uvoz nameštaja iz Turske Firby Logistic 1

Uvoz nameštaja iz Turske

Kako se realizuje, sprovodi i organizuje uvoz nameštaja iz Turske? Zbog čega je transport robe kamionom najbolji način za uvoz nameštaja Turska? Koji su benefiti i pogodnosti kamionskog uvoza ovog oblika robe iz Turske drumskim putem? Saznajte odgovore na ova pitanja u našem daljem tekstu.

Turska je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih država na svetu kada je u pitanju sektor industrije nameštaja. Pojedini turski brendovi nameštaja su svetski renomirani zbog kvaliteta proizvodnje, komfora i inovacija u dizajnu i stilu. Isto tako, brojni turski brendovi nameštaja imaju po više stotina prodavnica. U tom smislu, Turska je država koja zauzima veoma konkurentnu poziciju u svetu po pitanju proizvodnje, isporuke i izvoza bilo koje vrste nameštaja. Ova država najčešće izvozi nameštaj na regionalno tržište Bliskog Istoka, ali i na tržište Evropske unije, kao i na tržišta država koje nisu članice EU, poput Srbije.

Statistički posmatrano, izvoz nameštaja iz Turske u druge države porastao je za 26.4 odsto u 2021. godini u odnosu na 2020. godinu, lako nadmašivši ukupan iznos izvoza od 3.4 milijardi dolara iz 2019. godine. U poslednjih nekoliko godina naglo je skočila količina potražnje za turskim nameštajem, naročito iz evropskih zemalja i SAD-a. Dok je 2015. godine bilo oko četiri stotine turskih firmi koje su izvozile nameštaj u iznosu većem od milion dolara, do 2021. godine broj ovih firmi se i više nego udvostručio – na gotovo 1000!

Turska industrija izvozi nameštaj u više od 172 zemlje širom sveta i 202 carinska punkta. Upravo ovo Tursku čini šestim najvećim svetskim izvoznikom nameštaja. Zato i ne čudi što uvoz nameštaja iz Turske u Srbiju beleži veliki rast iz godine u godinu.

Uvoz nameštaja iz Turske i kamionski prevoz nameštaja

uvoz nameštaja iz Turske Firby Logistic 2

Jedan od najboljih i najefikasnijih načina za uvoz nameštaja iz Turske jeste, svakako, prevoz nameštaja kamionom. Ovaj oblik ransporta nudi brojne pogodnosti i za pošiljaoca, ali i za primaoca robe u Srbiji.

 • Nakon završenog carinjenja, nameštaj se brzo i lako isporučuje do bilo koje destinacije u Srbiji;
 • Idealno rešenje za prevoz nameštaja po principu „od vrata do vrata“;
 • Odlična opcija za direktni transport namepštaja iz Turske. Onog trenutka kada se nameštaj nađe u carinskom području Republike Srbije, on se direktno isporučuje do krajnje adrese primaoca nameštaja;
 • Komadima nameštaja se za vreme transporta minimalno rukuje, što znači da kamionski uvoz nameštaja u Srbiju omogućuje viši stepen zaštite;
 • Nameštaj se isporučuje u najkraćim rokovima;
 • Praktičan, ekonomičan pouzdan i isplativ vid transporta;

U poređenju sa uvozom nameštaja kada se on obavlja avio, vodnim ili železničkim transportom, pre svega uvoz nameštaja iz Turske u Srbiju kamionom odlikuje simplifikovana carinska procedura. Pored toga, kamione, kao prevozna sredstva, odlikuje velika fleksibilnost. Kamioni se, u skladu sa zahtevima i specifikacijama pošiljaoca, prilagođavaju vrsti nameštaja, materijali, njegovim dimenzijama, zapremini, težini, broju komada nameštaja i slično.

U zavisnosti od veličine nameštaja koji se prevozi, kao i od brojnosti komada nameštaja, kamionski uvoz nameštaja Turska može se obaviti na sledeće načine:

 • Uvoz nameštaja iz Turske – Pun utovar kamiona (FTL transport);
 • Uvoz nameštaja iz Turske – Zbirni utovar (LTL transport).

Uvoz nameštaja Turska – Pun utovar kamiona (FTL)

Pre svega, uvoz nameštaja iz Turske kamionskim putem može se obaviti po sistemu punog utovara (solo vozilo). U ovom slučaju (FTL transport – Full Truck Load), količina nameštaja jednog pošiljaoca (firme) dovoljna je da ispuni kompletni tovarni kapacitet jednog ili više kamiona (u zavisnosti od ukupne količine nameštaja). Dakle, jedan pošiljalac iz Turske iznajmljuje kompletni tovarni prostor kamiona (ili više njih) za nameštaj koji se uvozi u Srbiju.

Jedan ili više kamiona transportuju nameštaj isključivo jedne kompanije u Turskoj. Ovakav oblik transporta robe i uvoza koristi se kada je neophodno prevesti veći, kabastiji ili teži nameštaj. Pored toga, uvoz punih utovara nameštaja u Srbiju pogodno je rešenje kada je potrebno isporučiti komade nameštaja čija je količina dovoljna da ispuni celokupi utovarni kapacitet kamiona.

Prednosti FTL uvoza nameštaja u Srbiju iz Turske  

 • Brz i efikasan transport glomaznih i većih komada nameštaja;
 • Utovarni prostor kamiona je veći;
 • Maksimalna efikasnost transporta. Kamion (šleper) direktno iz Turske prevozi nameštaj do krajnje destinacije u Srbiji. Samim tim, vreme isporuke nameštaja je brže, odnosno rokovi za isporuku su kraći.
 • Bez limita u pogledu težine ili veličine nameštaja, posmatrano iz ugla prevoznika. Naravno, dešava se u praksi da količina nameštaja koji se uvozi u Srbiju bude manji od utovarnog prostora kamiona. Dešava se i to da dimenzije nameštaja budu manji od tovarnog kapaciteta kamiona. U ovakvim i sličnim slučajevima prevoznici često neće transportovati nameštaj sve dok utovarni prostor kamiona ne bude kompletno popunjen. Svakako, ovde možete izabrati opciju uvoza zbirnih utovara nameštaja u Srbiju, a o tome ćemo uskoro pričati. S druge strane, ako je potrebno da se uveze namešataj koji, prema svojim dimenzijama ili kubikaži, prevazilazi utovarni prostor jednog kamiona, ostatak nameštaja se lako može transportovati drugim kamionom.
 • Ušteda i isplativost. Često se dešava da prevoznici u sistemu punog utovara nude manje prevozničke tarife;
 • Bezbednost uvoza i transporta. Kao što smo istakli, tokom transporta bilo kojim komadom našetaja se minimalno upravlja. Imajući u vidu da se nameštaj iz Turske direktno isporučuje do krajnje adrese primaoca u Srbiji, stepen zaštite i očuvanja kvaliteta nameštaja biće na maksimalnom nivou!

Uvoz nameštaja iz Turske – Zbirni utovar (LTL)

Uvoz nameštaja iz Turske u Srbiju po principu zbirnih utovara u Srbiju podrazumeva da nameštaj, koji se uvozi iz ove zemlje, popunjava samo deo utovarnog prostora kamiona, a ne kompletan kapacitet. U ovom slučaju (LTL transport – Less Than a Truckload), komadi nameštaja se isporučuju i uvoze u specijalnim paletama (ponekad u potpunosi demontirani, kada se nakon uvoza vrši montaža). Zato je ovaj oblik transporta i uvoza nameštaja idealno rešenje za uvoz manje količine nameštaja i pojedinačnih komada (stolica, sto, krevet…). Drugi naziv za ovaj oblik prevoza i uvoza robe jeste zbirni transport (utovar) nameštaja.

uvoz nameštaja iz Turske Firby Logistic 3

Glavna odlika zbirnog utovara nameštaja jeste to da se nameštaj, zajedno sa robom drugih pošiljalaca konsoliduje, odnosno grupiše u istom kamionu. Posledica ovoga jeste smanjenje ukupnih troškova i cene transporta. U praksi, ovo smanjenje može ići i do 30 odsto. Prema tome, ekonomičnost je osnovna karakterisika LTL uvoza nameštaja iz Turske u Srbiju . 

Prednosti LTL uvoza nameštaja iz Turske u Srbiju 

 • Brzina. Nameštaj, kao što smo rekli, ispunjava samo deo tovarnog prostora kamiona. To znači da pošiljalac nije u obavezi da čeka da kompletan kapacitet ovog prevoznog sredstva bude ispunjen kako bi uvoz nameštaja iz Turske bio realizovan. Samim tim, isporuka nameštaja u Srbiji realizuje se brzo i u relativno kraćem vremenskom roku.
 • Sigurnost transporta i uvoza. U zavisnosti od veličine komada nameštaja, on se može spakovati u posebne palete ili zaštitne sanduke (monitran ili nemontiran). Pored toga, na komade nameštaja postavljaju se dodatni zaštitni omoti radi povećavanja stepena bezbednosti ove robe. S druge strane, ukoliko želite da maksimallno efikasnu bezbednost i zaštitu nameštaja prilikom uvoza u Srbiju, onda je potrebno da angažujete sertifikovanu, profesionalizovanu, proverenu firmu za organizaciju i transport robe.
 • Isplativost. Kada se uvoz nameštaja iz Turske u Srbiju obavlja zbirnim kamionskim transportom, onda pošiljaoci ne dele samo utovarni prostor kamiona, već i troškove prevoza. Pošiljalac nameštaja plaća zakup samo dela utovarnog prostora kamiona u kojem se nalazi njegova pošiljka. Isto tako, kada se nameštaj grupiše u istom kamionu sa robom drugih pošiljalaca, dolazi i do smanjenja ukupne količine goriva koje je neophodno za transport i uvoz robe iz Turske. Rezultat toga jeste značajna finansijska ušteda.
 • Ostale prednosti. Kada se za uvoz nameštaja iz Turske angažuje specijalizovana kompanija za transport robe, onda će u svakom momentu moći da se sazna lokacija kamiona na transportnoj ruti, kao i status nameštaja u realnom vremenu. Konsolidacija komada nameštaja sa robom drugih pošiljaoca u tovarnom prostoru istog kamiona za posledicu ima smanjenje karbonskog otiska. Na putu će biti manje vozila u odnosu na situaciju kada bi se svaka pošiljka transportovala posebnim transportnim sredstvima. Na taj način, LTL transport i uvoz nameštaja u Srbiju iz Turske jeste eco friendly rešenje. Odosno, na ovaj način se smanjuje zagađenje životne sredine.

Firby Logistic – Kvalitetan, bezbedan i efikasan uvoz nameštaja iz Turske u Srbiju 

Kompanija Firby Logistic obavlja, organizuje i realizuje sve potrebne procedure kada je u pitanju transport nameštaja iz Truske i njegov uvoz u Srbiju. Za svakog klijentia realizujemo i organizujemo brz, efikasan i kvalitetan kamionski prevoz punih i zbirnih utovara nameštaja pri njegovom uvozu u našu zemlju. I to činimo po izuzetno pristupačnim cenama! Obezbedićemo vam vrhunski transport i uvoz nameštaja iz Turske sa bilo koje destinacije u ovoj zemlji u najkraćem roku! Već duži niz godina za naše klijente obavljamo carinjenje robe, tako da se za kompletan postupak uvoza nameštaja u Srbiju iz Turske i njegovo carienje možete osloniti na nas!

Za svakog klijenta koji želi uvoz nameštaja Turska u Srbiju detaljno razrađujemo plan prevoza, birajući optimalnu i ekonomičnu rutu transporta. To činimo kako bismo napravili uštedu u vašem budžetu, u cilju maksimalnog smanjenja troškova prevoza. Imamo i više nego odličnu poslovnu saradnju sa brojnim agentima i partnerima u Turskoj. Zato smo u stanju da organizujemo i obavimo brz i jednostavan uvoz nameštaja Turska sa bilo kog odredišta u ovoj državi!

Konstantno ulažemo u najsavremeniju transportnu opremu, ljudstvo, vozni park i mehanizaciju, u želji da svakom klijentu obezbedimo pouzdan, praktičan, funkcionalan transport i uvoz nameštaja u Srbiju iz Turske.

Organizacija i uvoz nameštaja Turska

Naš cilj je da uslugu uvoza nameštaja iz Turske svim klijentima učinimo pristupačnijom. Zato naš tim profesionalaca za svakog klijenata pronalazi najbolje i najpovoljnije transportno rešenje. Imajući u vidu početnu destinaciju, masu, zapreminu i vrstu nameštaja, dogovorene rokove, mesta za utovar i istovar robe, uvoz nameštaja iz Turske, pored drumskog, možemo organizovati i u vidu avioželezničkog i vodnog transporta. Sve to činimo u dogovoru sa vama.

U tom smislu, transport i uvoz nameštaja iz Tuske u Srbiju možemo organizovati kao:

 • Direktni transport nameštaja. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta iz Turske (drumskiželezničkiavio ili vodeni transport). Na ovaj način klijentima smanjujemo troškove i vreme neophodno za transport i uvoz, budući da se izbegava dodatni pretovar i prepakivanje nameštaja;
 • Kombinovani transport nameštaja. U ovom slučaju koristimo kombinaciju navedenih vidova transporta. Ovo je jedno od najbojih rešenja za međunarodni transport robeodnosno za uvoz nameštaja u Srbiju iz Turske. Smanjuju se troškovi prevoza, ali se i skraćuje vreme isporuke nameštaja primaocu.
 • Kontejnerski transport nameštaja. Ovaj oblik transporta, u skladu za potrebama i zahtevima klijenata, možemo organizovati kao direktni ili kombinovani transport. Ovde bismo posebno izdvojili uslugu zbirnog kontejnerskog transporta nameštaja Turska. Ovo je najprikladniji vid transporta kada je neophodno transportovati pojedinačne komade nameštaja ili manju količinu nameštaja, budući da klijent ne plaća najam celog kontejnera ili transportnog sredstva.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente

Pored osnovne usluge transporta i uvoza nameštaja iz Turske u Srbiju, svim klijentima pružamo i prateće usluge koje olakšavaju proceduru prevoza:

Prema tome, ukoliko želite prvoklasni, bezbedan i kvalitetan transport i uvoz nameštaja iz Turske u Srbiju, ne ustručavajte se da nam pošaljete svoj zahtev za ponudu u bilo kom trenutku, 24/7. Ako imate bilo kojih dodatnih pitanja i nedoumica kada je u pitanju uvoz nameštaja u Srbiju iz Turske, budite slobodni da kontaktirate sa nama.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *