zbirni transport robe Severna Irska Firby Logistic 1

Zbirni transport robe Severna Irska

Zbirni transport robe Severna Irska predstavlja jedan od najefikasnijih obika prevoza relativno manje količine pošiljki do/iz ovog entiteta u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ako vaše poslovanje podrazumeva saradnju sa nekom kompanijom iz Severne Irske, znajte da je zbirni prevoz robe Severna Irska (LTL) odličan izbor. Saznajte u našem blogu šta ovaj tip transporta podrazumeva i koje su njegove prednosti.

Status Severne Irske se različto tumači. Dok je neki smatraju za državu, drugi je smatraju provincijom, treći teritorijom, četvrti regionom itd. Nalazi se na severoistoku irskog ostrva u pokrajini Alster. Na jugu i zapadu se graniči sa Republikom Irskom. Severna Irska je, inače, stvorena 1921. godine, kada je irsko ostrvo podeljeno Aktom o Vladi Irske i kada je stvorena decentralizovana vlast za 6 severoistočnih grofovija. Severna Irska se prostire na površini od 14.130 kvadratnih kilometara, a u njoj živi oko 1.900.000 stanovnika. Glavni i najveći grad je Belfast.

Tradicionalno, Severna Irska imala je razvijenu industrijsku privredu, pre svega u brodogradnji, proizvodnji užadi i tekstila. Međutim, danas se ekonomija ovog entiteta u najvećoj meri oslanja na usluge u javnom sektoru. Čak 70 odsto svih prihoda Severne Irske dolazi iz uslužnog sektora. Pored javnog, još jedan važan uslužni sektor, u strukturi BDP-a Severne Irske, jeste turizam. Najpoznatije turističke atrakcije u Severnoj Irskoj uključuju istorijski važne gradove kao što su Deri, Belfast i Arma, kao i brojne dvorce.

Šta obuhvata zbirni transport robe Severna Irska?

Zbirni transport robe Severna Irska ima dvojako značenje – šire i uže.

zbirni transport robe Severna Irska Firby Logistic 2

U širem smislu, zbirni prevoz robe Severna Irska odnosi se na drumski transport robe. Da budemo još precizniji, zbirni prevoz robe do i iz Severne Irske odnosi se na prevoz robe kamionom. Brojne su pogodnosti kamionskog transporta robe do/iz ovog entiteta u Ujedinjenom Kraljevstvu.

  • Brz, efikasan i jednostavan prevoz robe do željene destinacije;
  • Najprikladniji vid prevoza za uslugu transporta po principu „od vrata do vrata“;
  • Odlično rešenje za direktan transport robe (vaša pošiljka se otprema neposredno do krajnje adrese primaoca);
  • Minimalno rukovanje robom za vreme transporta;
  • Bezbednost i zaštita sadržaja vaše pošiljke za sve vreme transporta do/iz Severne Irske;
  • Isporuka robe vrši se u što kraćem mogućem roku;
  • Ekonomičnost, pouzdanost i fleksibilnost;

Međutim, u užem smislu, zbirni kamionski transport Severna Irska predstavlja tzv. LTL prevoz (Less Than a Truckload) robe. To znači da vaša roba popunjava samo deo utovarnog kapaciteta kamiona (šlepera). Preostali deo tovarnog prostora svojom robom popunjavaju ostali pošiljaoci, odnosno kompanije. Dakle, ovde dolazi do grupisanja (konsolidacija) robe više različitih pošiljalaca u istom transportnom sredstvu. Na taj način dolazi i do redukcije sveukupnih transportnih troškova (to smanjenje može biti i do 30%!). Roba se šalje u posebnim paletama, što znači da je ovaj vid transporta pogodan za manje pošiljke, odnosno male količine robe.

Prema tome, zbirni transport Severna Irska je finansijski isplativa opcija za vaše poslovanje.

Zašto je zbirni prevoz robe na relaciji Srbija – Severna Irska dobra stvar za vaše poslovanje?

Ne samo da je zbirni transport robe Severna Irska praktičan i ekonomičan vid prevoza, već ovaj transport ima niz drugih prednosti.

EFIKASNOST

Naspram LTL transporta robe do/iz Severne Irske nalazi se FTL (Full Truckload – pun utovar) prevoz robe na relaciji Severna Irska – Srbija. U ovom drugom slučaju, roba jednog pošijaoca ispunjava kompletni tovarni prostor kamiona. Dok, kako smo već i napomenuli, LTL transport robe Severna Irska znači da vaša roba zauzima samo jedan deo tovarnog kapaciteta kamiona. To znači da kod zbirnog transporta robe niste u obavezi da čekate da celokupni kapacitet bude popunjen kako bi vaša pošiljka bila transportovana na željenu destinaciju.

Samim tim, LTL transport robe Severna Irska odlikuje brzina i efikasnost isporuke pošiljke u relativno kraćem vremenskom periodu. Takođe, možete se pouzdati u precizno i tačno vreme otpreme vaše pošijke na željenom odredištu u Severnoj Irskoj/Srbiji.

BEZBEDNOST

Svakako je bitno da vaša pošiljka, odnosno njen sadržaj za sve vreme prevoza bude adekvatno zaštićen. Drugim rečima, bezbednost transporta igra veliku ulogu u isporuci vaše pošiljke na adresu primaoca. Prema tome, veoma je važno da, kada se se vaša pošiljka otprema na relaciji Srbija – Severna Irska, taj transport bude realizovan bez bezbednosnih nedostataka i gubitka kvaliteta robe.

Zbirni transport robe Severna Irska svakako predstavlja jedan od najbezbednijih oblika transporta. Pre nego što dođe do samog transporta, roba se pakuje u specijalne palete ili zaštitne sanduke, što povećava nivo njene zaštite. Dalje, na vašu pošiljku se postavljaju dopunski zaštitni omoti, radi još većeg povećanja njene sigurnosti. Na taj način značajno se smanjuje i gotovo eliminiše rizik od bilo kakvih fizičkih i drugih nepovoljnih spoljašnjih faktora.

zbirni transport robe Severna Irska Firby Logistic 3

Vašom robom se, tokom transporta, upravlja minimalno. Međutim, ako želite da bezbednost sadržaja vaše pošiljke bude na vrhunskom nivou pre, posle i za vreme transporta, onda je neophodno da za transport robe Severna Irska angažujete licenciranu i pouzdanu kompaniju za organizaciju i transport robe.

FINANSIJSKA UŠTEDA

Na više mesta smo istakli da je ovaj vid transporta do/iz Severne Irske isplativo rešenje. Odnosno, zbirni transport Severna Irska na više načina doprinosi tome da uštedite na troškovima transporta. Ne samo da tovarni prostor kamiona delite sa drugim pošiljaocima, već sa njima ujedno delite i troškove prevoza. Ova karakteristika predstavlja ključnu komponentu LTL transporta robe. I upravo ova činjenica zbirni transport robe Severna Irska čini pogodnom i povoljnom opcijom za relativno duže relacije kakva je između naše zemlje i entiteta Ujedinjenog Kraljevstva.

Vi, kao pošiljalac, paćate najam samo ong dela tovar prostora kamiona u kojem se nalazi vaša roba. Tačnije, cena transporta biće srazmerna zapremini vaše pošiljke, odnosno delu prostora kamiona koji ona zauzima.

Treba istaći i još jedan vid ekonomičnosti ovog vida prevoza. Naime, grupisanjem, odnosno konsolidacijom pošiljki svih pošiljalaca u jednom istom kamionu za posledicu ima i smanjenje ukupne količine goriva neophodnog za realizaciju transporta. Dakle, ne otprema se svaka pošiljka zasebnim transportnim sredstvom, a samim tim će biti potreban i manji broj kamiona na drumu. Pored toga, kod zbirnog transporta robe Severna Irska smanjuje se i potreba za skladištenjem robe. To je i logično, jer, kada šaljete manju količinu robe, odnosno robu manjih dimenzija, onda i ne postoji velika potreba za čuvanjem te iste robe u magacinskom prostoru. Zato je i mogućnost da, zbog uštede troškova prevoza, vaše poslovanje bude profitabilnije znatno veće.

OSTALE PREDNOSTI

Angažovanjem proverene i profesionalizovane kompanije koja se bavi transportom robe do/iz Severne Irske, moći ćete u svakom trenutku transporta i tranzita da saznate status svoje robe. Rezultat toga jeste maksimalno kvalitetna usluga transporta do bilo koje željene destinacije. Firme koje su specijalizovane za logistiku i prevoz robe kontinuirano ulažu u svoju mehanizaciju, opremu, vozni park i osoblje. Na taj način svojim klijentima daju do znanja da će transport robe biti izvršen efikasno, optimalno i u najkraćem mogućem roku.

Ne treba zanemariti ni ekološki aspekt, kada je u pitanju zbirni prevoz robe Severna Irska. Kako se sve pošiljke konsoliduju u istom prevoznom sredstvu, dolazi i do smanjenja emisije štetnih gasova i karbonskog otiska (zbog manje količine transportnih sredstava na putu). Na taj način smanjuje se i količina goriva potrebna za prevoz robe. Prema tome, zbirni transport Severna Irska jeste i environment-friendly rešenje.

Firby Logistic – Kvalitetan i bezbedan zbirni transport robe Severna Irska 

Kompanija Firby Logistic, kao iskusna i odgovorna firma specijalizovana za organizaciju i transport robe, organizuje i obavlja brz, erfikasan i bezbedan transport robe Severna Irska. Transport robe u Severnu Irsku, odnosno transport robe iz Severne Irske naša je standardna usluga koju svim klijentima nudimo po izuzetno povoljnim cenama! Vozila u našem voznom parku, različitih nosivosti, prevoze robu do/iz Severne Irske redovno, transportujući bilo koju vrstu i tip robe.

Imamo više nego odličnu poslovnu saradnju sa agentima, prevoznicima i drugim posovnim partnerima širom sveta. Naše višegodišnje iskustvo i razgranata mreža poslovnih saradnika omogućuju nam da brzo i lako otpremimo vašu pošiljku do/iz Severne Irske sa bilo koje destinacije. Razrađujemo detaljan plan transporta i za svakog klijenta biramo optimalnu i ekonomičnu rutu kako bismo vam maksimalno smanjili troškove prevoza.

Firby Logistic poseduje svu neophodnu opremu, mehanizaciju, dozvole i odobrenja za međunaroni transport robe Severna Irska. Zato svakom klijentu možemo da ponudimo transport standardne robe, kao i transport specijalnih tereta. U tom smislu, nudimo vam transport vangabaritnog tereta, transport opasne (ADR) robe, transport lako kvarljive robe, frigo transport robe i drugo.

Organizacija i transport robe Severna Irska 

Pored drumskog zbirnog transporta robe, poštujući sve zahteve naših klijenata, transport robe Severna Irska organizujemo kao:

  • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan oblik transporta (drumski, avio, železnički ili vodni). Na taj način izbegavamo dodatni pretovar ili prepakivanje robe, čime klijentima smanjujemo vreme koje je neophodno za transport.
  • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju koristimo kombinaciju svih navedenih modela prevoza. To je jedan od najboljih vidova medjunarodnog transporta, zato što klijentima smanjujemo vreme i troškove.
  • Kontejnerski transport robe. Ovaj oblik transporta možemo organizovati kao direktni ili kombinovani, u zavisnosti od potreba klijenata. Posebno bismo ovde izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe. U ovom slučaju prevozi se manja količine robe i klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili prevoznog sredstva.

Dodatne usluge za sve klijente 

Svim našim klijentima pružamo i dodatne, odnosno prateće usluge koje pojednostavljuju proceduru transporta do/iz Severne Irske.

Budite slobodni da nam pošaljete svoj zahtev za ponudu bilo kada, ako ste zainteresovani za saradnju sa nama, a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku. Naravno, ako imate bilo kakvih nejasnoća, nedoumica ili pitanja, ne ustručavajte se da kontakitrate sa nama.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor. 

Comments (1)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *