istakli smo da se kamioni, kao prevozna sredstva, u celosti prilagođavanju vrsti robe, njenoj veličini, kubikaži, težini i slično. To znači da se kamionima može izvršiti i organizovati vangabaritni transport robe, transport opasne (ADR) robe, transport robe hladnjačama, transport lako kvarljive robe i slično.

Postoje dva oblika kamionskog transporta Srbija:

Transport robe Srbija – Pun utovar (solo vozilo)

FTL (Full Truckload) prevoz robe Srbija podrazumeva transport robe po sistemu punog utovara (solo vozilo). To znači da roba jednog pošiljaoca ispunjava kompletni utovarni prostor jednog ili više kamiona, u zavisnosti od količine robe. Dakle, jedna kompanija (pošiljalac) za prevoz svoje robe do bilo koje destinacije unajmljuje i zakupljuje celokupni utovarni kapacitet kamiona. U sistemu punog utovara, jedan ili više kamiona transportuju robu isključivo jedne kompanije.

FTL transport robe Srbija se uglavnom primenjuje kada je potrebno prevesti veću, gabaritniju ili težu robu. Pored toga, transport robe Srbija po sistemu punog utovara odlična je opcija kada je neophodno isporučiti robu čija je količina dovoljna da ispuni kompletni utovarni kapacitet kamiona.

Prednosti FTL transporta robe Srbija

 • Izuzetno brz transport težih, kabastijih i većih pošiljki;
 • Utovarni kapacitet kamiona je veći;
 • Maksimalna efikasnost prevoza. Kamion, naglasili smo, neposredno prevozi vašu robu do krajnje adrese primaoca. Upravo ova činjenica čini da vreme isporuke bude brže, odnosno da rokovi za isporuku robe budu izuzetno kratki;
 • Bez ograničenja u pogledu dimenzija ili težine robe, iz ugla vozara (prevoznika). U praksi se često događa da količina robe koja se šalje bude manja od utovarnog prostora kamiona. Sigurno se dešava i to da zbirni obim robe bude manji od tovarnog kapaciteta šlepera. U ovakvim i sličnim slučajevima, prevoznici često neće prevesti robu sve dok celokupni tovarni prostor kamiona ne bude popunjen. Uvek u ovim situacijama možete izabrati zbirni prevoz robe Srbija. Međutim, ako je potrebno transportovati robu koja, prema svojoj veličini ili zapremini, prevazilazi tovarni kapacitet jednog kamiona, ostatak robe se lako može prevesti drugim kamionom;
 • Ekonomičnost, usled manjih prevozničkih tarifa. Takođe, direktni transport robe kamionom do bilo koje lokacije u Srbiji znači da se izbegava nepotrebno prepakivanje ili pretovar robe, čime se smanjuju troškovi transporta;
 • Izuzetno rešenje za transport osetljive robe;
 • Sigurnost i bezbednost vaše robe. Tokom transporta vašom robom se rukuje minimalno, s obzirom na to da se ona direktno isporučuje do krajnje destinacije. Samim tim, biće i veći stepen zaštite sadržaja i kvaliteta vaše robe tokom tranzita.

Zbirni kamionski prevoz robe Srbija 

Zbirni kamionski prevoz robe Srbija, zapravo, jeste tzv. LTL (Less Than a Truckload) transport robe. Za razliku od sistema punog utovara, kod LTL transporta vaša roba zauzima samo jedan deo kapaciteta kamiona. Dakle, pošiljalac, za prevoz svoje pošiljke, zakupljuje ne ceo, već samo deo tovarnog prostora kamiona, zbog čega su troškovi transporta manji. Pošiljke se, u LTL sistemu transporta robe u Srbiji, šalju u posebnim paletama. Zato je zbirni transport robe Srbija idealno rešenje za prevoz relativno manjih pošiljki, odnosno manje količine robe.

prevoz robe Srbija Firby Logistic 3

Zbirni prevoz robe Srbija znači da se roba više pošiljalaca grupiše (konsolidacija) u utovarnom prostoru istog kamiona. Baš zbog ovoga, dolazi i do smanjenja ukupnih troškova i cene transporta, koje može ići i do 30 odsto. Zato je finansijska isplativost jedna od najvećih prednosti LTL transporta robe Srbija. No, pogledajmo sada i ostale prednosti:

Prednosti LTL transporta robe Srbija 

 • Brzina. S obzirom na to da roba pošiljaoca ispunjava samo deo tovarnog prostora kamiona, on (pošiljalac) ne mora da čeka da kompletan kapacitet kamiona bude popunjen, kako bi transport bio realizovan. Isporuka se zato realizuje u relativno kratkom vremenskom roku.
 • Bezbednost. Pre realizacije transporta, pošiljke se pakuju u specijalne palete ili zaštitne sanduke. Na robu se stavljaju i dodatni specijalni zaštitni omoti, radi povećanja nivoa zaštite njenog kvaliteta. Ukoliko želite da bezbednost sadržaja vaše robe bude na prvoklasnom i zavidnom nivou pre, za vreme i nakon transporta, neophodno je da unajmite pouzdanu i sertifikovanu kompaniju za organizaciju i transport robe.
 • Ekonomičnost. Ne samo da pošiljalac deli utovarni prostor kamiona sa drugim pošiljaocima, već on istovremeno sa njima deli i troškove transporta. Pošiljalac ne plaća zakup celog kamiona (kao u FTL transportu), već plaća najam samo dela utovarnog prostora kamiona u kojem se nalazi njegova pošiljka. Ujedno, grupisanje pošiljki više različitih pošiljalaca u istom kamionu za rezultat ima i smanjenje ukupne količine goriva koje je neophodno za prevoz robe Srbija.
 • Ostale pogodnosti. Ako angažujete specijalizovanu kompaniju za transport robe, u svakom trenutku transporta ćete moći da saznate lokaciju kamiona i status svoje pošiljke u stvarnom vremenu. Kada se više pošiljki konsoliduje u istom kamionu, onda će doći i do smanjenja emisije štetnih gasova. To je zato što će u saobraćaju biti manje vozila u poređenju sa situacijom kada bi se svaka pošiljka prevozila zasebnim prevoznim sredstvom. Zato je i zbirni prevoz robe Srbija environment-friendly rešenje, budući da se na ovaj način smanjuje zagađenje životne sredine.

Firby Logistic – Kvalitetan, brz i savremen prevoz robe Srbija do i sa bilo koje destinacije

Kompanijna Firby Logistic vrši i organizuje prevoz robe Srbija brzo, lako, sigurno i kvalitetno! Organizujemo i obavljamo pouzdan, efikasan, bezbedan i izuzetno povoljan domaći transport robe širom Srbije! Upravo su efikasnost transporta, kao i brojne preporukekoje imamo od naših klijenata, stvari koje nas čine drugačijim od ostalih kompanija u našoj državi. Za svakog klijenta ponaosob detaljno i temeljno razrađujemo plan prevoza, birajući optimalnu i ekonomičnu rutu transporta u cilju maksimalnog smanjenja vaših troškova!

Prevoz robe Srbija, kao i seidbe vaših stvari, kompanija Firby Logistic vrši kontinuiralno, non-stop od 00-24h, 24 sata, radnim danima, vikendima i praznicima! 

Još od osnivanja naše kompanije, transport robe sa i do bilo koje destinacije u Srbiji jeste usluga koja se nalazi u našoj standardnoj ponudi! Zahvaljujući maksimalnoj posvećenosti zadovoljstvu klijenata, vašem poverenju i našem profesionalizmu, stekli smo mnogo zadovoljnih klijenata, čiji broj nastavlja da raste! Pripremamo i pakujemo vašu robu, pribavljamo neophodnu destinaciju kako bi prevoz robe Srbija mogao da započne u što kraćem roku! Sa nama i uz nas, vaša roba će brzo i sigurno biti isporučena do krajnje adrese primaoca!

Uspostavili smo i više nego odličnu poslovnu saradnju sa brojnim agentima i partnerima iz zemlje, zbog čega smo u stanju da obavimo i organizujemo transport robe Srbija sa bilo koje destinacije u najkraćem roku! Drugim rečima, u svakom trenutku svakom klijentu možemo ponuditi transportno vozilo i uslugu proverenog i pouzdanog prevoza robe i stvari!

Kontinuiramo pratimo trendove i svakodnevno ulažemo u transportnu opremu, ljudstvo, vozni park i mehanizaciju. Samim tim, svakom klijentu želimo da omogućimo bezbedan i efikasan utovar i istovar svih vrsta robe, kao i pouzdan i proveren prevoz. Nudimo vam:

Osim toga, obavljamo i realizujemo selidbe širom Srbije, odnosno prevoz stambenih i poslovnih prostora i nameštaja, zahvaljujući visokokvalifikovanim timovima i specijalizovanim vozilima.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Firby Logistic spada u najpouzdanije kompanije za transport robe Srbija, budući da za sve naše klijente, pored prevoza robe i selidbe stvari, obavljamo i sve dodatne, prateće usluge. To činimo kako bismo maksimalno pojednostavili i ubrzali proceduru transporta.

Ukoliko vam je neophodan prvoklasan, bezbedan i efikasan prevoz robe Srbija, budite slobodni da nam pošaljete svoj upit u bilo kom trenutku. Za bilo kakva dodatna pitanja ili nedoumice, ne ustručavajte se da kontaktirate sa nama.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor. 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *