Pomorski ili Avio Transport robe -firby Logistic

Pomorski ili Avio Transport robe, koji izabrati?

Pomorski ili Avio Transport su dva najučestalija vida prevoza kad je reč o međunarodnom transortu robe između velikih udaljenosti. Planiranje transporta robe nije ni malo lako, i iz tog razloga se u najvećem broju slučajeva preporučuje da se ovaj posao prepusti profesionalcima koji na najbolji način mogu izabrati vid transporta ili kombinovani transport robe koji će najviše odgovarati vašim potrebama. U zavisnosti od krajnjeg odredišta, robe koja se prevozi kao i budžeta za transport moguće je isplanirati celokupan transport tako da najviše odgovara vašim potrebama.

Pokušaćemo da vam odogovorimo kada je više isplativiji avio kada vodni transport robe.

Pomorski ili Avio Transport

Avio Transport robe – Hitnos i visoka vrednost

Avio prevoz se izdvaja  brzinom , najbržim načinom dolaska u bilo koji kraj sveta, kao i ispunjavanjem najzahtevnijih rokova. Takođe omogućava široku geografsku pokrivenost, zahvaljujući ogromnoj mreži aerodroma koja olakšava ulazak na nova tržišta. Čak što više, pruža veću sigurnost, sa nižim odnosom šteta i rizikom od nezgoda. I na kraju, izuzetno je svestran zahvaljujući postojanju aviona prilagođenih različitim vrstama tereta koji se prevoze.

Međutim, znatno je ograničeniji u pogledu tereta i zapremine, a pre svega košta više prevoz iste težine, što može odbaciti više od jednog proračuna. Povrh svega toga, takođe ne prihvata opasan teret.

Roba koja se najčešće transportuje u avio transportu

Kvarljivi proizvodi : Brzina aviona stavlja ih glavu i ramena iznad ostalih kada je reč o transportu proizvoda sa ograničenim rokom trajanja. Govorimo o svim vrstama organskih proizvoda, poput sveže hrane ili cveća . Međutim, ova kategorija ima određene izuzetke. Jedan primer su banane koje se, s obzirom na to koliko im treba da sazriju, obično prevoze morem.

Farmaceutski proizvodi : Medicinski proizvodi su često vrlo osetljivi na promene temperature. To zahteva da se njihova temperatura kontroliše i nadgleda, kao i vrlo kratki vremenski okviri u pogledu njihovog transporta. Tešto za šta avio transport može pružiti bolju garanciju u odnosu na pomorski transport robe.

Proizvodi velike vrednosti : Uprkos bezbednosti koja je uključena u pomorski transport, vazdušni transport pruža veće garancije za transport malih proizvoda velike vrednosti, poput dragog kamenja , nakita itd.

Pomorski Transport robe – Cena i Svestranost

Pomorski transport se izdvaja po pristupačnoj ceni, kao i sposobnosti da na istom brodu bude niz različite vrsta tereta . Brodovi mogu prevoziti bilo kuju vrstu robe, čvrstu, tečnu, gasovitu ili rasutu , od velikih kontejnera do malih kontejnera. To uključuje opasne materijale , koji se često ne mogu transportovati vazduhom. Gabariti poput zapremine ili težine takođe nikada ne predstavljaju problem kod ove vrste transporta.

Njegovi nedostaci uključuju duži vremenski okvir isporuke zbog dužeg vremena potrebnog za prevoz. Kao i činjenicu da je teže kontrolisati vreme zbog okolnosti poput zagušenja luka. Takođe proizvodi veću količinu emisija i otpada, mada se to menja novim zakonima i čistim gorivima . Štaviše, često je neophodno imati drugo prevozno sredstvo u luci do krajnjeg odredišta.

Roba koja se najčešće transportuje u pomorskom transportu

Manje osetljivi medicinski proizvodi i kozmetika: Uprkos svemu ovome, savršeno je moguće prevoziti širok spektar farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda brodom u hladnjačama (rashlađenim) kontejnerima.

Moda, elektronika i proizvodi za domaćinstvo : Preferirani transport većeg segmenta svakodnevnih potrošačkih proizvoda je brodom. Budući da nisu kvarljivi, ne zahtevaju hitnu dostavu, a prevoz brodom je mnogo jeftiniji.

Opasna roba : Zbog činjenice da bilo koja opasna roba jednostavno ne može da se prevozi avionom, mora se prevoziti brodom.

Kao što vidimo, obe veste transporta ( Pomorski ili Avio Transport ) imaju mnogo izuzetaka, kao i činjenicu da se cene dosta razlikuju. Zbog toga je najprikladnije kontaktirati operatera kao što je Firby Logistic kada je reč o odabiru najbolje vrste prevoza za vašu vrstu tereta , čiji profesionalni tim vrši procenu svih aspekata i preporučuje prevoz koji ispunjava naše tačne potrebe , u potrazi za najboljim cenama za vrhunski kvalitet pošiljke, istovremeno vodeći računa o tome da je naša roba bezbedna u svakom trenutku.

Comments (3)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *