zbirni transport robe Turska Firby Logistic 1

Zbirni transport robe Turska

Zbirni transport robe Turska predstavlja jedan od najpogodnijih vidova prevoza robe do/iz ove evroazijske države. Vaše poslovanje, ukoliko podrazumeva saradnju sa firmama i privrednicima iz Turske, može doživeti značajan rast i profitabilnost ukoliko se odlučite za ovaj vid transporta. Saznajte i zbog čega.

Turska jeste jedna od najznačajnijih transkontinentalnih država u svetu. Većim delom nalazi se na Anadolijskom poluostrvu u zapadnoj Aziji. S druge strane, Turska se prostire i u manjem delu u jugoistočnoj Evropi koiji se naziva Istočna Trakija. Ovaj deo Turske razdvojen je od Anadolije Bosforom, Dardanelima i Mramornim morem (tzv. turski moreuzi). Na severozapadu, Turska se graniči sa Bugarskom i Grčkom. Severnu granicu Turske čini Crno more, dok se na istoku graniči sa Iranom, Azerbejdžanom i Jermenijom. Ujedno, Turska se na severoistoku graniči sa Gruzijom, na jugoistoku sa Irakom, a sa Sirijom i Sredozemnim morem na jugu. Egejsko more čini zapadnu granicu ove države. Glavni grad Turske je Ankara, dok je najveći grad, koji je ujedno i finansijski centar ove države – Istanbul.

Turska se prostire na površini od 783.356 kilometara kvadratnih, a na njenoj teritoriji živi više od 83.500.000 ljudi. Kao što se može videti, Turska ima izuzetno povoljan geostrateški, tranzitni i transportni položaj. Jedan je od najvećih proizvođača zlata, nafte, prirodnog gasa i srebra u jugozapadnoj Aziji, zbog čega predstavlja atraktivnu lokaciju za uvoz i izvoz robe.

Zato, kao jedna od ekonomski najrazvijenijih država, transport robe Turska (uvoz i izvoz) u konstantnom je porastu.

Šta obuhvata zbirni transport robe Turska – Srbija?

Turska predstavlja relativno novoindustrijalizovanu državu sa privredom višeg-srednjeg dohotka. Gledajući po nominalnom BDP-u. Turska je 20. po veličini u svetu. Posmatrajući po paritetu kupovine moći, Turska zauzima 11. poziciju na svetu.

U strukturi BDP-a (bruto domaćeg proizvoda), industrija zauzima 32 odsto, a poljoprivreda 7 odsto. Najveći udeo (61 odsto) odlazi na uslužni sektor. Turska prednjačl u proizvodnji hrane, motornih vozila, građevinskog materijala, tekstila, papira, električnih uređaja… S druge strane, zbog razvijenog rudarstva, ova država ima optimalne zalihe uglja, bakra, bora i hroma. U poljoprivrednom sektoru dominiraju duvan, žitarice, masline, šećerna repa i slično.

Treba naglasiti da između Srbije i Turske postoji potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini, u cilju jačanja i razvijanja prijateljskih odnosa dveju država, naročito u oblastima ekonomske i trgovinske saradnje. Neki od ciljeva ovog sporazuma, između ostalog, jesu i postepeno uklanjanje teškoća i ograniĉenja u trgovini, stvaranje uslova za dalje podsticanje investicija, proširivanje obostrane trgovine i slično. Na osnovu ovog sporazuma, po prvi put je omogućen bescarinski uvoz goveđeg mesa i suncokretovog ulja na tržište Turske. Sve u svemu, primetan je rast izvoza robe iz Srbije u Tursku, kao i ukupne međusobne trgovinske razmene dve zemlje. Samim tim, i zbirni transport robe Turska razvija se na svakodnevnom nivou, ali šta ovaj vid prevoza podrazumeva?

zbirni transport robe Turska Firby Logistic 2

U pitanju je tzv. LTL (Less Than a Truckload) transport robe. Radi se o kamionskom transportu robe na relaciji Srbija – Turska. Tačnije, zbirni prevoz robe Turska znači da vaša roba ne zauzima celokupni tovarni prostor kamiona, već samo jedan njegov deo. Preostali deo tovarnog prostora popunjavaju robom ostali pošiljaoci (kompanije). To znači da je zbirni transport robe na relaciji Srbija – Turska izuzetno pogodan za manje pošiljke, odnosno manju količinu robe. Zbog grupisanja više različitih pošiljki u istom tovarnom prostoru jednog kamiona, dolazi do sniženja ukupnih i efektivnih troškova prevoza (i do 30 odsto).

Zbog čega treba izabrati zbirni prevoz robe do/iz Turske?

Kao što smo mogli da vidimo, efikasnost i ekonomičnost su dve glavne odlike ovog vida prevoza robe do/iz Turske. Međutim, pored njih, postoje i druge pogodnosti zbirnog transporta robe Turska.

1) BEZBEDNOST I SIGURNOST

Jedna od najvažnijih stvari, kako za pošiljaoca, tako i za primaoca robe, jeste da pošiljka sigurno bude isporučena na krajnju destinaciju. Dakle, bez gubitka kvaliteta.

Zbirni transport robe Turska vam upravo omogućava bezbednost, odnosno zaštitu robe pre, za vreme i nakon prevoza na veoma visokom nivou. Pre utovara, vrši se pakovanje robe – u palete ili u zaštitne sanduke – čime se na startu povećava njena zaštita. Radi veće bezbednosti tokom transporta, na robu se postavljaju i zaštitni omoti. Na taj način eliminiše se bilo kakva mogućnost od fizičkih i drugih oštećenja (ekstremna toplota ili hladnoća, požar, vremenske nepogodne i slično).

Tokom prevoza, robom se upravlja i rukuje minimalno. Ono što je sigurno jeste da će zaštita kvaliteta i bezbednost vaše robe biti na vrhunskom nivou, ukolko uslugu transporta i organizacije prevoza robe Turska poverite licenciranoj i profesionalizovanoj kompaniji.

2) BRZINA TRANSPORTA I KRAĆE VREME ISPORUKE

Za razliku od FTL transporta (Full Truckload – pun utovar), kod LTL zbirnog transporta vaša roba zauzima, kao što smo rekli, samo deo tovarnog prostora kamiona. Drugim rečima, u potonjem slučaju ne morate da čekate da ceo kapacitet kamiona bude ispunjen robom kako bi transport robe Turska bio realizovan.

Samim tim, kod zbirnog transporta robe na relaciji Srbija – Turska, možete se pouzdati u brzu isporuku pošiljke u relativno kraćem vremenskom periodu. U prilog efikasnosti i brzine realizacije transporta govori i činjenica da se u bilo kom trenutku možete pouzdati u tačno vreme isporuke na bilo kojoj lokaciji u Turskoj.

3) ISPLATIVOST

Već smo napomenuli da je zbirni transport robe Turska izuzetno ekonomična opcija u pogledu troškova. Razlog leži u tome što vi ne delite samo tovarni prostor kamiona sa drugim pošiljaocima, već sa njima delite i troškove zajedničkog prevoza. To je i srž ovog vida prevoza koji je izuzetno pogodan za relativno duže relacije kakva je, između ostalog Srbija – Turska.

zbirni transport robe Turska Firby Logistic 3

Drugim rečima, vi plaćate zakup, odnosno najam samo dela tovarnog prostora kamiona (šlepera, prikolice) koji zauzima vaša roba. U tom smislu, troškovi i cena transporta biće srazmerna zapremini vaše robe i delu kapaciteta kamiona u kojem se ona nalazi.

Međutim, finansijska ušteda i isplativost ogledaju se i u jednom drugom aspektu. Zbog konsolidacije, odnosno grupisanja većeg broja pošiljki u istom prevoznom sredstvu dolazi i do smanjenja ukupne količine goriva neophdnog za transport. Posledica toga jeste i smanjenje broja vozila (kamiona) potrebnih za realizaciju transporta. Kod zbirnog prevoza robe Turska redukuje se mogućnost za skladištenjem robe. Tačnije, tada ne postoji potreba da se u magacinskom prostoru čuva veća količina robe. Zbog toga su i šanse da vaš biznis bude profitabilniji i uspešniji još veće!

4) OSTALE POGODNOSTI 

Kada za prevoz robe Turska angažujete proverenu i pouzdanu kompaniju za organizaciju i transport robe, onda uvek imate i tu pogodnost da u svakom trenutku transporta saznate tačnu lokaciju kamiona, kao i status svoje robe. Samim tim, možete se osloniti i na to da će vam bude omogućena maksimalno kvalitetna i prvoklasna usluga transporta – do/iz bilo koje tačke u Turskoj.

Firme za logistiku, organizaciju i transport robe ulažu u svoj vozni park, transportnu opremu i mehanizaciju, čime garantuju da će prevoz biti izvršen efikasno i brzo. Treba istaći i da je zbirni prevoz robe Turska odlična opcija i na ekološkom planu. Konsolidacija robe u istom kamionu za posledicu ima i smanjenje emisije štetnih gasova (CO2). Takođe, smanjuje se i potreba za većom količinom goriva za transport.

Firby Logistic – Efikasan, brz i kvalitetan zbirni transport robe Turska

Imajući u vidu veoma povoljan geografski i tranzitni položaj ove zemlje, zbirni transport robe Turska predstavlja jednu od najtraženijih usluga kompanije Firby Logistic! Na svakodnevnom nivou primamo upite za prevozom robe do/iz Turske, zbog čega se može reći da smo specijalizovani za pružanje ove usluge.

Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu, kao i odličnim poslovnim odnosima sa partnerima i agentima širom sveta, svakom klijentu možemo da ponudimo brz i jednostavan transport robe do/sa bilo koje destinacije u Turskoj. Takođe, za svakog klijenta individualno biramo najpovoljniju, optimalnu i ekonomičnu rutu prevoza, kako bismo maksimalno smanjili troškove. Uvek uzimamo obzir sve vaše zahteve, vrstu, težinu, zapreminu robe, kao i zadate rokove. I uvek se trudimo da vam omogućimo uslugu transporta na zavidnom nivou.

Kompanija Firby Logistic poseduje svu neophodnu mehanizaciju, opremu i dozvole potrebne za prevoz bilo koje vrste robe do/iz Turske. S tim u vezi, nudimo vam transport konvencinalne robe (standardni teret – paletizovan ili nepaletizovan), ali i specijalnih tereta. Drugim rečima, vršimo i organizujemo transport lako kvarljive robe, transport vangabaritnog tereta, transport opasne (ADR) robe… Takođe, nudimo vam i transport robe koja se mora prevoziti pod specijalnim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

U zavisnosti od vaših potreba, transport robe Turska možemo organizovati kao:

  • Direktni transport robe – koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vodni ili avio);
  • Kombinovani transport robe – koristeći kombinaciju svih navedenih vidova saobraćaja;
  • Kontejnerski transport robe – koji može biti organizovan kao direktni ili kombinovani.

Naročito bismo izdvojili uslugu zbirnog transporta robe za prevoz manje količine robe. Ovo je, zapravo, veoma pouzdan i povoljan vid transporta manje količine robe na dužim relacijama. Ukoliko vam je bitno da vam troškovi transporta budu niski, dok vam, s druge strane, nije važno tranzitno vreme isporuke – zbirni prevoz robe Turska je idealno rešenje za vas.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente 

Naše utrenirano i iskusno osoblje dostupno je 24/7 i spremno da vam obezbedi najprofesionalniju uslugu. O vašim stvarima oni će se starati na najbolji mogući način. Međutim, pored osnovne usluge transporta robe do/iz Turske, svakom klijentu nudimo i dodatne (prateće) usluge koja olakšavaju celokupnu proceduru prevoza:

Prema tome, ukoliko želite siguran, efikasan i kvalitetan transport robe do/iz Turske, Firby Logistic je prava adresa za vas!

Dovoljno je da nam pošaljete svoj upit u bilo kom trenutku, 24/7, a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku. Ukoliko imate nedoumica ili želite da saznate dodatne informacije o bilo kom aspektu ovog transporta, budite slobodni da kontakitrate sa nama.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor.

Comments (2)

  1. Poštovani,
    potreban mi je transport robe iz Istanbula do Dortmunda. U putanju je PVC stolarija koja zauzima 4 standardna paletna mesta,težine 680 kg,inače su 2 palete u pitanju. Unapred hvala

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *