zbirni prevoz robe Italija Firby Logistic 1

Zbirni prevoz robe Italija

Zbirni prevoz robe Italija jedan je od najboljih i najefikasnijih načina da se izvrši transport robe na relaciji Srbija – Italija. Prema tome, ako želite rast i napredak svog poslovanja, a treba vam transport robe do/iz ove države, znajte da je zbirni transport robe Italija pravo rešenje za vas.

Italija, ili popularna „Čizma“ država, nalazi se u Južnoj Evropi, u srcu Sredozemnog mora. S druge strane, ova zemlja se takođe, naročito u ekonomskom pogledu, smatra državom Zapadne Evrope. Italija se pretežno prostire na Apeninskom poluostrvu, ali takođe u sastav njene teritorije ulaze i tri ostrva: Elba, Sardinija i Sicilija. U pitanju je unitarna parlamentarna republika koja pokriva površinu od 301.340 kilometara kvadratnih, sa Rimom kao glavnim i najvećim gradom. Jedina kopnena granica Italije nalazi se na severu ove zemlje koju deli sa Francuskom, Slovenijom, Austrijom i Švajcarskom. Kao što je već poznato, unutar granica Italije nalaze se i dve mikrodržave: Vatikan i San Marino. Sa oko 60 miliona stanovnika, Italija je treća najnaseljenija država u Evropskoj uniji, odmah nakon Nemačke i Francuske.

Još od 80-ih godina prošlog veka, Italija je država koja konstantno beleži privredni rast, jedan od najvećih, među zemljama članicama Evropske unije. Danas, Italija ima jednu od najrazvijenijih ekonomija na svetu (osma u svetu, a treća u EU, posmatrajući BDP). Inače, prosečna godišnja stopa povećanja BDP-a Italije iznosi oko 3 odsto, sa udvostručenjem udela spoljne trgovine u BDP-u. Na svetskom nivou, Italija se rangira na visokom mestu po kvalitetu i dužini života, zdravstvu i obrazovanju.

Sve u svemu, u pitanju je izuzetno razvijena i jaka država na svim poljima (ekonomsko, politički, društveno), zbog čega transport robe Italija raste iz dana u dan.

Zbirni prevoz robe Italija – Srbija: Šta on podrazumeva?

Inače, Italija je jedna od deset najvećih svetskih kupaca minerala i strateških sirovina. Neke od najrazvijenijih industrija u Italiji su poljoprivredni sektor (sa najvećom proizvodnjom vina na svetu), automobilska industrija, mašinska, tekstilna i industrija hrane. Takođe, Italija je poznata po kreativnoj i inovativnoj ekonomiji, zbog čega se radi na većem jačanju ekonomskih odnosa između naših dveju država.

Zato, treba naglasiti su spoljno-trgovinski odnosi Srbije i Italije ocenjeni kao izuzetno dobri. Italija je zemlja koja ima gotovo najveći broj investicija u Srbiji, što ovu državu čini drugim spoljno-trgovinskim partnerom Srbije. Na primer, robna razmena između Srbije i Italije u 2018. godine premašila je četiri miljarde evra. Takođe, naša država je brojnim podsticajnim merama pružila podršku investicijama italijanskih kompanija.

zbirni prevoz robe Italija Firby Logistic 2

Sve ove privredno-statističke podatke sa razlogom smo naveli, kako bismo objasnili koliko vaše poslovanje može imati benefita ako se odlučite za zbirni prevoz robe Italija. Šta, zapravo, ovaj vid transporta podrazumeva? Radi se o tzv. LTL transportu robe (Less Than a Truckolad). 

Dakle, u pitanju je drumski transport robe Italija. Konkretnije, radi se o prevozu robe kamionima do/od željene destinacije u ovoj državi. Zbirni transport robe Italija znači da vaša roba ne popunjava celokupni tovarni prostor kamiona (šlepera, prikolice), već samo jedan njegov deo. Preostali deo tovarnog prostora zauzima roba drugih kompanija (pošiljalaca). Dakle, kod zbirnog prevoza robe na relaciji Srbija – Italija vrši se grupisanje, odnosno konsolidacija pošiljki različitih firmi. Posledica toga jesu znatno niži ukupni i efektivni troškovi transporta.

S tim u vezi, LTL prevoz robe Italija veoma je pogodan za manje pošiljke, odnosno za manju količinu robe. I upravo ova karakteristika ovaj vid transporta čini maksimalno efikasnim i ekonomičnim.

Šta vam sve donosi zbirni transport robe Italija? 

Ako se odlučite za zbirni transport Italija, znajte da vam to donosi mnogobrojne prednosti za vaše poslovanje.

ISPLATIVOST

Kao što smo već istakli, ovaj vid transporta do/iz Italije zaista je finansijski isplativa opcija. Ne samo da delite robu sa drugim pošiljaocima, već samim tim delite i troškove ovog prevoza zajedno sa njima. Drugim rečima, vi plaćate samo najam onog dela tovarnog prostora kamiona (šlepera, prikolice), koji zauzima vaša roba. Cena transporta, u tom smislu, biće proporcionalna zapremini vaše robe i delu tovarnog prostora.

Do uštede i smanjenja ukupnih troškova prevoza dolazi upravo zbog grupisanja većeg broja pošiljki u jednom transportnom sredstvu. Na taj način, smanjuje se i količina goriva za transport, ali i broj kamiona neophodnih za otpremanje robe. Pored svega ovoga, zbirni prevoz robe Italija redukuje mogućnost za skladištenjem robe. Drugim rečima, tada ne postoji potreba da se u magacinsom prostoru čuva veća količina robe. Zato je ovo odlična šansa da vaš biznis bude još uspešniji i profitabilniji.

BEZBEDNOST ROBE

Zaštita vaše robe, pre, za vreme i nakon transporta je na veoma visokom nivou. Pre nego što se roba utovara u kamion, obavlja se pakovanje robe, bilo u palete ili u zaštitne sanduke. Kako bi se bezbednost robe još više povećala tokom transporta, na vašu robu stavljaju se i zaštitni omoti, čime se gotovo eliminiše rizik od fizičkih oštećenja i drugih nepovoljnih spoljašnjih okolnosti (ekstremne temperature, vremenske neprilike, požar…).

zbirni prevoz robe Italija Firby Logistic 3

Zbirni transport robe Italija zahteva minimalno rukovanje, upravljanje i manevrisanje robom za vreme prevoza. Sigurnost vaše robe zaista će biti maksimalna, ako celokupnu logističku proceduru transporta i svoju robu poverite profesionalizovanoj i licenciranoj kompaniji za transport robe.

BRŽE I KRAĆE VREME ISPORUKE

Kada vaša roba zauzima samo jedan deo tovarnog prostora kamiona, to znači da ne morate da čekate da ceo kamion bude popunjen robom, kako bi transport bio realizovan. Kod FTL transporta (Full Truck Load ili pun utovar), roba jedne kompanija popunjava kompletan tovarni prostor kamiona.

Sve u svemu, kod zbirnog transporta robe na relaciji Srbija – Italija, vaša roba će biti otpremljena i isporučena brzo i u relativno kratkom vremenskom periodu. Štaviše, ovaj vid transporta robe se brzo i veoma lako realizuje, što znači da se u svakom momentu možete pouzdati u tačno vreme isporuke na bio kojoj lokaciji u Italiji.

OSTALE PREDNOSTI 

Ako za prevoz robe Italija angažujete proverenu i pouzdanu kompaniju za transport robe, onda ćete imati i mogućnost da saznate i status vaše robe, kao i lokaciju kamiona, u svakom trenutku. Istovremeno, angažujući profesionalizovanu firmu za transport, možete biti sigurni da će vam biti omogućena i pružena vrhunska usluga transporta. To je zato što ove firme raspolažu sa najsavremenijom tehnologijom u pogledu opreme, mehanizacije i transportnih sredstava.

Takođe, zbirni prevoz robe Italija je i ekološki prihvatljivo rešenje. Kada se roba više različitih pošiljalaca konsoliduje u jednom kamionu, onda dolazi i do redukcije emisije štetnih gasova (CO2) i potrebe za većom količinom goriva, u odnosu na slučaj kada je za robu jednog pošiljaoca potreban jedan kamion.

Firby Logistic – Izaberite najkvalitetniji zbirni prevoz robe Italija

Kompanija Firby Logistic vrši i organizuje efikasan, bezbedan i kvalitetan zbirni transport robe Italija, i to po najpristupačnijim cenama na tržištu. Transport robe do/z Italije jeste deo standardne ponude naše kompanije, budući da svakog dana imamo zahteve za prevozom na relaciji Srbija – Italija. Zato, pored povoljnih cena, svakom klijentu nudimo i veoma brzu uslugu transporta.

Sa nama i uz nas možete računati na najkvalitetnije logističke usluge transporta robe do bilo kog mesta u Italiji.  Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu, ali i temeljnom poznavanju italijanskog tržišta, u stanju smo da za svakog klijenta individualno organizujemo i izaberemo ekonomičnu i optimalnu rutu prevoza. Takođe, uspostavili smo i više nego sigurne i uspešne poslovne odnose sa partnerima i agentima širom Italije, zbog čega vam nudimo najpouzdaniju uslugu transporta robe do bilo koje tačke u Italiji!

Kontinuirano ulaganje u odlične poslovne odnose, kao i u vozni park i opremu, omogućuje nam da ispunimo sve potrebe klijenata u vezi sa transportom robe do/iz Italije. Naši vozači su visokokvalifikovani, sa velikim iskustvom u prevozu robe. Iskustvo i praksa su pokazali da smo do sada najviše, na relaciji Srbija – Italija, prevozili nove i polovne automobile, namirnice, odeću, obuću… Ali, ako imate specifične zahteve u pogledu vrste, količine, težine i dimenzija robe, Firby Logistic vam stoji na raspolaganju!

Zato vam omogućavamo transport kako konvencionalnih – paletizovanih i nepaletizovanih – tereta, tako i specijalnih tereta. Vršimo i organizujemo vangabaritni transport robe, transport opasne (ADR) robe, kao i transport robe pod posebnim temperaturnim režimom (frigo).

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente 

Želimo da istaknemo da je zbirni prevoz robe Italija samo jedan od načina transporta robe koji obavljamo. Pored toga, poštujući svaki vaš zahtev, organizujemo i vršimo drumski, avio, železnički i vodni transport robe. S tim u vezi, međunarodni transport robe Italija možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (drumski, vazdušni, železnički ili pomorski), čime se klijentima značajno smanjuju troškovi prevoza. Izbegava se pretovar robe i ponovno pakovanje.
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju kombinuju se navedeni vidovi saobraćaja, što je pogodna opcija za duže relacije jer smanjuje troškove i vreme isporuke;
 • Kontejnerski transport robe. U skladu sa zahtevima klijenta, ovaj vid transporta može biti organizovan kao direktni ili kombinovani. Ujedno, kontejnerski prevoz robe može biti FCL (prevoz punih kontejnera) ili LCL prevoz (zbirni transport robe).

Svakom našem klijentu nudimo i dodatne usluge koje olakšavaju celokupan transport robe Italija:

 • Usluga transporta po principu „od vrata do vrata“, odnosno preuzimamo robu na dogovorenoj adresi i isporučujemo je na dogovorenu destinaciju:
 • Pakovanje i priprema robe za transport;
 • Utovar, pretovar i istovar robe;
 • Pribavljanje svih neophodnih dokumenata (dozvola i odobrenja), kao i priprema istih za međunarodni transport;
 • Carinjenje robe i obavljanje celokupne carinske procedure;
 • Špedicija i špediterske usluge;
 • Skladištenje robe;
 • Logistika, distribucija i transport robe:
 • Obaveštavanje klijenta, na njegov zahtev, o statusu robe;
 • Izveštavanje klijenata o mestu i vremenu prispeća robe.

Ako želite bezbedan, kvalitetan i efikasan transport robe do/iz Italije, na vama je samo da nam pošaljete svoj zahtev za ponudu u bilo koje vreme – 24/7h. Naravno, ako imate bilo koje nedoumice, dileme ili dodatna pitanja, ne ustručavajte se da nas pozovete. Sa zadovoljstvom ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor. 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *