zbirni kontejnerski transport robe Amerika Firby Logistic 1

Zbirni kontejnerski transport robe Amerika

Zbirni kontejnerski transport robe Amerika jedan je od najefikasnijih načina za prevoz relativno manje količine robe do i iz Sjedinjenih Američkih Država. Stoga, ukoliko vaše poslovanje podrazumeva saradnju sa jednom ili više kompanija iz Amerike, a potreban vam je prevoz manje količine pošiljki, onda je zbirni prevoz robe idealno rešenje za vas.

U daljem kontekstu termin „Amerika“ koristićemo za Sjedinjene Američke Države (SAD). Naime, SAD ili Amerika jeste transkontinentalna zemlja koja se nalazi u Severnoj Americi. Sastoji se od 50 federalnih jedinica, federalnog okruga, pet velikih neinkorporisanih teritorija, devet manjih udaljenih ostrva i 326 indijanskih rezervata sa ograničenim suverenitetom. SAD je treća po veličini zemlja po svojoj ukupnoj površini (9.833.520 kilometara kvadratnih). SAD deli kopnene granice sa Kanadom na severu i Meksikom na jugu. Između ostalog, pomorske granice Amerika deli sa Bahamima, Kubom i Rusijom. U ovoj zemlji živi oko 331 milion stanovnika, što je čini trećom najvećom državom na svetu po broju stanovnika. Glavni grad je Vašington, a najveći finansijski centar i najnaseljeniji grad je Njujork.

SAD su visokorazvijena privredna zemlja, sa ekonomijom koja čini približno četvrtinu ukupnog globalnog BDP-a. Po parametru tržišnih kurseva, SAD ima najveći BDP na svetu. Amerika je najveći svetski uvoznik robe i drugi najveći izvoznik. Oko 30 odsto ukupnog svetskog bogatstva pripada SAD-u, što je ubedljivo najveći udeo bilo koje zemlje na planeti. Ekonomiju Amerike podstiču obilni prirodni resursi, dobro razvijena infrastruktura i visoka produktivnost.

Najveći spoljno-trgovinski partneri SAD su Kina, Evropska unija, Kanada, Meksiko, Indija, Japan, Južna Koreja, Ujedinjeno Kraljevstvo i Tajvan. Stoga, ne treba da čudi zbog čega je Amerika idilična lokacija za uvoz i izvoz robe.

Šta podrazumeva zbirni kontejnerski transport robe Amerika?

Zbirni kontejnerski transport robe Amerika – Srbija nalazi se u kontinuiranom rastu. Treba istaći da su SAD jedan od najvećih i najznačanijih stranih investitora u našoj zemlji. Prema zvaničnim podacima, ukupna trgovinska razmena između Srbije i SAD-a u 2020. godini iznosila je 811.6 miliona američkih dolara. Od toga, vrednost izvoza iz Srbije u Ameriku iznosio je 369.3 miliona američkih dolara. Dok je uvoz iz Amerike u Srbiju iznosio 442.3 miliona američkih dolara.

zbirni kontejnerski transport robe Amerika Firby Logistic 2

Foto: Pixabay/Ilustracija

Kada je u pitanju transport robe Amerika, najveći deo ove trgovinske razmene vrši se, pored avio saobraćaja, prekookeanskim, odnosno pomorskim transportom. Ukoliko želite da za Ameriku ili od Amerike pošaljete manju količinu robe, praksa je pokazala da je najbolja opcija u tom slučaju zbirni kontejnerski transport robe Amerika. Postavlja se pitanje – šta podrazumeva ovaj vid kontejnerskog transporta do/iz Amerike?

Zbirni kontejnerski prevoz robe Amerika jeste tzv. LCL transport (Less Than a Container Load) Amerika. On podrazumeva grupisanje (konsolidacija) pošiljki više različitih pošiljlaca u istoj posebnoj transportnoj jedinici – kontejneri. Drugim rečima, tovarni prostor kontejnera vaša roba deli sa robom drugih kompanija koje takođe otpremaju svoje pošijke. To dalje znači da vi plaćate zakup samo dela prostora kontejnera koji ispunjava vaša roba.

LCL zbirni transport Amerika predstavlja ekonomičan vid prevoza za otpremu relativno manjih pošiljki. Načelno posmatrano, ukoliko je zapremina vaše pošiljke manja od 33 metara kubnih (što je manje od veličine najmanje dostupnih kontejnera), onda je zbirni kontejnerski transport robe najbolji izbor za vas.

Vrrste LCL pošiljki

Postoje 2 oblika LCL pošiljki koje su, zapravo, najtraženije kada je u pitanju kontejnerski transport robe Amerika.

  1. LCL pošiljke u paletama. U ovom slučaju, roba se pakuje u posebne palete i pričvršćuje rastegljivim omotima. Slanje robe u paletama kod zbirnog prevoza je izuzetno preporučljiva opcija. To je zato što se vašom robom lako rukuje, dok istovremeno pruža veliki nivo bezbednosti robe i zaštiti njenog sadržaja.
  2. LCL pošiljke u kutijama. U ovom slučaju, roba se pakuje u specijalne kutije koje se mogu slagati u kontejner, a to zavisi od prirode i sadržaja vaše pošiljke. Zbog sigurnosti robe, palete su bolje rešenje, ali slanje pošiljki u kutijama jeste jeftinija opcija.

Zašto da izaberete zbirni kontejnerski transport Amerika?

Ukoliko se pitate koji vid saobraćaja da izaberete za prevoz robe do i iz Amerike – pomorski ili avio transport – nećete pogrešiti ako izaberete bilo koji od ova dva oblika saobraćaja. U krajnjoj liniji, to zavisi od vaših preferencija, vrste robe, vašeg budžeta i slično. Međutim, zbirni kontejnerski transport robe Amerika poseduje niz brojnih prednosti u poređenju sa avio transportom, kao i bilo kojim drugim vidom saobraćaja.

zbirni kontejnerski transport robe Amerika Firby Logistic 3

Foto: Pixabay/Ilustracija

  • Finansijski isplativo rešenje i smanjenje troškova. Kao što smo već istakli, kod LCL transporta plaćate najam samo dela tovarnog kapaciteta kontejnera u kojem se nalazi vaša roba. Tačnije, kod zbirnog kontejnerskog transporta, cena LCL transporta zasniva se na zapremini prostora koji vaša roba popunjava u kontejneru. Prema tome, pored samog utovarnog prostora kontejnera, vi ujedno delite i troškove prevoza sa drugim pošiljaocima. To znači da ćete napraviti značajnu troškovnu uštedu po pitanju konačne cene transporta. Pored toga, zbirni kontejnerski transport robe Amerika je jefitnija opcija u odnosu na avio transport robe Amerika.
  • Češće slanje manje količine robe znači da se redukuje potreba za skladištenjem robe na duži vremenski rok.
  • Kada je kapacitet kontejnera ograničen, recimo tokom špica sezone isporuke ili tokom drugih perioda isporuke robe velikog obima, zbirni kontejnerski transport je dostupnije rešenje od punih kontejnera (FCL transport).
  • Zbirni kontejnerski transport robe Amerika je poželjan način isporuke robe za mala preduzeća.

Sve u svemu, zbirni transport robe iz Amerike/za Ameriku karakteriše velika efikasnost. Osim toga, možete računati na vrhunsku bezbednost robe, zaštitu životne sredine, mogućnost praćenja pošiljke u realnom vremenu i drugo. Unajmljivanjem pouzdane i licencirane kompanije za organizaciju i transport robe, ne samo da ćete povećati sigurnost sadržaja svoje robe, već ćete imati i više vremena da se fokusirate na svoje poslovanje.

Firby Logistic – Bezbedan i kvalitetan zbirni kontejnerski transport robe Amerika 

Kompanija Firby Logistic vrši i organizuje efikasan i bezbedan zbirni kontejnerski transport robe Amerika po izuzetno povoljnim cenama na tržištu. Zahvaljujući našem višedecenijskom iskustvu u transportu robe Amerika i odličnom poznavanju američkog tržišta, u stanju smo da omogućimo brz, siguran i kvalitetan kontejnerski transport robe Amerika.

Tokom godina poslovanja, ostvarili smo i više nego uspešnu poslovnu saradnju sa brojnim agentima i partnerima širom sveta. Upravo zato, svim našim klijentima obezbeđujemo najbolje uslove i najpristupačnije cene za najrazličitiju robu i njihovu isporuku širom Amerike, na bilo kojoj destinaciji.  Transport robe Amerika je usluga koja se nalazi u našoj standardnoj ponudi, zbog čega smo stekli smo veliki broj zadovoljnih klijenata koji nastavlja da raste. Nevezano za to da li robu uvozite ili izvozite iz Amerike, Firby Logistic je vaš pouzdan saveznik!

Ukoliko želite da transportujete manju količinu robe, umesto da čekate da ceo kontejner bude popunjen, onda zbirni kontejnerski transport robe Amerika ima najviše smisla za vas! U tom smislu, omogućujemo vam:

  • Otpremu manje količine pošiljki uz niže troškove transporta;
  • Izbegavanje visokih troškova avio transporta;
  • Smanjenje troškova skadištenja;
  • Pronalazak mesta u kontejneru tokom špica u sezoni isporuke robe.

Zbirni LCL kontejnerski transport Amerika, u našoj organizaciji, omogućava jeftin transport manje količine robe na dužim relacijama, kao što je između Srbije i Amerike. Kada pošiljka zauzima deo kontejnerskog prostora, a želite da imate niže troškove transporta, pri čemu vam vreme isporuke ne igra najveću ulogu, optimalan izbor za vas jeste prekomorski zbirni kontejnerski prevoz.

Transport robe Amerika i benefiti saradnje sa nama

Ukoliko klijent to želi, sem kontejnerskog transporta, Firby Logistic može obaviti i avio transport robe Amerika po najpristupačnijim cenama! Specijalizovani smo u pružanju sledećih usluga:

O vašoj robi stara se na najkvalifikovaniji i najprofesionalniji način naše iskusno i utreniramo osoblje, 24/7h. Kontejnerski transport Amerika možemo realizovati i organizovati čak i za najdelikatniju robu. Za svakog klijenta vršimo i organizujemo transport sledeće robe:

Dodatne usluge naše kompanije za sve naše klijente

Svim našim klijentima, u cilju pojednostavljivanja celokupne procedure transporta do/iz Amerike, pružamo i dodatne usluge:

Ako ste zainteresovani za saradnju, već sada nam možete poslati svoj upit. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja i nedoumica kada je u pitanju zbirni kontejnerski transport robe Amerika, budite slobodni da kontaktirate sa nama.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor! 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *