drumski transport robe Španija Firby Logistic 1

Drumski transport robe Španija

Drumski transport robe Španija bez ikakve sumnje predstavlja najbolji vid prevoza robe do/iz ove države na Pirinejskom poluostrvu. Ukoliko želite rast i razvoj svog biznisa na najvišem nivou, neće pogrešiti ako izaberete drumski prevoz Španija.

Španija je država koja se nalazi u jugozapadnoj Evropi, sa pojedinim susednim teritorijama u Sredozemnom moru, Atlantskom okeanu i kod Gibraltarskog moreuza. Većinska kontinentalna teritorija Španije nalazi se na Pirinejskom poluostrvu. Ostrvska teritorija Španije obuhvata Balearska ostrva u Sredozemnom moru, nekoliko manjih ostrva u Alboranskom moru i Kanarska ostrva u Atlantskom okeanu. Treba naglasiti da teritorija Španije takođe uključuje i određene poluenklave (Seuta, Melillja i Penjon de Velez) kod Gibraltarskog moreuza.

Sa površinom od 505.990 kilometara kvadratnih, Španija predstavlja najveću državu u južnoj Evropi. Ova zemlja broji nešto više od 47.3 miliona stanovnika, što je čini četvrtom najmnogoljudnijom zemljom u Evropskoj uniji. Glavni i najveći grad je Madrid. Ali, tu su i druga velika urbana područja u kojima se odvija visok stepen transporta robe na svakodnevnom nivou. Govorimo o Barseloni, Valensiji, Sevilji, Saragosi, Palma de Majorki, Bilbau i drugo.

Španska kombinovana kapitalistička privreda je četvrta po razvijenosti u Evropskoj uniji. Jedan od razloga zbog kojih je drumski transport robe u velikoj meri zastupljen u Španiji jeste odličnan kapacitet drumske infrastrukture. Spomenimo samo postojanje šest veoma razvijenih auto-puteva koji povezuju Madrid sa Baskijom, Katalonijom, Valensijom, Zapadnom Andaluzijom, Esktremadurom i Galicijom.

Zašto izabrati drumski transport robe Španija?

Gotovo 64% BDP-a Španije ostvaruje se putem uslužnog sektora, a kao turistička destinacija zauzima drugo mesto u svetu, sa skoro 75 miliona turista na godišnjem nivou. Kada je u pitanju uvoz robe, u Španiju se najviše uvozi gas, sirovine, nafta, telekomunikaciona oprema i slično.

drumski transport robe Španija Firby Logistic 2

Sve u svemu, Španija je privredno izuzetno razvijena država, te ne treba da čudi što ova zemlja izvozi i uvozi robu u velikoj meri. Statistika kaže da se uvoz i izvoz robe uglavnom obavljaju drumskim prevozom (iako su, naravno, zastupljeni i drugi vidovi prevoza – železnički, avio, vodni). U praksi se takođe pokazalo da drumski transport robe Španija pruža brojne pogodnosti, ne samo za pošiljaoca, već i za primaoca robe.

 • Drumskim transportom vaša roba može da se preveze na ruralno ili zabačeno područje Španije, do kojeg je nemoguće stići drugim vidom transporta;
 • Ekonomična opcija, zbog sniženja troškova transporta. Naime, vaša roba se direktno utovaruje u kamion (kombi, prikolicu ili drugo prevozno sredstvo) i direktno prevozi do krajnje španske destinacije. Na taj način izbegavaju se bilo kakva kašnjenja u tranzitu i dodatno rukovanje robom (pretovar).
 • Izuzetno pogodan vid transporta za osetljivu i lako kvarljivu robu;
 • Bezbedno i sigurno rešenje za transport robe do/iz bilo koje tačke u ovoj zemlji;
 • Znatno pojednostavljen proces pakovanja robe u odnosu na druge vidove transporta;
 • Ukoliko transportne okolnosti za vaše poslovanje to zahtevaju, drumski prevoz robe do/iz Španije se svakako može kombinovati sa avio, železničkim ili vodnim transportom.
 • Jedna od najvećih prednosti drumskog transport robe do/iz Španije jeste i jedinstvena usluga „od vrata do vrata“. Ovo je usluga koja se u najvećem broju slučajeva koristi kod transporta robe kamionom Španija.

Šta podrazumeva usluga transporta „od vrata do vrata“?

Dakle, drumski transport robe do/iz Španije uglavnom podrazumeva prevoz robe kamionom. Roba se kamionom može transportovati na dva načina:

1) FTL transport (Full Truck Load). U pitanju je pun utovar kamiona, kada vaša roba zauzima celokupni tovarni prostor kamiona.

2) LTL transport – Zbirni transport (Less Than a Truck Load). U ovom slučaju, vaša roba popunjava samo deo tovarnog prostora kamiona. Tada, za transport robe, plaćate najam samo dela tovarnog prostora kamiona koji zauzima vaša roba. Najveća prednost LTL prevoza robe sastoji se u isplativosti, odnosno manjim troškovima, s obzirom na to da svoju robu delite sa pošiljkama drugih kompanija (pošiljalaca). Ujedno, na ovaj način, svoju robu možete isporučiti ne na jednoj, već na više destinacija.

drumski transport robe Španija Firby Logistic 3

U najkraćim crtama, usluga „od vrata do vrata“ odnosi se na direktnu isporuku vaše robe, nevezano za njenu količinu, na konačnu adresu. Licencirana kompanija za transport robe pravi, razrađuje i realizuje kompletnu rutu transporta i preuzima vašu robu na kućnoj ili drugoj dogovorenoj adresi. Bez obzira na to da li se radi o manjoj pošiljci ili većem gabaritnom teretu, firma za prevoz robe organizuje i obavlja transport do adrese primaoca. Na taj način, roba se brzo i efektivno može isporučiti kako u gradskim, tako i u ruralnim sredinama.

U bilo kom trenutku se može koristiti i model kombinovanog multimodalnog transporta. To znači da se vaša roba, nakon preuzimanja na dogovorenoj adresi, prevozi do najbliže luke/aerodroma/železničke stanice. Tek nakon toga, odgovarajućim vidom transporta (avio, vodeni, železnički), roba se prevozi do konačnog odredišta.

Treba istaći da je usluga „od vrata do vrata“, pogodna za bilo koju vrstu robe, bez limita u težini, zapremini ili dimenzijama. Naročito je pogodna za pošiljke koje zahtevaju specijalan i konkretan tretman koji se tiče pakovanja, utovara i istovara.

Firby Logistic – Najkvalitetniji drumski transport robe Španija 

Kompanija Firby Logistic vrši i organizuje, kvalitetan, efikasan, brz i izuzetno pouzdan drumski transport robe Španija po veoma povoljnim cenama! Višedecenijsko iskustvo, ali i razgranata mreža poslovnih partnera i agenata omogućava nam da jednostavno i bezbedno organizujemo i izvršimo drumski transport robe do/iz Španije sa bilo koje tačke.

Za svakog klijenta pravimo poseban plan i rutu transporta, kako bismo vam maksimalno smanjili sve troškove. S tim u vezi, naš stručni i profesionalni tim bira ekonomičnu i optimalnu rutu prevoza, uzimajući u obzir sve transportne parametre i vaše zahteve. Nudimo vam transport svih vrsta tereta – od konvencionalnih (standardnih) – paletizovanih i nepaletizovanih – pa sve do specijalnih tereta. Tu podrazumevamo transport rasutog tereta, transport opasnog tereta, transport vangabaritnog tereta, kao i transport robe hladnjačama. Ovo potonje odnosi se na hitne pošiljke, odnosno na transport robe pod specijalnim temperaturnim režimom.

Drumski transport robe do/iz Španije, poštujući sve vaše želje i zahteve, možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe. U ovom slučaju koristimo samo jedan vid transporta (kamionski prevoz robe). Veoma ekonomično rešenje koje smanjuje troškove klijentima, budući da se na taj način izbegava pretovar robe ili ponovno pakovanje robe;
 • Kombinovani transport robe. U ovom slučaju drumski prevoz robe Španija kombinujemo sa drugim vidovima transporta, kao što su avio transport, železnički transport ili vodni transport.
 • Zbirni (LTL) transport robe Španija. Ova usluga je posebno pogodna kada treba transportovati manju količinu robe. Kao što smo već istakli, klijent tada ne plaća zakup celokupnog tovarnog prostora kamiona (transportnog sredstva).

Naravno, u svakom slučaju vam je dostupna i usluga solo prevoza robe Španija, odnosno usluga punog utovara (FTL transport).Tada vaša roba u potpunosti zauzima tovarni prostor transportnog sredstva (šlepera, kamiona).

Dodatne usluge naše kompanije za svakog klijenta 

Pored glavne usluge drumskog transporta, kompanija Firby Logistic svim klijentima nudi i dodatne (prateće) usluge koje vas  oslobađaju od svih administrativno-transportnih obaveza. Na ovaj način, svakom klijentu smanjujemo troškove transporta, pomažući mu da svoj fokus stavi isključivo na svoje poslovanje.

Prateće usluge naše kompanije omogućuju da se proces transporta (izvoz robe Španija/uvoz robe Španija) odvija na najlakši, najbrži i najefikasniji način.

 • Pomenuta usluga „od vrata do vrata“, odnosno preuzimanje robe na dogovrenoj adresi i njena isporuka na dogovorenu adresu;
 • Priprema robe za transport, pakovanje, montaža i demontaža robe;
 • Utovar, pretovar i istovar robe;
 • Vađenje svih neophodnih dozvola i odobrenja za transport, ali i obavljanje celokupne dokumentacije;
 • Kompletno carinjenje robe i obavljanje carinske procedure;
 • Špedicija i distribucija robe:
 • Skladištenje robe;
 • Izveštavanje, na zahtev klijenta, o statusu robe i lokaciji vozila u realnom vremenu;
 • Obaveštavanje klijenata o vremenu i mestu prispeća robe.

Pored svega navedenog, Firby Logistic vam nudi i kompletnu selidbu stambenog/poslovnog prostora do/iz Španije.

Nemojte se ustručavati da nam u bilo kom trenutku (24/7) pošaljete svoj upit, ukoliko želite da sarađujete sa nama. Takođe, budite slobodni da stupite u kontakt sa nama ako imate bilo koja pitanja, nedoumice ili želite dodatnih informacija. Biće nam i više nego drago da vam u najbržem roku izađemo u susret.

Firby Logistic – Vaš siguran izbor. 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *