kontejnerski transport robe Kanada Firby Logistic 1

Kontejnerski transport robe Kanada

Ukoliko želite da prevezete svoju robu do/iz Kanade brzo, lako i na najbolji način, onda je kontejnerski transport robe Kanada rešenje za vas. Postoji više razloga zbog čega treba da odaberete ovaj vid transporta, kako biste unapredili svoje poslovanje.

Kanada je država koja se nalazi u Severnoj Americi. Sastoji se iz deset provincija i tri teritorije koje se prostiru od Atlantskog do Tihog okeana, idući severno ka Arktičkom, odnosno Severnom ledenom okeanu. Prostire se na teritoriji od 9.98 miliona kvadratnih kilometara, što Kanadu čini drugom najvećom zemljom na svetu, posmatrajući ukupnu površinu. Glavni grad Kanade jeste Otava, ali tri najveća, odnosno najrazvijenija metropolitska grada u ovoj državi jesu Toronto, Vankuver i Montreal. Toronto je naročito socio-ekonomski i trgovinsko prosperitetan grad, zbog čega je transport robe Toronto u konstantnom porastu.

Kanada je visoko razvijena država, kada posmatramo njenu privredu. Njena ekonomija je deseta po veličini na svetu. Oslanja se na bogate prirodne resurse i dobro razvijene međunarodne trgovinske mreže i međunarodni transport. Ova država ima 17. najveći globalni nominalni prihod po glavi stanovnika, a zauzima i 16. mesto prema Indeksu humanog razvoja (HDI).

Šta podrazumeva kontejnerski transport robe Kanada?

Kao jedna od ekonomski najrazvijenijih država na svetu, transport robe Kanada izuzetno je razvijen. Drugim rečima, ova država je veoma pristupačna i atraktivna lokacija za izvoz i uvoz robe iz celog sveta. U praksi se pokazalo da je najbolji vid transporta robe do/iz Kanade kontejnerski transport robe. Ali, ovde se postavlja pitanje – šta sve uključuje kontejnerski transport robe Kanada?

kontejnerski transport robe Kanada Firby Logistic 2

Prevoz robe kontejnerima do/iz Kanade može biti:

 • Pun kontejnerski transport robe (FCL – Full Container Load);
 • Zbirni transport robe (LCL – Less than Container Load);

Transport punih kontejnera Kanada znači da vaša roba zauzima celokupni tovarni prostor kontejnera. Odnosno, svoju robu ne delite sa robom drugih pošiljalaca (kompanija). Ovaj vid kontejnerskog transporta podrazumeva širok spektar aktivnosti koje za vas obavlja licencirana kompanija za transport robe. Između ostalog, ovde spada ugovaranje zakupa prostora na brodu sa brodarom, organizacija popunjavanja teretnice i izvoznog carinjenja, koordinisanje isporuke kontejnera na mesto gde će biti utovaren… Tu je i praćenje kretanja kargo broda do luke iskrcaja, organizacija istovara robe i drugo.

S druge strane, zbirni kontejnerski transport robe Kanada znači da vaša roba popunjava samo deo tovarnog prostora kontejnera. Dakle, vi svoju robu delite sa robom drugih pošiljalaca. Zbog toga plaćate najam samo dela prostora kontejnera koji zauzima vaša roba, što znači da je zbirni prevoz robe Kanada izuzetno ekonomično rešenje. Drugim rečima, u pitanju je vrlo isplativ vid transporta manje količine robe na dužim relacijama. Dakle, ako želite niske troškove transporta, dok vam je tranzitno vreme isporuke robe u drugom planu, onda je zbirni transport robe Kanada idealna solucija za vas. Takođe, ovde nema limita i minimuma robe koju želite da transportujete.

Transport punih kontejnera, kao i zbirni transport robe do/iz Kanade uspešno, efikasno i brzo obavlja kompanija Firby Logistic.

Koje su prednosti ovog vida transporta robe do/iz Kanade?

Veliki je broj pogodnosti koje vam nudi kontejnerski transport robe Kanada. Međutim, sve te prednosti ovog vida saobraćaja mogu stati u 3 kategorije.

 • Ekonomičnost;
 • Bezbednost;
 • Fleksibilnost.

Isplativost uz relativno brz transport 

Kao što se već moglo naslutiti na osnovu vrsta kontejnerskog prevoza robe do/iz Kanade, niski troškovi jesu glavna odlika ovog vida prevoza robe Kanada. Naime, na kargo brodove se ukrcavaju kontejneri sa vašom robom. Na sâmim kontejnerima nalaze se svi podaci o vašoj robi, što carinicima i krajnjem primaocu robe omogućava prepoznavanje sadržine kontejnera. Ujedno, na ovaj način dolazi i do ubrzanja celokupnog postupka transporta robe do/iz Kanade.

Bezbednost robe tokom transporta 

Veoma je bitno da kvalitet robe koja se otprema do/iz Kanade bude zaštićen pre, za vreme i nakon transporta. Stoga, kontejnerski prevoz robe Kanada karakteriše i visok stepen sigurnosti, zaštićenosti i bezbednosti robe. Vaša roba se, pre utovara u kontejner, pakuje, dok su kontejneri, kao specijalizovane jedinice transporta, dobro zatvoreni. Na ovaj način, eliminišu se svi bezbednosni rizici po vašu robu, odnosno njen sadržaj i kvalitet je maksimalno zaštićen.

kontejnerski transport robe Kanada Firby Logistic 3

Drugim rečima, na vašu robu ne mogu uticati nepoželjni spoljašnji faktori, kao što su loši vremenski uslovi, požar i slično. Kontejneri su napravljeni od čvrstog i izdržljivog materijala (metala) koji u celosti štiti vašu robu. Drugim rečima, kontejnerski transport robe Kanada idealan je za prevoz prehrambenih proizvoda, hrane i sirovina.

Fleksibilnost kontejnerskog transporta robe Kanada

Kargo kontejneri, imajući u vidu njihovu veličinu, jesu fleksibilne transportne jedinice. To znači da se u ovim kontejnerima može prevoziti najrazličitija vrsta robe. Tu govorimo o transportu opasne (ADR) robe, rasute robe, ali i prevozu automobila, fabričkih proizvoda i slična.

Minimala težina tereta i robe koja može stati u jedan kontejner jeste čak jedna tona. Drugim rečima, brodovima, kojima se transportuje robe do/iz Kanade, može se prevoziti ogromna količina roba u samo jednom kontejneru. Dakle, ne postoji potreba da se ista roba transportuje nekoliko puta, odnosno u nekoliko navrata, jer celokupan transport može biti obavljen odjednom.

Firby Logistic – Povoljan i kvalitetan kontejnerski transport robe Kanada

Kompanija Firby Logistic, kao međunarodno prepoznata i renomirana firma za prevoz robe, efikasno vrši i organizuje kontejnerski transport robe Kanada. Višedecenijsko iskustvo i saradnja sa najkvaltietnijim bordarskim agencijama i partnerima u Kanadi omogućuje nam da vam ponudimo najbolju uslugu transporta robe iz/do Kanade.

Za svakog klijenta individualno, u zavisnosti od njegovih zahteva, biramo optimalnu i ekonomičnu rutu transporta. Ujedno, svim klijentima obezbeđujemo najpovoljnije i najpristupačnije cene za najrazličitije terete i njihovu isporuku na bilo kojoj destinaciji u Kanadi. Pored kontejnerskog, Firby Logistic vrši i organizuje avio transport robe Kanada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Firby logistic (@firbylogistic)

Kao što smo naglasili, uzimajući u obzir sve vaše potrebe, transport robe kontejnerima do/iz Kanade organizujemo kao:

 • Transport punih kontejnera (FCL);
 • Zbirni kontejnerski transport robe (LCL). 

Naša specijalnost, kada je u pitanju transport robe Kanada, sastoji se u:

Naše iskusno i visokoobučeno osoblje dostupno vam je 24/7. Spremni smo da vam pružimo najprofesionalniju i optimalnu uslugu pre, tokom i i nakon transporta robe Kanada. Firby Logistic o svim vašim stvarima vodi računa i brine se na najbolji način, kako bi u potpunosti ostale bezbedne i osigurane, Za specijalne terete i najvrednije stvari obezbeđujemo i dodatno osiguranje kod najpoznatijih osiguravajućih kuća.

Dodatne usluge naše kompanije za svakog klijenta 

Veoma je bitno biti upoznat sa svim carinskim procedurama, kada se roba uvozi u Kanadu. Postoje određeni proizvodi koji se ne mogu uvoziti u ovu državu, kao što su različite vrste municije, oružja, eksploziva, pojedino voće, povrće i slično. Kako ne biste imali bilo kakvih carinskih problema, Firby Logistic će vam pomoći u kompletnoj carinskoj proceduri i carinjenju robe.

Svim klijentima pružamo najbezbednija i najbrža transportna rešenja, čak i za najzahtevniju robu:

 • Vangabaritni teret;
 • Vredni komadi nameštaja;
 • Rasuta i difuzna roba;
 • Opasne materije, kao i najrazličltije vrste tečnosti i gasova;
 • Hrana, piće i ostale namirnice i prehrambeni proizvodi;
 • Biljke i životinje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Firby logistic (@firbylogistic)

Ujedno, u stanju smo da svakom klijentu, u najkraćem roku, obavimo i druge usluge koje prate kontejnerski transport robe Kanada:

 • Obezbeđivanje odgovarajućeg kontejnera, u zavisnosti od vrste, dimenzije, težine i zapremine robe;
 • Priprema, obeležavanje i pakovanje robe za transport;
 • Usluga transporta po principu „od vrata do vrata“. To znači da vašu robu preuzimamo na dogovorenoj adresi, prevozimo je do ukrcajne luke, potom do luke iskrcaja, a zatim organizujemo transport i do konačne destinacije (primaoca).
 • Utovar, pretovar i istovar robe, odnosno ukrcavanje i iskrcavanje robe;
 • Priprema i pribavljanje svih neophodnih dozvola i odobrenja za transport robe iz Kanade, odnosno transport robe do Kanade;
 • Obavljanje kompletne carinske procedure;
 • Dugoročno i kratkoročno skladištenje robe;
 • Špedicija i špediterske usluge;
 • Omogućavanje klijentima da prate status svoje robe u svakom trenutku transporta;
 • Obaveštavanje klijenata o mestu i vremenu prispeća robe.
 • Sve vrste međunarodnih selidbi do/iz Kanade..

Ako ste zainteresovani za saradnju sa nama, budite slobodni da nam pošaljete svoj upit (zahtev za ponudu) u bilo kom trenutku. Ukoliko imate neko pitanje i nedoumicu, ne ustručavajte da stupite u kontakt sa nama. Firby Logistic je na raspolaganju za najbolju uslugu transporta robe Kanada.

Comments (7)

   1. Potreban mi prevoz vozila i pokucstva iz Toronta za BG pocetkom Avgusta
    Mozete me kontactirato
    647/8875799 ili Viber Kocic
    Unapred zahvalan

 1. Postovani,

  Zelim poslati vozilo VW Tiguan iz Toronta do Bar-a Crna Gora. Kolika dugo putuje kontejner i koja je cijena?

  Unaprijed zahvalan

  Marko Vukovic

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *