transport robe iz Bugarske za Srbiju firby logistic

Transport robe iz Bugarske za Srbiju

Transport robe iz Bugarske za Srbiju odvija se brojnim vidovima (tipovima) prevoza i veoma je značajan za privredu obe zemlje. Firby Logistic, kao renomirana agencija za organizaciju prevoza robe, organizuje efikasan, brzi i kvalitetan transport robe iz Bugarske do bilo kog mesta u Srbiji.

Činjenica je da je u poslednjih nekoliko godina, zbog inteziviranih odnosa dve država, primećen značajan rast uvoza robe iz Bugarske u Srbiju i vice versa. Kompanija Firby Logistic svakog dana organizuje prevoz robe iz Bugarske u Srbiju, sa maksimalno brzom realizacijom prevoza. Budući da veoma dobro poznajemo bugarsko, kao i tržište celokupne Jugoistočne Evrope, za sve naše klijente smo u mogućnosti da organizujemo transport najrazličitije robe iz Bugarske za Srbiju.

Međunarodni prevoz robe iz Bugarske za Srbiju je, kao što smo istakli, u velikom usponu. Ovaj transport pre svega zavisi od vrste robe koju želite da prevezete, a potom i od rokova prevoza, mesta utovara, pretovara, istovara i slično. Preferencije naših klijenata takođe određuje i brzina dopremanja robe.

Postoje 4 osnovne vrste transporta robe iz Bugarske za Srbiju:

Kopneni transport robe iz Bugarske za Srbiju

Kopneni prevoz robe iz Bugarske za Srbiju može se odvijati na dva načina: drumskim putem i železničkim putem.

Kompanija Firby Logistic veoma dobro poznaje sve najvažnije saobraćajnice u Bugarskoj, kao i infrastrukturu ove države. Iz tih razloga, naša agencija za vas bira najpovoljnije i najefikasnije tranzitne drumske rute iz Bugarske u Srbiju. Prema tome, robu iz Bugarske, drumskim putem, vrlo jednostavno i brzo prevozimo ka bilo kojoj odredišnoj lokaciji.

Drumski transport robe iz Bugarske za Srbiju, između ostalog, podrazumeva i jedinstvenu uslugu od vrata do vrata. To znači da naša kompanija robu preuzima na dogovorenoj adresi, a zatim se, bez obzira da li je reč o gabaritnom teretu ili privatnoj pošiljci, roba otprema do dogovorene lokacije. Na taj način, roba se praktično može isporučiti kako u gradskim urbanim sredinama u Srbiji, tako i u ruralnim područjima. Gde god da je vama potrebno. U okviru drumskog transporta robe iz Bugarske za našu zemlju naročito bismo izdvoji prevoz robe kamionima koji može biti puni kamionski prevoz (FTL) i zbirni kamionski prevoz (LTL). On je pogodan za prevoz osetljive robe, kvarljive robe, ali i opasnih materija.

Kopneni prevoz robe iz Bugarske za Srbiju možemo organizovati i kao železnički transport robe. On je najpogodniji za prevoz kabaste robe, životinja, ali i opasnih materija. Imajući u vidu višedecenijsko iskustvo agencije Firby Logistic u prevozu robe železnicom, našim klijentima nudimo uslugu i vangabaritnog prevoza robe. Železnički prevoz robe iz Bugarske za Srbiju možemo organizovati u regularnim ili posebnim vagonima i lokomotivama, ali i u otvorenim i zatvorenim vagonima.

 

transport robe iz Bugarske za Srbiju

 

Zbirni transport iz robe iz Bugarske 

Firby Logistic je kompanija za transport robe koja uvažava sve zahteve i želje svojih klijenata. S tim u vezi, transport robe iz Bugarske za Srbiju možemo organizovati kao direktan transport, multimodalni transport, kombinovani transport, ali i kao kontejnerski transport robe.

Uzimajući u obzir sve želje i preferencije klijenata, Firby Logistic kontejnerski transport robe organizuje kao:

 • Pun kontejnerski transport (FCL – Full Container Load);
 • Zbirni kontejnerski transport (LCL – Less Container Load);

Jedan od najtraženijih vidova kontejnerskog prevoza roba, bez ikakve sumnje, jeste zbirni transport robe. Zahvaljujući razgranatoj mreži poslovnih saradnika i agenata, u mogućnosti smo da organizujemo zbirni prevoz robe iz Bugarske za Srbiju po najpovoljnijim cenama za naše klijente. Realizaciju ovog transporta izvršavamo u najkraćem mogućem roku.

S obzirom na to da kod ovog tipa prevoza pošiljalac plaća najam dela utovarnog prostora koji je zakupio, zbirni prevoz robe iz Bugarske za Srbiju predstavlja jedan od najisplativijih vidova transporta robe i isporuke tereta. Dakle, klijent ne plaća cenu kompletnog utovarnog prostora. To znači da je zbirni transport robe pogodan u slučajevima kada treba transportovati manju količinu robe i tereta. Više različitih pošiljki se konsoliduje u istom prevoznom sredstvu, te je u pitanju jedan od najfleksibilnijih vidova transporta robe. Na taj način, cena celokupnog transporta može biti smanjena za čak 30 odsto.

Vodeni i avio transport robe iz Bugarske za Srbiju 

Bugarska je jedna od najvažnijih tranzitnih zemalja u Evropi, budući da ona ima izlaz na Crno More koje zauzima veliki strateški značaj u vodenom transportu robe. Dve veoma relevantne internacionalne morske luke u Bugarskoj jesu Burgas i Varna.

Kao što je dobro poznato, Bugarska i Srbija su rečnim putem povezane vodotokom Dunava. Neke od najvažnijih rečnih luka na Dunavu u Bugarskoj jesu Silistra, Lom, Vidin i Ruse. S tim u vezi, kompanija Firby Logistic organizuje vodeni, odnosno rečni transport robe iz Bugarske za Srbiju.

Kao što smo već istakli, kontejner za rečni transport robe klijenti mogu zakupiti u celosti ili samo jedan njegov deo. Rečni transport robe iz Bugarske za našu zemlju pogodan je za prevoz velikih i glomaznih pošiljki (automobili, industrijske mašine i slično).

Ukoliko iz Bugarske za Srbiju želite da transportujete tzv. hitne pošiljke (roba za koju postoji rizik da će izgubiti na vrednosti ukoliko se ne isporuči u kratkom vremenskom roku), Fibry Logistic organizuje i avio transport robe. Ovaj vid transporta robe pogodan je za prevoz osetljive (kvarljive) robe, budući da predstavlja najbrži vid isporuke robe. Dostupnost, tačnost, sigurnost i bezbednost – neke su od najvažnijih karakteristika ovog vida transporta.

Ostale usluge u vezi sa prevozom robe iz Bugarske 

Pored svih navedenih usluga, kompanija Firby Logistic organizuje i transport rasutog tereta, kao i frigo transport robe iz Bugarske za Srbiju.

Svakodnevno ulažemo u dobre poslovne odnose sa klijentima, te zahvaljujući tome i najopremljenijem voznom parku možemo izaći u susret svakom vašem zahtevu kada se radi o transportu robe iz Bugarske. U tom smislu, organizujemo prevoz ne samo regularne (konvencionalne) robe, već i, kako smo naglasili, vangabaritnog tereta, ADR transport, kao i prevoz robe hladnjačama.

Uz sve to, Firby Logistic svojim klijentima nudi i sledeće prateće, dodatne usluge, po veoma pristupačnim cenama:

 • Dolazak na željenu adresu, preuzimanje i pakovanje robe;
 • Priprema robe za transport;
 • Utovar, istovar i pretovar robe na dogovorenom mestu u dogovoreno vreme;
 • Obavljanje papirologije, odnosno vađenje svih neophodnih dozvola i potvrda za transport;
 • Obavljanje celokupne carinske procedure pri uvozu robe u Srbiju;
 • Obavljanje svih špediterskih usluga;
 • Skladištenje robe;
 • Praćenje pošiljke u realnom vremenu;
 • Informisanje klijenata o aktuelnom stanju pošiljke, kao i mestu i datumu njenog prispeća na dogovoreno mesto.

Uz usluge kompanije Firby Logistic možete biti uvereni da će vaša roba uvek stići na vreme na odredišnu adresu, bez kašnjenja i znakova oštećenja.

 

Comments (2)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *