uvoz robe Turska Firby Logistic 1

Uvoz robe iz Turske

Ukoliko želite siguran, brz, kvalitetan i efikasan uvoz robe Turska, kompanija Firby Logistic organizuje i obavlja transport robe na relaciji Turska – Srbija po najpovoljnijim cenama! Uvoz robe iz Turske za Srbiju predstavlja jednu celovitu logističku, distributivnu i transportnu proceduru. Zato je najbolje da ovaj posao prepustite iskusnim profesionalcima koji će robu iz Turske transportovati na najsigurniji način.

Turska je država koja se praktično nalazi na „mostu“ između Evrope i Azije. U pitanju je transkontinentalna zemlja koja se u najvećoj meri nalazi na Anadolijskom poluostrvu, a u manjoj meri na Balkanu u jugoističnoj Evropi. Graniči se sa Grčkom i Bugarskom na severozapadu, a Irakom na jugoistoku. Sirija i Sredozemno more čine njenu južnu granicu, a Crno more severnu granicu. Turska deli svoju istočnu granicu sa Jermenijom, Azerbejdžanom i Iranom, dok se sa Gruzijom graniči na severoistoku. Njenu zapadnu granicu čini Egejsko more. Glavni grad Turske je Ankara, a najveći i tržišno najrazvijeniji je, naravno, Istanbul.

Kada je privreda u pitanju, Turska je relativno novoindustrijalizovana zemlja, sa ekonomijom višeg-srednjeg dohotka. Ona se nalazi na 20. mestu u svetu po nominalnom BDP-u, a na 11. mestu po paritetu kupovne moći. Posmatrano po strukturi BDP-a, uslužni sektor ove države čini 61 odsto, industrija 32 odsto, a poljoprivreda 7 odsto. Generalno, Turska najviše izvozi električne uređaje, odeću, hranu, zanatske proizvode, motorna vozila i drugo. S druge strane, okosnicu uvoza ove zemlje čine nafta i naftni derivati, hemijski proizvodi i slično.

Treba naglasiti i da je Turska jedan od najvećih proizvođača srebra, nafte, zlata i prirodnog gasa u jugozapadnoj Aziji. Zato je ova zemlja izuzetno atraktivna lokacija za uvoz, ali i izvoz robe.

Uvoz robe Turska i vid transporta iz Turske u Srbiju 

Trgovina i transport robe Turska – Srbija, a samim tim i uvoz robe iz Turske u Srbiju, detaljnije je regulisan Sporazumom o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i Republike Turske. Ovaj međunarodni ugovor postignut je pre svega radi jačanja prijateljskih odnosa dveju država u ekonomskoj saradnji i povećanju obima i rasta trgovinske razmene i investicija. Zato i ne treba da čudi da je uvoz i izvoz robe u/iz Turske u stalnom porastu.

uvoz robe Turska Firby Logistic 2

Stoga, kada je u pitanju uvoz robe Turska, postavlja se pitanje – koji vid transporta je najefikasnije rešenje za prevoz robe iz Turske? Kao što je poznato, postoji više vidova transporta robe iz Turske u Srbiju (drumski, avionski, kontejenerski…). Međutim, u praksi se za mnoge kompanije, kao najučinkovitiji, pokazao kamionski transport robe, kao vid drumskog prevoza

Ovaj vid uvoza robe jedan je od najprikladnijih načina za transport robe po principu „od vrata do vrata“. Takođe, prevoz robe kamionom pogodan je direktne rute, odnosno direktni transport robe, sa jednostavnim i efektnim utovarom i istovarom. To znači da direktan transport robe iz Turske do željene lokacije u Srbiji zahteva minimalno upravljanje i rukovanje robom. Na taj način, isporuka robe se vrši u najkraćem mogućem roku. To je od velike koristi ne samo za pošiljaoca, već i za primaoca robe.

Treba spomenuti i da je kamionski transport robe iz Turske u Srbiju jedan od ekonomičnijih i pouzdanijih opcija za uvoz robe. Kamione, kao transportna sredstva, odlikuje fleksibilnost i svestranost, što znači da se njima može prevoziti osetljiva roba, lako kvarljiva roba, roba koja zahteva specijalni temperaturni režim, opasna roba i slično.

Koje su prednosti punog utovara kamiona?

Jedan od najboljih načina uvoza robe iz Turske u Srbiju, kamionskim transportom, svakako je putem sistema punog utovara (FTL – Full Truck Load).

Pun utovar kamiona podrazumeva da pošiljalac zakupljuje celokupni tovarni prostor kamiona (šlepera ili prikolice) za robu koju šalje. Dakle, kada je u pitanju uvoz robe Turska, kamion prevozi robu samo jednog pošiljaoca (za razliku od zbirnog LTL transporta, gde se u istovm tovarnom prostoru kombinuju, odnosno grupišu pošiljke više različitih pošiljalaca). U najvećem broju slučajeva, put utovar kamiona se primenjuje kada su pošiljke velike ili teške, ili jednostavno postoji velika količina robe koja je dovoljna da stane u celokupni tovarni prostor.

uvoz robe Turska Firby Logistic 3

Dakle, ako se iz Turske u Srbiju uvoze veće pošiljke, FTL transport je pravo rešenje za vas. U tom smislu, pun utovar kamiona u kontekstu uvoza robe iz Turske, ima brojnih prednosti:

 • Najpogodniji vid transporta za veće, teške ili kabaste pošiljke;
 • Ne postoje ograničenja u pogledu težine ili dimenzija robe, iz ugla prevoznika. Sasvim je logično da će roba moći da bude transportovana ukoliko je ona manjih dimenzija u odnosu na utovarni prostor kamiona. Ukoliko postoji veća količina robe koja prevazilazi zapreminu utovarnog prostora jednog kamiona, ostatak robe se može poslati drugim kamionom;
 • Velika efikasnost transporta. Naime, tranzitno vreme prevoza je veoma brzo, s obzirom na to da se kod FTL transporta roba direktno prevozi na konačnu adresu.
 • Veći kapacitet utovara robe.
 • Pogodan za transport osetljive robe.
 • Bezbednost robe i njenog transporta. Dva su glavna razloga za ovo. Prvi, roba se direktno i bez stajanja prevozi do krajnje adrese, kao što smo istakli. Drugo, minimalno rukovanje i manevrisanje robom pre, za vreme i nakon transporta.
 • Isplativost prevoza, s obzirom na to da prevoznici često za pun utovar nude i manje transportne tarife.

Firby Logistic – Kvalitetan, efikasan i brz uvoz robe Turska

Kompanija Firby Logistic je specijalizovana za pružanje usluge uvoza robe iz Turske u Srbiju, ali i za izvoz robe iz Srbije u Tursku. Imajući u vidu geografski položaj Turske i njen ekonomski značaj i trgovinsku saradnju sa Srbijom, uvoz robe iz Turske jedna je od najtraženijih usluga naše firme.

Dugogodišnje iskustvo, mnoštvo poslovnih saradnika, kao i mreža pouzdanih agenata i distributera u Turskoj, omogućavaju nam da za svakog klijenta obavimo i organizujemo uvoz robe Turska po najpovoljnijim cenama i u najkraćem mogućem roku. Raspolažemo svim neophodnim dozvolama i odobrenjima za transport svih vrsta robe. Za svakog klijenta ponaosob, u skladu sa njegovim zahtevima, biramo optimalnu i ekonomičnu rutu transporta.

Naše visokokvalifikovano i iskusno osoblje dostupno je 24/7 i spremno je da vam obezbedi najprofesionalniju uslugu pre, tokom, i nakon transporta. O vašim stvarima i robi staramo se na najbolji mogući način, kako bi ostale maksimalno bezbedne.

Nudimo vam optimalnu uslugu transporta iz Turske u Srbiju za sve vrste robe. Pored konvencionalne robe, odnosno standardnih – paletizovanih ili nepaletizovanih – tereta, vršimo i organizujemo transport specijalnih tereta, rasutog tereta, transport vangabaritnog tereta, opasnih materija, kao i transport robe pod specijalnim temperaturnim okolnostima u hladnjačama. Vršimo i prevoz hrane i pića, dragocenosti, vrednih komada nameštaja, kućnih ljubimaca i biljaka.

Pored drumskog kamionskog uvoza robe, transport robe na relaciji Turska – Srbija, u zavisnosti od potreba klijenata, možemo organizovati i kao železnički, avio ili vodni (kontejnerski) transport.

Dodatne usluge naše kompanije za sve klijente 

Svim našim klijentima želimo da obezbedimo najbolje uslove i najpristupačnije cene prilikom uvoza robe iz Turske. Važno je biti dobro upoznat sa carinskim procedurama kada robu uvozite u Srbiju iz Turske. Međutim, kako ne biste imali bilo kakve probleme ili komplikacije, Firby Logistic svakom klijentu pomaže u kompletnoj carinskoj proceduri. Takođe, prilikom transporta robe iz Turske, pružamo celokupnu distributivno-logističku podršku, ne samo u carinskim uslugama, već i u međunarodnom transportu.

To znači da svakom klijentu nudimo i dodatne, odnosno prateće usluge koje olakšavaju uvoz robe Turska.

 • Transport robe po principu „od vrata do vrata“. To znači da se roba preuzima na dogovorenoj adresi i isporučuje na konačnu destinaciju;
 • Priprema za transport, pakovanje robe, montaža i demontaža;
 • Utovar, istovar i pretovar robe;
 • Obavljanje celokupne papirologije, odnosno vađenje svih neophodnih dokumenata, dozvola i odobrenja;
 • Carinjenje i obavljanje celokupne carinske procedure;
 • Špedicija i distribucija robe;
 • Skladištenje robe;
 • Obaveštavanje klijenta, na njegov zahtev, o trenutnom statusu robe i lokaciji kamiona u realnom vremenu;
 • Izveštavanje klijenata o vremenu i mestu prispeća robe.

Pored usluga transporta i uvoza robe, Firby Logistic obavlja i sve vrste selidbi stambenih i poslovnih prostora iz/do Turske.

Nemojte se ustručavati da nam u bilo kom trenutku, 24/7, pošaljete svoj upit, ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa nama. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća oko uvoza robe iz Turske, budite slobodni da kontaktirate sa nama, a naše ljubazno osoblje će vam odgovoriti u nakraćem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor. 

Comments (6)

 1. Poštovani,
  Interesuje me cena transporta na relaciji Istanbul -Beograd.
  U pitanju je 15 euro paleta.
  Srdačan pozdrav.
  Đorđe Georgijevski.

 2. ja prvi put zelim da mi donese te robu iz Istambulu neku manju kolicinu garderobe pa me interesuju uslovi. U pitanju je relacija Istambulu Lazarevac.

 3. Poštovanje ,posto radite od vrata do vrata, dali postoji mogućnost da iz Istanbula se iz jedne radnje kupi jedna stvar i da se dostavi u Srbiji ?,hvala

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *