izvoz robe Bugarska Firby Logistic 1

Izvoz robe Bugarska

Kompanija Firby Logistic organizuje i vrši efikasan i bezbedan izvoz robe Bugarska po izuzetno povoljnim cenama. Ukoliko želite svoju robu da izvezete u nama susednu zemlju, a da vaše poslovanje bude u rastu, mi vam nudimo najbolje uslove za to. Saznajte i zašto.

Bugarska je država koja leži na istočnoj strani Balkanskog poluostrva. Graniči se sa Rumunijom na severu, Srbijom i Severnom Makedonijom na zapadu, Grčkom i Turskom na jugu. Istočnu granicu ove države čini Crno more. Upravo zbog izlaska na more, tranzitni položaj Bugarske veoma je važan, kao zemlje koja na neki način predstavlja most između Evrope i Azije. Bugarska se prostire na površini od 110.994 kilometara kvadratna i predstavlja 16. najveću državu u Evropi. Prema poslednjim demografskim statističkim podacima, Bugarska je dom za više 6.800.000 stanovnika. Glavni i najveći grad je Sofija, ali važne privredne centre čine Plovdiv, Varna i Burgas.

Kada je privreda u pitanju, Bugarska ima otvorenu tržišnu ekonomiju višeg srednjeg dohotka. Privredni sektor čini više od 70 odsto BDP-a. Od većinski poljoprivredne zemlje sa pretežno ruralnim stanovništvom 1948. godine, Bugarska se, počev od 80-ih godina prošlog veka, transformisala u državu sa industrijskom ekonomijom. Radnu snagu čini gotovo 3.36 miliona ljudi, od kojih je 6.8 odsto zaposleno u poljoprivredi, 26.6 odsto u industriji, a 66.6 odsto u uslužnom sektoru.

Zašto je izvoz robe Bugarska odlično rešenje za vaše poslovanje?

Ako vaša firma ima interes da uveze robu na bugarsko tržište sa ciljem većeg profita, znajte da nikako nećete pogrešiti zbog ovog poslovnog poteza.

izvoz robe Bugarska Firby Logistic 2

 

Naime, sveukupni ekonomski odnosi Srbije i Bugarske odlično su razvijeni i u konstantnom su rastu. I to ne samo zbog susedstva, već i zbog blizine tržišta, kao u učešća obeju zemlaja u brojnim regionalnim i bilateralnim aktivnostima i inicijativama. Okosnicu privredne saradnje Srbije i Bugarske čini trgovinska razmena. Međutim, ova saradnja se unapređuje u formi investicionih ulaganja, zajedničkih proizvodnih kapaciteta, saradnje srednjih i malih preduzeća i slično. Sve u svemu, Bugarska je jedan od najrelevantnijih trgovinskih partnera Srbiji.

Najrazvijenije industrije u Bugarskoj jesu proizvodnja električne energije, duvanska, mašinska, hemijska i prehrambena industrija, Roba koja se najviše izvozi u Bugarsku jesu metali, rude, minerali, sirovine, mašine, oprema i gorivo. Najveći rast prihoda u privatnom sektoru ogleda se u trgovini, proizvodnji hrane, maloprodaji i građevinarstvu.

Važno je reći da Bugarska ima najniže poreze u Evropskoj uniji. Njeno tržište odlikuje makroekonomska i finansijska stabilnost, stabilan ekonomski rast i visok nivo visokokvalifikovane radne snage. Renomirane svetske rejting agencije dale su pozitivnu ocenu u pogledu kreditnog rejtinga i investicione klime u Bugarskoj. Treba istaći i odličan geostrateški položaj Bugarske, kao i to da ovu državu karakterišu najniži operativni troškovi u Evropi.

Iz svih navedenih razloga, izvoz robe Bugarska predstavljaće zaista pun pogodak za vaše poslovanje.

Koji je najbolji način za izvoz robe iz Srbije u Bugarsku?

Kao što smo mogli da vidimo, ekonomski odnosi između Srbije i Bugarske su dobri i sa tendencijom još većeg rasta i razvoja. Zato se ovde nameće pitanje – koji je najbolji način za izvoz robe u Bugarsku? Tačnije, koji vid transporta predstavlja efikasno rešenje za prevoz robe iz Srbije u Bugarsku?

Budući da su Srbija i Bugarska susedne države i da ih deli kopnena granica, iskustveno se pokazalo da je drumski transport robe Bugarska najbolje rešenje za izvoz robe u ovu zemlju. Tačnije, jedan od praktičnijih, ali i ekonomičnijih vidova transporta jeste kamionski transport robe u Bugarsku.

Ne samo što se na ovaj način roba veoma brzo i lako doprema do konačnog odredišta, već je prevoz robe u Bugarsku kamionom najprikladniji za uslugu po principu „od vrata do vrata“. Izvoz robe iz Srbije u Bugarsku kamionom pogodan je za direktan transport robe. Drugim rečima, nakon što roba uđe na tržište Bugarske, ona se direktno dostavlja do željene lokacije. Posledica ovoga jeste minimalno upravljanje, odnosno rukovanje robom tokom njenog transporta. Odnosno, isporuka robe vrši se u najkraćem mogućem roku. Na taj način, zadovoljeni su i zaštićeni interesi kako pošiljaoca, tako i primaoica robe.

Pored toga što je drumski (kamionski) transport robe Bugarska pouzdana opcija, isto tako predstavlja i finansijski isplativo rešenje. U odnosu na brodski, železnički ili avio transport robe, kamione, kao transportna sredstva, karakteriše visok nivo fleksibilnosti. To znači da se oni lako prilagođavaju zahtevima pošiljaoca u pogledu vrste, težine i dimenzija roba. Dakle, kada je u pitanju izvoz robe Bugarska kamionom (šleperom ili prikolicom), može se transportovati lako kvarljiva roba, opasna (ADR) roba, roba koja zahteva poseban temperaturni režim i slično.

Izvoz robe Bugarska i prednosti solo vozila 

Kada izvozite robu u Bugarsku drumskim saobraćajem, odnosno kamionom, najbolji način da to uradite jeste putem solo vozila (FTL prevoz – Full Truck Load). Šta, zapravo, podrazumeva prevoz robe iz Srbije u Bugarsku sistemom solo vozila?

U ovom slučaju roba jedne kompanije (pošiljaoca) zauzima celokupni tovarni prostor kamiona (šlepera ili prikolice). Dakle, solo vozilo, kao što i naziv sugeriše, znači da jedan kamion (ili više njih, u zavisnosti od količine robe) prevozi robu jednog pošiljaoca. Zašto je ovo važno napomenuti? Za razliku od FTL prevoza, kod zbirnog LTL kamionskog transporta, roba više pošiljalaca grupiše se u istom tovarnom prostoru jednog kamiona.

U najvećem broju slučajeva, solo vozilo se koristi kada se otpremaju veće ili teže pošiljke. Takođe, ovaj sistem transporta se primenjuje i kada je količina robe koja se šalje dovoljno velika da staje u celokupni tovarni prostor. Prema tome, ako izvozite veće (količine) pošiljke u Bugarsku, solo vozilo je pravo rešenje za vas.

Prednosti solo vozila prilikom izvoza robe u Bugarsku

 • Kao što smo istakli, izuzetno pogodan vid transporta za velike, teške, glomazne ili kabaste pošiljke;
 • Kapacitet utovara robe je veći.
 • Maksimalna efikasnost transporta robe. Solo vozilo direktno prevozi robu do krajnje destinacije, zbog čega je tranzitno vreme brzo i  gotovo bez odlaganja.
 • Nema limita u pogledu težine ili dimenzija robe, iz ugla prevoznika. Kada je količina robe manja od utovarnog prostora kamiona ili kada je ona manjih dimenzija, ponekad, zbog ekonomičnosti, prevoznici ne otpremaju tu robu dok kapacitet kamiona ne bude popunjen. Naravno, ovo ne mora uvek da bude slučaj. Ali, ako se otprema količina robe koja, po svom obimu, nadmašuje zapreminu utovarnog prostora kamiona, ostatak robe može se lako transportovati drugim kamionom.
 • Pogodan za transport osetljive robe.
 • Ekonomičnost transporta. Neretko se dešava da prevoznici, kada je solo vozilo u pitanju, nude i manje transportne tarife.
 • Bezbednost robe i sigurnost transporta. Roba se direktno i bez stajanja prevozi do konačne adrese. To, kao što smo naglasili, za posledicu ima minimalno rukovanje robom pre, za vreme i nakon transporta.

Firby Logistic – Bezbedan i vrhunski transport robe Bugarska

Kada je u pitanju izvoz robe Bugarska, u svakom trenutku se možete osloniti na kompaniju Firby Logistic!

Naša firma gotovo na svakodnevnom nivou organizuje i vrši transport robe iz Srbije u Bugarsku. Zahvaljujući tome, kao i brojnim zadovoljnim klijentima, odlično poznajemo prilike na bugarskom tržištu. Zbog toga smo u stanju da svakom klijentu ponudimo maksimalno kvalitetnu uslugu transporta robe u Bugarsku po izuzetno pristupačnim cenama.

Naše dugogodišnje iskustvo u u pogledu izvoza robe u Bugarsku, kao i uspešna saradnja sa brojnim poslovnim partnerima, omogućava nam da vašu robu brzo, lako i jednostavno transportujemo do bilo koje tačke u ovoj zemlji. Firby Logistic takođe je dobro upoznat sa saobraćajnom mrežom i infrastrukturom Bugarske. Drugim rečima, za svakog klijenta biramo optimalnu, ekonomičnu i najpovoljniju rutu transporta u Bugarsku.

Pored drumskog prevoza (solo vozilo), ukoliko klijent i potrebe transporta to iziskuju, prevoz vaše robe možemo izvršiti i železničkim i avio transportom. U tom smislu, izvoz, odnosno transport robe Bugarska možemo organizovati kao direktni, kombinovani ili, pak, kontejnerski prevoz.

Naše stručno i iskusno osoblje dostupno je 24/7 i spremno je da vam obezbedi najprofesionalniju uslugu pre, za vreme, i nakon transporta. O svim vašim stvarima i robi vodimo računa i staramo se o njima na najbolji način, štiteći maksimalno njen integritet i kvalitet. Pored konvencionalne robe, svim klijentima nudimo i transport specijalnih tereta. Tačnije, organizujemo i obavljamo transport vangabaritnog tereta, opasnih (ADR) materija, rasute robe, kao i transport smrznute robe (frigo transport).

Dodatne usluge za sve naše klijente 

Jedna od najvećih pogodnosti naše licencirane i specijalizovane kompanije za transport robe jeste i to što svakom klijentu nudimo i dodatne usluge.

U pitanju su prateće usluge koje olakšavaju i upotpunjuju celokupan proces izvoza robe u Bugarsku.

 • Priprema za transport i pakovanje robe;
 • Montaža i demontaža robe;
 • Spomenuta usluga po principu „od vrata do vrata“. Preuzimamo robu na dogovorenoj adresi i isporučujemo je na dogovorenu destinaciju;
 • Utovar, pretovar i istovar robe;
 • Vađenje svih neophodnih dokumenata (dozvola, odobrenja i drugih papira) za transport robe Srbija – Bugarska;
 • Carinjenje robe i obavljanje kompletne carinske procedure;
 • Špedicija i špediterske usluge;
 • Distribucija robe i logistika;
 • Skladištenje robe;
 • Izveštavanje klijenta, na njegov zahtev, o lokaciji transportnog sredstva (kamiona) i statusu robe u realnom vremenu;
 • Obaveštavanje klijenta o vremenu i mestu prispeća robe.

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa nama, ne ustručavajte se da nam pošaljete svoj zahtev za ponudu bilo kada, 24/7. Našim klijentima uvek stojimo na raspolaganju. Takođe, ako imate bilo kojih dodatnih pitanja i nedoumica, budite slobodni da kontaktirate sa nama, a naše ljubazno osoblje će vam odgovoriti u najkraćem roku.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor. 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *