transport robe Severna Irska Firby Logistic 1

Transport robe Severna Irska – Pun utovar

Zašto je kamionski transport robe Severna Irska najbolji način za prevoz robe robe do/iz ove zemlje? Zbog čega je pun utovar kamiona optimalno rešenje za vaše poslovanje? Na koji način solo vozilo za transport robe na relaciji Srbija – Severna Irska može pozitivno uticati na profit i rast vaše kompanije? Saznajte odgovre na ova, ali i mnoga druga pitanja u našem blogu.

Severna Irska jeste deo Ujedinjenog Kraljevstva. Različito se tumači status Severne Irske. Neki je opisuju kao zasebnu državu, neku kao običnu teritoriju, neki kao provinciju, a neki kao region. Smeštena na severoistoku ostrvske države Irska, Severna Irska deli svoju južnu i zapadnu granicu sa Republikom Irskom. Godine 2011, Severna Irska imala je 1.810.863 stanovnika, što je činilo oko 30 odsto irskog ostrva, odnosno 3 odsto populacije Ujedinjenog Kraljevstva. Severna Irska je konstituisana 1921. godine i ona ima odgovornost za niz decentralizovanih političkih pitanja na svojoj teritoriji. Dok su neke druge društveno-političke oblasti rezervisane za britansku vladu.

Severna Irska je tradicionalno imala razvijenu industrijsku privredu, i to pre svega u brodogradnji, proizvodnji tekstila i užadi. Vremenom, većina teške industrije zamenjena je uslužnim sektorom. Štaviše, oko sedamdeset odsto prihoda Severne Irske potiče iz uslužnog sektora. Važan deo ekonomije Severne Irske čini i turizam. Glavne turističke atrakcije uključuju istorijske gradove kao što su Belfast, Deri, Arma, kao i brojne dvorce.

Koji je najbolji način za transport robe Severna Irska?

Postavlja se pitanje – koji je najbolji vid transporta robe na relaciji Srbija – Severna Irska? U praksi se pokazalo da je jedan od najefikasnijih vidova prevoza robe do/iz Severne Irske drumski transport robe. Da budemo još precizniji, jedan od ekonomičnijih i praktičnijih vidova transprota jeste kamionski transport robe Severna Irska.

transport robe Severna Irska Firby Logistic 2

Pre svega, na ovaj način roba se brzo, jednostavno i lako doprema do krajnje destinacije u Severnoj Irskoj i nazad. Ali, još bolja pogodnost ovog vida prevoza jeste što je on najprikladniji za uslugu transporta po principu „od vrata do vrata“. Takođe, transport robe do/iz Severne Irska kamionom (šleperom, prikolicom) pogodan je i za direktan transport. Ukoliko, dakle, šaljete robu do Severne Irske kamionskim putem, nakon što vaša pošiljka uđe na tržište ove teritorije, ona se direktno otprema do krajnje destinacije. Na taj način, vašom robom se minimalno upravlja, odnosno rukuje tokom transporta, što povećava stepen njene zaštite. Takođe, isporuka robe se obavlja u najkraćem mogućem roku. Summa summarum, prevoz robe kamionom do/iz Severne Irske ispunjava interese ne samo pošiljaoca, već i primaoca robe.

Sve u svemu, drumski (kamionski) prevoz robe Severna Irska svakako jeste pouzdano rešenje za transport. Sem toga, u pitanju je i ekonomičan, odnosno finansijski isplativ vid transporta. U poređenju sa železničkim, avio ili brodskim transportom, kamione odlikuje visok nivo fleksibilnosti za vreme transporta. Drugim rečima, ova transportna sredstva se prilagođavaju zahtevima pošiljalaca u pogledu vrste robe, njene težine, kubikaže i veličine. Samim tim, do/iz Severne Irske možete transportovati opasnu (ADR) robu, lako kvarljivu robu, robu koja zahteva poseban temperaturni režim i drugo.

Prevoz robe Srbija – Severna Irska i prednosti punog utovara

Svakako jedan od najboljih i optimalnih rešenja za prevoz robe Severna Irska drumskim putem jeste po sistemu punog utovara (solo vozilo). Šta, zapravo, karakteriše ovaj sistem, koje su njegove prednosti i u čemu se sastoji njegov značaj?

Sistem punog utovara robe odnosi se FTL transport robe (Full Truckload). U ovom slučaju, roba jednog pošiljaoca zauzima, odnosno popunjava celokupni tovarni prostor kamiona. Drugim rečima, jedan kamion ili više njih (u zavisnosti od kvantiteta robe) transportuje do/iz Severne Irske robu isključivo jednog pošiljaoca. Za razliku od FTL prevoza, postoji i LTL transport (Less Than a Truckload) koji podrazumeva grupisanje više pošiljki različitih pošiljalaca u jednom kamionu.

Transport robe po sistemu punog utovara koristi se uglavnom kada se prevoze veće, teže ili kabaste pošiljke. Ovaj sistem je takođe pogodan u slučajevima kada se šalje količina robe dovoljna da popuni kompletni kapacitet utovarnog prostora kamiona.

transport robe Severna Irska Firby Logistic 3

Sve u svemu, ako želite do/iz Severne Irske da se preveze veća (količina) robe, odnosno pošiljke, sistem solo vozila je efikasno i kvalitetno rešenje za vas.

Transport robe Severna Irska i benefiti punog utovara kamiona 

  • Pogodan vid transporta za velike, teške, kabaste ili glomazne pošiljke;
  • Utovarni kapacitet je veći;
  • Vrhunska efikasnost transporta robe. Kamion koji prevozi vašu robu po sistemu punog utovara, direktno i bez odlaganja otprema vašu pošiljku do krajnje tačke. Iz ovih razloga, tranzitno vreme je znatno brže, odnosno rokovi za isporuku su kraći.
  • Ne postoji ograničenje u pogledu težine ili veličine robe, posmatrajući iz perspektive prevoznika. U pojedinim slučajevima, kada je količina robe manja od kapaciteta utovara kamiona ili je ona manjih dimenzija, prevoznici neće otpremiti tu pošiljku sve dok utovarni prostor kamiona ne bude u celosti popunjen. No, ovo u praksi i nije uvek slučaj. S druge strane, ukoliko se šalje roba, koja po svojoj zapremini ili dimenzijama, prelazi zapreminu utovarnog kapaciteta kamiona, ostatak robe se lako može prevesti drugim kamionom.
  • Finansijska isplativost. Često se događa da prevoznici, kada govorimo u okvirima sistema punog utovara, nude i manje prevozničke tarife.
  • Odlične mogućnosti za transport osetljive robe;
  • Zaštita robe i bezbednost transporta. Vaša pošiljka se, kako smo već istakli, direktno, neposredno i bez stajanja transportuje do krajnje adrese primaoca. Rezultat toga jeste minimalno upravljanje robe pre, za vreme i nakon transporta, što povećava njenu sigurnost.

Firby Logistic – Kvalitetan i efikasan transport robe Severna Irska

Kompanija Firby Logistic obavlja i organizuje bezbedan i efikasan transport robe Severna Irska. Bez obzira na to što je udaljenost između Srbije i Severne Irske relativno velika, za nas to ne predstavlja prepreku u pogledu transporta robe na ovoj relaciji. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu, kao i našoj razvijenoj poslovnoj mreži saradnika i partnera, odlično smo upoznati sa tržišnim prilikama u Severnoj Irskoj.

Zato smo i u mogućnosti da svakom klijentu obezbedimo maksimalno kvalitetnu uslugu po veoma povoljnim cenama. Pored toga, za svakog klijenta ponaosob, u zavisnosti od njegovih zahteva, biramo optimalnu i ekonomičnu rutu transporta, kako bismo vam maksimalno smanjili troškove. Naša uspešna poslovna saradnja sa brojnim agentima stavlja nas u poziciju da vašu robu brzo, lako i jednostavno transportujemo na relaciji Srbija – Severna Irska do bilo koje destinacije. Ne samo da poznajemo ekonomiju Severne Irske, već smo i veoma dobro upoznati sa saobraćajnom infrastrukturom na ovoj teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva.

Sem kamionskog transporta po sistemu punog utovara, ukoliko klijent to zahteva, možemo organizovati i drumski zbirni transport robe Severna Irska. Pored drumskog, u stanju smo da obavimo i organizujemo i druge vidove saobraćaja do/iz Severne Irske – avio, železnički ili vodni. Samim tim, prevoz robe Severna Irska možemo organizovati kao:

  • Direktni transport robe – koristeći samo jedan od navedenih vidova saobraćaja;
  • Kombinovani transport robe – koristeći kombinaciju više vidova saobraćaja (avio, drumski, železnički i pomorski):
  • Kontejnerski transport. Ovde bismo naročito izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta robe koji je pogodan za prevoz manjih pošiljki na relativno većim relacijama kao što je između Srbije i Severne Irske.

Naše visokokvalifikovano osoblje spremno je 24/7 da vam obezbedi najprofesionalniju uslugu pre, za vreme i posle transporta robe. O vašoj robi staraju se na najbolji mogući način, štiteći njen kvalitet i integritet u svakom trenutku.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente 

Pored standardne, odnosno konvencionalne robe, nudimo vam i transport specijalnih tereta. Tačnije, organizujemo i obavljamo transport vangabaritnog tereta, transport opasnih (ADR) materija, kao i frigo transport. 

Firby Logistic, kao kompanija licencirana i specijalizovana za transport robe, svakom klijentu nudi i dodatne usluge. Ove prateće usluge su u funkciji pojednostavljenja transporta robe Severna Irska.

Budite slobodni da nam pošaljete svoj zahtev za ponudu bilo kada, 24/7, ako ste zainteresovani za saradnju sa nama. Ujedno, ako imate bilo kakvih nedoumica, dilema ili su vam nepohodne dodatne informacije, ne ustručavajte se nas pozovete ili pošaljete e-mail. Naše ljubazno osoblje će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Comments (1)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *