zbirni transport robe Slovenija Firby Logistic 1

Zbirni transport robe Slovenija

Zbirni transport robe Slovenija jedan je od najboljih načina prevoza vaše robe do/od ove evropske države. Ako želite svoju robu, bez obzira na vrstu, dimenzije i težinu, da prevezete do/iz Slovenije, zbirni prevoz robe vaš je siguran izbor. Postoji više razloga za to.

Slovenija je bivša jugolosvenska država i zemlja koja se nalazi u Centralnoj Evropi. Na zapadu se graniči sa Italijom, sa Austrijom na severu, dok je Mađarska njen severoistočni sused. Jadransko more čini jugozapadnu granicu Slovenije, dok se sa Hrvatskom graniči na jugoistoku. Teritorijalno i populaciono posmatrano, Slovenija nije velika zemlja. Prostire se na površini od 20. 271 kilometara kvadratnih, dok istovremeno broji malo više od 2 miliona stanovnika. Od toga, čak 500.000 građana ove zemlje (1/4 stanovništva) živi u glavnom i najvećem gradu – Ljubljani. Interesantno je da su Srbi najveća nacionalna manjina u Sloveniji.

U nekadašnjoj SFRJ, sve do njenog raspada, Slovenija je bila najrazvijenija država članica. I nakon ovog perioda tranzicije iz socijalizma u liberalni kapitalizam, Slovenija je ostala zemlja sa veoma razvijenom privredom. Štaviše, Slovenija je za sada najbogatija slovenska država po nominalnom BDP-u. Naime, BDP po glavi stanovnika iznosi čak 88 odsto od proseka u Evropi. Ujedno, Slovenija zauzima vodeće mesto u svetu u pogledu ljudskog kapitala. Radna snaga je visokokvalifikovana, infrastruktura je odlično razvijena, a Slovenija poseduje i dobar saobraćajni položaj.

Stoga, ne treba da čudi što je transport robe Iz Slovenije, kao i transport robe Slovenija – Srbija veoma dobro razvijen.

Šta sve podrazumeva zbirni prevoz robe Slovenija? 

Kada se govori o zbirnom transportu robe, u logističkom i distributivnom smislu se pod tim pojmom podrazumeva kontejnerski transport robe. Ovaj vid prevoza robe uključuje vodni (pomorski) transport robe.

Međutim, imajući u vidu relativno kratku kopnenu udaljenost između Srbije i Slovenije, zbirni transport robe Slovenija podrazumeva drumski transport robe. Tačnije, prevoz robe Slovenija – Srbija obavlja se u vidu transporta robe kamionom (šleperima, prikolicama).

zbirni transport robe Slovenija Firby Logistic 2

Zbirni kamionski transport robe Slovenija naziva se i LTL transport (Less Than Truckload). Veliki broj kompanija i prevoznika odlučuje se za ovaj vid transporta robe do/iz Slovenije, zbog profitabilnosti, održivosti i efektivnosti prevoza robe. U ovom slučaju, vaša roba (roba pošiljaoca) ne zauzima celokupni tovarni prostor kamiona (šlepera, prikolice). Naprotiv, vaša roba popunjava samo deo tovarnog prostora, što znači da je zbirni prevoz robe Slovenija izuzetno pogodan za manje pošiljke. Dakle, u istom tovarnom prostoru jednog kamiona grupišu se (konsolidacija) pošiljke (roba) više različtih prevoznika, što znatno smanjuje i ukupni efektivni trošak transporta.

Vi plaćate, prema tome, samo najam onog dela tovarnog prostora koji zauzima vaša roba, što znači da troškove delite sa drugim kompanijama. Zato je nesumnjivo zbirni transport robe iz Slovenije, odnosno do Slovenije ekonomično rešenje.

Zbirni transport robe Slovenija i njegove prednosti

Kao što smo istakli na samom početku, postoje brojni razlozi zbog čega je ovaj vid transporta robe izuzetno pogodan.

1. SMANJENJE TROŠKOVA

Kod zbirnog transporta robe Slovenija nećete morati da plaćate punu cenu prevoza za polupopunjeni tovarni prostor kamiona ili kombija. S obzirom na to da se vaša roba konsoliduje sa robom drugih pošiljalaca, cena transporta će biti srazmera delu tovarnog prostora koji zauzima vaša roba.

Na ovaj način možete uštedeti novac i na troškovima skladištenja robe, budući da možete poslati više manjih pošiljki. Samim tim, nećete imati potrebu za skladištenjem velike količine robe. Ukoliko se transport robe Slovenija za vašu kompaniju odvija na svakodnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou, budite sigurni da će vam zbirni transport robe Slovenija smanjiti celokupne troškove prevoza. To istovremeno otvara mogućnost za veću profitabilnost vašeg biznisa, stvarajući vam dodatne uštede.

Prema pojedinim procenama, zbirni prevoz robe Slovenija – Srbija može vam uštedeti od 10 do 50% ukupnih troškova transporta.

2. POBOLJŠANO TRANZITNO VREME ISPORUKE ROBE 

Takođe, ovaj vid transporta robe do/iz Slovenije omogućuje poboljšano i brže vreme isporuke robe. Naime, niste, u ovom slučaju, primorani da čekate da ceo kamion bude popunjen sa robom, kako bi transport robe Slovenija bio realizovan. Samim tim, uvek možete računati na tačno vreme isporuke robe do vbilo koje lokacije u ovoj državi.

3. VEĆA BEZBEDNOST ROBE

Zbirni transport robe Slovenija uključuje i manje rukovanje/manevrisanje robom za vreme tranzita, pa sve do isporuke do krajnjeg odredišta. Naime, što se robom, u toku transporta, više manevriše i što se više kombinuju transportna sredstva, rizik od oštećenja robe je veći. Zato je zbirni prevoz robe Slovenija siguran izbor, budući da je bezbednosni rizik sveden na minimum.

zbirni transport robe Slovenija Firby Logistic 3

Takođe, pre utovara u kamion, roba se pakuje u zaštitne sanduke ili palete. Na ovaj način, znatno se povećava zaštita robe od potencijalnih neželjenih spoljašnih uticaja (temperature, toplote, požara, krađe, hladnoće…).

4. VEĆA TRANSPARENTNOST TRANSPORTA ROBE

Jedna od velikih pogodnosti zbirnog transporta robe Slovenije jeste da uvek možete biti u toku sa svojom pošiljkom. Naime, ako angažujete profesionalizovanu i specijalizovanu kompaniju za transport robe, budite uvereni da ćete u svakom trenutku moći da pratite status svoje robe. I to, počev od trenutka utovara robe u kamion, pa sve do njene konačne isporuke do primaoca.

Na taj način, omogućena vam je veća transparentnost transporta, što znači da u bilo kom momentu možete znati na kojoj lokaciji se vaša roba nalazi i kakav je njen status.

5. OSTALE PREDNOSTI 

Treba navesti i druge pogodnosti zbirnog prevoza robe do/iz Slovenije.

 • Environment friendly rešenje. S obzirom na to da veći broj prevoznika konsoliduje svoju robu u jedan kamion, dolazi redukcije emisija štetnih gasova. Na taj način, povratno, napravićete i finansijsku uštedu, jer ćete uštedeti na troškovima goriva.
 • Profesionalnost usluge transporta. Angažovanjem licencirane kompanije za transport robe, možete biti sigurni da ćete dobiti maksimalni kvalitet usluge zbirnog drumskog transporta robe Slovenije. Ujedno, na ovaj način ćete moći da računate na najnovije i najsavremenije tehnologije u vezi sa transportom robe.

Firby Logistic – Sigurnost, tačnost, pouzdanost transporta robe na relaciji Slovenija – Srbija

Firby Logistic je renomirana, profesionalizovana i specijalizovana kompanija za organizaciju i prevoz robe, sa višedecenijskim iskustvom u transportu bilo koje vrste robe. Zahvaljujući bogatoj i razvijenoj mreži agenata i partnera, kao i velikom broju kamiona i drugih transportnih vozila, ali i visokoobučenim i iskusnim vozačima, Firby Logistic organizuje i obavlja zbirni transport robe Slovenija na svakodnevnom nivou.

Poštujući sve vaše želje i zahteve, Firby Logistic prvenstveno vrši i organizuje transport konvencionalnih (standardnih) tereta do/iz Slovenije. Pored toga, obavljamo i transport specijalnog tereta, rasutog tereta, transport opasne (ADR) robe, kao i vangabaritni transport robe. Takođe, ukoliko je vaša roba podložna gubitku kvaliteta ako se ne isporuči u određenom vremenskom roku, obavljamo i frigo transport robe, odnosno transport robe hladnjačama.

Transport robe Slovenija, pored zbirnog prevoza, u zavisnosti od vaših potreba možemo organizovati kao:

Međutim, zbirni transport robe Slovenija, kako smo već naveli, jedan je od najpogodnijih tipova transporta robe do/iz ove zemlje.

Zbirni transport robe Slovenija i dodatne usluge naše kompanije

Pored svega navedenog, Firby Logistic vrši i dodatne (prateće) usluge za sve svoje klijente:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi, njeno otpremanje do najbližeg aerodroma/luke i isporuka do krajnje lokacije (usluga „od vrata do vrata“);
 • Priprema robe za transport i njeno pakovanje;
 • Montaža i demontaža robe;
 • Utovar, istovar i pretovar robe;
 • Obavljanje celokupne papirologije u vezi sa pribavljanjem odgovarajućih dozvola, potvrda i administrativnih rešenja;
 • Carinjenje robe i celokupna usluga carinske procedure;
 • Špedicija i špediterske usluge;
 • Distribucija robe;
 • Skladištenje robe, odnosno mogućnost iznajmljivanja magacinskog prostora;
 • Omogućavanje svakom klijentu da prati status svoje robe tokom cele procedure transporta robe;
 • Obaveštavanje klijenata o vremenu i mestu prispeća robe;
 • Obavljamo i sve vrste međunarodnih selidbi stambenih i poslovnih prostora do/iz Slovenije.

Ukoliko želite siguran, pouzdan, efikasan i kvalitetan transport robe do Slovenije, odnosno iz Slovenije, budite slobodni da nam u bilo kom trenutku pošaljete svoj upit (zahtev za ponudu). Za sve vrste dodatnih informacija i pitanja, možete kontaktirati sa nama, a naše ljubazno osoblje će vam u najkraćem roku odgovoriti.

Firby Logistic – U službi vašeg boljeg poslovanja! 

Comments (2)

 1. Pozdravljeni
  Da li postoji mogućnost prevoza
  Mašine za savijanje cevi
  Iz Šentjur pri Celju do Leskovac
  Dim. Mašine d 420cm
  Š 90cm
  V130cm
  Max težina 1500kg
  Koja bi bila cena prevoza
  Hvala

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *